Wat betekenen “SAFU” en “HODL” in Crypto World? [2020]

Cryptocurrency Slangs zijn gewoon enkele vervormde terminologieën en jargon die zeer eigen zijn aan de cryptocurrency-ruimte.

In mijn begindagen van Bitcoin en cryptocurrencies voelde ik me buitengesloten omdat ik niets van deze terminologieën afwist.

En toen ik me bij een paar cryptogroepen en handelskanalen op Telegram en WhatsApp voegde, werd het nog verwarrender om terminologieën te horen die ik nog niet eerder had gehoord.

En ik denk dat je het met me eens zult zijn als ik zeg:

Je hebt dit ook vaak meegemaakt in Reddit-, BitcoinTalk- of Telegram-gemeenschappen waar je moet hebben gezien dat mensen termen als HOLD tegen HODL verkeerd spelden, ondanks dat ze een autocorrectiefunctie op hun telefoons hadden.?

Maar waarom is dit zo??

Welnu, de cryptogemeenschap is trots op het introduceren van nieuwe termen en jargon in de cryptosfeer en het wordt sterk beïnvloed door Wall Street-aandelenhandelaren.

Dus laten we vandaag enkele van de populaire crypto-jargon bekijken die je af en toe kunt horen.

We raden u aan deze lijst door te nemen en deze te delen met uw vrienden die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies.

Dus laten we erin duiken:

Crypto Lingo: wat is ‘Safu’ of ‘Safu Binance’?

Safu is een term die wordt gebruikt om ‘Veilig’ in de cryptosfeer aan te duiden.

De allereerste keer dat iemand deze term (Safu) gebruikte, was via het Bizonnaci YouTube-kanaal, waar de YouTuber deze grappige video maakte nadat de CEO van Binance in juli 2018 tweette: ‘Fondsen zijn veilig.​

Maar dit werd op de een of andere manier veranderd in een crypto-meme en crypto-jargon.

Verder opgraven laat ook zien dat Binance ook een fonds heeft aangemaakt ‘SAFU’ om de Binance Exchange-gebruikers te beschermen. En hier is wat Binance erover zegt:

Om de toekomstige belangen van alle gebruikers te beschermen, zal Binance een Secure Asset Fund for Users (SAFU). Vanaf 14/07/2018 zullen we 10% van alle ontvangen handelsvergoedingen toewijzen aan SAFU om in extreme gevallen bescherming te bieden aan onze gebruikers en hun fondsen. Dit fonds wordt opgeslagen in een aparte koude portemonnee.

Dus sindsdien is de cryptogemeenschap de term ‘Safu’ gaan gebruiken om aan te duiden of te vragen of hun geld nu veilig is op een crypto-uitwisseling in geval van nood. Zoals bijvoorbeeld Binance Safu?

Sommige mensen vinden dat ‘Safu’ een typfout is voor het woord ‘Veilig’, maar het lijkt er niet op, en hetzelfde wordt opnieuw herhaald vanuit Urban Dictionary, wat betekent:

Laten we verder gaan met de volgende meest bekende term in crypto-jargon.

Wat is ‘HODL’?

Inmiddels denk ik dat iedereen termen als #HODL Bitcoin, Bitcoin HODLer, enz. Moet hebben gehoord.!!

Als dat niet het geval is, zou ik misschien verrast zijn, maar in ieder geval voor degenen onder u die niet weten wat HODL is? Hier is de uitleg:

  • HODL – “Wacht even voor je lieve leven.”

HODL is een erg populair backronym in cryptosphere die populair werd vanwege iemands typefout voor het woord ‘HOLD’ en hier is het achtergrondverhaal ervan:

Ten eerste verscheen de wereld HOLD op BitcoinTalk Form in december 2013 toen een dronken Bitcoin Talk-gebruiker dit volgende bericht schreef:

Omdat het duidelijk is dat hij dronken was, maar hij opzettelijk de HOLD-spelling verkeerd heeft gespeld, denk ik om aandacht te krijgen en die kreeg hij uiteindelijk.

Het lijkt erop dat hij zwaar op Bitcoin zat, maar toch besloot om zijn Bitcoin-bezit in zijn hardware-portemonnee te HODLen.

