Hva er Vechain? Blockchain for Enterprise

Hva er Vechain? VeChain (eller VechainThor) er en neste generasjons smart kontrakt blockchain-plattform med fokus på bedriftsadopsjon, Internet of Things (IoT) og masseadopsjon via Toolchain. Blockchain støtter opprettelsen av smarte kontrakter – selvutførende kontakter som har et garantert resultat uten tredjeparts tillit. Dette muliggjør oppretting av desentraliserte applikasjoner (“Dapps”) som kan løse bedriftsproblemer som:

 • Forfalskning for luksusmerker – gjennom bruk av smarte sjetonger sporer Vechain hvert enkelt element og forhindrer duplisering. Vechain Toolchain tillater alle å lage forfalskningskoder.
 • Logistikk med kaldkjede – sørge for at maten ødelegges ikke under transport og lagring ved å bruke smarte IoT-sensorer som automatisk rapporterer viktig informasjon til blockchain.
 • Bil – føre en manipulasjonssikker oversikt over kjøretøydata inkludert reparasjonshistorikk, forsikring, registrering og sjåførvaner.
 • Karbonkreditt – Spor kvantitativt karbonbidrag fra et bestemt selskap for å redusere karbonutslipp. For detaljbrukere er appen allerede tilgjengelig på WeChat. Forbrukere som driver med atferd med lite karbon (f.eks. Å kjøpe produkter med lite karbon) vil bli belønnet med kreditter som kan innløses for miljøvennlige varer eller doneres til veldedighet.
 • Sporbarhetsplattform for klinisk prøve – med et partnerskap med Bayer Kina, vil Vechain bruke blockchain for å løse problemer med digitalisert sporbarhet av kliniske studier.

Ved hjelp av blockchain-teknologi gjør VeChain det enkelt og sikkert for produktprodusenter å samle inn, administrere og dele viktige produktdata med leverandører og forbrukere gjennom et produkts livssyklus.

Viktige funksjoner i Vechain

 • Offentlig blockchain Alle kan lese, skrive og distribuere desentraliserte applikasjoner og smarte kontrakter på VeChainThor blockchain.
 • Intern IOT og supply chain management teknologi Bevist blockchain implementeringsopplevelser i bransjer som luksusvarer, brennevin og jordbruk.
 • Innfødselsgebyrdelegasjon Blockchain støtter gjennomføringen av native fee-delegering, noe som betyr at dApp-brukere ikke trenger å holde VET eller VTHO for å skrive transaksjoner hvis tilknyttede bensinkostnader er spesifisert av utviklerne som skal sponses..

VeChain økosystem

For å oppnå sin ambisiøse visjon har VeChain utviklet en kraftig blockchain-aktivert programvareplattform for bedrifter. Plattformen gjør det mulig for produsenter å tildele produkter med unike identiteter, som deretter lar produsenter, leverandørkjedepartnere og til og med forbrukere samhandle med produktet gjennom plattformen. Den bruker blockchain-teknologi for å sikre sikkerheten til dataene som samles inn, og tildele private nøkler til alle deltakere i forsyningskjeden.

Produktene tildeles en unik ID, som lagres samtidig på blockchain og tilskrives produktet med en NFC-brikke, RFID-kode eller QR-kode. Når som helst i løpet av produktets levetid, kan brikken, koden eller koden samhandles med, enten av en distribusjons- eller detaljhandelspartner som fastslår batchmedlemskap, eller en forbruker som ønsker å lære mer om et produkt. Selskapet ser for seg et bredt spekter av applikasjoner, inkludert merkevarebeskyttelse, forfalskning og mattrygghet.

VeChain har eksistert siden 2015 og migrerte deres forrige private og konsortium blockchain til deres offentlige VeChainThor blockchain i 2018. Dette trekket åpner de avanserte funksjonene som finnes på blockchain for enhver utvikler eller tredjepart for å utvikle og skrive applikasjoner på plattformen. Det har vært flere selskaper som valgte å bygge sin virksomhet på toppen av VeChainThor, inkludert Plair og 8Hours Foundation, samt flere uavhengige samfunnsutviklere.

Vechain Token Economics

Vechain bruker en dual-token økonomisk modell. Det primære token, VeChain Token (VET) brukes til å representere verdi i nettverket, med forskjellige mekanismer designet stabiliserer prisen på yrkesutdanning over tid.

VET-holdere vil også automatisk generere verktøyet token, VeChain Thor Token (VTHO). VTHO er en “gass” -valuta, og er nødvendig for å sende transaksjoner eller utføre handlinger på nettverket. Vanlige nettverksbrukere trenger ikke å bekymre seg for å kjøpe VTHO separat, da det genereres automatisk i forhold til mengden VETO som holdes. Når en transaksjon blir utført, blir 70% av VTHO ødelagt permanent (“brent”) og 30% blir gitt som blokkbelønning til innehavere av myndighetsnoder.

Denne dual-token økonomiske modellen ble introdusert for å forbedre nettverksøkonomien. Dette systemet er designet for å hjelpe utviklere på nettverket. Utviklere å ha nok VET vil kunne bruke nettverket gratis, ettersom den genererte VTHO vil være nok til å betale for transaksjoner. Hvis en utvikler utvikler en transaksjonskrevende app, kan de også se etter å bruke flerparts betalingsprotokoll.

