itBit Review 2021: Analizirana prva regulirana izmenjava Bitcoinov

Nekatere borze kriptovalut so prehodi med fiat valutami sveta in svetom kriptovalut, druge pa so le mesta, kjer lahko en kripto žeton zamenjate za drugega. Nekatere borze so velika spletna mesta, ki jih poznajo skoraj vsi, na primer Binance, Coinbase ali Kraken. Drugi so malo znani zunaj domačega ozemlja. Nekateri so prijazni do začetnikov, drugi pa se morda zdijo zastrašujoči tudi za izkušene trgovce. Eno od imen, na katero ste morda naleteli med branjem o kripto trgovanju, je itBit. Ta članek je itBit pregled za leto 2020, zato preberite, če želite ugotoviti, ali je ItBit pravi za vas.

itbit pregled

Kaj je Bit?

S sedežem v New Yorku in mednarodno pisarno v Singapurju, itBit izmenjava uvedena leta 2013 kot posredniška storitev, ki uporabnikom omogoča nakup Bitcoinov s fiatno valuto. Leta 2015 so od Ministrstva za finančne storitve New Yorka prejeli listino, s katero so postali prva regulirana borza Bitcoin v ZDA. ItBit je zdaj v celoti urejen kot banka v zvezni državi New York, kar jim omogoča, da ponujajo storitve menjave v vseh 50 zveznih državah. Tega ne more ponuditi veliko borz.

Ali je Bit legitimno?

ItBit je bila prva regulirana borza kriptovalut v ZDA in je trenutno v popolni regulaciji kot banka v zvezni državi New York. Torej je ItBit čim bolj legitimen.

Za koga je Bit?

Če obiščete spletno mesto ItBit, ti večkrat navedejo svoj glavni cilj: institucije in aktivne trgovce s kriptovalutami. ItBit vam omogoča nakup Bitcoinov tako prek njihove izmenjave kot prek OTC mize, vendar se nakupi OTC začnejo pri 100.000 USD. Torej, če želite kupiti velike količine Bitcoinov, potem je ItBit zagotovo dobra izbira za vas. Če pa želite kupiti le nekaj dolarjev Bitcoina, če želite kupiti altcoin ali trgovati s kripto žetoni, potem je najbolje, če pogledate drugam.

Kaj ponuja itBit?

ItBit trgovcem ponuja več funkcij za hitro in varno poslovanje. Noben pregled ItBit ne more biti popoln brez pregleda nekaterih pomembnejših, zato gremo:

itBit API:

ItBit ponuja več API-jev za vključitev njihovih podatkov o trgu kripto sredstev v vaše programe trgovanja ali naložbe.

Ponujajo FIX (Izmenjava finančnih informacij). API FIX je namenjen institucijam in visokofrekvenčnim trgovcem. FIX ponuja rešitve za institucije, algoritemske trgovce in aktivne trgovce.

Obstaja tudi API REST. REST je API, ki temelji na HTTP in ponuja popolno funkcionalnost trgovanja za algoritemsko trgovanje ali algoritmično analizo trga. To je javni API za pridobivanje tržnih podatkov iz borze in overjanje ni potrebno.

Na koncu obstaja še Market Data API, ki je REST API, ki se uporablja za dostop do knjig naročil, podatkov o cenah in trgovanja podjetja ItBit. To je tudi javni API za pridobivanje tržnih podatkov iz borze in overjanje ni potrebno.

itBit Coins

Izbira kovancev na ItBitu je zelo omejena. ItBit ni bil predstavljen kot kripto izmenjava; gre za posredniško storitev, ki vam omogoča nakup Bitcoinov, zato nikoli ni bilo namena ponuditi široke izbire altcoinov.

Na borzi ItBit lahko kupite Bitcoin (XBT) z ameriškimi dolarji (USD), evrom (EUR) in singapurskimi dolarji (SGD). Nakupe OTC Bitcoin lahko kupujete z ETH, BCH, LTC, XLM, PAX, BUSD, PAXG in USDT.

OTC trgovalna miza

ItBit ponuja trgovsko mizo za nakup Bitcoinov s fiat valutami in nekaterimi drugimi kriptovalutami. Transakcije so na splošno hitre; večina jih je poravnanih v enem dnevu. Provizija za transakcijo je pavšalna, provizije za dvig pa ne. Vendar ne pozabite, da je minimalna transakcija na OTC mizi 100.000 USD.

Zavarovanje FDIC

FDIC pomeni, da so vsi računi zavarovani do 250.000 USD. ItBit si je zelo prizadeval za spremljanje in zaščito vlagateljev in trgovcev ter obravnaval vprašanja, ki predstavljajo tveganje za borzo. To v kripto ekosistemu ni preveč pogosto in se za preventivne ukrepe oddaljuje ItBit. Glede na to, čeprav se zavarovanje v višini 250.000 USD za začetnike, trgovce z majhnimi količinami zdi veliko, moramo upoštevati, da to ni cilj ItBita. Za podjetja in trgovce, ki imajo na ItBitu Bitcoin vredne milijone dolarjev, zavarovalni znesek sploh ni tako impresiven.

