Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina

Polkadot ($ DOT) refererer til seg selv som en neste generasjons blockchain-protokoll som kobler flere blokkjeder til ett nettverk. Som vi har sett i en tidligere artikkel om de hotteste blockchain-prosjektene i Kina, er Polkadot og dets medskaper Gavin Wood høyt ansett av det kinesiske kryptovaluta-samfunnet, som er sterkt investert i dette prosjektet. Polkadot vinner nå også mye interesse i Vesten på grunn av notering på store børser som Binance, OKEx og Kraken.

Formålet med Polkadot er å gjøre det mulig for blockchain-nettverk å forbedre skalerbarhet, optimalisere seg for spesifikke brukssaker, jobbe og kommunisere sammen, selvstyre og oppgradere uten behov for harde gafler. I denne artikkelen ser vi på Polkadots nåværende status, dens rolle i Decentralized Finance (DeFi), $ DOT-tokenet og mer.

Her er videoen vår som forklarer hva som er Polkadot på under to minutter!

Bakgrunn

Polkadot ble lansert i 2016 og drives av Web3 Foundation, som strever for å bygge et gratis og desentralisert nett. Stiftelsen hadde imidlertid laget en kontrakt med Parity Technologies for å bygge protokollen. Dens grunnleggere er Gavin Wood, Peter Czaban og Robert Habermeier. Spesielt Gavin Wood er også en av medstifterne av Ethereum, og gir dermed en følelse av legitimitet og tillit i øynene til mange kryptovalutaentusiaster, spesielt fra det kinesiske publikum..

Teamet har lang erfaring med distribuerte hovedbokssystemer, blockchain-protokoller (spesielt Ethereum), kryptografi og lommebokteknologi. Til tross for at hovedutvikleren er Parity Technologies, har flere uavhengige team bidratt til utviklingen av Polkadot.

Hva er Polkadot?

Polkadot er en splittet brolignende protokoll, som fokuserer på å opprettholde kommunikasjon, verdioverføring og samle sikkerheten til blokkjeder. Det gjør at blokkjeder kan operere med hverandre på en parallell måte ved å samle dem i ett nettverk. Foreningen forener styrkene til forskjellige blokkeringer og demper svakhetene deres.

Ifølge teamet er Polkadot et prosjekt av utviklere for utviklere. Det er rettet mot å koble offentlige og private kjeder, orakler, DApps og tjenester for å sømløst jobbe side om side. Og dermed forenkler det tilkoblingen av forskjellige uavhengige blokkeringer til et enkelt Web3 Internett.

Polkadot’s Building Blocks

Polkadot er bygget på Substrate blockchain building framework som er hentet fra Paritys erfaring med Ethereum, Bitcoin og enterprise blockchains. Protokollens tilstandsmaskin er satt sammen med WebAssembly (WASM) – et virtuelt miljø med høy ytelse.

Videre bruker Polkadot libp2p for peer discovery og kommunikasjon. Den er kodet med C ++, Rust og Golang for bred tilgjengelighet for utviklere.

Polkadot Governance Model

Polkadot-styringsmodellen er kjedet og veldefinert. Den er designet for å inkludere alle interessenter i et styringsråd. Brukerne kan delta i systemets beslutningstaking ved å bare holde det opprinnelige $ DOT-tokenet. For øyeblikket er Polkadots råd og tekniske komité på plass, så prosjektet og dets retning er helt i hendene på $ DOT-holdere. Forslag om styring legges fram av rådet, den tekniske komiteen eller $ DOT-holdere. Deretter blir det stemt på av $ DOT som holder publikum.

Status for Polkadot-nettverket

Polkadot har økt størrelsen på validatorsettene. Nå er det 274 validatorer som drives av rundt 200 uavhengige operatører og støttet av over 7000 individuelle nomineringskontoer.

I år lanserte Polkadot Westend, deres viktigste langsiktige verdiløse testnett. De har også lansert to versjoner av Rococo- som er Polkadots kortsiktige fallskjerm offentlige testnett.

Rokoko

Rococo er et offentlig testnett som tar sikte på å teste fallskjermens konsensusprosess, sammen med fallskjerm bygget av samfunnet og deres interaksjoner med hverandre..

