Hoe cryptocurrency op belastingen te rapporteren: 2020

In deze gids leggen we uit hoe u cryptocurrency over uw belastingen binnen de VS kunt rapporteren. Voor een compleet overzicht van hoe de IRS cryptocurrencies zoals bitcoin behandelt, kunt u onze officiële belastinggids voor cryptocurrency.

Hoe cryptocurrency over belastingen te rapporteren

Belastingaangifte voor cryptovaluta kan in eerste instantie ontmoedigend lijken. Het is echter geruststellend om te weten dat het indienen van uw winsten en verliezen in cryptovaluta op dezelfde manier werkt als het indienen van winsten en verliezen door te investeren in aandelen of andere vormen van eigendom..

Er zijn 5 stappen die u moet volgen om uw cryptocurrency-belastingen effectief in te dienen:

 1. Bereken uw winsten en verliezen in cryptovaluta
 2. Vul IRS-formulier 8949 in
 3. Vermeld uw totalen vanaf 8949 in formulierschema D
 4. Vermeld alle crypto-inkomsten op schema 1 (of schema C als u als zelfstandige aan crypto-belastingen deelneemt)
 5. Vul de rest van uw belastingaangifte in

We doorlopen elk van deze stappen hieronder in detail.

1. Bereken uw Crypto-winsten en -verliezen

Voor elk belastbaar feit (verkopen, verhandelen of afstoten van uw crypto), moet u uw winst of verlies uit de transactie berekenen. Als u niet zeker weet welke van uw cryptotransacties in aanmerking komen als belastbaar, ga dan naar onze crypto belastinggids

Uw meerwaarden en verliezen worden elk één voor één gerapporteerd op formulier 8949.

Voorbeeld:

Mitchell kocht op 1 juli 1 bitcoin voor $ 10.000. Twee maanden later verhandelde hij 0,5 van deze bitcoin voor 15 ETH. De reële marktwaarde van 15 ETH op het moment van deze transactie was $ 6.000.

Het verhandelen van bitcoin voor ETH is een belastbare gebeurtenis, dus Mitchell moet zijn winst / verlies uit deze transactie berekenen en rapporteren.

De kostenbasis van Mitchell in zijn 0,5 BTC is $ 5.000. De reële marktwaarde voor de 15 ETH is $ 6.000. Met behulp van de onderstaande vergelijking kunnen we de meerwaarde van Mitchell uit deze transactie berekenen op $ 1.000

Reële marktwaarde – kostenbasis = winst / verlies

We rapporteren deze winst van $ 1.000 op Mitchell’s 8949.

U moet elke meerwaarde en elk verlies voor al uw cryptocurrency-transacties berekenen en deze rapporteren op 8949. 

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax kan dit automatisch voor u afhandelen. Verbind eenvoudig uw beurzen, importeer uw historische transacties en laat de software uw winsten en verliezen voor al uw transacties binnen enkele seconden verwerken.

2. Vul IRS-formulier 8949 in

Nadat u de winst en het verlies van elk van uw belastbare gebeurtenissen in cryptovaluta heeft berekend, kunt u deze informatie gebruiken om uw formulier 8949 in te vullen.

IRS-formulier 8949 wordt gebruikt voor het rapporteren van de verkopen en desinvesteringen van kapitaalgoederen. Enkele voorbeelden van kapitaalgoederen zijn aandelen, obligaties en ja, cryptocurrencies.

Vul voor elke belastbare transactie het volgende in op 8949:

 • Een beschrijving van het onroerend goed dat u heeft verkocht (a)
 • Datum waarop u het onroerend goed oorspronkelijk heeft verworven (b)
 • Datum waarop u het onroerend goed heeft verkocht of afgestoten (c)
 • Opbrengst uit de verkoop (reële marktwaarde) (d)
 • Kostenbasis in het onroerend goed (e)
 • Winst of verlies (h)

Rapporteer cryptocurrency over belastingen met 8949

De onderstaande video geeft een demonstratie van het proces van het invullen van formulier 8949 voor cryptocurrency-transacties.

In plaats van dit formulier met de hand in te vullen, kunt u software zoals CryptoTrader.Tax om uw 8949 automatisch voor u in te vullen op basis van uw historische transactiegegevens. U kunt leren hoe de crypto-belastingsoftware werkt hier.

3. Inclusief totalen vanaf 8949 volgens schema D

Zodra uw 8949 is ingevuld, neemt u uw totale nettowinst of nettoverlies van 8949 en neemt u deze op Schema D.

Schema D rapporteert uw algehele meerwaarden en verliezen uit alle bronnen. Naast uw kortetermijn- en langetermijnwinsten die afkomstig zijn van 8949 en uw crypto-activiteit, omvatten andere regelitems die op schema D worden gerapporteerd, schema K-1’s via bedrijven, landgoederen en trusts.

Plan D crypto-belastingrapportage Schema D

4. Inclusief eventuele crypto-inkomsten 

In bepaalde scenario’s wordt cryptocurrency verdiend in de vorm van gewoon inkomen en niet in vermogenswinsten. Dit omvat cryptocurrency die is ontvangen uit mijnbouw, uitzetten of verdiende rente.

Veel mensen hebben geen enkele vorm van crypto-inkomen, omdat ze net op prijs hebben gespeculeerd door te kopen / verkopen / handelen op beurzen. Maar voor degenen die crypto hebben verdiend, moeten deze inkomsten worden opgenomen in uw belastingaangifte.

Crypto-inkomsten moeten op twee manieren worden gerapporteerd: als persoonlijk inkomen of als inkomen uit zelfstandige activiteiten. Lees ons artikel over voor een volledige doorloop crypto-mijnbouwbelastingen

Cryptocurrency die u persoonlijk heeft verdiend (niet als zelfstandige), moet worden gerapporteerd in Schema 1 ‘Extra inkomen en aanpassingen aan inkomen’. Uw totale crypto-inkomen moet worden ingevoerd op regel 8: Overige inkomsten.

Aan de andere kant, als u een cryptocurrency-mijnoperatie uitvoert of als zelfstandige cryptocurrency-inkomsten ontvangt (eenmanszaak, onafhankelijke contractant, lid van een partnerschap of anderszins zaken voor uzelf doet), moet uw cryptocurrency-inkomen zijn gerapporteerd op schema C.

Als u uw crypto-inkomen uit een cryptomijn thuis als zelfstandig inkomen op schema C rapporteert, kunnen bepaalde aftrekkingen, zoals elektriciteit en andere kosten, worden afgetrokken.

Plan C cryptocurrency belastingaangifte

5. Vul de rest van uw belastingaangifte in

Nu u 8949 heeft ingevuld en uw crypto-inkomen heeft opgenomen, kunt u de rest van uw belastingaangifte invullen.

Crypto-belastingsoftware

In plaats van dit met de hand te doen, maken veel crypto-investeerders tegenwoordig gebruik van belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax om hun crypto-belastingrapportage af te handelen.

Selecteer gewoon elke beurs die u heeft gebruikt en importeer uw historische transacties van die beurs met een klik op de knop. CryptoTrader.Tax genereert automatisch uw crypto belastingformulieren op basis van deze gegevens. U kunt uw rapporten vervolgens rechtstreeks uploaden naar TurboTax of TaxAct om op te nemen bij de rest van uw belastingaangifte.

CryptoTrader.Tax

Als alternatief kunt u uw gegenereerde formulieren eenvoudig naar uw fiscaal professional om bij uw belastingaangifte op te nemen. Lees meer over hoe CryptoTrader.Tax werkt hier. Aan de slag gaan is helemaal gratis.

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me