Bitstamp VS Coinbase: Katero kripto izmenjavo je bolje uporabiti?

Imate težave pri izbiri, katero kripto izmenjavo uporabiti? Brez skrbi, o tej temi smo vas že obravnavali! Danes bomo dve zelo priljubljeni in pomembni borzi postavili iz oči v oči: Bitstamp vs Coinbase.

Milijoni ljudi vsak dan, ves dan neprestano kupujejo / prodajajo kriptovalute z uporabo trgovalnih platform. Kako veste, katera je prava izbira za vas?

Verjetno poskušate najti način, da se vključite v vse te akcije, mi pa smo tu, da vam pomagamo!

Ko končate s tem člankom, boste razvili lastna merila za informirano odločitev, katera od teh dveh platform vam bo najbolj koristila, in se odločili, katera je najboljša za vaše posebne potrebe.

Bitstamp vs Coinbase

Začnimo!

Bitstamp vs Coinbase: Kaj je glavna razlika?

Če bi lahko povzeli vse, bi bilo tako. O Coinbase bi lahko razmišljali kot o prodajalcu / ponudniku, ki uporabnikom kupuje / prodaja kriptovalute za fiat (navaden denar) neposredno pri Coinbase. Bitstamp je tisto, kar lahko imenujemo formalna borza, ki uporabnikom omogoča izmenjavo kripto / fiat v trgovalnih parih. Tako enostavno je.

-Kaj mislite s trgovalnim parom?

Trgovalni pari so izjemno pogosti pri trgovanju z virtualno valuto na borzi. V večini primerov bodo ljudje uporabljali Bitcoin za trgovanje z drugimi kriptovalutami, vendar je na voljo veliko trgovalnih parov (na primer Ether, Litecoin).

V tem primeru, kako delujejo kripto trgovalni pari?

Trgovski pari s kriptovalutami delujejo na enak način, kot če bi šli v trgovino in videli, koliko je določen izdelek vreden. To ustvarja vrednost.

Čeprav je poenostavljeno, to v veliki meri deluje, edina razlika je, da ljudje za vsakodnevne transakcije ne uporabljajo več valut, kot to počnejo s kriptovalutami. Trgovalni pari pomagajo določiti vrednost sredstva, ko se trguje z drugim sredstvom!

Bitstamp vs Coinbase: Uporabljene valute

Torej, s čim natančno lahko trgujem? Oglejmo si vsako trgovanje z valutami, ki ga ponujajo borze:

Fiat trgovanje z valutami

Fiatove valute je zelo enostavno razumeti. V bistvu gre za valuto, ki jo zakonsko podpira nacionalna vlada. Primeri vključujejo:

Kanadski dolar (CAD) ali ameriški dolar (USD) itd. Te valute predstavljajo večino razvitega sveta.

Trgovanje s fiat valutami (evri in ameriški dolarji) je na voljo z Bitstampom za tiste, ki se sprašujejo, ali Bitstamp deluje v ZDA ali z ameriškimi dolarji.

Z Coinbase lahko valuto določene države uporabite za nakup Bitcoina ali drugih kriptovalut. Coinbase je na voljo v 32 državah.

OPOMBA: Te informacije so ključnega pomena za začetnike. Če uporabljate Bitstamp ali Coinbase, ki omogočata trgovanje s fiat valutami, lahko začnete takoj in vam kasneje ni treba premešati.

Trgovanje s kriptovalutami

Bitstamp ponuja 5 možnosti trgovanja z virtualnimi valutami in 11 edinstvenih trgovalnih parov.

Kriptovalute, ki jih je mogoče zamenjati na Bitstamp, so Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) Litecoin (LTC)

Coinbase se v tem pogledu nekoliko razlikuje od Bitstampa. Lahko celo rečete, da je Bitstamp kot trg, ki združuje kupce in prodajalce. Če imate določeno valuto, ki jo želite kupiti po določeni ceni, vam bo Bitstamps pomagal, da se bo ta ujemala z vami. No, to se sliši lepo, kajne? Toda kaj ima Bitstamp od tega? Za vsako transakcijo, izvedeno na njihovi platformi, zaračunajo odstotek provizije.

Coinbase deluje nekoliko drugače. Coinbase je borznoposredniška družba. To pomeni, da kupuje in prodaja kriptovalute za fiat valuto. Kupci / prodajalci trgujejo neposredno z Coinbase namesto drug z drugim.

Kriptovalute, ki jih lahko kupite ali prodate s pomočjo storitve pretvorbe Coinbase, so;

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH)

Ali se cene razlikujejo glede na Bitstamp in Coinbase?

Nobena menjalna storitev ni popolna brez svojega deleža provizij. V zvezi s pristojbinami tukaj ni “enoličnih za vse”, vendar bomo preučili nekaj osnovnih informacij o pristojbinah za Bitstamp in Coinbase.

