0x ($ ZRX) guide: Fremtiden for kryptovalutautvekslinger?

0x ($ ZRX) er en åpen protokoll for utviklere å bygge sine egne desentraliserte kryptokursutvekslinger på Ethereum blockchain. 0x kom som et svar på problemene som ligger i sentraliserte sentraler (CEX) og desentraliserte sentraler (DEX). For CEXs har omtrent 1,1 milliarder dollar allerede gått tapt på grunn av sikkerhetsbrudd på disse plattformene. Dermed har kryptovalutaentusiaster blitt forsiktige av frykt for å miste pengene sine. Desentraliserte børser var ment å være et svar på dette, men de har også problemer med økt friksjon og økende transaksjonskostnader. I denne guiden vil vi utforske hva 0x allerede tilbyr i dagens marked, og se på deres nylig utgitte versjon 3 av protokollen.

Bakgrunn

0x er et hjernebarn av CTO, Amir Bandeali, og konsernsjef Will Warren. Andre viktige personer bak prosjektet inkluderer blockchain-ingeniører, produktdesignere, forskere og forretningsstrateger. De har også en sterk liste over rådgivere, inkludert Fred Ehrsam, medstifter av Coinbase og David Sacks, tidligere COO for PayPal.

Hva er 0x?

0x er en protokoll bygget på Ethereum blockchain for å skape og drive desentraliserte børser. Målet er å være grensesnittet med andre systemer for å drive high-end desentraliserte applikasjoner (dapps).

Protokollen søker å inspirere bevegelse av eiendeler over finanssektoren ved å eliminere tredjeparter som har gjort prosessen komplisert og kostbar. Tilstedeværelsen av smarte kontrakter har også bidratt til å presse tredjeparter videre til glemselen.

Fremveksten av DEX kommer til å beskytte brukernes midler og forhindre statlig sensur. Disse børsene plasserer sikkerheten til brukernes midler på brukerne selv i stedet for å stole på sentraliserte plattformer, som er utsatt for hack.

På grunn av Bitcoin blockchain-skalerbarhetsproblemer og mangel på smart kontraktsfleksibilitet, har dapp-utviklere strømmet til Ethereum for å bygge desentraliserte løsninger som børser. Dessverre, med alle som ønsker å bygge en spesialisert dapp, har Ethereum blitt oversvømmet med applikasjoner som ikke kan kommunisere godt med hverandre.

Videre har disse applikasjonene varierende grad av sikkerhet og kvalitet. 0x kom for å løse dette brukerfragmenteringsproblemet, samt redusere kostnadene ved bruk av dapps.

Hvordan fungerer 0x?

Selv om den er bygget på toppen av Ethereum, blir ordrene behandlet utenfor kjeden, ettersom reléer brukes til å matche ordrene. Bestillingene lastes først opp på Ethereum blockchain etter at prosessen er fullført. Off-chain signering reduserer mengden gass som brukes i en bestemt transaksjon, samtidig som belastningen på hovedkjeden reduseres.

Et relayer på plattformen kan tenkes på som en desentralisert utveksling som har både offentlige og private ordrebøker. Bestillinger sendes gjennom disse ordrebøkene for å få en passende kamp.

Bortsett fra å redusere gassgebyrene som er involvert, tillater denne tilnærmingen også brukere å ha kontroll over midlene. Et viktig trekk ved en videresending er at det bare letter, men ikke handler.

For å tillate dette må videresenderen forsynes med ordreprodusentens signatur, som deretter leveres til DEXs smarte kontrakt. Videresendere blir belønnet ved hjelp av protokollens native token, ZRX, selv om dette er endret sammen med flere andre funksjoner i versjon 3 av 0x.

0x versjon 3: En ny protokoll med forbedrede funksjoner

I august 2020 ga den desentraliserte protokollen ut en ny versjon 3 som gjør det mulig for brukere å utvikle et mer sammenkoblet DeFi-økosystem. Det er 3 store oppgraderinger i denne nye versjonen: innsats av ZRX-tokens, likviditetsbroer og fleksible avgifter.

0x innsatsfunksjoner

Versjon 3 av 0x introduserte en innsatsmekanisme som gjør at handelsavgifter kan aksepteres i ethvert token. Market makers som gir likviditet blir sett på som avgjørende for 0x langsiktige vekst siden de bringer inn likviditet. Derfor ble det introdusert en ny innsatsfunksjon der markedsmakere på 0x får belønning. Dette betyr at enhver ZRX-innehaver kan bli med i en markedsdeltagers innsatsbasseng og ha rett til en andel av likviditetsbelønningene. I mellomtiden er det i markedsprodusentens beste å lokke stakere til å bli med i bassenget fordi det øker deres potensielle utbytte av likviditetsbelønning og deres stemmekraft i styresaker, siden stakere er pålagt å delegere halvparten av sin stemmekraft til markedsmakeren.

