Ethereum technische analyse: ETH bereikt een nieuw hoog niveau aller tijden

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsanalyse

  • De Ethereum-prijs is momenteel in stijgende lijn.
  • De 4-hour chart staat op het punt een verkoopsignaal te laten knipperen in de TD sequentiële indicator.

De Ethereum-prijs steeg in de vroege uren van vandaag naar $ 1.475 om een ​​nieuw record te bereiken. Nu de bulls de volledige controle over de algehele markt hebben, kunnen we verwachten dat ETH binnenkort het psychologische niveau van $ 1.500 zal doorbreken. Een paar indicatoren in de 4-hour chart laten echter zien dat er een bearish correctie op komst zou kunnen zijn.

Ethereum-prijs is populair in een oplopende kanaalvorming

De Ethereum-prijs heeft een trend in een opwaartse kanaalformatie. Op vrijdag 22 januari slaagde ETH erin om de 20-daagse SMA om te buigen van verzet naar ondersteuning, aangezien de bulls er uiteindelijk in slaagden om vier opeenvolgende bullish sessies aan elkaar te rijgen. Gedurende deze laatste vier dagen is de Ethereum-prijs gestegen van $ 1.100 naar $ 1.425.

eth / usd daily chart 012521

Afbeelding: ETH / USD dagelijks

De IOMAP laat ons zien dat er vooraf geen weerstandsniveaus bekend zijn, wat ETH de vrijheid geeft om nieuwe niveaus in kaart te brengen. Aan de andere kant is de gezondste ondersteuning de 20-daagse SMA ($ 1.235). Eerder, op dit niveau, hadden 935.000 adressen 9,5 miljoen ETH-tokens gekocht.

eth / usd volumegrafiek 012521

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs Ethereum-prijsgrafiek laat ons ook zien dat de slimme contractleider trending is in een opwaartse kanaalformatie. Plus, de 20-bar SMA staat op het punt de 20-bar SMA over te steken om het bullish cross-patroon te vormen.

eth / usd 4-uurs grafiek 012521

Afbeelding: ETH / USD 4 uur

De daily chart vertoont echter ook twee negatieve signalen die zouden kunnen duiden op een bearish correctie op korte termijn. Ten eerste staat de relatieve sterkte-index (RSI) op het punt de overgekochte zone binnen te kruipen. Dit zou kunnen betekenen dat Ethereum op het punt staat overgewaardeerd te worden.

Ten tweede staat de ETH-prijs op het punt om een ​​verkoopsignaal te laten knipperen in de vorm van een groene negen kandelaar in de TD-sequentiële indicator. Beide indicatoren zouden binnenkort een bearish correctie kunnen veroorzaken.

DeFi is de belangrijkste factor achter Ethereum-prijsgroei – analisten

Na de afgelopen maanden meer dan 300% in waarde te hebben gewonnen, handelt Ether (ETH) op het hoogste punt in ongeveer drie jaar. Veel experts uit de industrie zijn van mening dat de enorme groei van de gedecentraliseerde financiële sector (Defi) de Ethereum-prijs vooruit duwt.

Brian Norton – chief operations officer van My Ether Wallet – legde in een recent interview uit:

In 2020 zag de explosie van het Defi-ecosysteem op Ethereum – voor het eerst $ 1 miljard aan totale waarde vergrendeld in februari, nu $ 20,5 miljard in slechts 11 maanden. Deze groei heeft veel nieuwe gebruikers aangetrokken die op zoek zijn naar opbrengsten die niet beschikbaar zijn op bitcoin met gecentraliseerde tussenpersonen.

