Ethereum-prijsanalyse: ETH On A Tear als het $ 1.200 nadert

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsvoorspelling

  • De parabolische SAR op de 4-hour chart is omgekeerd van bearish naar bullish.
  • De adresactiviteit en de netwerkgroei zien er volgens Santiment erg gezond uit.

Na een bearish maandag zijn Ethereum-bulls erin geslaagd om de controle over de afgelopen twee dagen volledig te heroveren. Vanaf nu is de prijs comfortabel trending boven het psychologische niveau van $ 1.100 ($ 1.125).

Ethereum keert de trend van 4 uur om

Bij het lezen van de prijsgrafiek van 4 uur, kan men zien dat Ethereum niet alleen de $ 1.040-lijn heeft veroverd, die de prijs herhaaldelijk had gedwarsboomd. Daarnaast vertoont de MACD een aanhoudend kopersmomentum, terwijl de parabolische SAR is omgekeerd van bearish naar bullish.

eth / usd 4-uurs grafiek 010621

Afbeelding: ETH / USD 4-uurs grafiek

Als je naar de dagelijkse grafiek kijkt, kun je zien dat de leider van het slimme contractplatform streeft naar het psychologische niveau van $ 1.200. De grafiek flitste een verkoopsignaal in de vorm van een groene negen kandelaar in de TD sequentiële indicator. De stieren zijn echter goed en echt teruggekeerd na een korte correctie.

eth / usd daily chart 010621

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

Wanneer we IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP) zien, zien we vooraf een gebrek aan substantiële weerstandsbarrières. Er is een ietwat gematigde weerstand van $ 1.200, maar de kopers zouden voldoende momentum moeten hebben om deze snel te overwinnen.

eth / usd volumegrafiek 010621

Afbeelding: IntoTheBlock

Deze grafiek van Santiment voegt nog meer geloof toe aan onze algehele bullish outlook.

ethereum santiment grafiek

Afbeelding: Santiment

Het on-chain analyseplatform tweette de afbeelding en zei:

“#Ethereum is voor de derde keer in drie dagen weer boven de $ 1.100 gesprongen, en zowel adresactiviteit als netwerkgroei voor de # 2 marktkapitalisatie #crypto-activum blijven op een goede plek zitten”

Is Ethereum ondergewaardeerd?

Ether (ETH) is recentelijk voorbij de $ 1000 gestegen. Het trok zich echter snel terug na Bitcoin toen de CME-kloof werd gedicht, wat resulteerde in een correctie van 10% voor BTC. ETH viel terug naar $ 850, maar bleef daar niet lang.

Industriecommentator Alex Saunders ging naar Twitter om zijn mening te delen over het feit dat Ethereum nieuwe recordhoogtes bereikte.

Andere analisten en experts hebben gesuggereerd dat de echte monetaire fundamentals voor Ethereum nog moeten beginnen. Bovendien suggereert één statistiek ook dat het actief verder moet gaan. Volgens een Glassnode Insights-rapport bracht Ether minder dan een maand door in het viercijferige territorium voordat hij de bearmarkt betrad die twee en een half jaar duurde..

Signalen op de keten suggereren dat we ons nog steeds in de vroege stadia van een bullmarkt bevinden, vergeleken met dezelfde prijsniveaus in 2018.

Het rapport analyseerde de Market Value to Realized Value (MVRV) -ratio, wat de relatie is tussen marktkapitalisatie en gerealiseerde kapitalisatie. De statistiek geeft aan wanneer de verhandelde prijs lager is dan een ‘reële waarde’.

Glassnode verklaarde dat de MVRV-ratio nog steeds extreem laag is ten opzichte van begin 2018, toen de prijs gelijk was aan het huidige niveau. Toen de ratio eerder zo laag was, in de aanloop naar de bullrun van 2017, waren de ETH-prijzen nog steeds onder de $ 25.

Dit geeft aan dat er in de huidige markt ruimte is voor aanzienlijke verdere groei voordat ETH overgewaardeerd raakt.

Zal Bitcoin Ethereum naar $ 2.000 pushen?

Volgens een analyse van analist Jebb McAfee moeten Ethereum-bulls zich voorbereiden op een prijsstijging naar $ 2.000 binnenkort. McAfee hield rekening met veel opwaartse fundamentals (zoals de groei van Ethereum als een gedecentraliseerde applicatieserver en de stijgende zoekvolumes op Google) voordat ze optimistisch werden over de asset..

McAfee voegde eraan toe dat Bitcoin de belangrijkste katalysator is achter ETH’s potentiële bull-run vooruit. Hij haalde aan hoe een daling van de marktkapitalisatie van de topcryptocurrency in december 2017 de weg vrijmaakte voor ETH / USD om een ​​recordhoogte van $ 1.419 te bereiken..

De analist liet doorschemeren dat de reactieve rally van het paar partijpsychologisch was. Een enorme opwaartse beweging in de Bitcoin-markt moedigde handelaren aan om het op één na beste digitale activum te verkennen. Ethereum profiteerde er in december 2017 enorm van en hij verwacht dat de fundamentele fractal zich in 2021 zal herhalen.

Ik geloof dat Bitcoin die door een enorme rally gaat, vertrouwen opbouwt bij de investeerders in een bullmarkt. En dat vertrouwen zal over [in Ethereum] stromen en zijn rally zelf.

De verklaring verscheen toen Ether een enorme opwaartse push onderging. De cryptocurrency steeg met bijna 60% in slechts drie dagen handelen naarmate de dominantie van Bitcoin lager werd gecorrigeerd.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor ETH

Het meest cruciale niveau om op te letten voor de bulls is de psychologische zone van $ 1.200. Aan de andere kant is er een sterke ondersteuningsbarrière van $ 1.040, waarbij eerder meer dan 500.000 adressen 2,75 miljoen ETH-tokens hadden gekocht. Dit niveau moet robuust genoeg zijn om eventuele verkoopdruk op te vangen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me