Je GDAX varen leta 2021? Analizirana varnost in trgovanje Coinbase Pro

GDAX je bil vedno pomemben del kripto sveta in ljudje si vedno postavljajo isto vprašanje, “ali je GDAX varen?” in dobili smo ga, pri vseh težavah, ki jih je kripto sfera prestala, ni čudno, da se ljudje bojijo, da se bodo v celoti zavezali čemur koli.

Zato vam bomo v tem članku pokazali nekaj lastnosti GDAX-a in vam dali informacije, s katerimi bomo dokazali, ali je uporaba res varna.

Menjava kriptovalut ali izmenjava digitalnih valut (DCE) je posel, ki strankam omogoča trgovanje s kriptovalutami ali digitalnimi valutami za druga sredstva, kot je običajni fiat denar ali druge digitalne valute..

Menjalnica kriptovalut je lahko tržni posrednik, ki običajno uporablja razmike med ponudbo in povpraševanjem kot provizijo za transakcijo za svojo storitev ali kot ujemajočo se platformo preprosto zaračuna provizije..

Borza GDAX je v lasti in pod vodstvom najbolj zaupanja vredne in priljubljene borze kriptovalut na svetu, Coinbase. 98% sredstev kupcev za kriptovalute je shranjenih v varnem hladilniku brez povezave. Preostali spletni kripto skladi so v celoti zavarovani.

je gdax varen?

Kaj je GDAX?

GDAX je izmenjava kriptovalut, ki ljudem omogoča nakup, prodajo in trgovanje z različnimi digitalnimi kovanci. GDAX, ustanovljen leta 2016, pomeni Global Digital Asset Exchange. Ljudje, ki so ustvarili GDAX, so del istega podjetja, ki upravlja Coinbase, ki je zdaj eden največjih borznih posrednikov na svetu!

V bistvu je platforma posrednik med kupci in prodajalci, v zameno pa GDAX zasluži z zaračunavanjem provizij za transakcije. Na primer, če John želi kupiti nekaj Bitcoinov in Jenny želi prodati, se oba ujemata z borzo GDAX!

Ustanovitelji so želeli svojim 13 milijonom uporabnikom Coinbase zagotoviti naprednejšo platformo za trgovanje. Razlog za to je, da vam Coinbase omogoča samo nakup in prodajo kriptovalut. Po drugi strani pa GDAX omogoča trgovanje z njimi v realnem času z uporabo različnih orodij za trgovanje.

Čeprav želi GDAX ciljati na bolj izkušenega trgovca, je za polog in dvig sredstev še vedno mogoče uporabiti resnične plačilne metode, kot je bančni račun.!

Super je, da če imate račun Coinbase, imate samodejno tudi račun GDAX! Vse, kar morate storiti, je, da vnesete iste podatke v dnevnik, ki jih uporabljate na Coinbase!

Tako kot Coinbase ima tudi GDAX enega največjih obsegov trgovanja v industriji kriptovalut. V času pisanja tega poročila julija 2018 izmenjava v povprečju dnevno znaša približno 100 milijonov USD. Največ, s čimer se je kdaj trgovalo pri GDAX, je 650 milijonov dolarjev v enem dnevu, kar je doseglo konec leta 2017!

Zdaj, ko veste, kaj je GDAX in kako so začeli, bo naslednji del mojega pregleda GDAX govoril o njihovi nedavni preimenovanju v Coinbase Pro!

je gdax varen?

Torej, kako varen je GDAX?

To je odvisno od vašega zornega kota in od tega, kako označujete nevarnost za svojo finančno varnost. Katere akterje uvrščate med grožnje; hekerji, korporacije in vlade? Kateri od teh subjektov bi radi imeli dostop do svojih podatkov in sredstev? Vse to in še več raziskujemo v temi “Ali je GDAX varen?”.

GDAX je bil preimenovan v Coinbase Pro 29. junija 2018. Na žalost ljudje nenehno googlajo GDAX, zato bomo zaradi tega članka Coinbase Pro označili kot GDAX. GDAX ali Global Digital Asset Exchange je bil vedno v lasti Coinbase. GDAX se je prvotno imenoval Coinbase Exchange, ime pa je bilo prvič spremenjeno leta 2016.

Coinbase sta leta 2012 ustanovila Brian Armstrong in Fred Ehrsam, do leta 2015 pa sta morala svoje podjetje razviti tako, da bo vključevala funkcije za priložnostne trgovce in vlagatelje, institucionalne trgovce ter bolj aktivne trgovce in vlagatelje. Ustvarili so izmenjavo GDAX, ki visoko aktivnim trgovcem omogoča trgovanje z bitcoini in altcoini.

