Nyhetsbrev # 12

Uke i gjennomgang

Utviklingshistorie: OKEx suspenderer uttak … men er det mer til dette?

16. oktober 2020 OKEx plutselig kunngjort en av deres private nøkkelinnehavere (senere bekreftet som Star Xu, OK Groups administrerende direktør og medstifter) samarbeider med et “sikkerhetsbyrå” og er ikke tilgjengelig. Derfor kan ikke børsen fullføre autorisasjoner for transaksjoner, og bestemte seg derfor for å stanse alle uttak av digitale eiendeler / kryptokurver fra 16. oktober 2020 kl. 11.00 (HKT).

Men er det mer til dette?

La oss se på noen arrangementer 16. oktober 2020 som kan (eller ikke) være relevante for dette:

 • 13:00: Twitter-bruker @whale_alert tweets: 5.000 #BTC (57.033.847 USD) overført fra ukjent lommebok til #OKEx
 • 04:00: Twitter-bruker @whale_alert tweets: 1.180 BTC (13.588.646 USD) overført fra OKEx til ukjent lommebok
 • 9:00: Twitter-bruker @whale_alert tweets: 50.000.000 TRX (1.317.074 USD) overført fra OKEx til ukjent lommebok.

  11:55: Kinesisk kryptomedieplattform 非 小號 (Feixiaohao) og UAICOIN publiserer meldinger fra OKEx om at uttak vil bli suspendert fra 15:00 og videre. Dette ble også rapportert i en kvitring fra medstifter av kinesisk crypto media outlet @redtheminer som også noterer ryktene som sirkulerer i det kinesiske kryptosamfunnet om at over 800 kontoer fra en “viss stor kryptobørs” er involvert i hvitvasking over grenser.

 • 12:00: OKEx kunngjøring at det ville suspendere uttak fra kl.11.00 og videre.
 • 13:00: OKEx endelig tweets kunngjøringen deres om tilbaketrekning.
 • 14:00: OKEx-sjef Jay Hao tweets, forsikrer om at alle andre operasjoner ikke er berørt, og at, “Undersøkelsen gjelder bare en bestemt privat nøkkelhavers personlige problem. Ytterligere kunngjøringer vil bli gjort. ”
 • 14:51: Noen spør OKEx-støtte “Hvorfor tømmes Star Xus Weibo-side?” og de svarte: “Personen du henviser til har ingen forbindelse til plattformen vår”.
 • 15:51: Twitter-bruker @whale_alert tweets: 998 BTC (11 333 911 USD) overført fra Huobi til OKEx.
 • 10:31: Twitter-bruker @whale_alert tweets: 3.500 BTC (39.627.432 USD) overført fra OKEx til Binance. De mistenker imidlertid at det kan være en intern overføring.

* Alle tider er oppgitt i HKT med mindre annet er spesifisert.

Det er rapporter fra kinesiske medier om at Xu faktisk allerede var arrestert for en uke siden, mens to ledere som også ble arrestert siden er blitt kastet tilbake mot kausjon. Han arresterte opprør fordi han har de private nøklene til OKExs midler, og ifølge Glassnodes data, OKEx har rundt 200 000 BTC, dvs. USD 2,3 milliarder dollar i verdi.

Fra begivenhetene og hvordan OKEx ganske enkelt kunne ha gjort en annen “mindre alarmerende” grunn til å stanse uttak, har vi en følelse av at børsen også ble tatt bort av hendelsene. Selv om det er rapporter om at Xu ble arrestert i forhold til forhold som ikke var relatert til OKEx. Spesielt var det i forhold til midler han hadde lånt fra en Shanxi-basert underjordisk bank i forbindelse med bakdør notering av OKC Holdings på Hong Kong Stock Exchange i 2019.

I mellomtiden kan vi bare avvente ytterligere offisielle kunngjøringer fra børsen.

Vi har allerede nevnt dette i vårt forrige nyhetsbrev om KuCoin-hacket – ta kryptovalutaene dine fra børsene og lagre dem offline i en maskinvarepungebok. Hvis du ikke har en ennå, kan du vurdere å skaffe deg en. Sjekk ut vår Ledger Nano X anmeldelse eller kjøp den her.

