VeChain Review 2021 (VET) – noro dolgoročni potencial

Ko gre za kriptovalute in verigo blokov ter njihovo potencialno uporabo, je veliko pozornosti usmerjeno v industrijo finančnih storitev, področje, ki naj bi do leta 2022 znašalo 26,5 bilijona ameriških dolarjev, medtem ko je to resnično donosno področje za vstop blockchain-a in dapps-a, ki popolnoma moti obstaja še en industrijski sektor, ki prav tako počasi občuti učinke.

Govorimo seveda o dobavni verigi in logistični industriji blaga in izdelkov. Po podatkih Svetovne trgovinske organizacije (STO) je bil leta 2018 ta sektor ocenjen na 39,7 bilijona ameriških dolarjev (20,8 bilijona dolarjev za ves izvoz; 18,8 bilijona dolarjev za ves uvoz)! Zlasti en projekt hitro vstopa na ta velikanski trg in že povzroča tako hrup, da se številni ljudje in podjetja začenjajo prebujati v velikem potencialu. Ta projekt bi bil VeChain.

Vechain pregled

Ta na videz majhen projekt, ki se je začel v Singapurju, se v zadnjih nekaj letih hitro širi in sodeluje z nekaterimi največjimi imeni, ki svetu dobavljajo veliko blaga in izdelkov. Ta pregledni članek VeChain bo preučil, kaj povzroča takšne motnje v sektorju dobavne verige in zakaj ima njegova veriga blokov druge primere uporabe.

Ogledali si bomo tudi njegove žetone, PIU in Vtho, njegovo upravljanje, s kakšnimi partnerji se je prijavil, zaradi česar je ta projekt tako edinstven, da ga številne industrije hitro zanimajo, kam gre, in večina kar je pomembno, ali bi morali imeti v svojem portfelju nekaj poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Kaj je VeChain & Katere so njegove značilnosti?

VeChain je blockchain kot storitveno podjetje, ki ima rešitve za upravljanje dobavne verige za podjetja. Uporablja internet stvari (IoT) in tehnologijo veriženja blokov za razvijanje orodij za sledenje in dokazovanje pristnosti blaga in izdelkov, s katerimi se trguje. Prizadeva si za odpravo milijard dolarjev, izgubljenih vsako leto zaradi ponarejanja.

Da bi to uspelo, bodo vsi izdelki in izdelki označeni z lastno edinstveno kodo, ki ji bo mogoče slediti skozi celotno verigo blokov v celotnem potovanju in življenju. To pomeni, da bodo trgovci na drobno, kupci, dobavitelji, skoraj vsi lahko vedeli, kje, kako in kdaj je bilo blago narejeno, kako je bilo prepeljano, kdo ali katero podjetje je bilo odgovorno, kdaj je prispelo na cilj itd. V bistvu vse na popolnoma pregleden način. Vendar VeChain veliko več kot le pomaga racionalizirati dobavno verigo.

Blockchain VeChainThor se lahko uporablja tudi iz številnih drugih razlogov. Podobno kot Ethereum je tudi veriga VeChainThor posebej zgrajena tako, da razvijalcem in uporabnikom omogoča, da na njej zgradijo svoje lastne aplikacije in ekosisteme..

Podjetja, kot so Vulcanverse, navidezna spletna igra, ki je bila postavljena v rimsko-grekovsko dobo, Vimworld, platforma pametnih zbirateljskih predmetov (ne-zamenljivi žetoni ali NFT), ki jo poganja blockchain, ter ekosistem in Jur, pravna decentralizirana platforma, ki podjetjem ponuja enostaven dostop in pregledna pravna reševanja sporov so med drugim uporabila verigo verig VeChain za izgradnjo svojih ekosistemov.

VeChain je bil prvič predstavljen leta 2015 na platformi Ethereum. Njegov prvotni žeton je bil VEN. Vendar se je 30. junija 2018 preimenoval v VeChainThor in celoten ekosistem preselil iz Ethereuma v svoj neodvisen blockchain. Spodaj bomo obravnavali žetone VeChain, vendar je treba omeniti, da je VEN žeton ERC20 in NI združljiv z novo verigo verig VeChain in obratno (VET je VIP180). Uporabniki, ki kupijo VEN in jih prenesejo na mobilno denarnico VechainThor ali na naslove za sinhronizacijo, jih bodo izgubili.!