Kort oppsummert:

 • Vechain Token (VET) fungerer som en reserve for økonomisk innsats og verdioverføring på plattformen. VET kan “stakes” i forskjellige økonomiske noder og generere VTHO som driver transaksjoner i nettverket.
 • VeThor Token (VTHO) er “gassen” som kreves for å utføre transaksjoner og samhandle med smarte kontrakter. Hver gang en transaksjon blir gjort, blir VTHO fortært og ødelagt.

Bruke og lagre Vechain

Vechain kan lagres trygt på VeChainThor Wallet som er tilgjengelig på smarttelefoner (iOS og Android). Den mobile lommeboken krypterer sikkert nøkler for å gi maksimal sikkerhet for Vechain-holdere.

Hva er VeChain-noder?

Noder er sporbare lommebøker (for eksempel VeChainThor-lommeboken) som har et spesifisert minimumsmengde VeChain lagret inne. Det finnes to typer noder: autoritetsnoder og økonomiske noder, som begge har sine egne krav, funksjoner og fordeler.

Myndighet (Thrudheim) noder: Sikring av kjetting ved bevis på autoritet

I hjertet av Vechain er 101 autoritetsnoder som behandler og validerer alle blockchain-transaksjoner, samt styrer nettverket via en stemmemekanisme. Disse autoritetsnodene er valgt av Vechain Foundation og gjennomgår en fullstendig søknad og KYC-prosedyre. Som belønning mottar innehavere av autoritetsnoder den høyeste VTHO-produksjonshastigheten og stemmeretten. Authority Nodes eies vanligvis av store bedrifter og pålitelige individer for å sikre desentralisert tillit. Det er lite kjent om identiteten til disse Authority Node-innehaverne av sikkerhetsmessige årsaker, men flere store bedrifter som DNV GL og PwC har kommet fram og sier at de har Authority Nodes.

Økonomiske noder: Å gi økosystemet stabilitet gjennom staking

Økonomiske noder validerer ikke blockchain-transaksjoner, men de holder Vechain-økosystemet stabilt ved å holde en viss mengde VET-tokens i VeChain Thor-mobillommeboken. Det er forskjellige nivåer av økonomiske noder, og jo flere VET-tokens som er satt på i lengre tid, jo høyere er belønningen.

For å bli en innehaver av en normal økonomisk node, kreves minimum 1.000.000 yrkesutdanning i 10 dager.

Mer dedikerte nodeinnehavere kan bli med i VeChains X Node-program som gir enda flere belønninger. For X Node-holdere er det nødvendig å holde minst 600.000 VET til enhver tid.

Det er fire typer belønninger, avhengig av hvilken type node som holdes. Disse spenner fra å tjene et beløp på VTHO per dag, belønninger fra selskapets Foundation Reward Pool, til hvitliste tilgang til VeChain ICO.

Lær mer om de forskjellige typene noder og belønninger.

Historie av Vechain

VeChain startet i 2015 med etableringen av deres selskap i Shanghai. Grunnlagt av Konsernsjef Sunny Lu (ex CIO i Louis Vuitton China), har selskapet utviklet bedriftsfokuserte løsninger basert på sin private blockchain. Ettersom trenden mot bedre desentralisering skjedde i blockchain-industrien, migrerte VeChain til et konsortium blockchain før endelig etablerte VeChain Foundation og startet sin endelige migrasjon til en Proof of Authority (PoA) -basert offentlig blockchain-plattform..

Stiftelsens visjon er å skape større markedsgjennomsiktighet og gi forbrukerne tilgang til mer detaljert informasjon om produktene de kjøper, selger og samhandler med. Ved å ha en fullstendig 360-graders oversikt over forsyningskjeden, med alle komponenter som er sikkert registrert og lagret i en manipulasjonssikker distribuert hovedbok, kan forhandlere og produsenter være sikre på kvaliteten og ektheten til deres produkter, og garanterer forbrukerne at det de kjøper er egentlig det de tror det er.

VeChain har partnerskap og live use-saker med mange bemerkelsesverdige partnere, inkludert DNV GL, PwC, Deloitte, Walmart China, BMW, BYD Auto, Bayer China, H&M, LVMH, ENN, AWS, PICC, ASI Group, etc..

Viktige VeChain-partnerskap

DNV GL

DNV GL ble grunnlagt i 1864 og har 300 kontorer over hele verden. De tilbyr kvalitetssikringstjenester til selskaper i maritim industri, olje og gass samt kraft og fornybar industri.

DNV GL utsteder ledelsessertifikater på slutten av inspeksjons- og sertifiseringsprosessen. Dette viser at selskapets prosesser og produkter oppfyller internasjonale standarder.