For full og pågående dekning av denne hendelsen, sjekk ut artikkelen vår “Utviklingshistorie: OKEx suspenderer uttak … men er det mer til dette?”

Potensielle røde flagg og tepper

På grunn av overveldende positiv respons, bringer vi tilbake vår liste over potensielle problemer med DeFi / Yield-oppdrettsprosjekter. Vær oppmerksom på at noen av disse spørsmålene er gjenstand for ytterligere verifisering, så gjør din egen undersøkelse. Her er hva som ble diskutert denne uken på Telegram / Discord alene:

 • cVault Finance ($ CORE): Ikke relatert til selve prosjektet, men det er en svindel som utgir seg for å være en “offisiell” 1000 CORE-gave med en falsk telegramkanal.
 • Decore.finance ($ DCORE): Nettstedet sier at de på grunn av en kontraktfeil har stoppet prosessen med å legge til / trekke ut likviditet fra hvelvet. Et av medlemmene snakket tilsynelatende med en kontraktsrevisor som sa at det ikke virket som noe mistenkelig ved en første gjennomgang. Vi bemerker imidlertid at Coingeckos side for prosjektet har gitt beskjed om at de har mottatt påstander om at teamet har forlatt prosjektet, og ber brukerne om å fortsette med forsiktighet.
 • Drivstoffbytte. økonomi ($ FUEL): Ukryptert nettverk som brukes til å koble til Metamask, noe som kan føre til tap av midler. Telegram er borte.
 • Justswap.finance ($ JUST): Ikke relatert til Justin Suns justswap.io. Dette er et virus / malware forkledd som en airdrop. Nettstedet vil ta pengene dine og angripe datamaskinen din med skadelig programvare som er injisert på nettstedet.
 • Piratetoken.finance: Alle handler ville tilsynelatende få 5% piratskatt som vil bli distribuert til 1 holder daglig tilfeldig når det faktisk ikke var noen premie. Nettstedet kan ikke lenger bli funnet.
 • Rabbitwallet.org: Du vil bli forhindret fra å trekke ut og tømme lommeboken hvis du godkjenner noen utgiftsgrense på nettstedet.
 • Seal Finance ($ SEAL): Potensiell kode som kan tillate devs å trekke tokens fra lommeboken din. Legg merke til at Seal Finance-teamet har svarte at denne koden bare er for deres cSeal token oppdrettskontrakter, og er bare for dem å hjelpe brukere som feilaktig overfører eiendelene sine.
 • Thirm-protokoll ($ THIRM): Opprinnelig sa at den tidlige utviklerens lommebok ble hacket og advarte brukere om å fjerne likviditet ASAP. Teamet senere avklart at promotorlommeboken faktisk ble hacket og dumpet rundt 2000 THIRM. Nye tokens blir opprettet og THIRM-holdere før hacket vil få den samme saldoen pluss 2% bonustegn.
 • Triangle.finance ($ TRI): Nettsted og Telegram forsvant. Twitter har bare ett innlegg fra 12. oktober 2020.
 • Wineswap.finance: Hele kontrakten ble tømt innen 20 minutter fra lanseringen, og sosiale medier er nå borte.

Takk til CC, Cheatbandit, Coderwongy, madrick8, Ronald Jones, RyGuy31581156 og Lolibutts!

Er DeFi-svindel ødeleggende avkastningsbruk for alle andre?

Denne uken ble vi intervjuet av CoinTelegraph om våre synspunkter på “Eskalerende DeFi-svindel som sverter krypto-oppdrettmarkedets nisje”. I forhold til temaet tror vi definitivt at de siste strengene med DeFi-svindel alvorlig påvirker omdømmet til dette feltet og folks interesse. Vi ga også innsikt i hvordan vi prøver å unngå svindel gjennom forskning, og noen av metodene våre.

