Jaxx VS Exodus 2021: [Vodnik in ocene za primerjanje denarnice za kovance]

Tako kot obstaja veliko kriptovalut, obstaja tudi veliko denarnic za kriptovalute. Strojna ali programska oprema, namizna ali mobilna, enovalutna ali večvalutna, je na izbiro veliko. Če malo raziskujete najboljšo kripto denarnico, se Jaxx in Exodus dosledno uvrščata med najboljša. Kakšna pa je razlika med njima?

Kdo bi bil na vrhu v bitki Jaxx VS Exodus? V nadaljevanju si preberite celoten primerjalni vodnik in pregled vsakega kovanca.

Primerjalna tabela Jaxx in Exodus

JaxxExodus
Jaxx Izhod
Vrsta: Namizje (Windows, macOS, Linux) Vrsta: Namizje (Windows, macOS, Linux)
Naštete šifre: 90+ Naštete šifre: 100+
Podpora za denarnico strojne opreme: Ne Podpora za denarnico strojne opreme: Da
Začetnikom prijazen vmesnik: Da Začetnikom prijazen vmesnik: Da
Mobilna aplikacija: Da Mobilna aplikacija: Da
Cena: prost Cena: prost
Obiščite Denarnico Obiščite Denarnico

Glavna razlika

Glavna razlika med njima je, da Exodus podpira Trezorjevo strojno denarnico. Jaxx takrat nima podpore za denarnice strojne opreme, čeprav trdijo, da bo to funkcijo mogoče dodati v prihodnosti.

Obe denarnici sta si v večini drugih vidikov zelo podobni.

Kaj je Jaxx?

jaxx vs exodus

Jaxx je denarnica z več valutami, ki jo je leta 2014 ustvaril Anthony Diiorio, eden od soustanoviteljev Ethereum blockchain.

Ta pregled se bo dejansko osredotočil na denarnico Jaxx Liberty, ki je novejša različica, ki je nadomestila staro denarnico Jaxx, čeprav obe še vedno obstajata.

Brezplačno ga lahko prenesete in uporabite in je na voljo za vse glavne namizne platforme: macOS, Windows (32- in 64-bitni) in Linux (32- in 64-bitni). Obstajajo tudi mobilne aplikacije za Android in iOS. Na voljo je tudi kot razširitev brskalnika Chrome.

Lastnosti:

 • Uporabniku prijazen vmesnik: tako namizne kot mobilne aplikacije imajo preprost, čist vmesnik, ki uporabnikom omogoča, da vidijo njihova stanja (tako splošna kot za vsak kovanec), zgodovino transakcij in druge ustrezne informacije.
 • Podprtih več valut: Trenutno Jaxx podpira več kot 90 kriptovalut, od najbolj znanih, kot so Bitcoin, Litecoin in Ether, do dobre izbire altcoinov.
 • Povezava med napravami: Denarnica Jaxx Liberty je na voljo za vse večje platforme, tako namizne kot mobilne. To pomeni, da lahko denarnico hkrati namestite na več naprav. Jaxx vam omogoča povezavo vseh naprav, kar pomeni, da lahko do svojih računov dostopate iz računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona.
 • Vgrajena kripto izmenjava: Jaxx Liberty uporablja API-je Changelly in Shapeshift za napajanje vgrajene izmenjave, ki vam omogoča nakup, prodajo in izmenjavo kriptožetonov.
 • Vgrajeni raziskovalec blokov: Jaxx ima vgrajen raziskovalec blokov, ki vam omogoča ogled informacij o transakcijah na verigi blokov, ne da bi zapustil aplikacijo.
 • Vgrajeni raziskovalec novic: modul novic Jaxx Liberty dnevno prinaša glavne novice o kriptovalutah neposredno v vašo denarnico.

Pristojbine za denarnico Jaxx Liberty:

Jaxx lahko brezplačno prenesete in uporabite in ne zaračunavajo provizij za transakcije. Seveda obstaja plačilo za transakcijo vsakič, ko kripto pošljete v drugo denarnico.

Ta pristojbina je odvisna od določenega žetona, ki ga pošiljate, in od tega, kako visoka je aktivnost v verigi blokov v tistem času. Toda to je omrežnina, ki se plača blockchainu in ne Jaxxu.

