Lightning Node-installatiehandleiding (met Docker)

Deze gids helpt u bij het opzetten van een Lightning-node om Bitcoin op het Lightning-netwerk te verzenden en te ontvangen. Het knooppunt is altijd online – u kunt op elk moment bliksemtransacties verzenden en ontvangen. We gebruiken een Docker-container voor snellere implementatie en updates. Remote Lightning-knooppunten zijn geweldig voor iedereen die wat extra geld wil verdienen door bliksemnetwerktransacties te routeren voor passief inkomen.

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Benodigde tijd: 1 uur
  • Opstellingstype: LND met Docker
  • Vereisten: Mogelijkheid om knooppunten te implementeren op AWS of DigitalOcean

Deze gids is aangepast van ZAP-tutorials – inclusief een paar bijgewerkte commando’s.

Opmerking: voor deze gids gaan we het Bitcoin Testnet gebruiken – een testomgeving waar we fouten kunnen maken zonder ernstige gevolgen. Als u eenmaal vertrouwd bent met het implementeren van het knooppunt, kunt u overschakelen naar het bitcoin-mainnet door in de code “testnet” te vervangen door “mainnet”..

Remote Node Setup met Docker

Voor deze configuratie moet u uw eigen externe node instellen op een cloudhostingservice zoals AWS of DigitalOcean. In dit voorbeeld heb ik een t2.micro-instantie geïmplementeerd op AWS met Ubuntu Server 18.04. U kunt elk type server implementeren, zolang het Docker ondersteunt, bent u klaar om te gaan.

Let op: moet 1GB of meer RAM op de VPS hebben. Alles minder zal resulteren in frequente crashes.

Om Docker te krijgen, installeert u het met deze opdrachten

sudo apt update sudo apt install docker.io

Het Lightning-knooppunt installeren

Voor de container gebruiken we een afbeelding die is gemaakt door Zap – deze is al vooraf geconfigureerd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan (lnd, lndconnect). De eerste stap is het creëren van een “volume” waarmee onze gegevens kunnen worden bewaard voor het geval de container in de toekomst wordt vernietigd. Het volume dat we maken, wordt “lnd-data” genoemd.

Opmerking: voor sommige docker-installaties is ‘sudo’ niet vereist. Als u problemen ondervindt, voert u docker uit zonder verhoogde ‘sudo’-rechten.

sudo docker-volume maak lnd-data

De volgende stap gaan we de nieuwste afbeelding van “lnzap / lnd: latest” uitvoeren. We gaan verbinding maken met het Bitcoin Testnet – op deze manier verliezen we geen echte Bitcoin als we fouten maken.

We maken ook verbinding met openbare neutrino-clients – dit verlaagt de harde schijfvereisten voor dit knooppunt aanzienlijk.

Voordat u begint, moet u uw IP-adres invullen in de sectie YOUR_EXTERNAL_IP.

sudo docker run -v lnd-data: / lnd –name = lnd-node -d \ -p 9735: 9735 \ -p 10009: 10009 \ lnzap / lnd: latest \ –bitcoin.active \ –bitcoin.testnet \ –debuglevel = info \ –bitcoin.node = neutrino \ –neutrino.connect = testnet1-btcd.zaphq.io \ –neutrino.connect = testnet2-btcd.zaphq.io \ –autopilot.active \ – -tlsextraip = YOUR_EXTERNAL_IP \ –externalip = YOUR_EXTERNAL_IP: 10009 \ –rpclisten = 0.0.0.0: 10009

Proficiat! Je hebt je Lightning Node in gebruik.

Maak een Bitcoin-portemonnee

Nu is het tijd om een ​​Bitcoin-portemonnee te maken. U kunt dit rechtstreeks doen door via Docker met de lnd-node te communiceren.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet maken Met succes een Bitcoin-portemonnee gemaakt. Zorg ervoor dat je de seed-zin veilig bewaart (op papier geschreven)

U kunt een nieuw adres aanmaken met het volgende commando

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet nieuw adres np2wkh

Dit geeft je een Bitcoin-adres waar je Bitcoin naartoe kunt sturen om het account te financieren. Omdat we op het Bitcoin Testnet zitten, kunt u https://coinfaucet.eu/nl/btc-testnet/ om de rekening gratis te financieren.

TIP VOOR EXPERTS: Je kunt controleren of je node werkt door poort 10009 en 9735 te scannen met https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/. Dit is een geweldige manier om te controleren of er firewalls zijn die uw node blokkeren voor communicatie en of de algehele installatie is gelukt. Actieve knooppunten hebben altijd de status “OPEN” voor de 2 poorten.

Het externe knooppunt verbinden met de ZAP iOS-app

Met de ZAP-app op iOS heb je eenvoudig toegang tot het externe knooppunt, transacties verzenden, kanalen beheren en meer. De ZAP-app is gratis en kan worden gedownload van https://zap.jackmallers.com/

Voer deze opdracht uit om ZAP met het externe knooppunt te verbinden:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lndconnect –bitcoin.active

Dit geeft u een QR-code die u kunt scannen met uw portemonnee (“Connect to a Remote Node”) om de binding te voltooien. (Opmerking: oudere gidsen vragen u om zapconnect te gebruiken, dat niet langer werkt en u een foutmelding geeft).

Kanalen maken met andere knooppunten

Om betalingen te kunnen doen, moet u Lightning-kanalen maken met andere knooppunten op het netwerk. Een geweldige plek om te beginnen met het zoeken naar andere knooppunten is via https://1ml.com/testnet/. Dit is een lijst met alle testnet-knooppunten.

U kunt de QR-code voor verschillende servers scannen via “Instellingen” -> “Kanalen beheren” -> ​

Handige foutopsporingshulpmiddelen en -opdrachten

Nu bent u helemaal klaar: het externe knooppunt is actief en gefinancierd. Om de configuratie te testen, kunt u deze volgende tests gebruiken:

Controleer de LND-status

Deze opdracht controleert de status van lnd en of u volledig gesynchroniseerd bent met het Bitcoin-netwerk.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet getinfo

LND-logboeken controleren

Als er problemen en problemen zijn, wordt deze meestal weergegeven in de logboeken. Gebruik deze opdracht om toegang te krijgen tot de laatste 100 logboekberichten

sudo docker logs –tail 100 -f lnd-node

De container opnieuw opstarten

Wanneer u het knooppunt opnieuw start, moet u de container opnieuw opstarten. Hiervoor moet u de container-ID weten en deze vervolgens starten.

sudo docker ps -a sudo docker start CONTAINER_ID

De portemonnee ontgrendelen

Elke keer dat u de container opnieuw start, moet u de portemonnee ontgrendelen:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli unlock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me