Fundacija VeChain

VeChain Foundation, neprofitna organizacija s sedežem v Singapurju. Ustanovljen je bil leta 2017, trenutno pa je organ upravljanja, ki nadzoruje celoten ekosistem. Prizadeva si ustvariti nezaupljiv, stroškovno učinkovit ekosistem, kjer so informacije pregledne in lahko dostopne.

Model upravljanja

VeChain je edinstven. Medtem ko je blockchain in statistika so popolnoma pregledni, ima centraliziran sistem upravljanja. To je bilo namerno. VeChain je spoznal, da imata tako decentralizacija kot centralizacija svoje prednosti in slabosti. V svoji knjigi 2.0:

»Čeprav je decentralizacija dobro znan temelj tehnologije veriženja blokov, ima očitne napake, ki vodijo do neučinkovitosti in slabe zmogljivosti za izvajanje hitrih ponovitev v čisti obliki. Prepričani smo, da vprašanja razširljivosti v zvezi z verigo verig niso povezana s tehničnimi težavami, temveč s soglasnimi skrbmi glede upravljanja.

Nenehne posodobitve in dopolnitve funkcij in funkcij verige blokov so naravni produkt razvoja tehnologije, njenih primerov uporabe in njenih aplikacij. “

VeChain je pripravil model upravljanja, ki je služil kot zelo prilagodljiv in učinkovit pri odločanju. Vendar to še ne pomeni, da ni bilo prostora za izboljšave. V začetku leta 2020 so svoj model objavili, da bi bil njihov model upravljanja močnejši in učinkovitejši ter bolj decentraliziran Bela knjiga 2.0, ki je začrtal določene spremembe. Boljšo sliko lahko dobite tako, da si ogledate spodnji diagram modela upravljanja.

Ne bomo preučili vsega, a tukaj je nekaj pregleda.

Upravni odbor

Je upravni organ fundacije VeChain. Izberejo ga zainteresirane strani z glasovalno pravico. Usmerjevalni odbor določa ključne strategije in izbira predsednike funkcionalnih odborov za nadzor nad operativnimi enotami fundacije. Vendar pa o resnih vprašanjih, ki bi lahko resno vplivale na vse zainteresirane strani, zainteresirane strani glasujejo same.

Zainteresirane strani

Zainteresirane strani z glasovalnimi pooblastili so lahko posamezniki, korporacije, vladne agencije, neprofitne organizacije z deležem v ekosistemu VeChain. Sestavljene so iz treh kategorij:

Oblast Masternodes: So vzdrževalci omrežja verige blokov VeChain. Vsak organ Masternode ali AM mora imeti vsaj 25 milijonov žetonov VET, da postane upravičen. 16. decembra 2020 je bilo napovedal da je Grant Thornton Ciper, eno največjih podjetniških svetovalnih podjetij na Cipru s poslovno mrežo v več kot 140 državah, postalo najnovejša uprava VeChainThorja Masternode.

Ta vozlišča so edina, ki lahko zapakirajo nove bloke v verigi blokov in so nagrajena s 30% provizije za transakcijo v vsakem bloku. Medtem ko lahko vsak postane AM, mora oseba ali organizacija opraviti preverjanje osebnega dokumenta in preverjanje preteklosti ter ga predhodno odobriti VeChain Foundation.

Ekonomska vozlišča X:  Druga skupina, ki ima pooblastilo za glasovanje, vendar v nasprotju z organom Masternodes ni primerna za pakiranje novih blokov na verigi blokov. Namesto tega so bili ustvarjeni kot volilni protiukrep proti organom Masternodes, čeprav to ne pomeni, da naj bi bila ekonomska vozlišča X privzeto v nasprotju z vsem, kar počne oblast Masternodes. Ta skupina je bila ustvarjena kot enkratni posel za nagrajevanje katerega koli zgodnjega vlagatelja v podjetju VeChain.