Filecoin mainnet er endelig lansert og børsnotert etter 3 år

Filecoin ($ FIL) var et av Kinas heteste prosjekter tilbake i 2017 Initial Coin Offering (ICO) mani, etter å ha samlet inn USD 200 millioner. Rundt klokken 15:00 (UTC) 15. oktober 2020 ble mainnet endelig lansert og sentraler som Binance, FTX og Huobi osv. Skyndte seg til å liste FIL.

Ved notering, priser for FIL skutt opp 118%, og dette skyldes den svært lave sirkulasjonsforsyningen på det tidspunktet – rundt 0,7% av totalen. Og på de aller første øyeblikkene av noteringen, på grunn av prisforskjellene for $ FIL på forskjellige børser som HuoBi og FTX, kunne noen handelsmenn dra nytte av å kjøpe henholdsvis en kort og en lang på hver av disse børsene. Dette ble nærmere forklart i vår livestream 16. oktober 2020 (kl. 5:13). Avviket i prisene har imidlertid konvergert, så dette “IQ 200-spillet” er ikke lenger levedyktig &# 128577;

Som med de fleste nye oppføringer, falt prisene etter de første øyeblikkene av oppføringen. Prisene er ned 45%, men den nedadgående banen ser ut til å avta. For tiden ligger prisene fortsatt over USD $ 40.

Vi stiller imidlertid spørsmålstegn ved hva som ville skje med prisene når ytterligere 0,7% av $ FIL frigjøres? Også den fullstendig utvannede verdsettelsen er USD 136 milliarder dollar – omtrent 4 ganger Ethereum. Er det realistisk?

PlotX Mainnet lansering

13. oktober 2020 har PlotX ($ PLOT) blitt lansert på Ethereum Mainnet og oppført på Uniswap.

PlotX var en av de mest etterlengtede lanseringene de siste ukene, en desentralisert spådomsmarkedsprotokoll som lar brukerne gjette det fremtidige markedsutfallet og bli belønnet for riktige spådommer. Her kan du lese artikkelen vår om prosjektet og se Michaels video med Ish Goel, medstifter av PlotX.

Gjør prediksjonsmarkeder enklere – PlotX med Ish Goel

Som med mange ganger før har timene før lanseringen vært preget av falske tokens som vises på Uniswap, og skaper problemer for distraherte investorer. Noteringsprisen var USD $ 0,05, men den økte til mer enn USD $ 1 i begynnelsen for senere å starte den virkelige oppdagelsesprisfasen. Det har så langt stabilisert seg rundt en mer beskjeden pris på 10 cent.

SWAG Finance overrasker (hyggelig) alle med tidlig lansering

SWAG Finance ($ SWAG) tilbød et desentralisert samfunnstyre-token, dvs. $ SWAG som en del av Swag.lives utvidelse. Swag.live er en populær underholdningsplattform for voksne med over 10 millioner brukere over hele verden. De er for tiden basert i Asia, men har planer om å utvide virksomheten til Nord-Amerika og over hele verden.

SWAG lanserte sitt første byttearrangement klokken 22.00. UTC 14. oktober 2020, som vil tillate brukere å bytte mot SWAG og ha rett til fordelingen av belønninger, kjent som SQUIRTS.

Denne lanseringen var enormt vellykket, og ifølge Teamet skjøt SWAG-prisene opp 240% etter lanseringen. Mens prisene ikke lenger er på det høyeste nivået, er det fremdeles opp nesten tre ganger sammenlignet med lanseringen.

Andre Cronje kommer tilbake

For noen dager siden kom Andre Cronje, en av de mest kjente personlighetene i krypto, samt en av de beste og mest geniale utviklerne, ut med en ny mediumartikkel “Pakker ut mitt engasjement i DeFi“.