Likviditetsbroer

Likviditetsbroer er en spennende oppgradering for desinfiserte finans (DeFi) -utviklere som bygger dapps som vil ha nytte av å få tilgang til mer likviditet. Dette er fordi funksjonen gjør det mulig for dem å skaffe likviditet ikke bare fra selve 0x-nettverket, men også andre DEX-er som UniSwap eller Kyber fra et enkelt integreringspunkt, kjent som 0x API (mer om det nedenfor). Kort sagt, å gi brukerne tilgang til likviditet i andre DEX-er, og derved sikre at ordrer blir fylt for å nå høyere volumer, og dermed tiltrekke enda flere brukere på plattformen..

Fleksible avgifter for videresendere

Tidligere tillot 0x bare videresendere å motta avgifter bare i ZRX. Dette var problematisk fordi noen ganger kan det hende at videresendere ikke vil motta gebyrer i ZRX. Det førte også til en dårlig opplevelse for Relayers siden det skapte flere ekstra trinn i DEX-handel, for eksempel hadde en av de største 0x DEXene i volum ikke avgifter. Og det er spekulasjoner om at dette er på grunn av de begrensede måtene gebyrer kan betales ut på. Dette er løst i versjon 3, der Relayers kan velge å få sine avgifter betalt i ethvert Ethereum-basert token eller til og med i tokenet som for øyeblikket handles..

ZRX Token: Hva er det?

ZRX-token er bygget basert på Ethereums ERC-20-standard. Bortsett fra å bli brukt til å betale videresendere for å legge til rette for handel, brukes det også til styring på 0x-protokollen. I tråd med dette bestemmer mengden ZRX som avgjør makten en guvernør har når han bidrar til styringsspørsmål som protokolloppgraderinger.

ZRX-tokenforsyningen er hardt begrenset til en milliard. Under lanseringen i 2017 ble halvparten av tokens frigitt og distribuert til utviklere (15%), 0x (15%), grunnleggerteam (10%) og rådgivere (10%).

ZRX er notert på Binance, Coinbase, Huobi, HitBTC og andre ledende børser. For lagring støttes token av Ledger (både Nano X og Nano S), Enjin, Exodus og andre cryptocurrency-lommebøker som er grunnlagt for ERC-20-tokens..

Som nevnt ovenfor, har 0x-teamet nylig introdusert innsatsfunksjoner for ZRX, som gir flere insentiver for både likviditetsgivende markedsskapere og ZRX-holdere..

Andre produkter drevet av 0x

0x har en hel serie med produkter bortsett fra den åpne protokollen. Disse er:

·         0x øyeblikkelig– Dette tilbyr en måte å kjøpe kryptovaluta på hvilken som helst app eller nettside.

·         0x maske – Gir tilgang til en global P2P-ordrebok for tokens.

·         0x API – Kan brukes til å akkumulere likviditet fra plattformer bygget på protokollen som UniSwap og Mesh. Den kan også brukes til å bytte tokens basert på pris.

·         Matcha – En plattform for å finne de beste prisene på tvers av utvekslingsnettverk.

·         0x utvidelser – For bruk med videresalg for å innlemme nye handelstyper.

·         0x OTC – Dette er en forbrukerbasert Utveksling som muliggjør en P2P-utveksling av ETH-tokens uten relayer. I motsetning til de andre P2P-børsene, gjør 0x OTC selgeren i stand til å sende en lenke til kjøperen på hvilken som helst plattform, inkludert sosiale medier, og resultatene blir registrert på Ethereum blockchain.

Selv med mange fordeler, bruker protokollen smarte kontrakter med flere signaturer som kan utnyttes siden de fremdeles er basert på kode. Siden DEX-ene fortsatt er i arbeid, har de kanskje ikke den likviditeten som trengs for å fylle ordrer på mindre kjente tokens..

Konklusjon

Etter hvert som blockchain-teknologien modnes, bør også applikasjonene kjøre på den. Imidlertid, ettersom flere dapps oversvømmer scenen, trenger vi en standard innstilling for kvalitet og sikkerhet for å sikre at disse systemene fungerer som de er ment. Heldigvis, med 0x, er standarden allerede satt.

Videre må dapp-utviklere også omfavne systemet for at brukere skal kunne dra nytte av lave transaksjonsgebyrer.

0x-protokollen kan brukes i prediksjonsmarkeder som sportsbetting, som krever uberørte resultater av resultatene av fysiske hendelser.

Plattformens store bruksområder er også i stand til å bringe reell endring i den desentraliserte verden, samtidig som man utnytter mekanismer utenfor kjeden for å forbedre skalerbarheten.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Veiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me