Rococo v1 er den siste versjonen som ble utgitt 22. desember 2020.

PolkaBrige

PolkaBrige er en desentralisert applikasjonsplattform (dApp). Den kommer også med sin egen desentraliserte utveksling (DEX), kjent som PolkaBrige DEX, som lar brukere direkte bytte tokens på Polkadot til andre tokens på andre blockchain-plattformer som Ethereum, Binance Smart Chain osv..

For å imøtekomme avkastningsdriftens mani har Polkabrige også en smart oppdrettsmekanisme som gjør det mulig for likviditetsleverandører å tjene flere belønninger.

Fordeler med Polkadot

Polkadot-prosjektet er satt til å revolusjonere blockchain-teknologien ved å tilby et brolignende rammeverk som gir følgende fordeler:

1. Ubegrenset skalerbarhet – Polkadot kan støtte et uendelig antall blokkjeder og la dem koble sammen. Disse er kjent som parakjeder.

2. Tilpasningsdyktig konsensusmekanisme – Ettersom forskjellige blokkeringer kjører på forskjellige konsensusmekanismer, gir Polkadot-plattformen en åpen og tilpassbar konsensusmekanisme for å være vert for dem.

3. Tverrkjedetransaksjoner – Rammeverket kan støtte overføring av verdi mellom forskjellige blokkjeder. Det er nødvendig for interoperabilitet og ekte integrasjon.

4. Definert styringsmekanisme – Den har en definert styringsmekanisme, som eliminerer et stort problem som andre blokkjeder står overfor.

5. Oppgraderbarhet – Polkadot kan støtte oppgraderinger, uten å måtte ty til drastiske harde gafler for å implementere endring.

6. Samlet sikkerhet – Blokkjedene som forbinder med Polkadot kan sikres med en samlende sikkerhetsparaply. Dette kan bidra til å beskytte små kjeder som ikke har effektiv sikkerhetsstart.

7. Lavt transaksjonsgebyr– Polkadot hevder at det har lavere transaksjonsgebyrer sammenlignet med Ethereum.

Polkadot-token ($ DOT)

Polkadot-token, betegnet med tickersymbolet $ DOT, er det opprinnelige aktivet til Polkadot-plattformen. Den tjener tre hovedfunksjoner: styring, innsats og binding. Den har en total forsyning på 10 millioner DOT.

styresett

Som nevnt tidligere har DOT-holdere rett til å styre plattformen. Når vi sier ‘riktig’, betyr det ikke at de får privilegier av noen. Men snarere er det innebygd i protokollen til Polkadot at DOT-innehavere iboende har styringsegenskaper. Disse funksjonene inkluderer endring av nettverksavgifter, auksjoner, samt planen for å legge til fallskjerm – parallelliserte kjeder som utføres parallelt med Polkadots Relay Chain. Videre har innehavere også innflytelse over oppgraderinger, feilrettinger og annet systemvedlikehold.

Staking

Desentraliserte nettverk krever konsensusmekanismer for å sikre at bare gyldige transaksjoner blir bekreftet. Polkadot bruker NPoS (Nominated Proof of Stake) som sin algoritme for validering. Og DOT-innehavere har muligheten til å delta i denne viktige nettverksoperasjonen.

I utgangspunktet vil innehavere bli belønnet for å sette sin DOT i protokollen i bytte for å risikere sine beholdninger for validering av nettverket. Dette tjener også som et avskrekkende for dårlige skuespillere å delta i nettverket, da de sannsynligvis vil miste sin innsats hvis de ‘oppfører seg dårlig’.

Kravet til å delta avhenger i stor grad av innsatsvarigheten og det totale antall innsatte poletter.

Imidlertid har det blitt oppdaget av Polkadot-teamet at noen nominatorer ikke mottar belønningene sine. Teamet jobber for tiden med en løsning, men dette vil ta tid. I mellomtiden anbefaler teamet de som satser med mindre enn 200 $ DOT som ikke har mulighet til å binde mer, bør gå over til å satse på kryptovaluta-børser. For tiden tilbyr følgende børser staking-as-a-service for Polkadot: Kraken, Huobi, MXC og KuCoin.

