Ali je MyEtherwallet varno uporabljati leta 2021? [Informacije o varnosti in varnosti]

Lani je MyEtherWallet dosegel kramp z zmožnostjo preusmeritve njihovih strežnikov na lažno in zlonamerno spletno mesto (pogosto imenovano lažno predstavljanje) v Rusiji z glavnim ciljem izprazniti denarnice absolutno nič hudega slutečih žrtev, ki so uporabljale MEW v času, ko hack je tekel, kot že omenjeno, preusmerjal je vsa sredstva, ki bi jih bilo mogoče poslati v tem obdobju. 

Po vdoru je bilo veliko uporabnikov prestrašenih in so razmišljali o vprašanju: “je varna za MyEtherWallet?«In ali je to še vedno varna možnost denarnice Ethereum v letu 2019.

Če se vam to zdi zanimivo, skočite vanj!

Ali je MyEtherwallet varen

Kaj je MyEtherwallet?

Ustanovili sta Taylor Manahan in Kosala Hemachandra MEW (MyEtherWallet) leta 2015, nedolgo po tem, ko je bil Ethereum ustvarjen. 

Ker je podjetje agresivno raslo, so številna podjetja sodelovala z MEW, saj ta še naprej raste. Nekateri največji vključujejo velike fante, kot so Bity, Kyber Network, Changelly in Simplex.

OPOMBA: Ta zadnja podjetja so še posebej pomembna, saj omogočajo uporabnikom, da trgujejo s fiatom za kripto, ETH za BTC, ETH za žetone ERC-20 in druge tako pomembne pare..

Če boste še naprej uporabljali MEW?

Da bomo v celoti razumeli in lahko odgovorili na tako pereča vprašanja, na kratko povzamemo, kako deluje MyEtherWallet, in najboljši način za premikanje kosov znotraj platforme, da bo vse čim bolj varno. 

Ko ustvarite račun MEW, bosta ustvarjena tako javni kot zasebni ključ in ne bosta shranjena na spletnem mestu MyEtherWallet.

Uporabnik bo v celoti odgovoren za shranjevanje in varnostno kopiranje ključev na varnem in zanesljivem mestu. Uporabniki lahko dostopajo do svojih računov in pošiljajo ETH z uporabo strojne denarnice, kot sta TREZOR ali Ledger Nano S (več informacij o teh bomo našli kmalu v tem priročniku) ali na bolj neposreden način z uporabo zasebnih tipke, datoteke shrambe ključev ali mnemonične fraze.

OPOMBA: Mnemotehnika je orodje za lažje zapomnitev različnih vidikov ali velike količine informacij. Lahko je rima, kratica, pesem, slike in kot v tem primeru stavek, ki si pomaga zapomniti seznam dejstev v določenem vrstnem redu.

MyEtherWallet vdrl! 

Da, MEW je bil vdrl. 24. aprila 2018 so se sprožili alarmi.

 Prevarant je razvil phishing kramp, ki postaja vse bolj pogost v današnjem času. Pri teh vrstah vdorov se zgodi, da ljudje brez kakršnega koli suma dostopajo do uradnega spletnega mesta. Komaj vedo, da dostopajo do ponarejenega spletnega mesta, ki je morda videti popolnoma tako, kot je spletno mesto, na katerega so poskušali obiskati. Skoraj nemogoče je biti opažen, ker je spletno mesto videti povsem enako. In to se je zgodilo s spletnim mestom MEW in mnogim ljudem je bil oropan njihov ETH.

Kako se to lahko zgodi? Na žalost je splošno znano, da je phishing napad najbolj opazen pri centraliziranih storitvah, kot je MEW, saj obstaja eno osrednje spletno mesto / storitev, na katerega je lažje ciljati. Ko nekdo vstopi na lažno spletno mesto in vnese svoje osebne podatke, je s tem končal. Zbogom osebni podatki za prijavo, nasvidenje varnost.