To pomeni, da je število ljudi, ki so se javili, da postanejo vozlišče Economix X, zdaj zaklenjeno. Vozlišča lahko brez težav zapustijo to kategorijo, vendar VeChain nikomur ne dovoli, da vstopi v to skupino. Torej, če se vsi odločijo za odhod, bi bila ta kategorija razpuščena. Vsako vozlišče mora vložiti določeno količino PIU in počakati na obdobje zapadlosti.

Gospodarska vozlišča:  Za razliko od ekonomskih vozlišč X lahko kateri koli imetnik poklicnega izobraževanja in usposabljanja tudi zdaj kadar koli postane ekonomsko vozlišče. Vsak naslov poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki presega zahtevano minimalno hrambo, se lahko prijavi prek pametne pogodbe VeChainThor Node in počaka na obdobje zapadlosti, preden je ustvarjanje ali nadgradnja končana. Več informacij o ekonomskih vozliščih je na voljo tukaj.

VeVote

VeChain ima tudi sistem VeVote, s katerim lahko kateri koli drug imetnik žetona VET glasuje o drugih vprašanjih, kar omogoča večjo demokratizacijo in sodelovanje.

Dokaz o avtoritetnem konsenznem algoritmu

Za razliko od drugih običajnih oblik soglasnih algoritmov, kot sta Proof-of-Work (PoW) ali Proof-of-Stake (PoS), VeChain uporablja edinstveno soglasje, imenovano Proof-of-Authority ali PoA za ustvarjanje novih blokov. Kaj je to? Izboljšanje algoritma PoS je, da mora vsakdo, ki želi biti organ Masternode, najprej potrditi in odobriti fundacija VeChain, preden je upravičen do ustvarjanja novih blokov na verigi blokov VeChainThor. To odpravlja tveganja, da bi imeli anonimne proizvajalce blokov, kar je ena ključnih ovir za podjetja.

Ker je mogoče zaupati vsem vozliščem AM, lahko bloke zapakiramo veliko hitreje in je stroškovno učinkovitejši od PoW ali PoS. Vozlišča AM razkrivajo svojo identiteto in stavijo svoj denar ter ugled za pravico do izdelave novih blokov.

Trenutno pa se je fundacija VeChain odločila, da za zdaj še ne bo razkrila identitete nekaterih zgodnjih vozlišč AM. Vendar Fundacija spodbuja nove prosilce za Masternode, da razkrijejo svojo identiteto, kot je bil primer z Grantom Thorntonom na Cipru, ki je leta 2020 prišel na najnovejšo agencijo VeChain iz oblasti Masternode..

Tokenomika in NFT

VeChain je edinstven tudi po tem, da nima enega, ampak dva žetona. Prvi žeton je poklicno izobraževanje in usposabljanje, v njem pa hrani vrednost in pametna valuta. Njegov drugi žeton, Vtho, se ustvari, ko uporabnik kupi in zadrži nekaj PIU. Vtho je smešen Ethereumov žeton Eth, ker je potreben kot “plin” za ustvarjanje pametnih pogodb in transakcij na verigi blokov.

Zaradi stalnih zastojev Ethereuma in visokih stroškov je VeChain razvil dva žetona za boj proti temu in še več. Kot je navedeno v njihovi knjigi, medtem ko poklicno izobraževanje in usposabljanje nosi breme nestanovitnosti cen na trgu, je bil Vtho ustvarjen, da deluje bolj kot stabilni valut, da prepreči, da bi takšna nihanja cen neposredno vplivala na provizije na transakcije.

Zato bodo uporabniki s sistemom poklicnega izobraževanja in usposabljanja v svoji vroči ali hladni denarnici prejeli brezplačni Vtho (da, brezplačni žetoni!), Ki ga bodo lahko uporabili za brezplačno interakcijo in poslovanje na blockchainu. Več kot ima poklicno izobraževanje in usposabljanje, hitreje se ustvari Vtho.

VeChain ima dva žetonska standarda. Prvi je VIP180 Standard, ki je skupek skupnih API-jev, ki jim lahko sledijo in sodelujejo vsi žetoni, ne le VET ali Vtho, v verigi VeChainThor. Podoben je Ethereumovemu standardu ERC-20. Drugi standard je VIP181.  Ta standard določa skupni API za vse nezamenljive žetone (NFT), ki jim je treba slediti na verigi blokov. Spet temelji na Ethereum-ovih standardnih žetonih ERC-721 NFT.

