Changelly VS Coinbase: Najboljša primerjava izmenjave kriptovalut

Danes je na internetu na stotine različnih borz kriptovalut, vendar večina od njih sodi v eno od dveh vrst borz: takojšnjo, ne skrbniško ali tradicionalno skrbniško borzo. Changelly je primer prvega, medtem ko Coinbase pripada drugemu. V tem članku bomo naredili a Changelly vs Coinbase primerjavo, tako da se lahko odločite, katera je bolj primerna za vas.

Kaj je Changelly?

changelly vs coinbase

Changelly obstaja od leta 2015 in je ena izmed bolj priljubljenih kripto izmenjav, ki niso skrbniške, skupaj s Shapeshift in CoinSwitch. Ta vrsta izmenjave nima uporabnikovih kriptožetonov. Uporabniki morajo uporabiti denarnice, ki jih bodo uporabljali za svoje transakcije. Ker nimajo kriptovalut, so nepristranske borze manj privlačen cilj potencialnih hekerjev. Ponujajo tudi preprostejše uporabniške vmesnike in nimajo naprednih možnosti trgovanja, ki jih običajno iščejo bolj izkušeni trgovci. Nekatere borze, ki niso skrbniške, od uporabnika ne zahtevajo ustvarjanja računa, kar omogoča anonimno trgovanje.

Je Changelly varen?

Kripto izmenjave so bile v preteklosti vdrte in ukradena je bila uporabnikova kriptovaluta v vrednosti milijonov dolarjev. Toda ukradeni žetoni so bili shranjeni v denarnicah, ki jih je zagotovila izmenjava. Ker Changelly ne shranjuje nobenih žetonov, hekerji veliko manj mikajo, da bi vanj vdrli. Tako je Changelly sam na varnem in na koncu je varnost denarnice popolnoma odvisna od vsakega uporabnika.

Kaj pa pristojbine?

Stroški Changelly so zelo preprosti in lahko razumljivi. Za vse posle uporabljajo pavšalno 0,25% provizijo.

Glavne prednosti družbe Changelly so preprost uporabniški vmesnik, razumljiv sistem plačil, hitrost in to, da od uporabnikov zahtevajo malo osebnih podatkov. Pravzaprav morajo uporabniki navesti le e-poštni naslov. To je plus za ljudi, ki imajo raje anonimnost. Za podrobnejši pregled družbe Changelly si lahko skupaj z drugimi borznimi izmenjavami ogledate moj članek o alternativah Shapeshift.

Kaj je Coinbase?

kaj je coinbase

Coinbase je bila ustanovljena leta 2012 in je storitev izmenjave kriptovalut s sedežem v San Franciscu. Je ena najbolj znanih skrbniških borz kriptovalut na svetu. Kot pri vseh skrbniških borzah tudi Coinbase zagotavlja kripto denarnice za vse svoje uporabnike in vsi žetoni, ki so kupljeni ali s katerimi se trguje, so shranjeni v teh denarnicah, dokler jih uporabnik ne prenese v svoje osebne denarnice. Ta vrsta izmenjave lahko zlahka shrani uporabniške žetone v vrednosti milijonov dolarjev, zato so tarča hekerjev. Pred nekaj meseci je Coinbase poročal, da so bili junija lani tarča hekerjev, vendar je varnostna skupina poskus blokirala, ne da bi pri tem ukradli kripto..

Številne skrbniške borze, kot sta Bittrex ali Poloniex, imajo dokaj zapletene uporabniške vmesnike z naprednimi možnostmi trgovanja, ki jih uživajo napredni uporabniki. To ne velja za Coinbase, saj je njihov uporabniški vmesnik enostavnejši (čeprav ne povsem tako preprost kot za osebe brez skrbništva) in ne ponuja naprednih orodij.

Coinbase na splošno velja za začetnikom prijazno izmenjavo kriptovalut.

Je Coinbase varen?