Pred tem se je decembra 2017 zgodila tudi prevara z MEW. To je bilo znotraj mobilnega področja, saj so uporabniki lahko v trgovini z aplikacijami Apple našli aplikacijo MEW, ki je mnoge preslepila, saj je bila enaka pravi aplikaciji MEW. Seveda skoraj ne bi mogli ugotoviti, da je bil ponaredek, saj so bile ikone videti precej enako. 

Sčasoma je Apple res ukrepal in zaprl aplikacijo, vendar še prej, preden je že ogrozil uporabnikove občutljive podatke, kot so prijave.

Je za to kriv MEW?

MEW trdi, da je zaradi tovrstnih napadov in vdorov ponudnik domene nosil težo, če je to žal, in je izključna odgovornost domene. 

Morda preprosta napaka, vendar je prekinila varnost MyEtherWallet in hekerju omogočila možnost, da ljudi enostavno preusmeri na to ponarejeno spletno stran in posledično izgubi svoj ETH.

Obstajajo odlični primeri, kako prevaranti lahko zavedejo uporabnike in celo tehnološke velikane, kot je Apple. Ta posebna lažna ali ponarejena aplikacija, ki jo je dobil skozi celoten sistem, ki jo lahko dodamo, je strožja od večine.

Če to pomaga vaši perspektivi, se moramo zavedati, da to ni bilo pod nadzorom MEW. Čeprav je res, da je bil vdrt, je velik del tega povezan tudi z Appleovimi varnostnimi in preventivnimi ukrepi proti tovrstnim ponarejenim aplikacijam. 

Kateri je najbolj varen način uporabe našega računa MEW? 

Kako lahko z vsemi zgoraj navedenimi informacijami sploh zaupam MyetherWallet? Če potrebujete povečanje zaupanja in kako varna je MyEtherWallet, boste zagotovo želeli izvedeti več o denarnicah strojne opreme. Brez dvoma lahko rečemo, da so to naši zmagovalci, kar zadeva varnost. 

kako varna je MyEtherWallet

Vloga denarnice v strojni opremi je biti geslo, da lahko zagotovi dodatne varnostne sloje, kot so kodne solate, s čimer zagotovi, da vaše fraze ali zasebni ključi niso ukradeni..

Kode se pojavijo na glavnem zaslonu dejanske fizične denarnice, ki jo imate, ne na zaslonu računalnika. zato zunanji opazovalec ne bo mogel naleteti na vaše ključe in druge podatke, ki vam bodo pomagali do vašega računa MEW. 

Vedno obstajajo previdnostni ukrepi. Čeprav so denarnice na splošno precej varnejše, hekerji vedno obstajajo v nevarnosti. 

Recimo, da ste iz kakršnega koli razloga preusmerjeni na spletno mesto z lažnim predstavljanjem. Če ste tam in poskušate opraviti transakcijo s svojo strojno denarnico, ste v celoti zajeti? Ne bomo lagali, nikoli nisi stoodstotno varen, a vseeno bi bil varnejši, kot če ga ne bi imel. 

Najslabši možni scenarij, ki smo mu bili priča, bi bil ta, da dejansko preprosto prenesete denar v hekerjevo denarnico, vendar navzgor ne bodo imeli dostopa do vseh vaših podatkov.

Seveda vemo, da to ni nekaj, kar bi vas lahko veselilo, vendar je veliko boljše, kot če vam ukradejo celotno stanje ali vsaj veliko transakcijo. 

Naši predlogi 

Ko gre za denarnice strojne opreme, lahko priporočimo dve možnosti, kot sta TREZOR ali Ledger Nano S. Kot smo že omenili, se obe lahko uporabljata z MyEtherWallet.

Obe platformi sta trdni, vredni zaupanja in v tem trenutku ni poročil o večjih okvarah. Omogočajo nam obdelavo in shranjevanje Ethereuma in številnih drugih kovancev, kot so Bitcoin, DASH, Bitcoin Cash, ERC20 in drugi.

Dostop do denarnice z zasebnim ključem, datoteko shrambe ključev ali mnemoničnim izrazom vas lahko postavi na ranljivo mesto za tovrstne vdore ali napade. Če torej iz nekega razloga pristanete na spletnem mestu z lažnim predstavljanjem, to ne more biti vaša krivda, vendar boste hekerjem nevede zagotovili popoln nadzor nad svojim računom.. 