Liming

Den siste brukssaken for DOT-token er liming – dette er prosessen med å binde opp DOT for å legge til nye fallskjerm. Det er en utvidelse av funksjonaliteten til bevis på innsats.

DOT 100x redenominering

Etter at rådet og den tekniske komiteen ble satt på plass, var det en meningsmåling for å avgjøre hvor mange planker som skulle betraktes som ett DOT-token. Plankker er den minste utvekslingsenheten i Polkadot, denne verdien endres ikke, det var heller hvor mange planker som utgjør en DOT som ble stemt på. Det ble bestemt at en DOT nå vil bli benevnt av 1e10 planker i stedet for 1e12 planker. Så den nye versjonen av $ DOT vil være 100 ganger mindre enn den gamle $ DOT.

Denne redenominasjonen vil skje 21. august 2020 klokka 13:15 (UTC), spesielt på blokk nummer 1 248 328. Når dette skjer, trenger ikke brukerne gjøre noe fordi det bare er en endring i fronten. Også de fleste børser som Binance eller Kraken vil automatisk multiplisere brukernes DOT-innskudd etter redenominering, dvs. hvis du satte inn 10 gamle $ DOT før redenominasjonen, vil du automatisk bli kreditert 1000 nye $ DOT etter redenominasjonen. Og for å beskytte brukere i påvente av dette, vil ikke brukerne kunne trekke ut ny $ DOT før etter redenominering.

Brukerne må i mellomtiden, husk at noen børser f.eks. OKEx, MXC osv. Tilbyr handelspar i OLD $ DOT, mens andre f.eks. Binance og Kraken tilbyr handelspar i NEW $ DOT. $ DOT-holdere og handelsmenn bør Sjekk med børsen de handler på for å se hva deres policy er for $ DOT.

Prosjekter bygget på Polkadot

Polkadot-økosystemet har en enorm rekkevidde og bruk. Det bygges for tiden 188 prosjekter. Dette inkluderer kryptoprosjekter relatert til DeFi, kryptovaluta-lommebøker, infrastrukturprosjekter, tokens, Oracle, DAO, personvern, utveksling, spill, IoT, skalering osv..

Noen få kjente prosjekter som bygger på Polkadot-protokollen er Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken, etc.

Polkadots rolle i DeFi-prosjekter

Feltet Decentralized Finance (DeFi) er avhengig av komposabilitet, kommunikasjon på tvers av kjeder, overføringer av verdier og protokoller som integreres med hverandre. Det er praktisk talt hele begrunnelsen bak Polkadot-prosjektet. Og som sådan bruker DeFi-prosjekter Polkadot.

For eksempel er DeFi-automatiserings- og aggregeringsbaserte Akropolis-prosjektet avhengig av integrasjoner med Maker, Compound, Curve og dYdX ,. De har samarbeidet og bidratt sterkt til Polkadot-økosystemet.

Polkadots likheter med kommende Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 fase 0 mainnet forventes å bli lansert i november 2020. Det vil introdusere den etterlengtede innsatsmekanismen. Den fulle distribusjonen vil imidlertid ikke være fullført før noen år. Polkadot, som det ser ut, har en utrolig likhet med Eth2.

For eksempel støtter begge blokkjedene skjæring, noe som betyr at de utfører prosessering parallelt ved å la individuelle skjær dele arbeidsmengden og kommunisere med hverandre. De implementerer begge også hybrid konsensusmodeller, innsatsmekanismer og tilstandsovergangsfunksjoner.

Konklusjon

Polkadot får raskt grep i DeFi-feltet og det bredere kryptosamfunnet. På grunn av den enkle integrasjonen, tilgjengelige tilskudd og bred komponering, får Polkadots prosjekter raskt verdi, og Polkadot-foreningen ser ut til å ha en positiv innflytelse på prosjektets tokenpris.

Når økosystemet modnes ytterligere, vil det sannsynligvis bli en integrert del av blockchain-feltet og plattformen for smarte kontrakter.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me