Wat is een cryptocurrency-uitwisseling en hoe werken ze?

De plaats:

U staat op het punt om aan een cryptocurrency-reis te beginnen en bent van plan uw eerste digitale aanbesteding te kopen.

Je hebt het onderzoek gedaan en weet welke tokens je prikkelt en hebt besloten welke. Nu ben je klaar om te kopen.

Behalve dat je dat niet bent. Nog niet.

Zie je, je hebt misschien besloten wat je wilt kopen, maar je hebt nog niet besloten hoe of waar je het wilt kopen.

Het hoe en waar zijn verpakt in één nette bundel: cryptocurrency-uitwisselingen.

Wat is een cryptocurrency-uitwisseling?

Cryptocurrency-beurzen zijn als de cryptocurrency-versie van een effectenbeurs; kopers en verkopers krijgen een platform aangeboden om verschillende activa te verhandelen die met hun waarde worden gewaardeerd op basis van de huidige marktprijzen. Doorgaans bieden de beurzen conventionele fiat-naar-crypto-transacties aan, evenals crypto-naar-crypto-transacties. Bijvoorbeeld op Zuid-Afrikaanse uitwisseling Coindirect, een klant kan Bitcoin kopen met Zuid-Afrikaanse Rand of Euro of kan zijn Bitcoin ruilen voor Ripple’s XRP.

Wat zijn de soorten uitwisselingen?

Er zijn drie soorten cryptocurrency-uitwisselingen:

Handelsplatformen: Platformen die kopers en verkopers met elkaar verbinden.

Makelaars: Platformen die cryptocurrencies verkopen tegen een door de makelaar vastgestelde prijs. Deze werken op dezelfde manier als serviceproviders die te maken hebben met Forex.

Directe handel: Platformen die directe peer-to-peer-handel aanbieden. Hierdoor kunnen gebruikers over de hele wereld valuta’s wisselen en kunnen de verkoper en koper een prijs afrekenen.

Wat zijn de vereisten voor uitwisselingen van cryptocurrency?

Om te kunnen bestaan ​​en opereren, moet een cryptocurrency-uitwisseling zich houden aan de wetten van het land. Deze wetten verschillen van land tot land, maar volgen over het algemeen de voorschriften met betrekking tot de bescherming van de klant.

Twee hiervan zijn belangrijk in de meeste landen:

  • Wetten tegen het witwassen van geld (AML); en
  • Ken de wetten van uw klant (KYC).

Er zijn AML-wetten om te voorkomen dat illegale activiteiten met betrekking tot geld als legitiem overkomen. KYC-wetten moeten ervoor zorgen dat een platform zoals een uitwisseling weet met wie ze te maken hebben; om bestaande klanten, het bedrijf en de integriteit van een zakelijke transactie te beschermen. Dit lijkt een beetje op het hebben van een kredietscore – waarbij de banken een individu vertrouwen omdat ze geloofwaardigheid hebben opgebouwd.

Om dit te reguleren, vragen de meeste beurzen handelaren en gebruikers om hun account op het platform te koppelen aan hun eigen persoonlijke bankrekening. Ten eerste helpt dit om een ​​plaats te creëren van waaruit fiat-valuta kan worden verzonden en ontvangen. Ten tweede helpt het de identiteit en geloofwaardigheid van een persoon te verifiëren.

Wat is een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling?

Er zijn twee soorten cryptocurrency-uitwisselingen: traditionele uitwisselingen en gedecentraliseerde uitwisselingen.

Een gedecentraliseerde beurs heeft tot doel te opereren zonder enige centrale regeringsfiguur. Dit betekent dat het platform wordt uitgevoerd op een blockchain die geen activa, informatie of gegevens bevat, maar transacties tussen gebruikers mogelijk maakt. Door slimme contracten te gebruiken, genereert een gedecentraliseerde uitwisseling iets genaamd ‘proxy-tokens’ die een actief vertegenwoordigen dat de mogelijkheid biedt om tussen gebruikers te handelen.

Wat zijn de grootste cryptocurrency-uitwisselingen?

Op het moment van schrijven zijn de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in termen van marktkapitalisatie volgens CoinMarketCap zijn als volgt:

  1. LBank
  2. Binance
  3. Bit-Z
  4. BW
  5. OKEx

De cryptocurrency-uitwisselingen met de meeste markten die door het platform worden aangeboden volgens CoinMarketCap zijn als volgt:

  1. HitBTC
  2. YoBit
  3. Binance
  4. Huobi Global
  5. KuCoin

Wat is een bewaringsdienst?

Gerelateerd aan een cryptocurrency-uitwisseling komen problemen met bewaring. Dit verwijst naar het behoud dat een platform heeft van de informatie van een klant, zoals zijn privésleutels of transactiegeschiedenis door middel van een balans in plaats van via de blockchain..

Een bewaarneming biedt een handelaar een snelle en goedkope service, maar dit gaat ten koste van de transparantie.

Wat is een niet-bewarende dienst ’?

Daarentegen kan een niet-bewaarplichtige dienst worden aangeboden door een handelsplatform waarvoor gebruikers geen account op hun platform hoeven aan te maken. Het houdt ook geen cryptocurrency van een handelaar op een balans. Dit betekent dat er naast anonimiteit ook een extra beveiligingslaag aan te pas komt. Met deze services kunnen transacties automatisch plaatsvinden.

Waar zoek ik naar in een uitwisseling?

Als u een checklist moest maken bij het kiezen van een uitwisseling, zijn er verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden:

  • Geloofwaardigheid: De beurs moet kunnen aantonen dat hij betrouwbaar is
  • Vergoedingen en betaling: Alle beurzen hebben verschillende kosten en u moet ervoor zorgen dat u weet waarvoor u zich aanmeldt in termen van kosten. Zorg er ook voor dat u weet welke betaalmethoden de beurs aanbiedt. Dit kunnen methoden zijn zoals een lokale bank, creditcard of Paypal.
  • Beperkingen en voorschriften: Sommige landen zijn vriendelijk tegenover cryptocurrency, terwijl andere dat niet zijn. Voordat u een uitwisseling kiest, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan de eisen van de overheid van uw land.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me