Ledger vs Trezor: welke hardwareportefeuille houdt uw crypto het veiligst?

Wanneer u besluit cryptocurrency te kopen, is een van uw eerste keuzes waar u deze wilt opslaan. Als u een hardwareportefeuille hebt gekozen voor al uw of een deel van uw cryptovaluta, dan zult u waarschijnlijk kiezen tussen Ledger versus Trezor, de twee toonaangevende merken hardwareportefeuilles..

Maar als het erop aankomt Trezor tegen Ledger welke moet je kiezen?

Een opfriscursus over hardwareportefeuilles

Voordat we Ledger versus Trezor bekijken, moeten we ervoor zorgen dat u een duidelijk idee heeft van wat hardwareportefeuilles zijn. Hardware wallets zijn fysieke apparaten die uw cryptocurrency offline opslaan.

Als u de crypto wilt gebruiken of meer op de portemonnee wilt zetten, moet u de portemonnee op de een of andere manier met internet verbinden, meestal via uw computer.

Hardwareportefeuilles zijn een van de veiligste opslagmethoden voor cryptocurrency omdat ze niet met internet zijn verbonden. Ze voegen echter wat extra stappen toe wanneer u de portemonnee wilt gebruiken, vooral in vergelijking met online portefeuilles. Er is ook nog steeds een risico op firmwarestoringen.

Vanwege deze combinatie van factoren zijn hardwareportefeuilles het handigst voor het opslaan van grotere hoeveelheden cryptocurrency die u niet snel wilt gebruiken. De meeste mensen bewaren het grootste deel van hun crypto in een hardware-portemonnee en slaan vervolgens alles wat ze willen gemakkelijk op in een online, desktop of mobiele portemonnee..

Ledger versus Trezor-vergelijking: wat is beter?

Zowel Ledger als Trezor zijn marktleiders in de wereld van hardwareportefeuilles. Beide bieden meerdere apparaten om uit te kiezen en hebben vergelijkbare functies.

trezor vs ledger crypto hardware wallet

Om u te helpen een keuze te maken tussen de twee, zullen we vergelijken hoe de twee zich verhouden in enkele van de belangrijkste categorieën.

Bereik van Wallet-aanbiedingen

Of je nu geïnteresseerd bent in Trezor- of Ledger-wallets, je krijgt de keuze uit twee apparaten.

Ledger-hardwareportefeuilles

Ledger biedt de Ledger Nano X, die begint bij $ 119, of de Ledger Nano S, die begint bij $ 59.

grootboek portemonnee nano x nano s

Ledger Nano X en Ledger Nano S hebben een erg leuke mobiele app om je geld te beheren.

Trezor hardware portemonnees

Trezor biedt de Trezor Model T, die begint bij $ 169,99, of de Trezor One, die begint bij $ 55, -.

Er is ook een Trezor One Metallic-versie, die is gemaakt van geanodiseerd aluminium voor extra duurzaamheid, een speciale gravure heeft en $ 584,86 kost..

trezor model t trezor one

Compacte Trezor One en de meer uitgebreide Trezor Model T.

Trezor vs Ledger-pakketten

Als u meer dan één apparaat wilt kopen, bieden beide merken ook pakketten aan waarmee u kunt besparen. Het Ledger Backup Pack bevat zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X, terwijl het Trezor Ultimate Pack het Trezor Model T en de Trezor Model One bevat, plus een Cryptosteel-capsule.

Ledger vs Trezor op prijs: Ledger wint

Ledger en Trezor bieden dus beide twee hoofdportefeuilles met vergelijkbare prijspunten. De budgetvriendelijke versies kosten minder dan $ 5 van elkaar, terwijl de verbeterde versie van Trezor ongeveer $ 50 meer kost dan die van Ledger..

Ondersteunde crypto-activa: Ledger wint, maar het maakt voor u misschien niet uit

Als je kijkt naar het aantal en de reeks cryptocurrency-activa die door Ledger en Trezor worden ondersteund, komt de eerste naar voren.

De hardwareportefeuilles van Trezor ondersteunen meer dan 1.000 cryptocurrencies, terwijl Ledger meer dan 1.100 ondersteunt.