Varnost

ItBit je zelo velik na področju varnosti. Od trenutka, ko ustvarite račun, boste pozvani, da omogočite 2FA (dvofaktorsko preverjanje pristnosti). Čeprav to med kripto borzami ni nič nenavadnega, ItBit to odnese nekoliko dlje, saj njegovi varnostni protokoli pokrivajo vse sektorje borze. ItBit uporablja več nivojev varnosti in poskuša postaviti standard za najvarnejšo izmenjavo v industriji. Trdijo, da ščitijo platformo za trgovanje pred napadi DDoS s protokolom SSL, 2FA in popolnim šifriranjem.

ItBit ščiti 100% kripto sredstev svojih strank z uporabo zavarovanih denarnic za hladno shranjevanje brez povezave. Osebje mora upoštevati obvezne preglede preteklosti in usposabljanje za skladnost.

Uredbe

Ko je ItBit leta 2015 prejel listino NYSDFS (New York State Department of Financial Services), je postal prva regulirana kripto borza v ZDA. ItBit je v celoti urejen kot banka v New Yorku, kar jim omogoča, da svoje storitve ponujajo v vseh 50 zveznih državah.

Če je kakšna posledica regulacije, ki bi jo nekateri trgovci lahko videli kot pomanjkljivost, ta, da lahko pozabite na anonimno trgovanje na ItBitu. KYC je obvezen in podrobnejši kot na drugih borzah. Uporabniki morajo predložiti osebni dokument in dokazilo o prebivališču. Prav tako je počasnejša od drugih borz … Preverjanje KYC bo trajalo približno en teden in ne morete več kupovati ali trgovati, dokler ni zaključeno.

Pristojbine

itbit trgovalne provizije

Polaganje fiat valute na ItBit je na dragi strani. Vplačilo USD na vaš račun ima naslednje stroške; domača nakazila stanejo 10 USD + provizije za zastopnika (če obstajajo), mednarodna nakazila stanejo 25 USD + provizije za zastopnika (če obstajajo).

Provizije za umik ItBit so naslednje: nakazila ACH (do vključno 3000 USD) so brezplačna, domači bančni nakazili (nad 3000 USD) stanejo 20 USD + provizije za zastopnika (če obstajajo). Mednarodna nakazila znašajo 40 USD + provizije za zastopnika (če obstajajo).

Provizije za trgovanje imajo preprosto strukturo: provizija za prevzem je 0,35%, provizija za izdelovalca pa 0,03%. Na voljo so posebne provizije, vendar morate biti upravičeni do trgovanja nad 25 BTC. To je eden od razlogov, zakaj je ItBit bolj primeren za institucije in druge velike trgovce.

Kaj pa alternative toBit?

Ta pregled ItBit je poudaril, da lahko trgovci z velikim obsegom resnično izkoristijo funkcije ItBita. Vsekakor pa ni za vsakogar. Če želite kupiti le nekaj dolarjev Bitcoina, želite začeti trgovati s kriptovalutami, želite kupiti EOS, ADA ali kateri koli drug altcoin ali če preprosto želite ostati anonimni (in veliko imetnikov visokih količin Bitcoinov vsekakor želite obdržati previdnost), nato pa poiščite drugje.

Coinbase, Stormgain in Kraken so dobra izhodišča za začetnike, ki želijo kupiti svoje prve žetone. Prva dva ponujata nekaj lepih videoposnetkov in navodil, kako poučiti osnove kripto trgovanja. Če želite večjo izbiro žetonov in imate še vedno uporabniški vmesnik, ki ni preveč zastrašujoč, potem je Binance odlična izbira. Za tiste, ki želijo ostati tiho, vam Coinswitch omogoča nakup in trgovanje s kripto, ne da bi ustvarili račun na kateri koli borzi.

itBit Review: Zaključek

ItBit velja za eno najboljših borz kriptovalut. In po branju tega pregleda ItBit lahko vidite, da je njihov ugled zagotovo zaslužen. Tako ItBitova menjalnica kot OTC miza sta enostavni za uporabo, hitri, varni in zanesljivi platformi za nakup Bitcoinov. Ob tem ne moremo pozabiti dejstva, da ItBit ni usmerjen na občasne ali nizkofrekvenčne trgovce. Če želite le nekaj sto dolarjev vložiti v trgovanje s kriptovalutami, potem zagotovo želite poiskati alternativo. Če pa želite najprej kupiti ali prodati BTC v vrednosti nekaj milijonov dolarjev, naj vam čestitam. Drugič, naj vam povem, da je ItBit dobra izbira za vašo transakcijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me