De beste stedene å lagre kryptovalutaen din

Private nøkler, gjenopprettingsfraser, ingen måter å arkivere tvister på – lagring og administrering av kryptovalutaen din kan være utrolig forvirrende. Dette blir bare verre når du vurderer hvor verdifull din krypto blir over tid og det faktum at transaksjoner er irreversible. Denne raske oppdateringen om de beste stedene å lagre kryptoen din forklarer alt du trenger å vite og er bra for både nybegynnere og veteraner.

Utvekslinger (minst sikret)

Holde kryptovalutaen din på topp krypto utvekslingstjenester, som for eksempel Coinbase, Binance, og andre, er et nødvendig onde hvis du handler aktivt. Problemet med utvekslinger er at de holder på krypten for alle brukerne sine. Derfor blir de en enorm honningpotte for hackere å prøve å bryte seg inn i.

For eksempel, i 2019, ble Binance, da verdens største børs etter handelsvolum, hacket for 7000 Bitcoin (ca. 40 millioner dollar på den tiden). Heldigvis hadde Binance nok midler til å dekke tapene sine, men ikke hver børs var like heldig. Populært bitcoin-nettsted Kjøp Bitcoin over hele verden bemerker at i 2019 alene byttet ut hackere med $ 283 millioner i krypto.

Hvis det er nødvendig å holde krypto på børser for handel, bør du bare vurdere å beholde det du trenger for å handle på børser og ingenting mer.

Et annet alternativ er å vurdere desentraliserte børser (DEXer), som ikke krever at du gir opp kontrollen over dine private nøkler. Mens DEX-er har en lang vei å gå før de samsvarer med sentraliserte børser (CEXes) når det gjelder ting som likviditet og hastighet, har de kommet langt de siste årene. Noen som du kan vurdere inkluderer KyberSwap (bytt Ethereum- og ERC20-tokens), dYdX (ETH margin trading), og Syntetikk (ETH-derivater).

Sted for å lagre kryptoen din Bildekreditt: KyberSwap

KyberSwap tilbyr en enkel måte å bytte Ethereum-tokens uten å gi opp kontrollen over kryptoen din.

Programvare lommebøker (noe sikkert)

Programvare lommebøker for stasjonær og mobil er et annet alternativ for lagring av krypto eiendeler. Selv om du ikke trenger å bekymre deg for at en børs blir hacket, stikker av med pengene dine eller på annen måte misforvalter kryptoen din, er programvarelommebøker bare like trygge som enheten din.

For mange mennesker kan utveksling faktisk være sikrere enn deres stasjonære eller mobile enhet. Imidlertid, hvis du opprettholder beste sikkerhetspraksis samt lagrer private nøkler og gjenopprettingsfraser frakoblet, er programvarelommebøker bedre enn utveksling – i det minste for mindre mengder krypto. Hvis du vil ha større beløp, bør du vurdere en hardware-lommebok (diskutert i neste avsnitt).

Noen populære lommebøker for programvare inkluderer Mosebok, Jaxx Liberty, og Atomic Wallet. De nevnte lommebøkene lar deg også bytte eiendeler rett fra lommeboken. Selv om gebyrene vanligvis er høyere enn på sentraliserte byttetjenester.

Exodus lommebok Bildekreditt: Exodus

Noen programvarelommebøker som Exodus lar deg handle eiendeler rett fra lommeboken.

Hardware Wallets (sikreste)

Maskinvarelommebøker betraktes som den sikreste måten å lagre kryptoen din på. Dette er fordi de private nøklene dine, som tillater bruk av kryptoen din, fysisk ikke kan forlate maskinvarens lommebokenhet på grunn av hvordan maskinvarelommebøker er designet. I tillegg må du også bekrefte transaksjoner på enheten, noe som gir deg et andre beskyttelseslag før transaksjoner sendes til blockchain.

Ulempen med hardware lommebøker er at de er bedre for langsiktig beholdning enn de handler aktivt med. Med mindre du bruker maskinvaren lommebok med en sentral (vanligvis bare DEXer) eller andre tjenester som tillater det handel med maskinvaren lommebok, du må først overføre eiendeler fra maskinvareboksen din andre steder før du handler.

En annen ulempe er at hardware-lommebøker koster penger. Likevel, hvis verdien av eiendelene dine overstiger $ 55 (prisen på inngangsmodellen Trezor One hardware wallet), er en hardware wallet en verdig investering for å beskytte pengene dine.

Trezor waller Bildekreditt: BoxMiningFrom  

Fra nederst til venstre: Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S, Ledger Nano X. Trezor og Hovedbok er de 2 mest populære maskinvarelommebøkene. Øverst til venstre er en KeepKey, en annen hardware-lommebok som er populær, men ikke like populær som Trezor eller Ledger.

Bonustips: Multisignatur lommebøker

En annen måte å lagre kryptovalutaen din på er med en multisignatur lommebok. Som navnet antyder, krever multisignatur lommebøker mer enn 1 signatur for at transaksjoner skal bli godkjent.

For eksempel, hvis du og en forretningspartner administrerte noen kryptofond sammen, kan du opprette en multisignatur lommebok som krevde 2/2 transaksjoner for at transaksjoner skulle gjennomgå.

Den største ulempen med multisignature lommebøker er at de definitivt er upraktiske og ikke passer for aktiv hverdag. En mer hensiktsmessig brukstilfelle ville være noe som et skattefond som krevde at flere interessenter skulle tegne seg på transaksjoner.

Populære lommebøker med flere tegn inkluderer Electrum og Armory

multisig lommebok Bildekreditt: Saleem Rashid

Electrum lar deg lage multisignature lommebøker ved hjelp av hardware lommebøker som cosigners.

Konklusjon

Å lagre kryptovalutaen din riktig kan være et ekstremt utenlandsk konsept, med tanke på at du må revurdere hvordan du administrerer pengene dine. Forhåpentligvis fylte denne hurtigveiledningen ut noen av kunnskapshullene eller ga deg en rask oppdatering på beste praksis.

Om forfatteren: Mosebok er verdens ledende krypteringslommebok med over 4 millioner nedlastinger og støtter integrasjon av stasjonære, mobile og maskinvarelommebøker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me