De ultieme gids voor het oogsten van belastingverlies in cryptovaluta

Het oogsten van belastingverlies met uw cryptocurrency-activa is een van de meest effectieve manieren om uw belastingaanslag voor het jaar te verlagen. Het is geen geheim dat cryptocurrencies extreem vluchtig zijn. Dit en een aantal andere kenmerken maken het een buitengewoon effectieve kandidaat voor strategieën voor het oogsten van belastingverliezen. In deze gids wordt beschreven wat het oogsten van belastingverlies is, hoe u het kunt gebruiken om uw belastingverplichting voor bitcoin en cryptovaluta te verminderen en hoe u de CryptoTrader.Tax Tax Loss Harvesting-tool om automatisch uw grootste kansen op belastingbesparing te detecteren.

Belastingverlies oogsten – wat is het?

Belastingverlies oogsten is de praktijk waarbij een kapitaalgoed met verlies wordt verkocht om een ​​belastingverplichting op vermogenswinsten te compenseren. Door een verlies te realiseren of te ‘oogsten’, zijn investeerders in staat de belastingen op zowel winsten als inkomsten te compenseren. Dit is een strategie voor belastingvermindering die veel wordt gebruikt in de wereld van aandelen en effecten. 

Een voorbeeld

John koopt in een bepaald jaar $ 1.000 aan Apple-aandelen en $ 2.000 aan Tesla-aandelen. Terwijl deze investeringen worden aangehouden, stijgt de waarde van de Apple-aandelen van John tot $ 1.500, terwijl Tesla daalt tot $ 1.700. John verkoopt al zijn Apple-aandelen voor $ 1.500.

Zonder belastingverlies oogsten

Zonder zijn verliezen in Tesla-aandelen te oogsten, heeft John een jaarwinst van $ 500 uit de verkoop van zijn Apple-aandelen. John betaalt belasting over alle $ 500 van deze meerwaarde.

Met het oogsten van belastingverlies

In plaats van zijn aandelen Tesla aan te houden, kan John zijn verliezen in Tesla oogsten door voor het einde van het jaar te verkopen. Meerwaarden en verliezen worden bij elkaar opgeteld voor het jaar, wat resulteert in een netto winst of verlies. De netto meerwaarde van John is nu slechts $ 200 voor het jaar ($ 500 – $ 300). In dit scenario betaalt John alleen belasting over $ 200 aan netto vermogenswinst in plaats van $ 500.

Belastingverlies oogsten met cryptocurrencies

Cryptocurrencies worden voor belastingdoeleinden als onroerend goed behandeld, precies hetzelfde als aandelen. Dit betekent dat u ook strategisch crypto kunt verkopen / verhandelen om verliezen te oogsten en uw belastingverplichting te verminderen. In tegenstelling tot aandelen hebben cryptocurrencies unieke kenmerken waardoor ze nog betere kandidaten zijn voor het oogsten van belastingverlies. We bespreken deze hieronder. 

Verkoopregels wassen

Een wasverkoop is het resultaat wanneer u een kapitaalverlies lijdt en vervolgens hetzelfde effect binnen een periode van 30 dagen voor of nadat het kapitaalverlies is geleden terugkoopt. Deze regel is bedoeld om te voorkomen dat beleggers in één jaar kapitaalverlies lijden en vervolgens de aandelen onmiddellijk terugkopen. De IRS stelt specifiek die wasverkoopregels zijn alleen van toepassing op effecten. Cryptocurrencies zijn eigendom, geen effecten, zoals gedefinieerd door IRS-richtlijnen. Dit betekent dat de regels voor wasverkoop op dit moment niet van toepassing zijn op cryptocurrency.

Beweeglijkheid

Cryptocurrencies zijn extreem vluchtig – meer dan traditionele activa. Deze volatiliteit betekent dat beleggers regelmatig kansen hebben om kapitaalverliezen te realiseren en te oogsten. Het moeilijkste voor beleggers is om te bepalen welke van hun cryptocurrencies in hun portefeuille de hoogste hebben kostenbasis (oorspronkelijke aankoopprijs) in vergelijking met de huidige marktprijs. Dit zijn de activa die de grootste kans bieden op belastingbesparing. CryptoTrader.Tax heeft een tool voor het oogsten van belastingverlies ingebouwd in de app waarmee gebruikers automatisch kunnen identificeren welke van hun cryptocurrencies de grootste kans bieden om verlies te oogsten.

