Aavegotchi ($ GHST) –DeFi x NFT crossover?

Aavegotchi ($ GHST), mogelijk gemaakt door Aave, is de combinatie van DeFi-staking en niet-vervangbare tokens (NFT) die drie attributen hebben die hun waarde en zeldzaamheid bepalen: collateral stake, traits en wearables.

Aave, een van de grootste DeFi-protocollen van vandaag, heeft NFT’s ontwikkeld die functioneren binnen het DeFi-framework. Het project laat een veelbelovend alternatief zien voor de manier waarop veel stakers opbrengstlandbouw bedrijven.

Achtergrond

Het team achter Aave, gelanceerd in juli 2018, creëerde Aavegotchi om nieuwe alternatieven voor yield-landbouw te bieden. Dit project plaatst vermakelijke spelmechanismen op het platform om een ​​nieuw type DeFi-ervaring voor zijn gebruikers te ondersteunen.

Daniel Mathieu, de hoofdontwikkelaar voor Buillionix.io, en Jesse Johnson, mede-oprichter van Bullionix, leiden het team van bouwers dat voor het Aavegotchi-team werkt. Hun werk concentreert zich op het hoofddoel van “gamifying DeFi-ervaring” via NFT’s.

Wat is Aavegotchi?

Aavegotchi – DeFi-Staked Crypto Collectibles (afbeelding tegoed: Aavegotchi-whitepaper

Aavegotchis zijn op Ethereum gebaseerde crypto-verzamelobjecten die worden aangedreven door NFT-technologie. De Aavegotchi NFT’s volgen een vergelijkbare opzet die andere op blockchain gebaseerde games zoals Cryptokitties implementeren op hun eigen speleconomieën..

Wat Aavegotchi biedt aan de blockchain-gamingruimte, zijn DeFi-modellen zoals onderpanduitzetten, dynamische zeldzaamheid, zeldzaamheidsteelt, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en slimme contractimplementaties. Simpel gezegd, het doel is om DeFi- en opbrengstlandbouwconcepten te gebruiken bij het creëren van NFT’s die waarde kunnen behouden en in de loop van de tijd kunnen waarderen.

Het team achter Aavegotchi probeerde het project te vergelijken met de Tamagotchi. Aavegotchis kan worden beschouwd als de blockchain-tegenhanger van digitale huisdieren die we binnen Tamagotchi spelen. Aavegotchis zijn speelbare NFT’s die digitale economische waarde kunnen hebben.

Er zijn drie elementen in de Aavegotchi NFT die helpen bij het definiëren van de waarde en zeldzaamheid ervan. Zij zijn:

  • Geestkracht – Om het in DeFi-termen uit te drukken, betekent dit ‘onderpandinzet’. Aavegotchi heeft een geblokkeerde rekening waar de door Aave gesteunde ERC20-tokens van elke eigenaar als onderpand worden bewaard. Deze tokens met onderpand worden ‘aTokens’ genoemd en zijn toegankelijk voor de uitleenpool van Aave. Aangezien dit activa in de loop van de tijd opbrengst kunnen genereren, helpt dit de waarde van aTokens die op de geblokkeerde rekening van Aavegotchi worden bewaard, te verhogen. Tegenwoordig worden er veel aTokens ondersteund door het platform, zoals onder andere aDAI, aLEND, aLINK en aUSD.
  • Eigenschappen – Aavegotchis kunnen verschillende attributen hebben waaruit hun identiteit als NFT’s bestaat. Deze eigenschappen zijn van invloed op hun zeldzaamheid, prestaties en compatibele wearables. Hoewel de meeste van deze eigenschappen willekeurig aan Aavegotchis worden gegeven op het moment dat ze worden gemaakt, kunnen ze worden beïnvloed door gebruikersinteracties die hun houders maken.
  • Wearables – Via de ERC-998 composability-standaard kan Aavegotchi ook worden gebruikt om kind-NFT’s te beheren. Deze kinder-NFT’s ondersteunen de wearables die gebruikers aan Aavegotchis kunnen bevestigen. Als ze op compatibele Aavegotchis worden gedragen, kunnen ze hun eigenschappen en waarde beïnvloeden.

Waar krijgen Aavegotchis waarde?

Aavegotchis ontlenen hun waarde aan twee bronnen: intrinsieke waarde en zeldzaamheid.

Anatomie van een Aavegotchi (afbeelding tegoed: Aaevegotchi Whitepaper

Intrinsieke waarde

Hun intrinsieke waarde komt voort uit het bedrag dat door gebruikers op de NFT achter de Aavegotchi is ingezet. Het onderpandinzet, samen met de rente die het heeft opgebouwd uit de uitleenpool van Aave, wordt de intrinsieke waarde van Aavegotchi. Een belang van 10 aLEND in een Aavegotchi betekent bijvoorbeeld dat het die waarde ook kan vasthouden, samen met de opgebouwde rente.

Vanaf nu zijn de enige onderpanden die op Aavegotchis kunnen worden ingezet, ERC-20-tokens die op het Aave-platform worden vermeld. Zodra de AavegotchiDAO wordt gelanceerd, kan het aantal acceptabele onderpanden worden uitgebreid.