Čeprav je Coinbase vabljiva tarča hekerjev, še vedno niso deležni pomembnih vdorov. Izvedli so več pomembnih varnostnih ukrepov. Najprej je večina sredstev shranjena v šifriranih denarnicah brez povezave in te denarnice so razdeljene na več različnih krajev. Za večjo varnost je dvofaktorska overitev (2FA) obvezna za vse uporabnike. Skoraj vsak pregled Coinbase, ki ga najdete, bo zelo povedal o njihovi varnosti.

Pristojbine za Coinbase

Za vse nakupe in prodaje kriptovalut morate plačati pristojbino. To je normalno za vsako menjavo. Ugotovitev provizije za transakcijo na Coinbase pa je za začetnike lahko nekoliko zmedena. Za razliko od Changellyja, ki uporablja fiksni odstotek, se provizije Coinbase razlikujejo glede na količino kripto, ki jo kupujete, in način plačila.

Če na primer kupujete Bitcoin v vrednosti 100 USD in plačujete z ameriškim bančnim računom, bi znašala 2,99 USD. Če pa plačujete s kreditno kartico, bi znašala provizija 3,99 USD. Na to se je treba nekaj navaditi.

Zdaj, ko smo v tej primerjavi spoznali svoja dva kandidata, si oglejmo, kako se srečujejo na različnih področjih in preverijo, kje sta si podobna in kje se razlikujeta.

Changelly VS Coinbase: Head-to-Head

Vrsta izmenjave

Coinbase je skrbniški. Changelly je brez skrbništva. Ne-skrbniške borze imajo prednost lastništva denarnice, saj osebne denarnice uporabljate za trgovanje. Varnostne borze uporabnikom zagotavljajo naslove denarnic, vendar uporabniki ne dobijo zasebnih ključev denarnice, kar pomeni, da nimajo popolnega lastništva.

Ne-skrbniške borze imajo tudi rahlo varnostno prednost, ker so manj privlačne za hekerje, ker nimajo žetonov.

Če obstaja ena prednost za skrbniške zamenjave, bi bilo to udobje. S temi izmenjavami so vse vaše kripto denarnice na enem mestu. Če vlagate v veliko različnih žetonov, je lahko ustvarjanje osebnih denarnic za vsakega od njih zastrašujoče.

Odločitev zmagovalca v tem krogu ni enostavna. Nekateri uporabniki imajo raje udobje, lastništvo denarnice pa je za druge pomembnejše.

Varnost

Coinbase je morda bolj privlačen za hekerje, vendar jim je uspelo ohraniti stvari na varnem. S shranjevanjem brez povezave, šifriranjem in obvezno 2FA, med drugimi varnostnimi ukrepi in protokoli, še vedno trpijo vdore ali večje tatvine.

Obe izmenjavi sta varni, tudi če se ta varnost doseže na različne načine. Ta krog je neodločen za oba.

Načini plačila

Changelly do nedavnega ni dovoljeval nakupa kripto s fiat-valuto. Vendar pa so pred kratkim začeli dovoliti nakup Bitcoina s kreditnimi karticami.

Coinbase že od samega začetka podpira fiat valuto. Lahko kupite kriptovaluto s fiatom in umaknete kripto valuto na fiat. Plačila lahko izvedete z ameriškimi bančnimi računi, kreditnimi karticami, depoziti SEPA, SWIFT, PayPal in drugimi.

Coinbase ima v tem krogu nedvomno prednost.

Enostavnost uporabe in hitrost

Coinbase ima uporabniški vmesnik, ki je veliko lažji od drugih skrbniških borz, kot sta Bittrex ali Binace, in velja za dobro možnost za začetnike kripto trgovcev. Ne glede na to, kako preprost je vmesnik Coinbase, je Changelly povsem preprost.

Obe borzi ponujata hitro trgovanje, pri čemer transakcije trajajo le nekaj minut.

Ta krog se zaradi preprostega, minimalističnega uporabniškega vmesnika konča z rahlo prednostjo družbe Changelly.