To je treba ponovno navesti za vse novince: žetoni VeChain VIP180 in VIP181 trenutno niso združljivi z verigo Ethereum ali katero koli drugo verigo blokov. V nobenem primeru nobenega žetona VIP180 in / ali VIP181 ne bi smeli prenesti v Ethereum in obratno. Izgubili jih boste!

Stranke in partnerstva

VeChain je v zadnjih nekaj letih poenostavil partnerstva levo, desno in sredinsko. Med partnerji je VeChain podpisal orjaške korporacije, kot so Walmart China, BMW Group, H&M, PriceWaterhouseCoopers (PwC), DNV GL, Shanghai Gas, med mnogimi drugimi in ni videti, da bo VeChain kmalu nehal ustanavljati več podjetij.

Vklopljeno Twitter, objavili so tvit, na katerem je direktor podjetja VeChain Sunny Lu govoril o novem podjetju, ki je pripravljen za vstop. Pričakuje se, da naj bi samo to podjetje dnevno ustvarjalo milijone transakcij! Pri pisanju tega članka se ustvari le nekaj sto tisoč transakcij na dan. Glede na tweet video trenutno prilagodljivost VeChaina ne zadostuje za potrebe tega podjetja. To je verjetno glavni razlog, zakaj se VeChainov algoritem za soglasje PoA izboljšuje na PoA 2.0.

Nadgradnje / izboljšane funkcije

V preteklem letu ali približno tako je VeChain trdo delal na dveh večjih in pomembnih nadgradnjah svojega ekosistema. Prva nadgradnja je na njenem soglasnem algoritmu z naslovom PoA 2.0. Druga nadgradnja je funkcija za prenos pristojbin kot storitev (DaaS).  Pomen teh nadgradenj ni mogoče preceniti, zato jih bomo v tem članku nekoliko podrobneje preučili.

Proof-of-Authority (PoA) 2,0-površina

PoA 2.0-Surface, kar pomeni (Svarno Use-case-adaptive Relativno Fbrez ork Apristop do Chain Extension) je njihov nov in izboljšan soglasni algoritem, ki naj bi bil v celoti uveden nekje v drugem četrtletju leta 2021. Ne da bi bili preveč tehnični, PoA 2.0 želi izboljšati nekatere pomanjkljivosti PoA 1.0.

Ko se ustvari nov blok, se porabi čas za komunikacijske režijske stroške (podpisi, glava bloka), prenos bloka, njegovo potrjevanje in doseganje soglasja o izbiri naslednjega vozlišča za generiranje novega bloka. PoA 2.0 skuša maksimirati čas porabe za prenos podatkov in s tem izboljšati pasovno širino. To naredi tako, da postopek validacije ‘odloži’ od same generacije bloka do naslednjega kroga, kar omogoča, da se prenos podatkov v bloku izvaja vzporedno s postopkom validacije..

Druga izboljšava je povezana s časom, porabljenim za izbiro naslednjega vozlišča za generiranje novega bloka. Namesto tega se urnik naključno ustvari že vnaprej, da se odloči, kateri nalog bo organ Masternode ustvaril nov blok.

Končno ima PoA 2.0 pristop razmeroma brez vilic. Novi algoritem soglasja uvaja mehanizem preverljive naključne funkcije (VRF), ki omogoča, da bloke potrdi naključno izbrano število manjših bazenov vozlišč. To omeji moč vozlišča, ki je bilo izbrano, da ustvari nov blok in mu prepreči, da bi zagrešil zlonamerne napade vilic.

Delegacija kot storitev (DaaS)

15. januarja 2021 je tehnični direktor dr. Peter Zhou objavil članek o Srednje o novem prenosu pristojbin za VeChin, ki naj bi olajšal interakcijo z defi (decentraliziranimi finančnimi) protokoli, množično sprejemanje pa naj bi končno potekalo na verigi blokov.

Kako torej deluje ta nova funkcija Delegacija kot storitev (DaaS)? Na kratko naj bi olajšal plačevanje transakcij. Ena največjih ovir v sektorju Defi je potreba po kritju transakcijskih stroškov. To pomeni, da bi morali uporabniki v primeru VET za Vtho kupiti določene žetone, da bi lahko komunicirali v ekosistemu blockchain VeChain ali katerem koli drugem ekosistemu..