Het voorbehoud hier is dat het onwaarschijnlijk is dat degenen die nieuw zijn in het bezit van cryptocurrency het

100 of zo cryptocurrencies die Ledger ondersteunt en Trezor niet. Als u echter de ruimte wilt hebben om uw crypto-ondernemingen in de toekomst te laten groeien, kan dit een verschil maken.

Weergave en gebruik: Trezor wint

Er zal een leercurve zijn met Trezor- of Ledger-wallets. Beide portefeuilles bieden echter ondersteuning en instructies op hun website, en u zou het gebruik van beide portefeuilles vrij snel onder de knie moeten krijgen.

Dat gezegd hebbende, het scherm op Trezor-portefeuilles is veel intuïtiever dan dat van Ledger voor degenen die niet bekend zijn met crypto-portefeuilles. Ledger vertrouwt op twee knoppen voor functionaliteit, die u onder de knie moet krijgen en waardoor het tijdrovend kan zijn om een ​​pincode in te voeren. Daarentegen heeft het Trezor-scherm voldoende ruimte voor meerdere knoppen, zodat u uw pincode kunt invoeren door op een vertrouwde manier direct op cijfers te klikken.

Trezor vs Ledger on Size: Ledger wint

Als het uw doel is om een ​​slanke hardware-portemonnee te hebben die discreet is en nauwelijks ruimte inneemt, dan moet u Ledger kiezen. Het is slank en lijkt qua vorm op een USB, maar met iets andere afmetingen.

Hoewel Trezor niet dik is, is hij breder dan Ledger. Dit helpt bij de weergave en het gebruiksgemak, maar neemt wel meer ruimte in beslag.

Dit is misschien geen probleem voor u, afhankelijk van waar u het opslaat.

Beveiliging en reputatie: Trezor wint, maar nauwelijks

Het is onwaarschijnlijk dat u zich zorgen maakt over de veiligheid, of u nu voor Ledger of Trezor kiest. Er zijn geen rapporten of hacks of oplichting waarbij geen sprake is van gebruikersfouten (zoals het op een onveilige manier opslaan van uw seed-frase). Professionals hebben aangetoond dat ze met tijd, fysieke toegang en geavanceerde methoden beide kunnen hacken.

Het enige verschil in termen van beveiliging is dat Trezor volledig open-sourcecode heeft en Ledger niet. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat Ledger kwaadaardige code in apparaten plaatst die mogelijk uw cryptovaluta zouden kunnen stelen. Dit zou echter door Ledger zelf moeten worden gedaan, en het is ongelooflijk onwaarschijnlijk vanwege de gevolgen.

Over het algemeen zou u zich bij beide merken veilig moeten voelen. Maar als je je zorgen wilt maken over worstcasescenario’s, biedt het feit dat de code van Trezor open-source is, een klein voordeel.

Overzicht

Het volgende biedt een handige samenvatting van hoe de twee zich verhouden in elke categorie:

 • Prijs: Ledger wint
 • Ondersteunde crypto-activa: Ledger wint (maar beide ondersteunen meer dan 1.000)
 • Weergave en gebruik: Trezor wint
 • Grootte: Ledger wint
 • Veiligheid: Trezor wint, nauwelijks

Op een andere manier bekeken, blinken Trezor-portefeuilles uit in:

 • Veiligheid
 • Scherm
 • Makkelijk te gebruiken

Terwijl Ledger-portefeuilles uitblinken in:

 • Prijs
 • Ondersteunde crypto-activa
 • Grootte

Welke hardware-portemonnee moet ik kopen, Trezor of Ledger?

Of je nu kiest voor een Trezor- of Ledger-hardware wallet, het gaat niet mis, het komt neer op persoonlijke voorkeur.

Als u iets slank wilt dat meer cryptocurrencies ondersteunt en het niet erg vindt om een ​​scherm met twee knoppen te leren gebruiken met minimale weergaveruimte, overweeg dan een Ledger-model.

Als u een groter scherm wilt dat gemakkelijker te gebruiken is en het niet erg vindt om de mogelijkheid te missen om nog een handvol cryptocurrencies op te slaan, overweeg dan een Trezor-model.

Klik hier om Trezor te kopen.

Klik hier om Ledger te kopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me