Anonimnost

Nobena od teh borz ne ponuja popolnoma anonimnih transakcij. Oba zahtevata, da uporabniki ustvarijo račun. Vendar bo Coinbase zahteval preverjanje osebnega dokumenta, medtem ko Changelly zahteva le veljaven e-poštni naslov, ki pa ni nujno glavni uporabnikov e-poštni naslov.

Ta krog gre v Changelly. Roke dol.

Razpoložljivost

Coinbase ponuja kripto trgovanje za uporabnike iz 32 različnih držav sveta. Za druge države Coinbase deluje samo kot kripto denarnica. Ker Changelly ne zahteva osebnih podatkov, lahko izmenjavo uporabljajo ljudje iz katere koli države.

Ta krog gre za Changelly, še posebej, če ne živite v eni od 32 držav, ki jih Coinbase v celoti podpira.

Našteti žetoni

Celoten namen kripto trgovanja je zamenjava ene vrste kriptovalut za drugo. Več žetonov, kot jih ima borzni seznam, več možnosti trgovanja imajo uporabniki. Coinbase podpira 18 različnih kriptovalut. Changelly jih našteje več kot 150 in zlahka sprejme ta krog.

Pristojbine

Obe borzi uporabljata zelo različne strategije za določanje provizij za trgovanje. Na Coinbase se provizije določajo z uporabo niza pravil, pri katerih se provizije za trgovanje razlikujejo glede na znesek, s katerim se trguje, način plačila in državo prebivanja uporabnika. Uporabniki ne vedo vedno vnaprej, kakšno pristojbino bodo morali plačati, vendar se ti podatki prikažejo pred dejanskim nakupom.

Changelly uporablja preprostejšo metodo. Provizija za trgovanje je običajnih 0,25% cene transakcije. Če trgujete eter v vrednosti 100 USD, boste prejeli 99,75 USD. Ta sistem je lažje razumljiv, zlasti za trgovce začetnike. Poleg tega bodo pristojbine praviloma nižje od tistih na Coinbase. Vendar pa pri menjavi enega žetona z drugim Changelly morda ne bo našel najboljšega menjalnega tečaja in morda ne boste dobili vsega, kar je vredno.

Sistem honorarjev družbe Changelly je lažje razumeti, vendar vam morda ne bo zagotovil najboljše ponudbe. Pokličimo žreb na tem.

Mobilne aplikacije

Številni ljudje se s kripto trgovanjem ukvarjajo s tabličnimi računalniki ali pametnimi telefoni, zato imajo borze, ki ponujajo mobilne aplikacije, prednost pred tistimi, ki tega nimajo.

Tako Coinbase kot Changelly ponujata mobilne aplikacije za iOS in Android, obe aplikaciji pa sta dobro zasnovani in enostavni za uporabo. Ta krog je neodločen.

Changelly VS Coinbase Zaključek …

Poglejmo si končni seštevek našega neposrednega srečanja:

Okrogla Changelly Coinbase Žrebanje / neodločeno
1: Vrsta izmenjave X
2: Varnost X
3: Načini plačila X
4: Enostavnost in hitrost X
5: Anonimnost X
6: Razpoložljivost X
7: Žetoni X
8: Pristojbine X
9: Mobilne aplikacije X

Coinbase traja en krog, Changelly traja štiri in štiri kroge, da se konča z neodločenim rezultatom ali neodločeno. To bi lahko dalo vtis, da je Changelly veliko boljši od Coinbase. Toda včasih je izbira menjave odvisna od enega samega dejavnika, ki je za vas najpomembnejši. Če morate na primer s PayPalom kupiti svoje kriptovalute, potem je Coinbase borza za vas, ne glede na to, koliko krogov je morda izgubil. Če potrebujete anonimnost, vam jo lahko zagotovi Changelly ali kakšna druga skrbniška borza.

Na koncu sta obe platformi odlični borzi, ki ponujata hitro, varno in zanesljivo trgovanje s kriptovalutami. V tem priročniku Changelly vs Coinbase so vam na voljo informacije o obeh storitvah, tako da se lahko informirano odločite, katero storitev boste uporabili. Po tem, pojdi naprej in srečno trgovanje!

Preberi več: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me