Uptrennd ($ 1UP): Et “fellesskap først” Facebook-alternativ

Uptrennd ($ 1UP) er et desentralisert sosialt nettverk. Med økningen i sosiale medier, øker personvernrisikoen og brukerdata bekymringene gradvis. For tiden ønsker alle brukere på internett å være trygge når de bruker disse applikasjonene. Sentraliserte sosiale medieplattformer som Facebook og Twitter har ikke klart å gi brukerne sikre og pålitelige systemer som beskytter deres data. Derfor dukker plattformer som Uptrennd opp som et alternativ.

Bakgrunn

Jeff Kirdeikis, grunnleggeren av Uptrennd la grunnlaget for plattformen i januar 2019. Han poengterte den som “den neste utviklingen av sosiale medier”. Kirdeikis er en kryptovalutaentusiast som eier verdens største krypto-Facebook-gruppe Investering i kryptovaluta. Han er også vert for Bitcoin & Crypto Podcast.

Tilbake i 2017, da tech-gigantene Facebook, Google og Twitter hadde utestengt kryptovaluta-baserte annonser, ble desentraliserte sosiale medieplattformer som Steemit, Weku, D.Live osv. Fremtredende. Imidlertid var disse plattformene også involvert i sine egne kontroverser. For eksempel ble Steemit overtatt av Tron (som i seg selv var svært kontroversielt blant Steemit-brukere) og fikk medlemmene til å påkalle en myk gaffel for å redusere Steemit og Trons stemmerett. Imidlertid mislyktes den myke gaffelen, og brukerne beskyldte Tron og 3 populære kryptokursutvekslinger for å spille resultatet.

Jeff og teamet hans anerkjente denne økende bekymringen og var vitne til dette dramaet som rev samfunnet fra hverandre. Og dermed ble Uptrennd opprettet for å løse problemer som for tiden plager alle de andre desentraliserte plattformene. Uptrennd skiller seg ut fra alt annet ved å være “fellesskap først”, som sitert av Kirdeikis selv.

Aldri.

Uptrennd er samfunnet først, og det vil forbli slik.

– Jeff Kirdeikis (@JeffKirdeikis) 3. mars 2020

Den dag i dag er Uptrennd et standard web 2.0-nettsted som ikke gikk gjennom noen frøfinansiering eller noe initialt myntoffer (ICO).

Hva er Uptrennd?

Uptrennd er en incentivbasert sosial medieplattform som tilbyr inntjeningsmuligheter til brukerne for å skape kvalitet og originalt innhold. Plattformen er designet med et moderne preg for å støtte fire grunnleggende faktorer:

 • Ytringsfrihet
 • Datasikkerhet
 • Likestilling
 • Rettferdig fordeling av rikdom

I tillegg planlegger Uptrennd å investere 80% av alle genererte inntekter tilbake i plattformen for å skape en pålitelig og lønnsom sosial økonomi. I det hele tatt betyr Uptrennds introduksjon virkelig starten på en ny æra i den sosiale medieindustrien, en som fremmer brukerne fremfor alt.

Den har designet fantastiske spillfunksjoner med et nivelleringssystem. Dette gjør det mulig for brukere å øke belønningen fra de oppstemte innholdsinnleveringene & kommentarer når de utjevner kontoen sin med det opprinnelige “1Up” -tokenet.

Hva er 1UP Token?

1UP er et ERC-20-token som fungerer som det opprinnelige aktivet på Uptrennd-plattformen. 1UP-token følger kjernestemmesystemet, som ofte kalles poeng.

Disse poengene kan du tjene ved å gjøre alle slags aktiviteter som å legge ut, kommentere, se på innlegg osv. Og brukere kan bytte dem mot 1UP-tokens. For tiden er ett poeng verdt ett 1UP-token.

Det er verdt å merke seg at verdien av 1 oppstemning ikke alltid vil være verdt 1 token. I fremtiden kan verdien øke til 100+ poeng for å tjene ett token. Dermed gir plattformen verdi til tidlige holdere og adoptere. Videre sørger det for at 1UP-tokenøkonomien er uendelig skalerbar.

1UP Tokenomics

Totalt sett ble 1.000.000.000 tokens forhåndsutvintet og oppbevart sikkert i kjølerom. Tokene tas kun når brukere trekker dem fra poengene de har fått på plattformen. Videre har nettverket lovet å gjøre 1UP til et deflasjonært token.