Zeldzaamheid Waarde

De zeldzaamheid van een Aavegotchi heeft ook invloed op de waarde ervan. Dit introduceert het concept van “zeldzaamheidsteelt” ook op het ecosysteem. Gebruikers krijgen beloningen voor het trainen van zeldzame Aavegotchis en het ruilen met andere spelers op het platform.

Aavegotchi-ecosysteem

Portalen

Gebruikers kunnen alleen Aavegotchis oproepen of maken via de Portal. Dit wordt ondersteund door een slim contract waarmee nieuwe NFT’s kunnen worden gemaakt. Portals kunnen worden gekocht bij de Aavegotchi-dapp of bij een externe marktplaats.

Bij het claimen van Aavegotchis moeten gebruikers het onderpand inzetten dat ervoor nodig is. Portals kunnen alleen het oproepen van één Aavegotchi ondersteunen.

Wat is $ GHST-token?

$ GHST is het native utility-token voor het Aavegotchi-platform. Ze kunnen worden gebruikt als ruilmiddel, betaling van vergoedingen voor het kopen van dingen zoals portalen en wearables, stemfuncties en zeldzame landbouw. $ GHST is ook vereist om REALM te munten.

$ GHST’s kunnen vrijelijk worden overgedragen aan andere gebruikers of worden geruild met ondersteunde tokens op het Aave-platform.

$ GHST Tokenomics

$ GHST wordt verdeeld in 3 hoofdfasen: i) Initiële token-distributiegebeurtenis, en ii) Governance-beloningen en iii) Rarity farming.

Het tokenverdelingsevenement is gepland om eind Q3 2020 of begin Q4 2020 te beginnen, opgesplitst in 3 fasen: privéronde, voorverkoopronde en tokenbindingscurve.

  • Privéronde – 5.000.000 GHST-tokens worden verdeeld tegen een prijs van 0,05 DAI / GHST. Open voor deelnemers met KYC-validatie met een minimum van 20K DAI om in te wisselen voor GHST-tokens. De totale wachtperiode is 365 dagen, met een eerste vrijgave van tokens op de 180ste dag na het sluiten van de voorverkoopronde, gevolgd door een vrijgave in de daaropvolgende 185 dagen daarna..
  • Voorverkoopronde – 500.000 GHST-tokens worden verdeeld tegen een prijs van 0,1 DAI / GHST. Open voor deelnemers met KYC-validatie zonder minimale bijdrage. De verwervingsperiode is dezelfde als de privéronde. Gelden die tijdens de voorverkoop worden opgehaald, worden gebruikt als liquiditeit in de reservepool van de tokenbindingcurve.
  • Token Bonding Curve (TBC) – Open voor deelnemers met KYC-validatie zonder minimale bijdrage. Geen maximale toevoer van GHST verdeeld via de bondingcurve. Geen lock-up of verwervingsperiode.

Tijdens de voorverkoopronde wordt ook $ GHST gecreëerd en gedistribueerd naar het Ecosystem Fund (1.000.000 GHST) en Team Fund (1.000.000 GHST). Beide fondsen zijn vergrendeld volgens hetzelfde schema als de privéronde.

$ GHST-tokenhulpprogramma (afbeelding tegoed: Aaevegotchi Whitepaper

AavegotchiDAO

Het community-governance-model van het platform zal worden ondersteund door de AavegotchiDAO. Met dit protocol kunnen gebruikers beslissen over de lijst met onderpanden die in NFT’s kunnen worden ingezet, spelparameters wijzigen en zelfs het aantal Aavegotchis dat in de toekomst kan worden gemaakt, beperken. Om houders van tokens te stimuleren tot gemeenschapsbestuur, worden ze beloond met GHST.

Aavegotchi-rijk

Dit verwijst naar het metaverse voor Aavegotchis. The Realm is de digitale wereld waar Aavegotchis met elkaar kan communiceren en kan deelnemen aan games, slimme contracten kan uitvoeren en bestuursfuncties kan oproepen.

Gebruikers kunnen percelen land, of REALM, kopen in de Aavegotchi-wereld door GHST-tokens uit te zetten. Het rijk van Aavegotchi is ook de sociale laag voor de AavegotchiDAO, gericht op het creëren van een meer visuele ervaring voor kiezers in de gemeenschap. Binnen deze digitale ervaring komt Aavegotchis bijeen op een 2D-stadsplein om platformvoorstellen te bespreken en stemmen uit te brengen.

Gevolgtrekking

De DeFi-ruimte lijkt een beetje te complex voor veel nieuwkomers. Deze realiteit kan ontmoedigend zijn voor iemand die net is geïntroduceerd in de wereld van blockchain, wat helaas psychologische barrières vormt voor adoptie. Platformen die gebruikers helpen zichzelf op DeFi te begeven, kunnen in het algemeen nuttige toevoegingen zijn aan de crypto-ruimte.

Aavegotchi is in dat opzicht een waardevol concept, omdat het een veelbelovend model heeft om het voor iedereen gemakkelijker te maken om deel te nemen aan opbrengstlandbouw. Het gamificeren van de DeFi-ruimte voor iedereen die zijn tenen wil onderdompelen in producten die rente verdienen, zal waarschijnlijk later de acceptatie helpen bevorderen. Over het algemeen laat het project een enorm potentieel zien bij het bewijzen van de capaciteit van verschillende blockchain-innovaties, zoals NFT’s en uitzetten van onderpand, om betrouwbare financiële producten en diensten te leveren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me