Ker GDAX pripada Coinbase, ima vse zvonove in piščalke, da se šteje za banko, in se nahaja v San Franciscu v Kaliforniji, ZDA. Coinbase je registriran kot podjetje za denarne storitve pri FinCEN.

Coinbase se drži tudi zakona o bančni tajnosti, zakona Patriot ZDA in različnih državnih zakonov in predpisov o prenosu denarja. Coinbase je tudi spoštoval IRS, da po potrebi posreduje vse ustrezne davčne podatke.

Sredstva za kriptovalute, ki jih na spletu hrani Coinbase, zavaruje sindikat Lloyd’s iz Londona. Ker gre za banko, zavarovano s FDIC, so vsa stanja v denarnici v USD zavarovana do 250.000 USD.

Med vlagatelje Coinbase spadajo Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), New York Stock Exchange (NYSE), USAA in več bank.

Medtem ko se je včasih zdelo 250.000 ameriških dolarjev kot dobra referenca, je to zasenčila kripto denarnica Civic, ki zdaj zagotavlja 1.000.000 USD kritja pri uporabi njihove denarnice. Čeprav se vrsta zavarovanja drastično razlikuje, ima drugačne namene in jo je treba raziskati.

Osredotočamo se na povečanje zneska 4x, ponujeno zgolj z uporabo denarnice, ni drugih pogojev, ki jih je treba izpolniti. Denarnico prevzema tudi londonski Lloyd’s, zagotavlja pa jo Coincover.

je gdax varen?

GDAX / Coinbase Pro Security

Vsi izdelki Coinbases ponujajo podporo prek telefona in e-pošte. Telefonska podpora je pravica umirajočih strank, kar hekerji zelo enostavno izkoristijo. Ta storitev omogoča tako starejšim kot mladim uporabnikom, da se počutijo kot v dobrih rokah.

Govoriti s človekom, tudi nesramnim, je vedno bolje kot z botom. Čeprav se to zgodi, da uporabnike pomiri, pa tudi odpira račune za izkoriščanje spretnih hekerjev, ki uporabljajo socialni inženiring. Uporabniki imajo tudi svojo obrambo, če pokličejo z druge centrale, če pa vas pokliče Coinbase, boste verjetno izpolnili določene zahteve.

V enakih okoliščinah ima Coinbase nekaj izjemne varnosti in je varen. Imajo neverjetno veliko kriptovaluto svojih strank, 98 odstotkov je brez povezave in v denarnicah za hladilnike. Ta hladilnica, denarnice brez povezave, se hranijo v varnih trezorjih in sefih po vsem svetu, kar omogoča niti eno točko okvare.

Čeprav Coinbase sicer uporablja SMS 2FA, sta se obe metodi izkazali za negotove, vendar so za to krivi končni uporabniki, ne izmenjava. Vzpostavljeni sistemi so zasnovani za lažen občutek varnosti, zaradi česar se končni uporabnik utrdi pred neumnimi napadi, ki so bolj oportunistične narave. V nasprotju s tem, da se utrdijo proti prefinjenim hekerjem, ki znajo prodreti v sisteme.

Coinbase za zaščito računov uporabnikov uporablja več metod 2FA. Najpreprostejši uporabljeni način se vrti okoli prejemanja SMS-ov na vaš mobilni telefon, saj vsebujejo številko, ki jo je treba vnesti po vaših prijavnih podatkih. Ta metoda je bila vedno nevarna.

Druga metoda je uporaba Google 2FA ali Authy kot dodatne ravni zaščite v telefonu. Ti programi ustvarijo drugo kodo, ki jo je treba vnesti ob prijavi. Čeprav se to zdi varno, poklicni kiber kriminalci brez težav dostopajo do teh podatkov.

je gdax varen?

GDAX / Coinbase Pro Security 2.0

Nato moramo preučiti, kaj Coinbase Pro počne pravilno z vgrajeno analitiko. S poslovnega vidika je bil nakup Neutrina odlična izbira za Coinbase, s katerim je lahko partner. Imajo dolgo zgodovino uporabe podatkovne analitike za poročanje o vedenjih in dejavnostih velikih skupin uporabnikov.

Izkoriščanje tehnologije, pridobljene iz Nevtrino, Coinbase je skok pred konkurenco, saj ima to v hiši. Ker podjetje za kriptovalute, ki si prizadeva biti banka, ki je preveliko, da bi propadlo, zahteva varnostne ukrepe.

