150 miljoen belastingbetalers zullen deze cryptocurrency-vraag moeten beantwoorden op het nieuwe IRS-belastingformulier

Twee dagen nadat de IRS hun bijgewerkte en langverwachte nieuwe belastingrichtlijnen voor cryptocurrency in oktober 2019 verspreidde het bureau een ontwerp van de nieuwe 1040 schema 1 voor het komende belastingseizoen 2019. Op dit nieuwe belastingformulier, dat door alle belastingbetalers op de een of andere manier zal worden ingevuld (ongeveer 150 miljoen), staat bovenaan een vinkje met ‘ja’ of ‘nee’:

“Hebt u in 2019 op enig moment financiële belangen in virtuele valuta ontvangen, verkocht, verzonden, geruild of anderszins verworven?” Nieuwe 1040 Schedule 1 cryptocurrency

Dit is een heel groot probleem. Op straffe van meineed moeten 150 miljoen belastingbetalers nu aangeven of ze transacties hebben uitgevoerd met virtuele valuta zoals bitcoin..

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Hoe wordt cryptocurrency belast?

Cryptocurrencies zoals bitcoin zelf worden niet rechtstreeks belast. Met andere woorden, het simpelweg bezitten van bitcoin leidt niet tot een belastingverplichting. Het zijn eerder de winsten en verliezen die u oploopt bij het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies die vermogenswinsten en -verliezen creëren die uiteindelijk op uw belastingaangifte moeten worden vermeld..

Hier is hoe het werkt: de IRS behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – loopt u dan een belastingaangifteplicht wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze hebt verworven.. 

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in april 2019 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 4.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 2.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. 

Aan de andere kant, als u uw cryptocurrency voor minder hebt verkocht dan waarvoor u deze hebt aangeschaft, kunt u dat kapitaalverlies afschrijven om geld te besparen op uw belastingaanslag. Dit klinkt u misschien bekend in de oren, want het is precies hoe belastingen op aandelen (een vorm van eigendom) werken.

Voor een complete diepe duik kun je onze blogpost lezen De 2019-gids voor belastingen op cryptocurrency

Waarom verhoogt de IRS de belastinghandhaving van cryptocurrency?

De IRS is bezorgd dat cryptocurrency wordt gebruikt als een instrument om belastingen te ontwijken. Door dit verplichte selectievakje toe te voegen aan de nieuwe 1040 Schedule 1, moet elke Amerikaanse belastingbetaler aangeven of hij al dan niet op de een of andere manier cryptocurrency heeft gebruikt. De IRS gebruikt dit als een hulpmiddel om de belastingnaleving van cryptocurrency te verbeteren en regelingen voor het witwassen van geld / belastingontduiking te verminderen.

Er is geen reden tot paniek

Dit is niet het einde van de wereld. Elke keer dat er een nieuwe, snelgroeiende beleggingscategorie opduikt, komen samenlevingen en regeringen er langzaam maar zeker achter hoe deze in de huidige wereld moet passen. Dit is simpelweg de evolutie van cryptocurrencies zoals bitcoin die meer mainstream worden. Om massale acceptatie te laten plaatsvinden, moeten de regels en voorschriften rond cryptocurrency duidelijk zijn. Duidelijkheid stelt gewone mensen in staat om een ​​niveau van comfort en vertrouwdheid te krijgen met een nieuw bezit zoals bitcoin.

Hoe u cryptocurrency over uw belastingen kunt rapporteren

Om uw cryptotransacties correct in te dienen en te rapporteren, moet u IRS-formulier 8949 invullen.

U vermeldt alle verkopen, transacties en disposities van cryptocurrency op formulier 8949 (hieronder afgebeeld), samen met de datum waarop u de crypto hebt verkregen, de datum van verkoop of verhandeling, uw opbrengst (reële marktwaarde), uw kostenbasis en uw winst of verlies . Zodra u elke transactie heeft vermeld, telt u ze onderaan bij elkaar op en maakt u dit bedrag over naar uw 1040-schema D. Voeg beide formulieren toe aan uw jaarlijkse belastingaangifte.

Raadpleeg ons artikel over voor een gedetailleerd overzicht van het rapportageproces het rapporteren van cryptocurrency over uw belastingen. U kunt ook de korte video hieronder bekijken om een ​​voorbeeld te zien van het invullen van formulier 8949. 

Zoals altijd is het een goed idee om een fiscaal professional met betrekking tot uw specifieke situatie.

Wat te doen als u “vergeten” bent om crypto te rapporteren over belastingaangiften van voorgaande jaren

Misschien bent u het vergeten, of wist u zich er gewoon niet van bewust dat u uw crypto-meerwaarden en -verliezen op uw belastingaangifte moest indienen. Het is een oprechte vergissing. Als u zich in deze situatie bevindt, kunt u het beste de rendementen van uw vorige jaren aanpassen. We doorlopen dit proces in onze blogpost hier over wijziging van crypto-belastingaangiften.

IRS nieuwe 1040 cryptocurrency

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Het berekenen van al uw meerwaarden en verliezen in cryptocurrency en deze rapporteren op 8949 kan soms een moeilijke taak worden. Cryptocurrency-uitwisselingen helpen niet veel als het gaat om belastingaangifte (lees waarom hier), en niets wordt vermeld in USD.

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax is een oplossing die is gebouwd om het volledige rapportageproces voor cryptovaluta voor handelaren en gebruikers van cryptocurrency te automatiseren. Ze bieden ook een gereedschap specifiek voor belastingprofessionals. Importeer eenvoudig uw transacties en transacties van uw beurzen in de software en het genereert uw benodigde belastingdocumenten zoals 8949 met een klik op een knop.

IRS 1040 cryptocurrency

U kunt uw gegenereerde belastingrapporten naar uw belastingadviseur brengen of ze eenvoudig uploaden naar software voor belastingaangifte, zoals TurboTax of TaxAct. U kunt er meer over leren hoe CryptoTrader.Tax hier werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me