DNV GL Luca Crisciotti presentere fordeler med Digital Assurance

DNV GL er partner og aksjonær i VeChain. Begge selskapene deler troen på at fremtiden for forsikring ligger i blockchain-teknologi På VeChain Summit 2019 kunngjorde DNVGL at den fullstendig har migrert sin private blockchain til VechainThor

Siden kunngjøringen om partnerskap har DNV GL i fellesskap utviklet flere produkter, inkludert Low Carbon Ecosystem og MyStory, en sporbarhets- og markedsføringsløsning. DNV GL har også bekreftet sin forpliktelse til VeChain-økosystemet ved å migrere sin private blockchain til VeChainThor offentlige blockchain for sine kunder. DNV GL ga også hver klient en digital lommebok for ikke-Fungible Token (NFT) slik at hver kunde har en digital identitet og kan få tilgang til og samhandle med DNV GL-økosystemet. Gjennom dette har DNV GL gitt ut mer enn 900.000 lommebøker, sammenlignet med Ethereum som bare har 400.000 lommebøker.

BMW

I mars 2018 bekreftet BMW VeChains deltakelse i BMW Startup Garage Program, et partnerskapsprogram der BMW vil samarbeide med deltakeren om å utvikle teknologien sin og kjøpe den til BMWs bruk.

Under VeChain-toppmøtet i 2019 var det det bekreftet at VeChain og BMW i fellesskap skal utvikle en DApp kalt VerifyCar for BMW-biler. VerifyCar vil registrere kjøretøyinformasjon på VeChainThor blockchain. Eksempler på informasjon som vil bli registrert inkluderer kjøretøyets kjørelengde, forsikring og serviceposter.

Cihan Albay, leder ved IT Tech Office Singapore, BMW Group holder en presentasjon om VerifyCar

PriceWaterHouseCoopers (PwC)

PwC er kjent som en av “Big Four” -revisorene. De er et nettverk av firmaer i over 150 land og tilbyr tjenester til 420 av Fortune 500-selskapene.

PwC har 3 store servicelinjer:

 • Forsikring å levere økonomiske revisjoner;
 • Rådgivende på løsninger for aktuar- og forsikringsledelse og menneskelige ressurser og
 • Skatteplanlegging og konsulenttjenester.

VeChain har samarbeidet med PwC siden mai 2017 for å utvikle og fremme adopsjonen av blockchain-teknologi i fellesskap. Etter mye spekulasjoner ble detaljer om partnerskapet deres kunngjort under en felles pressekonferanse med PwC og Walmart i Juni 2019. Det var kunngjort at Vechain og PwC også jobbet med Walmart China, og hadde lansert Walmart China Blockchain sporbarhetsplattform bygget på VeChainThor Blockchain. Plattformen tar utfordringen med mattrygghet ved å bruke VeChains teknologi for å la Walmart China implementere en sporbarhetsstrategi for sine produkter. Forbrukere kan skanne produktene og kunne se detaljert informasjon om produktet, for eksempel kilde, logistikkprosess, produktinspeksjonsrapporter osv..

På tidspunktet for kunngjøringen ble en første 23 Walmart-produktlinjer testet og lansert på plattformen. Ved utgangen av 2020 forventes det at Walmarts Kinas sporbarhetssystem vil se sporbart fersk kjøtt utgjøre 50% av salget av ferskt kjøtt, sporbare grønnsaker vil utgjøre 40% av det totale salget av grønnsaker, og sporbar sjømat vil utgjøre 12,5 % av det totale salget av sjømat.

Produkter på Walmart Blockchain sporbarhetsplattformProdukter på Walmart Blockchain sporbarhetsplattform

Bayer Kina

Partnerskapet mellom VeChain og Bayer China, Greater China-armen til en av verdens ledende farmasøytiske selskaper, ble kunngjort 28. mai 2020. VeChain har opprettet CSecure, en sporbarhetsplattform for kliniske studier som skal brukes i Bayers forskning og utvikling av medisinske inngrep som medisiner og andre behandlinger. Lær mer om Vechain og Bayers partnerskap.

CREAM inkubator

CREAM er en strategisk blockchain-inkubasjon og rådgivende selskap. De er en strategisk partner og rådgiver for VeChain Foundation, og tilbyr inkubasjon og rådgivning til VeChain.

Som en strategisk partner har CREAM direkte bistått VeChain og er involvert i flere høyprofilerte partnerskap, for eksempel partnerskapet med Kypros regjering, i gruppen lovet støtte til landet Kypros i blockchain-utvikling.

CREAM har også lovet støtte for VeChain-økosystemet ved å integrere VeChain blockchain-plattform for alle inkubasjonsprosjektene deres, og bringe inn tredjepartsbedrifter for å bidra og utvikle seg på VeChain blockchain-økosystemet.

Ytterligere lesing

Ta en titt på VeChain Insider’s fullstendig liste over VeChains partnerskap og detaljer og vår oppsummering av kunngjøringene på VeChain Summit 2019.

Ressurser:

Nettsted https://www.vechain.com

Fundament: https://www.vechain.org

Medium (oppdatering og viktige artikler): https://medium.com/@vechainofficial

Utviklingsplan https://cdn.vechain.com/vechain_ico_ideas_of_development_en.pdf

Telegram https://t.me/vechain_official_english

Vechain Mainnet Launch Guide http://www.asiacryptotoday.com/vechain-mainnet-launch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me