Hvordan beskattes Cryptocurrency Hard Forks?

Cryptocurrency-gafler som Bitcoin Cash hardgaffel som skjedde 1. august 2017 er ganske vanlige i kryptovaluta i dag. Med ny IRS-veiledning som kom ut i oktober 2019, er det nå klart hvordan kryptovaluta harde gafler behandles fra et skatteperspektiv i USA. I denne veiledningen undersøker vi hva disse hendelsene er, samt de beste fremgangsmåtene for å håndtere dem for skatterapportering..

Du kan også lære mer om hvordan kryptovaluta generelt beskattes med vår Komplett guide til kryptovalutaavgifter.

Cryptocurrency Forks

En kryptovaluta hard gaffel er en permanent avvik fra den forrige versjonen av blockchain. Mens myke gafler opprettholder kompatibilitet mellom de to kjedene, skaper harde gafler kjeder som er uforenlige med hverandre. Alle som har mynter før og under gaffelen, vil ha mynter på begge kjedene etter at den harde gaffelen har oppstått. Dette kan ha en betydelig innvirkning på skatten.

Med denne “gaffelen” i blockchain følger den ene banen den nye, oppgraderte blockchain, og den andre banen fortsetter langs den gamle banen. Generelt, etter kort tid, vil de i den gamle kjeden innse at deres versjon av blockchain er utdatert eller irrelevant og raskt oppgradere til den nyeste versjonen.

Et eksempel:

Bitcoins cash hardfork ga en “gratis” bitcoin kontantmynt for hver bitcoin du hadde – så lenge du brukte en pålitelig lommebok eller bytte. Hvis du holdt 3 bitcoin før hardgaffelen, mottok du 3 bitcoin kontanter 1. august 2017. I dag er de 3 bitcoin kontanter verdt mer enn $ 750. 

Hvorfor skjer gafler??

Rett sikkerhetsrisiko – Blockchain-programvare kan ha iboende sikkerhetsproblemer som må løses før en hacker utnytter dem. I disse tilfellene kan det være nødvendig med en hard gaffel for å beskytte det større økosystemet.

Legg til ny funksjonalitet – Vedlikeholdere av kryptovaluta vil kanskje legge til ny funksjonalitet som ikke er mulig uten hard gaffel. For eksempel var Ethereums byzantium harde gaffel en obligatorisk oppgradering for å forbedre personvern og skalerbarhet.

Omvendt tidligere transaksjoner – En hard gaffel kan brukes til å rulle tilbake tidligere transaksjoner på en blockchain. Dette ble sett i tilfelle med den harde gaffelen for å reversere hacket på DAO (desentralisert autonom organisasjon) på Ethereum blockchain.

Hvordan fungerer IRS skatt Cryptocurrency Forks?

Skattemyndighetene diskuterer kryptovaluta gafler i sin nye veiledning og kjennelse for kryptovaluta, 2019-24

Hvis en bestemt kryptovaluta du holder, går gjennom en hard gaffel som “oppstår når en kryptokurrency gjennomgår en protokollendring, noe som resulterer i en permanent avledning fra den eldre distribuerte hovedboken”, blir den nye gaffelkryptovalutaen du mottar skattlagt som inntekt. Kostnadsgrunnlaget ditt i den nylig mottatte kryptovalutaen blir inntekten du anerkjente.

For eksempel – Hvis du hadde 2,5 Bitcoin i juli 2017, og mottok 2,5 Bitcoin Cash som et resultat av bitcoin cash hard fork, anerkjenner du at dette mottok 2,5 Bitcoin Cash som inntekt til virkelig markedsverdi av bitcoin cash på det tidspunktet ble mottatt. Hvis Bitcoin Cash handlet for $ 500 stykket den dagen, ville du gjenkjenne ordinær inntekt på $ 1 250 ($ 500 * 2,5). Kostnadsgrunnlaget ditt i denne Bitcoin Cash blir $ 1 250.

Hvis du ikke mottar nye kryptovalutaer etter en hard gaffel, vil du ikke ha noen skattepliktig inntekt. Kilde: A21, A22, A23, A24

Cryptocurrency myke gafler

En kryptovaluta myk gaffel “resulterer ikke i opprettelsen av en ny kryptovaluta, noe som betyr at den ikke gir noen inntekt.” Så hvis kryptovalutaen din gjennomgår en protokollendring, men oppretter en ny kryptovaluta – kjenner du ikke igjen noen inntekt. Kilde: A29

Cryptocurrency Air Drops

Hvis du mottar kryptovaluta fra en airdrop (“en distribusjon av kryptovaluta til flere skattebetalers distribuerte hovedadresser”), anerkjenner du inntekt på denne mottatte kryptovalutaen dagen / tidspunktet den ble mottatt. Inntektsbeløpet skal bestemmes ved å bruke den virkelige markedsverdien til kryptovalutaen på det tidspunktet. 

Hvis du ikke mottok noen kryptovaluta da en airdrop-hendelse skjedde, anerkjenner du ikke inntekt siden du ikke mottok eiendommen.

Kryptovaluta harde gaffelskatter

Skattprogramvare for kryptovaluta

Du kan utnytte skatteprogramvare for kryptokurrency som CryptoTrader.Tax for å automatisk ta hensyn til alle dine harde gafler og luftdropper i samsvar med den nye IRS-veiledningen.

Skattprogramvare for kryptovaluta

Bare importer alle kryptovalutahandler og transaksjoner til plattformen. I trinn 3 i CryptoTrader.Tax kan du legge til hvilken som helst kryptovaluta du har mottatt som et resultat av en airdrop eller hard gaffel. Merk bare disse transaksjonene som enten en “Fork” eller en “Airdrop” -hendelse. Hver enkelt vil bli tildelt riktig kostnadsgrunnlag og virkelig markedsverdi i USD på mottakstidspunktet, slik at du umiddelbart kan generere dine nødvendige avgiftsdokumenter ved å klikke på en knapp. Bruker CryptoTrader.Tax’s samarbeid med Intuit, du kan til og med importere disse rapportene rett inn i TurboTax for enkel skatteregistrering eller importere dem til din foretrukne skatteregistreringsprogramvare hvis du er skattepersonell.

Du kan komme i gang gratis med CryptoTrader.Tax og se hvor enkelt det gjør din kryptoskattrapportering, eller klikk for å lære mer om hvordan det fungerer.

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me