Medtem ko je bilo mednarodno bančništvo ustanovljeno zaradi prevare, utaje davkov in očitne korupcije, skoraj nikogar ni mogoče ujeti. Kaj se je zgodilo s Panamskimi dokumenti? Boljše vprašanje je; kje je hudournik, ki naj bi ga novinar uporabil? Ti dokumenti bi morali postati virusni?

Blockchain pa je sledljiv, sledljiv in prepoznaven. S temi izpopolnjenimi metodami, na primer združevanjem kovancev in Ricochetom, lahko zelo hitro operete Bitcoin BTC in druge valute, vendar je to v vaši državi morda nezakonito.

Zaradi česar je Neutrino popoln za Coinbase, je njihova dolga zgodovina dela s podatkovno analitiko. Čeprav to izhaja iz sodelovanja z vladami, ki imajo smisel za kršitve človekovih pravic.

Verižna analiza je v osnovi namenjena kršenju pravic do zasebnosti; vsaka transakcija, ki vstopi v denarnico ali izstopi iz nje, bo optično prebrana in prijavljena organom pregona..

Torej, kakšno boljšo skupino ljudi uporabiti kot Hekerska ekipa, ki jih ne moti kršenje človekovih pravic in jih ne bo motilo pisanje kodeksa, ki krši vaše pravice.

Dobra novica je, da je prišlo do nekaj reakcij in so bili člani skupine za hekerstvo odstranjeni. Vendar je Coinbase še vedno lastnik podjetja Neutrino in bo še naprej kršil digitalne pravice s skeniranjem vsake transakcije. Končni cilj teh kršitev je pridobiti institucionalno poslovanje in dokazati, da so kriptovalute vredne regulacije kot bolj varnega in preverljivega načina transakcij.

Naslednja neverjetna lastnost bi lahko bila uporaba programske opreme za prepoznavanje obrazov Clearview, kar bo omogočilo takojšnje preverjanje. To je vsekakor trženjska poteza, ki bi ustvarila zaupanje v blagovno znamko Coinbase in zbrala veliko podatkov o njihovih uporabnikih, ki bi jih lahko prodali ali do njih lahko dostopali s sodno odločbo. Kakorkoli že, to sta oba bikova primera za ceno bitcoinov.

Računalniki so res neinteligentni in delajo le tisto, kar jim je naročeno, in osebno komaj čakamo, da vidimo, kako se to vdre. Nekaj ​​podobnega “Hacker ponareja prstne odtise nemške ministrice z uporabo fotografij njenih rok

je gdax varen?

GDAX / Coinbase Pro Hacks

Čeprav je Coinbase varna borza in je verjetnost, da bo vdrla celotna borza, zelo majhna, ni nemogoče. Verjetnost vdora posameznih končnih uporabnikov je astronomsko večja.

Verjetnost vdora končnih uporabnikov je odvisna od tega, kako komunicirajo z družbo glede kriptovalut in od tega, katere kovance imate. Trenutno ponudniki mobilnih telefonov ne pomagajo rešiti težave, ampak preprosto želijo kriviti tudi uporabnika.

V zadnjih 40 letih se v poslovanju telekomunikacijskih operaterjev ni veliko spremenilo. Tehnologija se je izboljšala, vendar še vedno uporabljajo isti osebni dokument, večina podjetij ima še vedno enake ali podobne avtentikacijske protokole za uporabo svojih omrežij. In njihova infrastruktura se v ozadju ni izboljšala.

To je idealno gojišče za socialne inženirje, da vdrejo v ljudi, pa tudi za vzpostavitev sistemov za zaščito telekomunikacijskih omrežij. Če bi radi globlje razumeli, kako so postavljena telekomunikacijska omrežja in kaj jih dela ranljive, preberite Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker avtorja Kevin Mitnick.

Če želite izvedeti več raziskav o socialnem inženiringu, si oglejte podkaste socialnega inženirja ali pa preberite knjige Christopherja Hadnagyja. Mitnickove knjige Umetnost vdora, Umetnost zavajanja so boljše, vendar bolj suhe.

Če imate vizitke, dnevno delite večino svojih podatkov. Nekdo mora samo počakati pred vašo pisarno in ugrabiti omrežje vašega mobilnega telefona, zato lahko vaše račune izpraznite. To je poenostavljena različica.

Najbolje je, da uporabite gorilnik ali telefon, ki ni registriran za vas. To je v nekaterih državah nezakonito, saj vas mora vlada izslediti zaradi vaše varnosti, če slučajno naletite na znane kriminalce, teroriste ali borce za svobodo. Dobra knjiga za varnost kriptovalut je Umetnost nevidnosti.

je gdax varen?

