LSAT-test: inhoud en structuur

LSAT-test: inhoud en structuur

De LSAT is een integraal onderdeel van het toelatingsproces voor de meeste rechtsscholen. Met andere woorden, de testscore is een essentieel onderdeel voor iedereen die zich wil aanmelden voor een rechtenstudie. De test is meerkeuze, papier en potlood, en wordt ontwikkeld en beheerd via LSAC (Law School Admission Council). Naast de LSAT-testscore overwegen rechtsscholen ook enkele andere componenten voor uw aanvraag. Uw toekomstige school vereist mogelijk dat u uw GPA, aanbevelingsbrieven, persoonlijke verklaring en uw aanvraag voor Credential Assembly Service indient. Het is belangrijk om te vermelden dat een groeiend aantal rechtsscholen nu de GRE beschouwt als een vereiste voor toelating in plaats van de Law School Admission Test (LSAT). Laten we, nadat we de basisfeiten hebben vastgesteld, de details van het LSAT-examen bekijken.

Wat is LSAT?

LSAT, of Law School Admission Test, is een belangrijk aspect van toelating tot de rechtenstudie in Canada, de Verenigde Staten en in een aantal andere landen. Het examen is bedoeld om de kernvaardigheden te evalueren die nodig zijn voor succes in de rechtenstudie. Deze vaardigheden omvatten begrijpend lezen, logisch redeneren en analytisch redeneren. Het is essentieel om dit te vermelden dat wordt geaccepteerd voor toelating door alle ABA-geaccrediteerde scholen en Canadese common law-scholen. Er zijn ook enkele rechtsscholen die andere testscore accepteren in plaats van de LSAT voor hun toelatingsdoeleinden. Kandidaten die hun kans willen vergroten om toegelaten te worden tot de door hen gewenste scholen, wordt echter aangeraden dit examen te schrijven. Het is ongetwijfeld de test die de studenten in staat stelt om te beoordelen of ze voorbereid zijn op een rechtenstudie.

LSAT-testdetails

Het LSATexam is zeven keer binnen een jaar beschikbaar. De test gebruikt drie soorten vragen om de vaardigheden van de kandidaten te evalueren. Het is opgesplitst in vier secties en elke sectie wordt afzonderlijk gescoord. Elk deel bevat meerkeuzevragen en de studenten hebben 35 minuten om elk van de secties te voltooien. Er zijn twee secties over logisch redeneren die het vermogen van individuen meten om argumenten te evalueren en te analyseren. U wordt gevraagd om de sterke en zwakke punten van de argumenten te bepalen, evenals wat ze zwak of sterk maakt. De sectie Analytisch redeneren evalueert de vaardigheden in basislogica, zoals het vinden van structuur in georganiseerde gegevens en deductief redeneren. Dit gebied wordt ook wel ‘Logic Games’ genoemd. Sommige vragen vereisen matchingvaardigheden en andere vragen sequentievaardigheden, of beide. De sectie Begrijpend lezen is gebaseerd op wetenschappelijke passages en evalueert het vermogen van de studenten om de details en belangrijkste ideeën te identificeren, extrapolaties te maken en conclusies te trekken. Al deze secties vereisen serieus en kritisch denken op hoog niveau. Daarom is het cruciaal dat u grondig studeert om uw scores op de verschillende aspecten van de test te verbeteren. U moet uw energie richten op het ontwikkelen van uw kritische lezing, analytisch denken, enz.

LEES De centrale bank van de Bahama’s lanceert officieel haar Central Bank Digital Currency Sand Dollar

Er is ook nog een sectie in het LSAT-examen, de experimentele. Dit onderdeel telt niet mee voor uw werkelijke totaalscore in de test. De experimentele vragen zijn bedoeld om nieuwe toetsvragen voor toekomstige examens te beoordelen. U moet weten dat er geen manier is om te bepalen welke van de secties experimenteel is en welke niet. Dit betekent dat je je beste beentje voor moet zetten bij het beantwoorden van alle vragen. Aan het einde van het examen is er ook een schrijfvoorbeeld van 30 minuten. Het evalueert uw vermogen om een ​​positie boven een andere te verdedigen en de ene positie te ondersteunen terwijl u de andere neerhaalt. Merk op dat dit gebied niet wordt beoordeeld. Het wordt echter naar uw toekomstige rechtenstudie gestuurd om hen te helpen bij hun toelatingsproces. Kijk op de officiële webpagina om bekend te zijn met de updates.

LEES SBI Ripple Asia streeft ernaar 50% van de RippleNet-capaciteit op te nemen

LSAT-teststructuur

Logische redenering: Dit is een meerkeuzegedeelte op basis van argumenten. Het bevat tussen de 24 en 26 vragen en de tijd die is uitgetrokken voor de voltooiing ervan is 35 minuten.

Logische redenering twee: Dit is ook een argumentgebaseerd meerkeuzegedeelte dat bestaat uit 24 tot 26 vragen. De toegestane tijd voor de voltooiing is ook 35 minuten.

Analytische sectie: Dit bestaat ook uit meerkeuzevragen. De sectie is gebaseerd op passages van Logic Games en bestaat uit 22 tot 24 vragen. De kandidaten hebben 35 minuten om dit deel van de test te voltooien.

Begrijpend lezen: Dit is een meerkeuzegedeelte op basis van passages met tussen de 26 en 28 vragen. De tijd gegeven voor dit deel is 35 minuten.

Het gedeelte Schrijven veronderstelt een enkel essay en je hebt 35 minuten om het af te maken. In totaal hebben de studenten 3 uur en 30 minuten om alle onderdelen van het examen te voltooien. Om de toets te schrijven, moet u zich eerst registreren en het examengeld betalen. Het is essentieel om te vermelden dat er mogelijk andere vergoedingen van toepassing zijn. U bent bijvoorbeeld verplicht een abonnementsgeld te betalen aan de Credential Assembly Service. Het LSAT-scorebereik is van 120 tot 180 en de gemiddelde score is 151.

Wanneer moet iemand een LSAT-test schrijven?

Het LSAT-examen is zeven keer per jaar beschikbaar. Het wordt aanbevolen dat de studenten hun toets vroeg genoeg plannen om hun resultaat te krijgen voor de rechtenstudie van hun keuze. U moet het toelatingsbeleid controleren van de rechtenstudie waar u uw aanvraag naartoe wilt sturen, zodat u de vroegste deadline voor een toelatingsaanvraag weet.

Als het gaat om de voorbereiding op de test, zijn er verschillende materialen die u kunt gebruiken. Naast studiemateriaal zou u ook moeten overwegen om veel oefenvragen te nemen om vertrouwd te raken met het examenpatroon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me