Nyhetsbrev # 11

Uke i gjennomgang

Tilsynsmyndigheter tar igjen … men hvem beskytter de egentlig?

Storbritannias Financial Conduct Authority (FCA) vil være som forby salg av kryptovalutaderivater til privatkunder fra januar 2021. Forbudet vil dekke børsnoterte sedler (ETN), kryptofutures, opsjoner, CFDer og andre derivater. Mens direkte kryptovalutahandel og råvarer, og sentralbankens digitale valutaer, f.eks. Kinas DCEP vil ikke bli dekket.

Begrunnelsen var at kryptovaluta-derivater ikke var egnet for forbrukere på grunn av skaden de utgjør. Spesielt betydde den iboende naturen til disse produktene at det ikke er noe pålitelig grunnlag for verdsettelse, og at markedsmisbruk og økonomisk kriminalitet er utbredt. Fra forbrukernes synspunkt, så FCA at de har en utilstrekkelig forståelse av kryptoaktiva, og det mangler legitimt investeringsbehov for dem å investere i disse produktene.

Når intervjuet av CoinTelegraph, Coinshares, et UK-basert selskap som leverer kryptovaluta-ETN, uttrykte sin skuffelse over forbudet. Coinshares husker at de var sterkt involvert i konsultasjonsprosessen og lobbyet mot den. Likevel ignorerte FCA årsakene Coinshares og andre bransjedeltagere fremmet mot forbudet eller avskjediget dem med lite tilleggsinformasjon. Videre mener de at FCA hadde gjort det klart i innledende konsultasjoner og utkast til regler at de ikke tror at digitale eiendeler inkludert Bitcoin har noen verdi, noe som tyder på at FCA for lenge siden hadde bestemt seg for saken..

Coinshares uttrykker også bekymring for at forbudet i stedet ville ha motsatt effekt, og som førte britiske detaljistinvestorer til uregulerte kryptokursutvekslinger.

Vi anser også dette forbudet som et skritt tilbake for investorer som nå er fratatt opsjoner. Ser vi på årsakene fremmet av FCA, ser det ut til at de ønsker å opprettholde status quo i stedet for å gi rom for innovasjon. Og å stenge det på grunnlag av forbrukernes uvitenhet før de selv har sjansen til å forstå det. Og faktisk, ifølge FCA’ene Politikkerklæring i saken, 97% av respondentene til FCAs konsultasjon motarbeidet utestengelsen. Noe som reiser spørsmål om hvem FCA egentlig er interessert i å beskytte.

RAMP DeFi ($ RAMP) selger ut på 4 minutter

RAMP Defi holdt det offentlige salg klokka 10 den 10. oktober (hvilken perfekt timing). Salget var fullpakket med noen vanskelige spørsmål, men dette hindret ikke ivrige kjøp fra å kjøpe ut tokensalget på mindre enn 4 minutter. Samlet viser dette at etterspørselen etter gode prosjekter fortsatt er ekstremt sterk.

I mellomtiden er finansielle tungvektere store på Bitcoin

Square Inc. (NYSE: SQ), et amerikansk mobilbetalingsselskap og skaper av Square Cash App – en app som brukes til å kjøpe og selge kryptovaluta kunngjort den har kjøpt USD $ 50mil i Bitcoin. Dette utgjør 4.709 BTC til en gjennomsnittspris på USD 10 617,96 USD per BTC.

Selskapet kaller Bitcoin et instrument for “økonomisk empowerment” og at kjøpet er i tråd med deres visjon om å bygge produkter basert på en mer inkluderende fremtid. De tror også at Bitcoin, “… har potensial til å være en mer allestedsnærværende valuta i fremtiden”.

Men Square er ikke den første til å gjøre dette, tidlig i 2020 investerte business intelligence-firmaet MicroStrategy allerede en halv milliard dollar i Bitcoin.

Denne nyheten ga markedene et sårt tiltrengt pust av positivitet. Prisene på Bitcoin svekket under USD 10 750, – tidligere denne uken, og etter nyhetene presset du enkelt opp til over USD 11 250, -. Nå gjenstår det å se om denne positiviteten kan opprettholdes.

DeFi / avkastning svindel ødelegger ting for rommet?

Det går ikke en dag på vårt Telegram /Uenighet uten diskusjoner om potensielle problemer med DeFi / avkastning oppdrett prosjekter eller verre, direkte svindel. Vær oppmerksom på at noen av disse spørsmålene er gjenstand for ytterligere verifisering, så gjør din egen undersøkelse. Her er hva som ble sett på denne uken i Telegram / Discord alene:

 • Amplyfi. Penger: Teppe trukket etter å ha samlet 2500 ETH fra investorer. Deres sosiale medier og nettsteder er borte
 • Ølhage finans: Grunnlegger har over 50% av tokenforsyningen i sin personlige lommebok. Da samfunnet vårt ba om mer informasjon, for eksempel en github-lenke for prosjektet, eller tidslåser for tokens, ble de utestengt fra Telegram-gruppen.
 • Burn Vault Finance ($ BFV): Påstått teppe trukket. Deres Telegram og sosiale medier eksisterer ikke lenger.
 • CBDAO ($ BREE): Prosjektet hadde en forhåndssalg på $ SBREE-tokens som ble byttet mot $ BREE. En av admin-lommebøkene utnyttet en bakdør i SBREE-token-kontrakten, preget 50000 SBREE, konverterte den til BREE og solgte den på markedet, og presset prisen på BREE ned på bekostning av andre holdere. 50 000 BREE ble solgt for under 200 ETH.
 • Degenballz: staking kan stjele 1% av LP-tokens.
 • Emerald Mine (EMD): Brukertokener verdt nesten USD 2,5 millioner USD som angivelig var låst under en smart kontrakt ble flyttet til en annen konto. Heldigvis klarte kryptokursutvekslingen ChangeNow å stoppe salget av 135.020 EOS. Dette representerer imidlertid bare en liten brøkdel av den totale beløpet som er stjålet.
 • Lv. Finans: Forfalskede revisjonsresultater, etter at investorer hadde deponert midlene sine, fant de at de ikke klarte å ta ut. Teamet har forsvunnet.
 • Minions Farm: Har søte Minions, men vil få tilgang til alle eiendelene dine når du kobler lommeboken din til Minions Wallet-nettstedet.
 • Steker. Økonomi: Utviklere hadde tilsynelatende problemer med å samhandle med sin egen tidlås. Selv om noen anser det, kan det skyldes et problem med koden sin i stedet for dårlige intensjoner.
 • Tomater. Finans: Hacker utløste enkel tillatelse og trakk tokens.
 • UniCat ($ MEOW): Bakdøren i smarte kontrakter tillot UniCat å holde kontroll over brukernes tokens selv etter at de ble trukket ut av bassenget. Rundt USD 200 000 dollar i krypto er visstnok stjålet.
 • Unirocket ($ URCKT): Tilsynelatende teppet, kan ikke bli funnet på sosiale medier.
 • Yfdex.finance: Project promoterte seg selv på Twitter i to dager, tok totalt USD 20mil USD investorfond og gikk bort.

Disse hendelsene har påført brukerne store tap, enda mer når noen uklokt legger inn mer enn de har råd til å tape. Som et resultat påvirker det deres appetitt og til og med evnen til å tro på DeFis potensialer. Dessuten påvirker det folks interesse for avlsdyrking som liker det eller ikke, var hovedtrekket for folk siden noen gårder lovet enestående avkastning som ikke ble funnet i noen annen aktivaklasse. Nå med interesse og avkastning for avlsdrift som avtar på grunn av hvor produktive disse svindelene og bedriftene er, mister den tilsvarende interessen for DeFi generelt også dampen. Dette er en enorm skam med tanke på at DeFi hadde et stort potensial for å bringe finansielle tjenester til de ikke-bankede og var en direkte utfordring for status quo som ble utført av institusjoner og regulatorer, som vi allerede kan se ovenfor.

Vil DeFi presse regjeringer til å endelig vedta CBDC?

Når DeFi får grep og nye prosjekter dukker opp hver dag, hva kan sentralbanker og regjeringer gjøre for å opprettholde sin dominans mens de drar nytte av de nye teknologiene og bekvemmelighetene som DeFi gir? Et svar kan være å opprette en sentralbank digital valuta (CBDC). I en artikkel publisert i Forbes, forfatteren foreslår at regjeringer bør presse mot å utstede CBDC, da det vil tillate brukere å nyte billigere og raskere transaksjoner. Artikkelen berører også vår dekning av DCEP og kontrasterer Kinas fremgang med å teste DCEP med USA, som fremdeles bare diskuterer emnet..

Den europeiske sentralbanken (ECB) har faktisk kunngjort at den vil etterstrebe muligheten for å utstede en “digital euro”. Selv om det ennå ikke er noen konkrete planer, anerkjenner ECB forbrukernes etterspørsel etter digitale betalinger, og i deres Rapport om en digital euro publisert 2. oktober 2020 bemerket at de ville være “..klar til å innføre en digital euro, skal behovet oppstå.”

I alle fall, som Forbes-artikkelen antyder, må regjeringer være raske med å innhente DeFi. Legionen av innovatører i DeFi-rommet vokser, og vil de overveldende fordelene med DeFi, det er en reell risiko for at den velter status quo som regjeringer og institusjoner lenge har hatt i deres favør.

Kommende arrangementer

11. okt 2020: Resultater for Shenzhen, Kinas DCEP-lotteri vil bli kunngjort. Vinnerne vil motta 200 RMB (US $ 30) i DCEP og kan bruke det på 3 389 butikker som deltar. Vi venter spent på vinnere som skal legge ut hvordan DCEP vil fungere i aksjon!

12. okt 2020 kl: Boxmining livestream

15. okt 2020: Filecoin ($ FIL) lansering av mainnet. Huobi Global vil lansere FIL samme dag, og handel, innskudd og uttak vil bli åpnet.

* Alle tider er oppført i UTC med mindre annet er oppgitt.

Se her for utgaver av vårt nyhetsbrev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me