Provizije za bitstamp

Bitstamp ponuja nekatere najnižje provizije v primerjavi z drugimi na istem trgu.

Provizija je precej osnovna: 0,25% za vse posle, manjše od 20.000 USD. Nakup ali prodaja? Gre za enak znesek pristojbine. Odlično za začetnike!

Edino drugo bremenitev, na katero morate biti pozorni, je provizija za kreditno kartico Bitstamp, ki znaša 5% zneska nakupa.

Pristojbine za Coinbase

Z Coinbase je druga zgodba. Provizije za trgovanje na Coinbase se lahko zagotovo seštejejo, včasih tudi do 6-krat višje od provizije Bitstamp. V bistvu znaša 1,49% provizije za vsako nakupno-prodajno transakcijo in znaša do 3,99% za transakcije, opravljene s kreditno kartico.

Kljub temu so provizije Coinbase v primerjavi z borzami še vedno precej nizke.

Ali so na voljo mobilne aplikacije?

Ja! Oba sta, toda tu so razlike.

Ocena podjetja Bitstamp je v trgovini Apple 1,7 od 5. Joj! Mobilna aplikacija Bitstamp ima vsekakor svoj del pritožb uporabnikov, predvsem glede pomanjkanja funkcije, ki jo ima aplikacija. Številna mnenja tudi kažejo, da je aplikacija počasna in ima zelo malo posodobitev.

Po drugi strani pa Coinbase ziba z zelo ugodnimi ocenami. Ocena 4,7 kaže, da so njene stranke vsekakor zadovoljne s svojimi enostavnimi in enostavnimi funkcijami.

Prenesite Coinbase za Android ali iOS

Prenesite Bitstamp za Android ali iOS

Kaj pa prijaznost do uporabnika?

Coinbase je običajno priporočilo za začetnike zaradi enostavnejše platforme. Čeprav je Bitstampova platforma visoko v smislu oblikovanja, je zelo omejena glede tega, kaj lahko storite. Ne samo to, ampak tudi stran Tradeview na platformi Bitstamp je lahko začetnikom zelo težko krmariti. Celoten vmesnik je pravzaprav lahko zelo zmeden.

Coinbase vmesnik:

vmesnik coinbase

Bitstamp vmesnik:

bitstamp vmesnik

Coinbase je na tej funkciji zmagal, saj je njegova platforma podobna aplikacijam za spletno bančništvo. Postavitev je preprosta in jasna.

Primerjava velikosti

Obe menjalnici sta s poslovnega vidika precej “mladi”, vendar jo metata iz parka. Samo poglejte te podatke! Platforma Coinbase je služila za nakup / prodajo v vrednosti več kot 50 milijard ameriških dolarjev in zajema 32 držav ter je služila več kot 10 milijonom strankam.

Seznam 212 borz CoinMarketCap uvršča Bitstamp na 15. mesto. V 24-urnem oknu se trguje z 195.091.734 ameriškimi dolarji.

Ali lahko računam na varnost?

Bitstamp resnično jemlje to resno in zelo varno izmenjavo. Januarja 2015 je bilo Bitstamp-u ukradeno 19.000 BTC-jev in je bilo zanje precej budno. Platforma je bila poustvarjena z novimi varnostnimi nadgradnjami, kot so digitalna sredstva za hladno shranjevanje, dvofaktorska avtentikacija in druge, da svojim strankam zagotavljajo mir.

Coinbase ni bil nikoli vdran, včasih pa gesla ukradejo in takšne situacije. V tem primeru s platformo ni nič.

Coinbase se lahko pohvali z odličnimi varnostnimi dosežki v primerjavi z večino drugih borz. Pomaga tudi, da se 98% njihovih sredstev hrani brez povezave, sredstva strank pa so ločena od dejanskih sredstev Coinbase.

Hvala, ker ste prišli na vožnjo z nami. Ste pripravljeni izbrati?

Zaključek

Bitstamp in Coinbase sta izjemno zanesljivi možnosti za začetek kripto potovanja.

Obe platformi imata visoke standarde varnosti in imata zadovoljne stranke po vsem svetu. Čeprav je Coinbase idealen za začetnike, bi bil Bitstamp nekoliko zahtevnejši za učenje, vendar je odličen kraj za učenje, kako deluje profesionalna kripto izmenjava. Morda celo dosežete točko, v kateri preidete s Coinbase na Bitstamp!

Od zdaj priporočamo Coinbase za tiste, ki se začenjajo ukvarjati s kripto svetom, in ko postanete sezonski trgovec, bo Bitstamp takoj tam čakal. Potem boste kmalu po tem, ko boste spet tukaj, povedali vse o svojih izkušnjah z Bitstampom in GDAX-om.

Ne morem se še odločiti? V komentarjih nam sporočite, katero platformo imate raje in kdaj nameravate začeti svojo pot.

Komaj čakam da se slišimo.

Poglej tudi:

  • Bitstamp VS Kraken
  • Changelly VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me