Glede omrežnin vam Jaxx pri pošiljanju kripto v drugo denarnico omogoča izbiro med “visokimi”, “srednjimi” ali “nizkimi” pristojbinami. Plačilo višjih provizij pomeni, da bo vaša transakcija potekala hitreje, drugi dve možnosti pa sta vam na voljo, če vas ne moti čakanje.

Kako torej Jaxx zasluži? Ko opravite zamenjavo, zaračunajo provizijo za transakcijo. Z drugimi besedami, ko uporabljajo API Changelly ali Shapeshift za zamenjavo enega žetona za drugega.

Jaxx Security

Noben pregled o Jaxxu ne more biti popoln, ne da bi se lotil temeljnega vprašanja, “Ali je Jaxx Liberty Wallet varen?”. Jaxx Liberty shranjuje vaše zasebne ključe v vaši napravi in ​​ne v nobenem spletnem strežniku.

In to je dobro, ker to pomeni, da samo vi imate nadzor nad ključi, tudi če je njihovo spletno mesto kakor koli ogroženo.

Vrnitev ključev, če je vaša naprava poškodovana, je dosežena s semensko besedno zvezo (ki je nekako kot geslo), ki jo morate varno hraniti.

Na spodnji strani ni podpore za 2FA, ki bi omogočala dodaten nivo varnosti.

Jaxx Liberty Review

Denarnica Jaxx Liberty je pogosto uvrščena med najboljše aplikacije za denarnice Bitcoin. In označi veliko pravih polj; gre za denarnico z več valutami, kar pomeni, da vam ne bo treba naložiti računalnika ali telefona s stotinami aplikacij, če boste uporabljali veliko žetonov.

Vaši zasebni ključi so varno shranjeni brez povezave. Ima vgrajeno kripto izmenjavo, vir novic in raziskovalec blokov ter sinhronizira v vseh vaših različnih napravah.

Čeprav se za to veliko dogaja, sta dve vprašanji, povezani z varnostjo. Prvič, denarnica Jaxx Liberty Wallet nima podpore za 2FA in če bi dodala malo dodatne ravni varnosti, ki je vedno dobrodošla.

Toda najvarnejši način za shranjevanje kriptovalut je daleč strojna denarnica, še posebej, če ravnate z velikimi količinami. Sposobnost povezovanja in sinhronizacije s strojno denarnico je še ena značilnost, ki jo v Jaxxu manjka.

Prednosti & Slabosti

Jaxx Pros

 • Enostaven za uporabo vmesnik za začetnike
 • Denarnica z več valutami
 • Na voljo za večino namiznih in mobilnih platform
 • Povezovanje med napravami
 • Vgrajen raziskovalec blokov
 • Vgrajena izmenjava
 • Vgrajen vir novic

Jaxx Cons

 • Št. 2FA
 • Ni podpore za denarnice strojne opreme

Obiščite Denarnico

Kaj je Exodus?

Jaxx vs Exodus

Tako kot prejšnji prispevek v tem pregledu je tudi Exodus večvalutna programska denarnica. Leta 2015 sta ga ustvarila JP Richardson in Daniel Castagnoli, da bi zagotovil denarnico za kriptovalute, ki je enostavna za uporabo, s katero bi brez težav kos tudi začetniki.

Izhod je brezplačen za prenos in uporabo ter na voljo na namizju za Linux, Windows in macOS ter mobilne naprave s sistemoma iOS in Android.

Lastnosti

 • Uporabniku prijazen vmesnik: Exodusovi oblikovalci so želeli zgraditi preprosto denarnico, ki bi jo lahko tudi novinci v kripto svetu zlahka uporabljali. In to jim je zagotovo uspelo. Čeprav obstajajo tudi druge denarnice, prijazne do začetnikov, je Exodus na vrhu zaradi čistega in preprostega uporabniškega vmesnika
 • Podprtih več valut: V času pisanja Exodus podpira več kot 100 kriptovalut. Vrhunski žetoni, kot so Bitcoin, Litecoin, Ether ali Ripple, so dano, vendar lahko tudi tam shranite nekaj zanimivih altcoinov.
 • Vgrajena kripto izmenjava: Jaxx Liberty uporablja API-je Changelly in Shapeshift za napajanje vgrajene izmenjave, ki vam omogoča nakup, prodajo in izmenjavo kriptožetonov.
 • Povezovanje med napravami: če namestite Exodus na več naprav (recimo na prenosni računalnik, pametni telefon in tablični računalnik), jih boste lahko sinhronizirali in do katere koli kripto dostopali iz katere koli od njih.