GDAX / Coinbase Pro Crypto’s Broken Markets

GDAX je nekoč prodrl na trg Etherium, trgovalni par ETHUSD se je znižal s 317 na 0,10 dolarja, kar je povzročilo težave pri številnih valutah in borzah, Coinbase pa se ne bi smel počutiti slabo. Leta 2019 je imel Bitstamp enako problem: nelikvidni trgi in nestrpni prodajalci, ki jim ni vseeno.

Količina denarja ICO, ki se giblje v obdobju 2017-2019, ni presenetljivo, da so se ti dogodki zgodili. Če pogledamo leto 2020, je trenutna nesreča v skladu s S&P500 nas kaže s prstom na BITMEX in se zahvaljujemo njihovim inženirjem za nesposobnost, sicer bi Bitcoin šel na 0 USD in glasba bi prenehala.

Ekipa Bitmex ima verodostojen izgovor za ustavitev trgovanja, saj je 13. marca ob 02:16 UTC in 12:56 UTC utrpela dva DDoS-napada. V enem trenutku je v celotni knjigi naročil BitMEX ostalo le še približno 20 milijonov USD ponudb. Še dobro, da je Bitmex padel in je trg imel čas, da se stabilizira.

Medtem ko se je to dogajalo, je tudi DeFi močno propadel, ker je bil preveč zapleten. Edini pametni osebi v sobi je uspelo kupiti Ethereum ETH v vrednosti milijonov dolarjev za 0,00 USD. Čeprav se to zdi noro, s pametnimi pogodbami ni nič nemogoče. Oglejte si prejšnje vdore, ki so bili rešeni z zavarovanjem in tiskanjem denarja.

je gdax varen?

Zaključek

V zaključku vprašanja „Je GDAX varen?“, GDAX ali Coinbase Pro je vedno veljal za centralizirano, zlobno družbo, ki sodeluje z zlim imperijem, znanim kot ameriška vlada. Mnenja o cypherpunku ne obstajata dva načina. Imajo prav, ampak kaj od tega? Ali bodo njihova mnenja ustavila človeški pohlep? Ne.

Medtem ko lahko zgodaj sprejeti cypherpunki črpajo in znižujejo cene Bitcoinov in se zabavajo s strukturo kripto trga, je pravi denar vložil v infrastrukturo trga Bitcoin in Cryptocurrency. Podjetja, kot je Coinbase, vodijo učinkovita podjetja, ki morajo ostati v plusu, sicer bodo propadla. Da bi ostali v plusu, bodo kršene nekatere pravice uporabnikov, da se zagotovi izpolnjevanje predpisov iz tradicionalnega bančnega sveta.

Pravice bodo poteptale kriptovalute, ki prevladujejo, ker končni uporabniki nočejo uporabljati trdih denarnic in namesto tega tvegajo vse trgovanje s sredstvi ali njihovo posojanje. Poleg tega se končni uporabniki nočejo seznaniti z bontonom denarnic in resničnimi najboljšimi praksami glede varnosti in varnosti, četudi so moteči in izgubljajo čas. Nazadnje bi kupci kriptovalut raje dali svoje podatke KYC kot pa moje kriptovalute.

Na srečo bo Coinbase varno upravljal z vašimi skladi, shranjeval vaš Crypto in vas skoraj varoval. V resnici tako varna bo vaše podatke predala večini vlad, ki to zahtevajo, samo da bodo vsi na varnem. Na varnem uporabljate Coinbase, razen če vas vdrejo, ker FDIC pokriva propad banke, ne malomarnost končnega uporabnika.

Tudi če vas resnično vdrejo, ste izklopljeni iz digitalnega življenja, dokler hekerji ne končajo z vami. Digitalna omrežja so nastavljena tako, da vam pomagajo ponastaviti geslo in ne povrniti računa. Trajajo lahko dnevi, da se težave rešijo, do takrat bi bili zlomljeni in bi imeli vse svoje gole fotografije na spletu.

Imate denarnico strojne opreme, ki ni nastavljena tako, da je povezana z ničemer povezanim z vami. Uporaba predplačniških kreditnih kartic, gorilnikov ali naših najljubših, uporaba rudarskih ploščadi, ustanovljenih pod oklepnim podjetjem, za zasebno in anonimno zapisovanje fiatov v kripto.

Anonimnost je izbira, medtem ko analitika Blockchain lahko vidi vse, česar ne ve, kdo so vsi. Razen če jim dovolite.

Uporaba ali neuporaba Coinbase Pro mora biti premišljena izbira in ne mora biti dokončna. Lahko je od primera do primera. Edino, kar lahko storite, da si zagotovite prihodnost, v kateri želite živeti, je življenje, kakršno želite, da živijo drugi, in prosite nekaj ljudi, da se vam pridružijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me