Nyhetsoppsummering av kryptovalutautveksling 2020

Etter vår Roundup-artikkel i 2020 der vi gjennomgikk årets største trender, la oss nå dykke dypere inn i hva som skjedde i kryptobørsens verden.

Bølgen av Defi og dens DEXer (desentraliserte børser) har kollapset CEXs (sentraliserte børser) volumer drastisk. Hvis Uniswap er den klare kongen av DEX-er, kan vi sannsynligvis si det for Binance blant CEX-er, der det fører på både rangeringer for spot og derivater. Men kampen mot desentralisert utveksling har nettopp startet og nye ideer og konsepter er nødvendig for å holde tritt med konkurransen.

Som vi skal se, er CEX-ene som klarte å holde følge med Defi de som prøvde og innoverte mest, noen ganger direkte inspirert av DEX-er.

Uniswap

Uniswap er den klare vinneren blant alle slags børser i 2020.

Uniswap TVL i 2020Uniswap TVL i 2020

TVL (totalverdi låst) har bokstavelig talt skutt i været i andre halvdel av året, og nådde mer enn $ 3 milliarder dollar i november før den droppet da $ UNI-bassenger endte med å gi belønninger til likviditetsleverandører..

Uniswap har hele tiden vært den mest brukte Dex i krypto og har veldig hjulpet Defis vekst. Det er stedet hvor du kan finne nye oppføringer og den dypeste likviditeten på Ethereum. Hvis du leter etter et eksisterende ERC-20-token, kan du være sikker på at det er der. Alle kan åpne et nytt basseng, det er så enkelt som å gi noen tokens pluss noe Ethereum på plattformen, og det er gjort.

Uniswap har ingen ordrebok: plattformen er avhengig av et AMM-system (Automatic Market Maker) for å sørge for handelslikviditet. Selv om purister kanskje savner ordrebøker, har AMM vist seg å være en ny og vellykket måte å bytte tokens.

I september distribuerte plattformen 150 millioner $ UNI (deres nye styringstoken) til alle som kom i kontakt med nettstedet, enten det bare var å bytte eller samle likviditet. Minimum 400 poletter ble sendt til hver bruker, til en verdi av rundt $ 1500 i de første timene av eksistensen (for pasientholdere tredoblet verdien seg i løpet av dagen).

Denne airdrop vakte så mye oppmerksomhet til plattformen at andre protokoller gjorde eller planlegger å gjøre det samme i neste framtid. Med Uniswap V3 og alle innovasjonene som forventes å bli utgitt ganske snart, kan noen bare lure på hvor $ UNI kan gå!

Hvis noen av dere har sovet de siste månedene og fremdeles ikke har gjort krav på tokens, kan du følge vår videoguide her!

Hvordan kreve gratis $ UNI på Uniswap

Binance

Binance lyktes med å forbli den største Cex for volumer, med en daglig ATH på 15 milliarder dollar i spothandel og på 37 milliarder dollar i futures (opp med 34 milliarder sammenlignet med 2019!). Det beholder den første plasseringen på begge rangeringer.

En del av suksessen skyldes mange tiltak som de introduserte i løpet av 2020.

I april presenterte Binance kortet sitt (senere kjøpte Binance også Swipe, en digital lommebok med flere aktiva og Visa debetkortplattform), som nå støttes i mer enn 180 land.

En av de viktigste innovasjonene på året er “Launchpool”, som lar brukerne dyrke nye tokens som i Defi. Stakers kan samle belønninger før en oppføring som vil skje direkte på Binance etter noen få uker (vanligvis). Videre tilbyr Launchpool en-token-innsats, slik at brukerne ikke engang trenger å være forsiktige med Impermanent tap. Prosjekter som Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) og $ WING har blitt presentert via Launchpool.

September har vært en flott måned for Binance. De lanserte først Binance Smart Chain, en blockchain opprettet for å kjøre parallelt med Binance Chain hvor devs kan lage Smart Contracts og Defi-løsninger. Børsen introduserte deretter umiddelbart “Liquid Swap”, en ny handelsplattform som lar brukerne høste fordelene av Defi, med det første AMM-produktet i noen CEX noensinne. Brukere kan samle midler på Liquid Swap som tjener handelsavgifter som på en AMM DEX.

Samtidig har Binance Labs, børsens venturearm, fortsatt å investere i nye prosjekter for å styrke krypto. De hjalp blant annet 1inch, Dodo og Math.