Hij voegde eraan toe dat veel mensen tijd, geld en middelen hadden toegewezen aan het Ethereum-netwerk sinds de lancering van ETH 2.0. Na voltooiing is de upgrade ingesteld om de blockchain schaalbaarder en effectiever te maken in termen van betalingen, transacties en het maken van applicaties. Dit heeft ervoor gezorgd dat de DeFi-ruimte groter is geworden dan het is. Hij voegde toe:

Wat ik bekijk, is de activiteit van ontwikkelaars op Ethereum, omdat het dient als een indicator dat er nieuwe en betere use-cases komen die de vraag naar het native asset zullen vergroten. Ethereum heeft meer dan vijf keer zoveel actieve ontwikkelaars als bitcoin en voegt elke dag ontwikkelaars toe aan een snellere clip.

Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, zei dat de DeFi-ruimte een paar problemen had veroorzaakt voor de ETH-gemeenschap. Het zal echter op de lange termijn waarschijnlijk een heel nieuw niveau van kracht aan het ETH-netwerk brengen.

Hoewel de explosie van projecten in Defi groeipijnen heeft veroorzaakt voor Ethereum, zijn er gelaagde oplossingen in de maak die het netwerk helpen opschalen.

ETH 2.0-upgrade verloopt soepel – Ethereum-hoofdontwikkelaar

Ethereum-hoofdontwikkelaar Danny Ryan heeft onlangs een update uitgebracht met details over de ontwikkeling van ETH 2.0. In een blogpost met de titel ‘The State of Eth2’ merkte Ryan op dat de bakenketen nu 2,5 miljoen ETH heeft ingezet.

Een paar leden van de cryptocommunity waren van mening dat de overgang van Ethereum van de proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) consensus ETH1 overbodig zou maken. In een reactie hierop verduidelijkte Ryan dat zowel ETH 1 als ETH 2.0 zouden blijven functioneren, aangezien de term alleen verwijst naar afzonderlijke lagen van het Ethereum-netwerk..

De termen “eth1” en “eth2” zijn verkeerde benamingen. Als ik mijn zin had, zou ik ze voor altijd weggooien. Deze aanduidingen – eth1 / eth2 – impliceren een valse volgtijdelijkheid. Ze impliceren dat eth1 zal worden afgeschaft ten gunste van eth2, dat de ene wordt achtergelaten voor de andere. In plaats daarvan vertegenwoordigen de termen feitelijk verschillende lagen van de stapel.

De ontwikkelaar voegde verder toe dat ETH 1 de werking en upgrade van de gebruikerslaag van het netwerk (staat, transacties en accounts) omvat, aangezien het de eindgebruikers van Ethereum betreft. Aan de andere kant is ETH 2.0 een reeks upgrades die zijn ontworpen om de kernconsensus van Ethereum te hervormen van het huidige PoW naar een ‘duurzamer en schaalbaar bewijs van inzet’. ETH 2.0 zal uiteindelijk de gebruikerslaag van ETH 1 verbeteren.

Ryan merkte op dat hoewel de ETH 2-bakenketen soepel verloopt, het team deze in 2021 zal blijven testen, evalueren en verbeteren voordat ETH1 en ETH2 worden samengevoegd. Hij voegde eraan toe dat de hoge gasvergoedingen op het Ethereum-netwerk zelfs vóór of na de fusie zouden worden vastgesteld, aangezien de implementatie van EIP 1559 volledig onafhankelijk is van de ETH2-ontwikkeling..

EIP 1559, een langverwachte upgrade van de vergoedingsmarkt van Ethereum, is ook voldoende onafhankelijk van eth2 en kan technisch gezien plaatsvinden vóór of na het samenvoegen van eth2. Dat gezegd hebbende, R&D op dit item is in de afgelopen 12 maanden op stoom gekomen en we zullen optimistisch gezien 1559 vergoedingsmechanismen op mainnet zien in 2021.

De Ethereum-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Ethereum-prijs zou genoeg in de kit moeten hebben om het psychologische niveau van $ 1.500 te doorbreken. Zelfs als ETH een tijdelijke correctie doormaakt, zou het nog steeds deze niveaus moeten overschrijden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me