Etter å ha forsvunnet en stund etter å ha mottatt drapstrusler relatert til Eminence ($ EMN) -episoden, da mange kryptoinvestorer som begynte å spekulere og kjøpe seg inn i hans ennå ikke utgitte prosjekt, endte med å miste pengene sine (et hack for totalt beløp på USD 15 millioner, hvorav åtte har blitt sendt tilbake av hackeren), kom Andre tilbake for å avklare noen få ting. Blant dem:

 • “Jeg bygger ikke for å få et tall til å øke”. Det betyr at han bare vil bygge for utviklere og gjøre det mulig for dem å enkelt lage produkter ut av sitt første arbeid
 • “Tokens er ikke lager”, du kjøper et token for å være en bidragsyter av et prosjekt, ikke en tilskuere
 • “Utviklingsprosess”, der han forklarer at hans berømte “test in prod” -uttalelse er feiltolket og at den “eksisterer for å avskrekke folk fra å bruke systemer uten undersøkelser”.

Han fortsetter deretter med å avklare at han bare er en bidragsyter til Yearn Finance ($ YFI), ikke skaperen, og at han nå har sluttet å bruke Twitter for å unngå ytterligere misforståelser, så lenge han bruker distribusjonskontoen sin (som gjør hans nye prosjekter umiddelbart sporbar tilbake til ham, derav å starte FOMO).

Han slutter med sine personlige tanker om dette rommet, som gir ham blandede følelser som han ikke egentlig vet hvordan han skal uttrykke. Vi ser også manglende tillit som øker blant samfunnet, og at vi i det siste også har hørt rykter om en gruppe DeFi-brukere som grupperer seg og planlegger å saksøke ham for det som skjedde.

Vi forstår at ting legger seg i tankene hans, og skaper enda mer forvirring om hva fremtiden bringer for ham.

Flere og flere selskaper som investerer i Bitcoin

Bitcoin-statskasser i børsnoterte selskaper

Listen over offentlige selskaper som bruker Bitcoin som reserve, vokser om dagen. I september 2020 oppdaget vi hvordan Microstrategy klarte å øke eierandelen til over USD 435 millioner dollar i Bitcoin, og det viste oss nok en gang hvordan Crypto fremdeles ikke er noe i forhold til tradisjonell finansiering når det gjelder antall. Konsernsjefen Michael Saylor twitret: “For å anskaffe 16 796 BTC handlet vi kontinuerlig 74 timer, og utførte 88 617 handler ~ 0,19 BTC hvert 3. sekund”, som oversatt til omtrent $ 39 414 i BTC per minutt.

De siste tilskuddene til kryptospillet har vært Stone Ridge, som avslørte en USD 115 millioner investeringer (en del av en milliard dollar spinoff), og Square, som investerte USD 50 millioner dollar. Konsernsjefen, Jack Dorsey, har vært kjent som en Bitcoin-supporter i ganske lang tid nå.

Med alle disse store navnene som stoler på det fremtidige resultatet av Bitcoin, hvem er vi som tviler på deres dom?

DCEP – tester Kinas digitale valuta, lotteristil

Kinas nasjonale digitale valuta DCEP gjennomgår nå testing blant publikum i Shenzhen. Regjeringen i Shenzhen ga bort RMB10 millioner i et eksperiment for å teste den digitale valutaen deres, som ikke er en tradisjonell kryptovaluta som vi vanligvis forestiller oss dem fordi den er sentralisert og under kontroll av People’s Bank of China.

Nylig var innbyggerne i Shenzhen i stand til å registrere seg for et lotteri for å få litt gratis DCEP til å teste ut. Lotteriet var enormt abonnert, og bare heldige 2,61% var i stand til å få tak i RMB200 (rundt USD $ 30) DCEP til å bruke i utpekte butikker.

Hvis du vil vite mer om hva som er DCEP, kan du ta en titt på artikkelen vår.

Kommende arrangementer

19. oktober 06:00: Injeksjonsprotokoll ($ INJ) billettkrav åpnes på Binance Launchpad. Mer informasjon her.

19. okt 14:00: Handel åpner for CryptoLocally ($ GIV) på Bithumb.

20. oktober 8:00: Vinnende billetter til Injective Protocol vil bli kunngjort.

21.- 22. oktober: Blockchain Life 2020 (Moskva)

22. okt: Token salg starter for Grafen ($ BRT) for allerede registrerte deltakere.

* Alle tider er oppført i UTC med mindre annet er oppgitt.

Se her for utgaver av vårt nyhetsbrev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me