Provizije za odhod:

Exodus lahko brezplačno prenesete in uporabite, medtem ko pri uporabi vgrajene menjalnice zaračunajo provizijo za transakcijo, boste morali plačati omrežnino vsakič, ko kripto pošljete v drugo denarnico..

Za razliko od Jaxxa vam Exodus ne dovoljuje izbire med “visokimi”, “srednjimi” ali “nizkimi” omrežninami, zato lahko pričakujete, da boste plačali visoke pristojbine, če pošiljate kripto v času, ko je veriga blokov zelo zasedena.

Izhod Varnost

Tu moramo znova zastaviti osnovno vprašanje: »Ali je Exodus varen?«. Tako kot Jaxx tudi Exodus shranjuje vaše zasebne ključe v vaši napravi in ​​ne v nobenem spletnem strežniku. Vrnitev ključev, če je vaša naprava poškodovana, je dosežena s semensko besedno zvezo (ki je nekako kot geslo), ki jo morate varno hraniti.

Tako kot Jaxx tudi za 2FA ni podpore, ki bi omogočala dodaten nivo varnosti. Velik plus za Exodus z vidika varnosti je, da ga je mogoče povezati s Trezorjevo strojno denarnico. Strojne denarnice ponujajo najvišjo raven varnosti za shranjevanje kripto.

Če boste obravnavali večje količine, vsekakor razmislite o nakupu strojne denarnice. In če kupite Trezor, ga lahko enostavno povežete z Exodusom.

Pregled eksodusa

Exodus se nenehno uvršča med najboljše programske denarnice za kriptovalute in za to obstaja dober razlog. Zasnovan z mislijo na enostavnost uporabe, ponuja enega najčistejših in najpreprostejših uporabniških vmesnikov.

Povezave med napravami in vgrajena funkcionalnost izmenjave omogočajo trgovcem, ki so na poti, ali tistim, ki uporabljajo kripto žetone kot realne valute..

Čeprav mu primanjkuje dodatnega sloja varnosti, ki ga ponuja 2FA, mu možnost uporabe v povezavi s strojno denarnico daje prednost pred nekaterimi konkurenti.

Prednosti & Slabosti

Exodus Pros

 • Enostaven za uporabo vmesnik za začetnike
 • Denarnica z več valutami
 • Na voljo za večino namiznih in mobilnih platform
 • Povezovanje med napravami
 • Vgrajena izmenjava

Izhod Cons

 • Št. 2FA
 • Noben vgrajen raziskovalec blokov
 • Ni vgrajenega vira novic

Obiščite Denarnico

Jaxx vs Exodus: Zaključek

Če primerjamo dve vrhunski programski opremi, kripto denarnice ni enostavno. Obstaja razlog, da sta Jaxx Liberty in Exodus dosledno uvrščena med najboljša. Po branju te primerjave Jaxx in Exodus lahko vidite, da imata obe denarnici zelo podobni nabor funkcij: gre za denarnice z več valutami, ki so na voljo za večino večjih namiznih in mobilnih operacijskih sistemov, so prijazne do začetnikov in imajo vgrajene izmenjave.

Niti podpira 2FA. Jaxx ponuja vgrajeni raziskovalec blokov in bralnik novic. Exodus podpira več kriptovalut (čeprav ne veliko) in ima prednost, da podpira strojne denarnice.

Če ste začetnik in se le nenamerno podajate v kripto, boste morda cenili Jaxxov bralnik novic in raziskovalec blokov. Ampak, če boste obdelovali veliko kriptos ali preprosto želite dodatno varnost, ki jo nudijo denarnice strojne opreme, potem ima Exodus prednost.

Konec koncev, če želite biti v koraku z novicami o denarnici Exodus, lahko vedno obiščete njihovo spletno mesto ali družabna omrežja. Kaj mislite? Katera od teh dveh denarnic vam bolj ustreza? V spodnjih komentarjih podajte svoja mnenja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me