På en sidemerknad, etter lanseringen av Binance US i 2019, har “.com” -plattformen nå sakte gitt 14 dagers varsel til amerikanske kunder (både de som gikk gjennom KYC og de som rett og slett har tilgang til nettstedet fra hele landet. ) råd om å ta ut midler før kontoen er sperret. Det ser ut til at kunder som bruker VPN er “trygge” for øyeblikket.

FTX

Ftx, den kjente derivatbørsen ledet av den allestedsnærværende Sam Bankman – Fried, har helt sikkert vært i forkant blant CEX i år. Teamet jobbet veldig hardt med å prøve å forutse trender, og de virker veldig flinke til å gi kundene det de har håpet på.

“Hvorfor skal vi handle krypto og aksjer på separate børser?” Det er sannsynligvis det Sam spurte seg selv på et bestemt tidspunkt. Så snart som sagt, kom svaret: tokeniserte aksjer. To partnerskap med CM-Equity (Tyskland) og Digital Assets AG, DAAG (Sveits), var avgjørende for oppnåelsen. Selv om aksjer på FTX ser ut som å handle krypto, er det viktig å legge merke til forskjellen.

“CM-Equity er fullt regulert i Tyskland, og er en lisensiert finansinstitusjon som har lov til å tilby disse produktene. Alle FTX-brukere som handler tokeniserte aksjer, må kanskje også bli kunder av CM-Equity, og gå gjennom CM-Equitys KYC og compliance. Videre kan all handelsaktivitet overvåkes for overholdelse av CM-Equity. CM-Equity forvarer aksjene i et tredjeparts meglerfirma. CM-Equity (ikke FTX Trading LTD) tilbyr meglingstjenestene ”.

I motsetning til i tradisjonelle markeder vil FTXs Tokenized-aksjer være omsettelige 24/7, og per nå er de over 50, blant dem Netflix, Facebook, Apple og Amazon.

FTX.US (den amerikanske armen) satte seg også (og legitimiteten til kryptovaluta) i offentligheten som en av de beste givere av Bidens demokratiske presidentkampanje. Spesielt donerte Sam $ 5,22 millioner. Selv om de virkelige årsakene sannsynligvis fortsatt er ukjente, håper vi det vil markere et skritt mot kryptogjenkjenning fra myndighetene.

Sist men ikke minst kan vi ikke glemme å nevne at det samme teamet bak FTX er ansvarlig for opprettelsen av Project Serum, en av de mest vellykkede ikke-ETH-ordreboksbaserte Dex, som kjører på Solana-kjeden (som håndterer rundt 50000 ts).

Få den siste innsiden til å grave om hendelsene i kryptoverdenen med Sam Bankman-Fried (FTX, Alameda, Serum)

Sushiswap

Sushiswap ble lansert i august som en gaffel med Uniswap med ekstra belønninger av den anonyme grunnleggeren Chef Nomi. Vi var da på toppen av “Defi bull summer” og suksessen var plutselig. TVL fikk stor trekkraft, men noe drama skulle skje. En uke etter fjernet den anonyme utvikleren sin likviditet og solgte $ ETH for $ 14 millioner, og startet et prisfall på 50% +. På det tidspunktet ble det gitt et tilbud fra Sam Bankman-Fried om å gå inn og fjerne Chef Nomi fra prosjektet.

Høyder og nedturer har fulgt siden den gang, men Sushiswap er fortsatt den andre DEX for TVL (rundt 33% mindre enn Uniswap) og en av de mest vellykkede. Mange er partnerskap og dets rådgivere er blant de beste krypto kan tilby. Selv om noen ikke vil glemme at Sushiswap bokstavelig talt “stjal” likviditet fra Uniswap, migrerer bassenger til plattformen og dermed reduserer Uniswap’s TVL dramatisk, er mange klare til å satse på at dette prosjektet er kommet for å bli.

Mount Gox

15. desember var forfallsdatoen for Mt.Gox-utvekslingskreditorene til slutt å motta en del av sine tapsmidler etter år. Børsen mistet gjentatte ganger kryptovaluta mellom 2011 og 2014, da den søkte konkurs. 140.000 $ BTC (nesten $ 4 milliarder dollar verdt per nå) har siden da blitt funnet og bør sendes til brukere som delvis refusjon.

Som mistenkt av mange, ser det ut til at fristen ikke har blitt respektert, og kreditorene fortsatt venter på pengene sine. For noen dager siden noterte noen en transaksjon fra en Mt.Gox-lommebok, noe som førte til at mange tror at distribusjonen faktisk hadde startet.