Ali je MyEtherWallet vreden zaupanja?

MEW si prizadeva, da MyEtherwallet ostane čim bolj varen po pozivu prizadetih uporabnikov. Eden najbolj znanih korakov k temu je ustvarjanje MEWconnect

Kaj je MEWconnect? 

MEWconnect je mobilna aplikacija za MyEtherWallet. Pogosto je videti kot denarnica za strojno opremo, vendar v tej igri dejansko ni strojne opreme. Na voljo je za vse pametne telefone Android in iOS. 

Ker pa smo omenili, da se varnost MEW občutno poveča z uporabo ločene denarnice strojne opreme, jih lahko uporabite namesto MEWconnect.

Ne glede na to, za katero se odločite, zagotavljamo, da je MyEtherWallet namenjen zagotavljanju, da je izkušnja vsake stranke nedvomno varna.

Koraki za varno uporabo MyEtherWallet

Sledite tem korakom, da boste razumeli, kako varno krmariti po MyEtherWallet. Ne izpostavljajte se nevarnosti, vabimo vas, da upoštevate te varnostne ukrepe:

  1. Najboljša možnost je, da se izognete kakršnim koli “brezplačnim ETH” oglasom. Izogibajte se vsakemu obdobju izdaje! Zdi se mamljivo in neškodljivo, vsekakor pa to pogosto ni res. Bodite pozorni, bližnjic ni. Namesto tega se odločite za trdo delo, predanost in še več. 
  2. Podatkov za prijavo ne vstavljajte, dokler še enkrat niste preverili URL-ja. Če se vam zdi, da je kaj narobe, ponovno preverite in primerjajte. Samo en znak ali črka lahko pomembno vpliva. Neupoštevanje tega bi lahko imelo visoko ceno.
  3. E-poštna sporočila MEW ali drugih organizacij. Še enkrat preverite, v tem primeru, e-poštni naslov pošiljatelja. Če dobite “sumljivo vibracijo” ali če zahtevate preveč osebnih podatkov, ne odgovarjajte in jih pošiljajte v neželeno pošto. Prav tako ne kliknite nobene povezave. Bodite zelo previdni.
  4. Rudarske prevare. Obstaja veliko prevar, namenjenih denarnicam in kovancem MEW ERC20. Bodite previdni, če se sliši predobro, raziščite in poiščite ocene in izkušnje drugih ljudi. Ne pasite v past “zajamčenih rezultatov rudarjenja.” GPU rudarstvo je lahko zelo donosno, če se pravilno izvede.
  5. Prenos aplikacij MEW. Najprej pojdite na uradno spletno mesto in potrdite, da imajo uradne aplikacije. Navsezadnje bo najvarnejši način krmarjenja vedno dostop do povezav na uradnih spletnih mestih. 

Končne misli 

Ko gre torej za vprašanje: “Ali je MyEtherWallet varen?” naš odgovor je:

Da, MEW je varen. Kljub temu morate vedno imeti v mislih, da so kriptosveti še vedno lahko nevarni. Obvezno morate ravnati odgovorno. Če zdaj upoštevate naš nasvet v tem priročniku, lahko MyEtherWallet ocenite kot varnega, saj je to ena najvarnejših denarnic..

MyEtherWallet je varna možnost za uporabo in njegova priljubljenost se bo še naprej povečevala, ko gre za platforme za upravljanje ETH, vendar je izjemno pomembno, da uporabniki razumejo, da vnos zasebnih ključev ali gesel na katero koli centralizirano spletno mesto pomeni tveganje. Zato smo prešli več korakov, da vam pomagamo na čim varnejši način. 

Upamo, da ste se veliko naučili ali vsaj dovolj, da se odločite, ali je MyEtherWallet najboljša možnost za vas in vaše vodstvo ETH. 

V komentarjih nam sporočite svoje misli!

Poglej tudi:

  • Najboljši načini nakupa Altcoinov
  • Ali je denarnica Gatehub varna?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me