To pomeni tudi, da se je treba naučiti in razumeti, kaj je kriptovaluta, še posebej žeton pripomočka, na katero verigo blokov se nanaša, kaj je veriga blokov, razumevanje delovanja transakcije ali pametne pogodbe, iskanje ustrezne denarnice in ustvarjanje zasebnih tipke, razumevanje tveganj itd. Kot vidite, je nekaj tako preprostega postalo izjemno, zapleteno in zmedeno. Kot primer je Brot KnoblauchHaus napisal Članek ki na kratko in enostavno povzame, kaj poskuša rešiti DaaS.

»Prenos pristojbin je sam po sebi dovolj enostaven za razumevanje. Primere tega vidimo vsak dan v našem resničnem življenju. Omislite si izdelek, kot je Office 365. Če kupite osebno licenco za domačo uporabo, ste odgovorni za plačilo licenčnine, ko zapade. Če pa delate v podjetju, ki ima poslovno pogodbo za Office 365, vas kot zaposlenega ni treba skrbeti, kdaj je treba plačati licenco in koliko stane. Samo uporabljate programsko opremo. To je na kratko prenos pristojbin. “

Nadaljuje z istim primerom:

“… zdaj si predstavljajte, če podjetje uporablja različne Microsoftove izdelke, ne samo Officea. To je veliko različnih pogodb za podjetja, ki jih morajo vzdrževati z Microsoftom, z različnimi modeli oblikovanja cen, trajanjem pogodb itd. To doda veliko zapletenost, ne samo podjetju, ki želi uporabljati Microsoftove izdelke, temveč tudi Microsoftu samemu.

Tu je rešitev:

»Tukaj nastopijo Microsoftovi pooblaščeni prodajalci.

To so podjetja, ki od Microsofta v večjem obsegu nabavljajo poslovne licence za različne izdelke in jih konfigurirajo na načine, ki ustrezajo potrebam končne stranke. Končna stranka torej od prodajalca prejme samo en račun za vse Microsoftove izdelke, ki jih uporablja. To močno zmanjša oviro pri sprejemanju Microsoftovih poslovnih izdelkov. “

To je na kratko DaaS; deluje kot srednji ponudnik tako za prodajalca (dapp) kot za uporabnika, pri katerem noben od njiju ne bo nikoli imel opravka z Vtho, da bi med njimi ustvaril pametne pogodbe. Namesto tega bo to storil ponudnik DaaS, ki bo račun nato poslal računu dapp.

Boj proti COVID-19

Še ena omembe vredna novica je VeChainova pobuda za boj proti COVID-19. Maja 2020 se je VeChain skupaj z I-Dantejem združil in ustvaril E-HCart, aplikacijo medicinskih kartotek na osnovi verige blokov, ki služi za beleženje vseh zdravstvenih kartotek in testiranj, vključno s testiranjem COVID-19 in cepljenjem bolnika takoj blockchain.

Prvo testiranje je izvedla sredozemska bolnišnica na Cipru, bolniki pa bi vse podatke o svoji zgodovini imeli neposredno na telefonu. To ne samo, da močno olajša prenos medicinskih informacij iz ene bolnišnice v drugo, ampak omogoča le bolniku neposreden nadzor nad njimi. Zdravniki si jih ne bodo mogli ogledati, razen če jih pacient dovoli.

Januarja 2021 je bila aplikacija E-HCart razširjena, tako da jo je lahko uporabljala bolnišnica Aretaeio na Cipru.

Komu je namenjen ta izdelek?

V bistvu je VeChainThor za katero koli osebo ali podjetje, ki želi ali mora sodelovati, pošiljati plačilne transakcije ali sprožiti pametne pogodbe na verigi blokov hitro, poceni in varno.

Ali ste partner, ki za svoje dobavne / logistične potrebe uporablja orodje VeChain’s Toolchain, ali uporabnik, ki trdno verjame v uspeh projekta in težave, ki jih skuša rešiti, ali razvijalec, ki želi zgraditi dapp, dex ali druge protokole defi na verigi blokov ali celo uporabnika, ki želi komunicirati z drugimi prek NFT-jev, veriga VeChainThor zagotavlja robustno, učinkovito, nizko ceno in hitrost, ki je potrebna za izvedbo v bistvu vsega, kar počnejo uporabniki na platformi Ethereum.