Dessverre var det ikke Mt.Gox rehabiliteringsplan lommebok, men F2Pool kald lommebok. Det har ikke vært noen bekreftelse på at kreditorene hadde mottatt noe fond ennå.

BTC Markets avslørte ved et uhell brukernes navn og e-postadresser

BTC Markets, en australsk kryptobørs, har feilaktig sendt ut en kompromittert markedsføringsrunde med e-post. I løpet av en rutinemessig operasjon ble personlige data eksponert i “til” -feltet i stedet for individuelt å sende ut e-post til kundene sine. E-postene ble sendt i grupper slik at hver brukerdata potensielt ble sett av 999 andre mennesker.

Feilen kompromitterte ikke fornuftig informasjon som passord, slik at midler forble trygge, men denne typen feil er noe som definitivt kan bekymre kryptoadopterere og muligens få dem til å endre plattform. Brukere vil ikke at fremmede skal vite at de eier krypto, og vi håper at denne typen feil ikke vil skje igjen.

Kraken, fførste for å vinne godkjenning av bankcharter i USA.

Kraken er verdens første Cryptocurrency Exchange å få godkjent som Special Purpose Depository Institution (SPDI) av staten Wyoming. “Kraken Financial”, dette navnet, er det “første digitale eiendelsselskapet i USAs historie som mottok et bankcharter som er anerkjent i henhold til føderal og statlig lov, og vil være den første regulerte amerikanske banken som tilbyr omfattende innskuddstaking, forvaring og forvaltning tjenester for digitale eiendeler ”.

Børsen vil gjøre det mulig for sine kunder å sømløst bankere mellom digitale eiendeler og nasjonale valutaer, og vil bli regulert på lignende måter som andre amerikanske banker. SPDI er en “depotbank”, men for digitale eiendeler (for eksempel kryptovaluta), og det er lovpålagt å alltid opprettholde 100% reserver av sine FIAT-innskudd.

Huobi utveksling

Det hele startet med store $ USDT (og andre valutaer) transaksjoner som ble sett inn og ut av børsen, den største i Kina, 2. november. Samtidig økte ryktene om at en av styrelederen ble arrestert FUD, noe som førte til en kraftig dumping i prisen på $ HT, Huobi-token, og til et rush med å trekke $ USD ut av plattformen. Børsen nektet deretter alle påstandene, og situasjonen ble tilbake til normal i løpet av de neste dagene.

Mer info finner du i denne artikkelen.

Okex

Vi har grundig omtalt Okex-historien i utviklingsartikkelen vår.

16. oktober ble alle uttak plutselig stoppet på plattformen, og suspensjonen har vart til 27. november da alle operasjoner ble åpnet igjen uten begrensninger. Som bekreftet senere var den opprinnelige årsaken en av børsens private nøkkelinnehavere som samarbeidet med myndighetene. Han klarte derfor ikke å fullføre autorisasjonsprosessene som trengs for å tillate eksterne transaksjoner.

Star Xu, personen som arresteres av politiet, er etterforsket for forhold som ikke har noe med utvekslingen å gjøre. Xu bistod angivelig myndighetene (han er nå tilbake til normal forretningsaktivitet) om midler han lånte fra en Shanxi-basert underjordisk bank i 2019.

Kucoin

Kucoin, en av de ledende kryptobørser basert i Hong Kong, fikk et sikkerhetsbrudd 26. september. Totalt stjålet beløp, hele 281 millioner dollar i $ BTC, $ BSV $ LTC og andre mynter, er en av de største i kryptohistorien. Hacker (eller hackere) var på en eller annen måte i stand til å ta den sentralbørsens private lommebøker med private nøkler, og oppnådde muligheten til å flytte penger rundt. Han trakk seg deretter tilbake og begynte å dumpe dem på DEX-er. Kucoin overførte umiddelbart resten av midlene til nye lommebøker og suspenderte alle innskudd og uttak.

Det ser ut til at de private nøklene til Kucoin hot lommebøker ikke hadde blitt endret på over 3 år i øyeblikket av bruddet, noe som er nok en bekreftelse på at det berømte ordtaket “ikke nøklene dine, ikke din krypto!” er en eviggrønn.

Vi må håpe at alle disse angrepene vil være nyttige i det lange løp og muliggjøre strengere sikkerhetsprosedyrer ved utvekslinger og plattformer, nødvendig hvis kryptos endelige mål er vanlig adopsjon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me