Een voorbeeld

Amy heeft dit jaar $ 15.000 aan meerwaarden verdiend door te investeren in de aandelenmarkt. Amy heeft ook geïnvesteerd in cryptocurrencies zoals bitcoin, XRP en Ethereum. In december importeert Amy haar cryptocurrency-transacties in CryptoTrader.Tax en merkt dat haar investeringen dit jaar met meer dan $ 20.000 zijn gedaald. Om deze verliezen te oogsten, ruilt Amy al haar cryptocurrencies in Litecoin (waardoor een belastbaar feit en het besef van haar verliezen). De verliezen van Amy in cryptocurrency compenseerden volledig al haar winsten op de aandelenmarkt, en ze blijft achter met een kapitaalverlies van $ 5.000 voor het hele jaar.

Netto vermogensverlies tot $ 3.000 gecompenseerd gewoon inkomen

Telkens wanneer de totale vermogenswinsten en -verliezen voor het jaar optellen tot een negatief getal, wordt er een netto vermogensverlies geleden. Als het netto vermogensverlies kleiner is dan of gelijk is aan $ 3.000 ($ 1.500 als u getrouwd bent en een afzonderlijke belastingaangifte indient), dan kan dat volledige vermogensverlies worden gebruikt om andere soorten inkomsten te compenseren, zoals het inkomen uit uw baan.

Nettoverliezen van meer dan $ 3.000 worden doorgerold naar volgende jaren.  

Met behulp van CryptoTrader.Tax om automatisch kansen voor het oogsten van verliezen te detecteren

U kunt CryptoTrader.Tax gebruiken om een ​​compleet rapport te genereren waarin uw grootste kansen voor het oogsten van belastingverlies worden opgesplitst. Begin met het verbinden van uw uitwisselingen en het importeren van al uw cryptocurrency-transactiegegevens in het platform. De historische prijs-engine van CryptoTrader.Tax wijst kostenbasis toe aan elk van uw cryptocurrency-transacties.

Bitcoin-belastingverlies oogsten

Navigeer naar het tabblad Belastingverlies oogsten

Nadat u uw belastingrapport heeft gegenereerd, navigeert u naar het tabblad “Belastingverlies oogsten” (hieronder afgebeeld). Dit rapport toont uw grootste kansen op het oogsten van verliezen in aflopende volgorde. Het rapport vergelijkt uw kostenbasis in een specifieke cryptocurrency (hoeveel u ervoor hebt betaald) met de huidige marktprijs. Cryptocurrencies die een kostenbasis hebben die veel hoger is dan de huidige marktprijs, bieden de grootste kans op het oogsten van belastingverlies.

Oogsten van belastingverlies in cryptovaluta

Verkopen of verhandelen zodra het is gedetecteerd

Als u eenmaal weet welke cryptocurrencies de beste mogelijkheden voor belastingbesparing bieden, kunt u ze verkopen of verhandelen op de beurs naar keuze. Onthoud dat het verkopen of verhandelen van uw crypto een belastbaar feit en “realiseer” uw verliezen in het actief. 

Zodra u de verkoop of transactie heeft voltooid, importeert u de transactie (s) in stap 2 van CryptoTrader. Belast en voer uw belastingrapporten opnieuw uit! U kunt dan zien hoeveel oogsten dat verlies uw nettowinst heeft verminderd.

31 december is de Cutoff – Tijd is van de essentie!

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het belastingjaar eindigt op 31 december, ook al is de indieningstermijn niet eerder dan 15 april. Dit betekent dat u uw verliezen vóór het einde van het jaar moet oogsten als u wilt dat ze van invloed zijn op de belastingen van dat jaar. Veel beleggers wachten pas uit om te beseffen dat ze geld hadden kunnen besparen op hun belastingaanslag als ze in december zouden hebben verkocht of verliezen hadden geleden. Tegen die tijd is het te laat.

Laat dit jou niet overkomen! U kunt al uw kansen op het oogsten van belastingverlies zien door een belastingaangifte met CryptoTrader.Tax vandaag.

U kunt meer lezen over hoe cryptocurrencies worden belast bij onze Volledige gids voor belastingen op cryptocurrency.

Disclaimer: deze gids is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging van belasting-, audit-, boekhoud-, investerings-, financieel of juridisch advies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me