Če želite kaj storiti, potrebujete Vtho, ki ga dobite tako, da držite žetone VET ali kupite Vtho na borzi. Samo ceneje bi bilo kupiti poklicno izobraževanje in usposabljanje.

V času pisanja tega članka znaša žeton VET 0,02684 USD, cena Vtho pa 0,001403 USD. Medtem ko naj bi se cene poklicnega izobraževanja in usposabljanja sčasoma zvišale, bo Vtho ostal relativno nizkocenovni.

Vadnica / kako uporabljati / namestiti denarnico /

Spodaj je nekaj videoposnetkov o VeChainu, o čem gre in nekaterih njegovih značilnostih:

Spodaj je video o mobilni denarnici VeChainThor:

Naslednji video spodaj pojasnjuje, kako prenesti svoje žetone VET v svojo Nano Ledger (upoštevajte, da boste morali prenesti ločeno programsko opremo, imenovano Sync, in jo nato najprej povezati s svojo knjigo)

Ekipa VeChain

VeChain je ustanovil Sunny Lu, sedanji izvršni direktor in nekdanji izvršni direktor IT s petnajstletnimi izkušnjami, pa tudi nekdanji direktor informacijske tehnologije Louis Vuitton na Kitajskem. Ima trdno intelektualno znanje iz računalništva in mrežnih komunikacij. Sunny Lu je imel lastne izkušnje s ponarejanjem luksuznih izdelkov, zato je sprva ustanovil podjetje VeChain z namenom sledenja in preverjanja pristnosti. Kmalu pa je to idejo razširil tudi na drugo blago in izdelke.

Jay Zhang je soustanovitelj in je trenutni finančni direktor. Izkušen je bil pri delu za PwC China in Deloitte UK (oba zdaj partnerja VeChain) kot višji vodja financ. S seboj prinaša dolgoletne izkušnje na področju obvladovanja tveganj.

Tudi dr. Peter Zhou je še en pomemben član. Diplomiral na univerzi v Southamptonu z doktoratom. diplomiral iz računalniškega vida in prepoznavanja hoje, je odgovoren za vodenje raziskav in razvoja na verigi blokov. Odgovoren je tudi za razvoj nadgradenj PoA 2.0 in Delegacija kot storitev (DaaS).

Drug član ekipe je Jianliang Gu, direktor tehnološkega direktorja. Na univerzi v Šanghaju je diplomiral iz kibernetike. Jianliang ima več kot 16 let izkušenj na področju razvoja vgrajenega sistema in programske opreme ter upravljanja IT.

Za več informacij o skupini kliknite tukaj.

VeChain je privlačen za uporabnike in potencialne vlagatelje, saj je ekipa VeChain v družbenih omrežjih vključena v skupnost. Zlasti Sunny Lu in dr. Peter Zhou sta aktivna na Twitterju in obveščata skupnost VeChain, kadar koli le lahko, o kakršnih koli posodobitvah partnerstev, nadgradnjah njihovih funkcij itd. To je edinstveno in v nasprotju z drugimi kripto projekti katerega ekipa zagotavlja zelo malo informacij o samem projektu, če sploh. Skupnost pri teh drugih projektih je pogosto morala čakati mesece, da je dobila tudi najmanjše informacije ali novice.

Skupnost VeChain

VeChain ima veliko, strastno in predano skupnost. Veliko tega, kar počnejo, ni samo razširjanje novih informacij ali posodobitev projekta prek YouTuba in / ali Twitterja, temveč tudi analitične teorije o tem, kam lahko gre projekt in kakšno vlogo lahko igra v prihodnosti..

Čeprav je nekaj te analize špekulacija, so njeni avtorji zagotovili racionalna pojasnila, če ne tudi dokaze, da bi utemeljili svoje trditve. Dejansko se skoraj vsak dan sprostijo / najdejo nove informacije, ki se nato razširijo po celotni skupnosti in tako nenehno opozarjajo na velik potencial podjetja VeChain. Vsak novinec, ki želi najti več informacij o VeChainu, bo imel malo težav z iskanjem videoposnetkov ali tvitov o njem.