Sindsdien heeft deze zogenaamde verkeerd gespelde term veel grip gekregen, en nu gebruiken elke cryptohandelaar deze term met een munt om aan te geven dat ze bullish zijn over die specifieke munt en dat de prijs in de toekomst veel hoger zal zijn, zo niet vandaag. !!

Verwant: Hoe Bitcoin, Litecoin, Ethereum zoals cryptocurrencies veilig te houden & Veilig !!

Andere populaire cryptocurrency-slangen

# 1. FOMO

Wiki definieert: Angst om iets te missen, of FOMO, is “een alomtegenwoordige vrees dat anderen lonende ervaringen hebben waarvan men afwezig is”.

Evenzo, in crypto het gevoel onder investeerders dat ze enorme winsten zullen missen als ze een bepaalde munt of cryptocurrency niet kopen.

# 2. JOMO

Joy Of Missing Out of JOMO is het tegenovergestelde van FOMO, waar men erg blij is dat hij / zij een bepaalde kans heeft gemist omdat dat een #rekt handel.

# 3. Rekt (vernield)

Een verkeerd gespeld woord voor vernield, wat betekent dat een handelaar wordt vernietigd en zware verliezen lijdt door deel te nemen aan een bepaalde transactie. Deze term is geleend van beurshandelaren.

# 4. FUD

FUD betekent Angst, Onzekerheid, Twijfel gecreëerd door valse verklaringen of verdraaiing van feiten om de prijzen opzettelijk te laten dalen, zodat ze dat spul goedkoop kunnen kopen.

JP Morgan heeft bijvoorbeeld FUD rond Bitcoin gecreëerd om het goedkoop voor zichzelf te kopen.

# 5. Naar de maan of wanneer de maan?

To The Moon wordt jargon gebruikt om aan te geven dat een bepaalde munt astronomisch in prijs zal stijgen en When Moon wordt over het algemeen gebruikt om te informeren wanneer een specifieke munt naar verwachting in prijs zal stijgen..

# 6. ATH

ATH betekent All-Time High en wordt gebruikt om de hoogste prijs aan te duiden die een bepaalde munt ooit in zijn geschiedenis heeft bereikt. Net als bijvoorbeeld bereikte Bitcoin in december 2017 zijn ATH van $ 20.600.

Nog wat Crypto Lingos …

# 7. Walvis = Handelaar met veel munten, zoals Bitcoin Whale.

# 8. BearWhale = Een walvishandelaar die bearish is

# 9. Zakhouder = handelaar vertrok met veel munten om te verkopen en houdt nu de tas vast omdat de prijzen mager zijn.

# 10. DUMP = Om een ​​munt te verkopen

# 11. DUMPING = Neerwaartse koersbeweging

# 12. DYOR = Doe je eigen onderzoek

# 13. FA = Fundamentele analyse

# 14. ALTCOIN = Elke andere cryptocurrency dan bitcoin.

# 15. ASHDRAKED = Een situatie waarin u al uw geld bent kwijtgeraakt.

# 16. BTFD = Koop The Fucking Dip (een indicatie om een ​​munt te kopen als deze zo hard is gedumpt)

# 17. DILDO = Lange groene of rode kaarsen

# 18. LANG = Marge bull-positie

# 19. MCAP = Marktkapitalisatie

# 20. OTC = Over de toonbank

# 21. POMP = Opwaartse koersbeweging

# 22. SHITCOIN = Een munt zonder potentiële waarde of gebruik

# 23. KORT = Marge bear-positie [Gebruikt tijdens Bitcoin-margehandel]

# 24. SCHOMMEL = Zigzagprijsbeweging (naar boven en naar beneden)

# 25. TA = Technische analyse

# 26. LTV = Loan to Value Ratio [Gebruikt tijdens Bitcoin Lending]

Leuk weetje: Ik heb deze termen en jargon van internet verzameld en ze moeten niet serieus worden genomen. Ook kan de exacte betekenis verschillen in sommige lokale gemeenschappen en daarom subjectief zijn.

Vertel ons nu: Kent u nog meer interessante crypto-jargon die ik hier heb gemist. Laat het ons weten in de comments hieronder.

Vergeet niet om dit bericht te delen met je vrienden en familie die aan de slag gaan met crypto !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me