8 vragen die u moet beantwoorden voordat u een investering doet

Bent u van plan een investering te doen?? Als het om investeren gaat, is er een schat aan keuze en moeten er veel beslissingen worden genomen. Het kiezen van de juiste investering is de sleutel tot succes. Iedereen zal waarschijnlijk een mening hebben over het soort investering dat u moet doen. Uw gezin heeft aanbevelingen, ideeën en wil deze met u delen. Het kan zijn dat u zakencollega’s heeft die met succes in het verleden hebben geïnvesteerd (of niet succesvol!) En die hun willen delen ˜wijsheid’. Vrienden die voor financiële bedrijven werken, zullen dat vaak hebben tips en suggesties over waar u uw investering kunt doen. Als je Google, "een investering doen", u zult overweldigd worden door artikelen die u advies geven en investeringsmogelijkheden voorstellen.

Hoe kiest u met al deze stemmen of u een individuele investering doet en, als u heeft besloten dat dit de juiste zet voor u is, welke investering is uw geld dan waard? De beste manier om dit proces te starten, is door een stapje terug te doen, een paar keiharde vragen te stellen en een volledig geïnformeerde beslissing te nemen. Dat is waar Trading Education voorziet u van de informatie die u nodig heeft om de juiste keuze voor u te maken.

Matt Becker, schrijven voor The Simple Dollar, suggereert dat er acht vragen zijn die u moet stellen voordat u ergens in investeert.

1. Wat is het doel van uw investering??

doel van uw investering

Wanneer mensen praten over het doen van een investering of het hebben van een ˜hot tip ‘van een zekere investering, kan het gemakkelijk zijn om meegesleept te worden. Het idee van een onfeilbare manier om geld te verdienen is muziek in de oren van iedereen. Maar het is belangrijk om even de tijd te nemen om uzelf eraan te herinneren wat het doel van uw investering eigenlijk is. Zoals Matt suggereert, is het nooit uw doel om de markt te verslaan of vaak zelfs om uw rendement te maximaliseren. De beste investeringsbeslissingen zijn persoonlijke doelen die iets voor u betekenen. Misschien wil je genoeg geld om te reizen, om goed met pensioen te gaan, om ervoor te zorgen dat je kinderen naar de universiteit gaan.

Beleggingsdoelen gaan altijd over het hebben van een bepaald bedrag op een bepaalde datum om iets belangrijks in je leven te doen.

Zo houd je doelen in de gaten en laat u niet afleiden door de nieuwste hot tip, zoals Matt uitlegt, dien uw doelen met uw investeringsbeslissingen.

Zie ook: Bill Lipschutz: The Forex Market Wizard

2. Hoe voelt u zich bij het overwegen van deze investeringsbeslissing?

Het ding over het doen van investeringen is dat u uw emoties nooit volledig van het proces kunt scheiden. Of het nu een high of een low is, er zijn onderweg veel wendingen en je zult waarschijnlijk de druk voelen.

Matt heeft goed advies om geen grote investeringsbeslissingen te nemen als je emoties hoog oplopen. Dus, wanneer u de volgende investeringsbeslissing overweegt, neem dan even de tijd en bedenk hoe u zich voelt; bent u nerveus, angstig, bang, gespannen?

Het beste advies is om er een nachtje over te slapen. Er zal altijd een andere investeringskeuze zijn, maar u kunt het risico lopen een overhaaste beslissing te nemen waar u later vanwege uw emoties spijt van krijgt.

3. Hoeveel begrijpt u deze investering??

hoe een investering werkt

Volgens Matt zijn de beste investeringen vaak de eenvoudigste. Hoewel financiële professionals u misschien van iets anders proberen te overtuigen, is de waarheid dat complexe investeringen doorgaans hogere kosten, lagere opbrengsten en meer onbedoelde gevolgen hebben. Er is dus niets mis mee om het simpel te houden.