Konkurenti VeChain

Treba je opozoriti, da VeChain ni sam pri poskusu vstopa na trg dobavne verige. Obstaja veliko drugih kriptovalutnih projektov in centraliziranih korporacij, ki za vstop v ta sektor uporabljajo tehnologijo blockchain. Nekateri bolj znani so:

  • Provenienca
  • Waltonchain
  • IBM
  • FoodLogiQ
  • Hedera Hashgraph

Medtem ko so nekateri od teh konkurentov napredovali, je le malo partnerjev nabralo toliko partnerstev kot VeChain. Vendar to še ne pomeni, da bo VeChain imel lahkoten tek. Navsezadnje nekatera podjetja niso preveč navdušena nad sprejemanjem javno preglednih verig blokov. Nekateri bodo želeli uporabiti zasebni blockchain, da bodo njihovi občutljivi podatki ostali zasebni. Se pravi, da bodo nekatera podjetja zaradi tega namenoma zaobšla VeChain in nadaljevala z IBM-om ali Hedero..

Slabosti / slabosti

Kljub številnim prednostim ima VeChain nekaj pomanjkljivosti, ki trenutno ovirajo ali bi lahko ovirale njegovo sposobnost privabljanja vlagateljev in / ali podjetij, da uporabljajo svojo verigo blokov..

Prvič, obstaja napačno prepričanje, da je VeChain kitajsko podjetje ali kitajski vladni projekt kriptovalut. Ta napačna predstava izhaja iz dejstva, da je VeChain velik del posla opravljal v Ljudski republiki Kitajski. Dejansko je samo Walmart China odgovoren za veliko večino transakcij, ki se zgodijo na verigi blokov.

Ta napačna predstava ni le odvrnila številnih potencialnih vlagateljev, temveč je ustvarila tudi negativne ocene (v bistvu FUD) o projektu. Ta pisatelj bi rad postavil rekord naravnost in rekel, da VeChain v nobenem primeru ni “kitajska kripto”.

Prvič, fundacija VeChain se nahaja v Singapurju in ima več pisarn po vsem svetu. Ena pisarna se nahaja v mestu Palo Alto v ZDA. Drugič, čeprav je res, da je VeChain sodeloval s kitajsko vlado in številnimi kitajskimi korporacijami, pa tudi z evropskimi in celo ameriškimi podjetji.

Na primer, 1. decembra 2020 se je VeChain povezal z ameriškim zagonskim podjetjem KnowSeafood, da bi uporabil svojo aplikacijo StoryBird, ki jo poganja Toolchain, za preglednost v svoji dobavni verigi. To partnerstvo družbi VeChain v bistvu omogoča vstop v morsko hrano v vrednosti 102 milijarde USD.

Druga potencialna pomanjkljivost, ki lahko odvrne vlagatelje od nakupa žetona VET, je povezana z veliko največjo ponudbo žetonov VET. Po podatkih CoinMarketCap je trenutna cena PIU 0,02683 USD, trenutno je v obtoku 64.315.576.989 žetonov PIU. Njegova največja ponudba je 86.712.634.466. Zaradi velikega števila žetonov VET to ovira ceno pametnega denarnega žetona podjetja VeChain zaradi ustvarjanja 20- do 100-kratnih dobičkov.

Za tiste, ki imajo trenutno žeton za poklicno izobraževanje in usposabljanje, se upravičeno domneva, da bo cena PIU neizogibno dosegla 1,00 USD. Vendar pa so drugi napovedali zvišanje cen do 10,00 do 100 dolarjev na žeton. Glede na to, da je trenutna tržna kapitalizacija VeChaina že 1,7 milijarde dolarjev, najverjetnejša cena znaša 10 ali celo 20 dolarjev, čeprav je to mogoče.

Tudi zaradi ogromne količine žetonov VET v obtoku to pomeni, da je za splošno naraščanje cene nujno množično sprejemanje! Če VeChain pri tej strategiji ne uspe, je malo možnosti, da bi vlagatelji pridobili kakršen koli pomemben dobiček.