Uptrennd brenner 30% av poengene som brukes av aktive medlemmer av plattformen for å nivåere opp hver måned. 30% av hvert punkt brennes fra den totale forsyningen som brukes til å øke, nivåere eller gjøre kjøp på stedet. For eksempel, hvis 10 millioner poeng brukes, brenner plattformen 3 millioner tokens.

Dette betyr at 1UP vil bli stadig mer knappe med hver måned som går, som enhver deflatorisk eiendel.

I tillegg distribuerer plattformen også 20% ekstra av det investerte beløpet til samfunnets vekstfond. For tiden er det nesten 900 millioner tokens i Uptrennds fryselager og rundt 100 millioner tokens i den sirkulerende forsyningen.

Tokenet er for øyeblikket tilgjengelig på børser som Uniswap, P2PB2B, Altilly, Idex og mer.

Hvordan oppnår brukere å tjene poeng?

Bortsett fra innholdsoppretting og interaksjon, kan brukere også tjene poeng på Uptrennd på følgende måter:

 1. Motta en upvote på kommentaren eller innlegget ditt
 2. Tjening ved å dele – du kan tjene 50% av poengene når du reposterer.
 3. Samle inn donasjoner fra aktive medlemmer av plattformen.
 4. Daglig aktivitetsbonus (krever minst 10 besøk per dag)
 5. Månedlige og ukentlige konkurranser
 6. Inviterer nye brukere på plattformen
 7. Bytte ut tokens for poeng.

I utgangspunktet, når en enkelt oppstemning i Uptrennd selges, er den verdt $ 0,05. Imidlertid forklarer selskapet at i tilfelle et token overstiger $ 0,05 på børser, vil prisen på poengene også øke. Ifølge nettstedet er hovedformålet med plattformen “å opprettholde en premie på 10% for å stimulere kjøp på børser for likviditet.

Videre hevdet selskapet også at “hvis prisen faller under grensen på $ 0,05, vil ikke verdien endres, dette kalles [gulvprisen].

Bruk tilfeller av 1UP-token

Plattformen gir flere måter for brukere å bruke opptjente poeng på.

 1. Brukere kan bruke tokens for å utjevne kontoene sine. For hvert ekstra nivå opp gir plattformen tilgang til å øke belønningen opptjent for hvert oppstemt innlegg eller kommentar.
 2. Man kan enkelt øke sitt eget innlegg for et spesifikt antall visninger med 1UP-tokens.
 3. Brukere kan kjøpe bannerannonser på plattformen med 1UP-tokens. Videre blir 80% av annonseinntektene gitt tilbake til samfunnet.
 4. Brukere kan donere tokens til andre som tips. I tillegg kan man bruke den som en gevinst for å utføre bestemte oppgaver kunngjort av brukeren.
 5. Brukere kan selge sine 1Up-tokens på en tredjepartsbørs for fiat eller annen kryptovaluta.
 6. Plattformen planlegger også å tillate brukere å bruke sine 1UP-tokens for å låse opp brukeropprettede eksklusive fellesskap som er basert på abonnement.

Uptrend – Fremtidig implementering

I følge Jeff går Uptrend nå inn i det desentraliserte finansområdet (DeFi) med flere implementeringer og partnerskap. DeFi-funksjonene inkluderer

 • Fast APY-innsats
 • Likviditetsgruvedrift
 • Å ta belønninger basert på nettverksaktivitet

Bortsett fra DeFi, gjør det store grep i andre områder som Android- og iOS-mobilapper, skaffer kapital og Direct FIAT-rampe til 1UP-tokens. Plattformen ser også frem til å notere 1UP-tokens på toppbørser.

Konklusjon

Uptrennd har nå blitt en av verdens mest engasjerte desentraliserte sosiale medieplattformer. Det har gitt en mulighet for gründere, forfattere, hobbyister og andre deltidsarbeidere til å tjene penger på sine ferdigheter og lidenskap.

Med alle sine innovative brukstilfeller ser det ut til at plattformen prøver å bli den neste store tingen blant alle desentraliserte sosiale medier. Samlet sett har den evnen til å gi økt synlighet & engasjementer med brukerens innhold ved å gi insentiver via kryptokurrencybelønninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me