Probeer dit als een vuistregel als u niet binnen een minuut of minder zelf kunt uitleggen hoe een belegging werkt, misschien is het niet de juiste keuze om uw beleggingsdoelen te bereiken.

Misschien vind je dit ook leuk: Tips van experts: hoe je slim kunt investeren van £ 50 tot £ 50K

4. Wat zijn de kosten van deze investering??

Je zou al het mogelijke moeten doen minimaliseer de kosten van uw investering, zodat u het rendement kunt zien. Dat komt omdat hoe minder een investering kost, hoe groter de kans is dat u het goede rendement oplevert waarnaar u op zoek bent om uw doelen te bereiken. Pas ook op voor onverwachte kosten. Hoe ingewikkelder een investeringskeuze, hoe groter de kans dat er verborgen kosten in de bewegende delen zitten. Houd het simpel en begrijp de kosten volledig voordat u investeert.

5. Hoe passen uw investeringen bij elkaar??

verkrijg de juiste investeringsportefeuille

Dit is de sleutel tot het verkrijgen van de juiste beleggingsportefeuille voor u. Geen enkele investering werkt geïsoleerd, dus kies de juiste aanvulling. Kies een groep investeringen die zullen samenwerken om uw doel te bereiken. Bij het overwegen van werkgeversaandelen, bijvoorbeeld, heeft The Simple Dollar geweldige inhoud om te begrijpen hoe dit van invloed kan zijn op uw algehele activaspreiding en of het kopen van werkgeversaandelen een te groot deel van uw financiële toekomst zal verbinden met het lot van uw werkgever..

Zoals met al deze vragen, moeten uw investeringsbeslissingen werken voor uw doel.

Mensen lezen ook: Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020

6. Hoe gemakkelijk is het om uit deze investering te komen??

Allereerst is het de moeite waard om Matts uitstekende punt in zijn artikel te herhalen: u zou niet zo vaak moeten proberen om van beleggingsportefeuille te wisselen. Maar je wilt jezelf ook niet onnodig opsluiten. Uzelf afvragen hoe gemakkelijk het zal zijn om uit deze investering te komen, is altijd een verstandige zet. Het wisselen van beleggingsfondsen binnen een 401 (k) is bijvoorbeeld eenvoudig, heeft bijna nooit transactiekosten en geen fiscale gevolgen. Een investering met een belastbare brokerage-rekening kan moeilijker zijn om eruit te komen en vereist eerst wat aandacht vanwege de belastingen en handelskosten. Dan is er de nachtmerrie om uit een hele levensverzekeringsinvestering te komen, waarbij u kosten kunt verliezen en mogelijk belasting verschuldigd bent om vroeg weg te gaan.

7. Wie beveelt de investering aan en waarom?

wie de investering aanbeveelt

Voordat u een investering doet, denk na over de persoon die u het idee aanbeveelt. Zijn ze een expert in hun vakgebied? Hebben zij de ervaring en kennis om u te adviseren? Is het een onbevooroordeelde aanbeveling? Als het iemand is met wie je dicht bij bent, zoals een familielid of vriend, is het oké om je af te vragen hoeveel ze eigenlijk weten. Als het een financiële professional is, is het net zo goed om je af te vragen hoe ze worden betaald, of ze er baat bij hebben als je een investering doet?

Neem aanbevelingen van mensen die weten waar ze het over hebben en die uw belangen in gedachten hebben, niet die van henzelf. Daarom bestaat Trading Education om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw beleggingen.

Mis het niet: hoeveel verlies je door niet te investeren?

8. Is het nodig om een ​​nieuwe investering te doen??

De laatste vraag die u moet stellen voordat u een nieuwe investering overweegt, is moet u een wijziging aanbrengen in uw huidige omstandigheden? Als u een portfolio heeft dat voor u werkt, moet u een wijziging aanbrengen?

Lees meer over het kiezen van de juiste investeringen bij Trading Education.

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me