Hoe u uw belastingen hoog houdt – Uw crypto-belastingformulieren bouwen

Uphold is vandaag een van de toonaangevende cryptocurrency-platforms en -uitwisselingen op de markt geworden. Met provisievrije handel en een opvallende nieuwe interface waarmee u elk ondersteund activum binnen 10 seconden kunt verhandelen, heeft Uphold honderdduizenden cryptocurrency-investeerders naar zijn platform getrokken..

Een moeilijkheid die bestaat voor alle cryptocurrency-uitwisselingen, inclusief Uphold, is belastingaangifte. Vanwege de overdraagbare aard van crypto, hebben cryptocurrency-uitwisselingen zoals Uphold niet de mogelijkheid om gebruikers automatisch te voorzien van kapitaalwinsten en -verliezen die nodig zijn voor crypto-belastingrapportage. In deze gids wordt uiteengezet waarom dit zo is en wordt uitgelegd hoe u nog steeds met succes uw belastingen kunt handhaven en uw noodzakelijke kunt opbouwen crypto belastingrapporten

Cryptocurrency-belastingen 101 – Hoe werkt het?

In de meeste landen worden cryptocurrencies behandeld als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptovaluta verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze heeft verworven.. 

Als gevolg hiervan lijkt de handel in cryptocurrency voor belastingdoeleinden op de handel in aandelen.

Als u bijvoorbeeld in mei 2018 0,2 Bitcoin kocht voor $ 2.000 en deze twee maanden later voor $ 3.000 verkocht, zou u een meerwaarde van $ 1.000 hebben. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

Natuurlijk variëren de regels enigszins, afhankelijk van de jurisdictie, dus zorg ervoor dat u de details begrijpt die in uw land van toepassing zijn. We bespreken de basisprincipes van crypto-belastingen in onze blogpost, De ultieme gids voor belastingen op cryptocurrency.

Belastingen handhaven – De uitdaging begrijpen

De eerste uitdaging in de wereld van crypto-belastingrapportage is het feit dat veel transacties op cryptocurrency-uitwisselingen zoals Uphold worden genoteerd in andere cryptocurrencies. Omdat u op het moment van uw transacties de reële marktwaarde in uw lokale FIAT-valuta moet berekenen, wordt dit moeilijk om over te rapporteren.

Het tweede probleem – en het veel grotere – komt voort uit de kern van cryptocurrency. Omdat u in staat bent om cryptocurrencies zoals bitcoin in en uit het Uphold-netwerk te sturen, bijvoorbeeld door bitcoin van een externe wallet naar uw Uphold-portemonnee te sturen, kan Uphold niet weten tegen welke kosten (kostenbasis) u die crypto hebt aangeschaft. Kostenbasis zijn essentiële gegevens die u nodig hebt bij het berekenen van uw crypto-belastingen. Het is om deze reden dat Uphold, samen met alle andere grote beurzen, moeite heeft met het geven van algemeen ontvangen belastingrapporten zoals 1099-B aan hun gebruikers.

We hebben dit fundamentele probleem dieper besproken in onze blogpost over uitdagingen voor cryptocurrency-belastingrapportage voor beurzen.

Crypto-uitwisselingen kunnen niet automatisch rapporten over kapitaalwinsten en -verliezen verstrekken

Vanwege de overdraagbare aard van cryptocurrencies die hierboven zijn besproken, hebben beurzen zoals Uphold niet de mogelijkheid om nauwkeurige belastingrapporten te verstrekken met details over uw vermogenswinsten en -verliezen. We bespreken dit raadsel verder in onze blogpost: Het belastingprobleem met cryptocurrency. Dit geldt voor alle grote beurzen zoals Binance, Coinbase, Kraken en anderen. 

Sommige Uphold-gebruikers zullen een Formulier 1099-K aan het einde van het jaar (als u meer dan 200 transacties en meer dan $ 20.000 aan totale transacties had). Omdat dit document geen gedetailleerde kostenbasis bevat, is het niet nuttig voor het rapporteren van vermogenswinsten en -verliezen. U kunt meer lezen over hoe 1099-K werkt en wat u ermee moet doen hier

Dus hoe krijg ik mijn benodigde belastingrapporten??

Om uw benodigde crypto-belastingformulieren goed op te bouwen, moet u al uw cryptocurrency-gegevens verzamelen die uw aankopen, verkopen, transacties, air drops, forks, gedolven munten, beurzen en swaps vormen alle uitwisselingen en platforms die u gebruikt.

U kunt dit met de hand doen door al uw handelsgeschiedenisbestanden van uw beurzen te exporteren en de meer- en verliestransactie voor elke transactie uit te voeren. In dit Help-artikel wordt beschreven hoe u uw Handhaaf handelsgeschiedenisbestand. Zodra u uw handelsgeschiedenis heeft, moet elke belastinggebeurtenis worden geregistreerd op formulier 8949 en moet uw nettowinst worden overgeboekt naar uw 1040-schema D. We doorlopen het handmatige rapportageproces in ons artikel: hoe u cryptocurrency op belastingen rapporteert.

Crypto-belastingsoftware

Als alternatief kunt u cryptocurrency-specifieke belastingsoftware gebruiken, zoals CryptoTrader.Tax om het volledige belastingaangifteproces te automatiseren. 

Wanneer u crypto-belastingsoftware gebruikt, importeert u eenvoudig al uw transactiegeschiedenis van al uw uitwisselingen naar het platform. U kunt dit doen door uw handelsgeschiedenisbestand van de beurs in te voeren of door uw Uphold-account rechtstreeks aan te sluiten. De software sorteert en schoont automatisch uw historische transactiegegevens en produceert uw vereiste belastingformulieren met een klik op de knop. 

Belastingen handhaven

Geef deze gegenereerde belastingrapporten aan uw belastingadviseur, dien ze zelf in of upload ze naar uw favoriete belastingaangiftesoftware, zoals TurboTax voor cryptocurrency of TaxAct met behulp van de CryptoTrader.Tax-partnerschappen.

U kunt meer leren over hoe CryptoTrader.Tax het rapportageproces voor cryptovaluta automatiseert hier!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me