Tretja pomanjkljivost pri uporabi njegovega ekosistema je povezana z majhno maloprodajno dejavnostjo. Medtem ko so velikanske korporacije ugotovile, da sta orodje in blokovna veriga VeChain’s Toolchain privlačna, maloprodajnih ali vsakdanjih dejavnosti na verigi blokov ni malo, vsaj v primerjavi z obsegom dejavnosti na platformi Ethereum. Medtem ko določene protokole in izmenjave defi poganja blokovna veriga VeChain, na primer Vexchange, vilice Uniswap in OceanX, se bojim, da se ne dogaja veliko drugega.

Vendar bi se to lahko spremenilo. Drugi decentralizirani ekosistemi, ki jih poganja blokovna veriga VeChain, kot npr Vimworld in VulcanVerse, se zdijo zelo obetavni. Obe platformi sta trdo delali pri posodabljanju svojih ekosistemov in NFT-jev za uporabnike. In aktivnost na njihovih platformah se nenehno povečuje. Več o njih lahko izveste tako, da skočite na njihovo spletno mesto.

Četrta potencialna pomanjkljivost je, da bo moral vsak vlagatelj v poklicno izobraževanje in usposabljanje še nekaj časa trpeti, preden bo videl velike dobičke. To pomeni, da je treba v nasprotju z drugimi kripto projekti na vlaganje v VeChain gledati kot na dolgoročno naložbo, dolgoročno pa mislim na približno 2-5 let. Nekateri vlagajo v VeChain že od leta 2018. Drugi prej! Drugi pa so svoje žetone VET odvrgli za druge kripto projekte, ki so jim obljubljali hitrejše dobičke.

Medtem ko je projekt v zadnjih nekaj letih pridobil veliko partnerjev, bo njihov razvoj v svojem ekosistemu trajal nekaj časa. BMW Group je na primer partner podjetja VeChain od leta 2018. Vendar pa je izvajanje sledenja njegovih vozil, rezervnih delov, emisij ogljika in kilometrine na verigi blokov še vedno v njihovem pilotnem programu in bo še vedno zahtevalo več časa. Čeprav to ne pomeni, da bodo vlagatelji na tem trenutnem trgu bikov videli nekakšen dobiček, dolgoročno pa naj bi bil dobiček še večji.

Pregled VeChain: Zaključek

Na koncu lahko na podlagi vseh zbranih informacij varno rečemo, da ima VeChain izjemno velik potencial za uspeh. Ob skoraj nenehni prijavi novih partnerjev in strank, pa tudi o tem, koliko je dosegel od leta 2018, in ob nenehnem sprejemanju njegove verige blokov ni čudno, zakaj nihče, ki projekt dobro pogleda, ne bo navdušen o tem. Še več, tako rekoč vsi znani kanali YouTuber so pohvalili projekt, tudi tisti, ki v svojem portfelju nimajo poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Kot je bilo že poudarjeno, pa VeChain ni brez pomanjkljivosti. Napačno prepričanje, da gre za kitajski kripto projekt pod nadzorom, je odvrnilo številne potencialne vlagatelje. Poleg tega obstaja veliko razprav, če ne celo neposrednega suma, glede bolj centraliziranega algoritma za soglasje VeChaina, še posebej, ker identitete številnih organov Masternode še niso znane.

Eden ključnih razlogov, zaradi katerih so kriptovalute in veriga verig zelo privlačni, je povezan z decentralizacijo številnih sektorjev vsakega življenja, zaradi česar so transparentni, brez centraliziranega nadzora in manipulacije. Čeprav VeChain resnično daje upravičen razlog za svoj algoritem, se nekateri morda premislijo o vključitvi v projekt, ki skriva svoja vozlišča..

Prav tako ni zelo privlačen za tiste, ki želijo hitro doseči velike koristi. Na žalost je VeChain eden tistih projektov, ki bo trajal čas, da se razvije in sprejme. Čas za ta projekt ni bistvenega pomena.

Ta avtor pa meni, da so te pomanjkljivosti blede v primerjavi s prednostmi projekta in tem, kar lahko ponudi. Ker vedno več maloprodajnih in velikih korporacij in podjetij še naprej vstopa na kripto trg, ni nobenega dvoma, da bo VeChain eden tistih projektov, za katere bodo mnogi zelo privlačni, da bodo lahko gradili svoje poslovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me