Je Kraken varen za uporabo v letu 2021? Varnost, vadnica in pregled

Odkar je bil bitcoin leta 2009 predstavljen kot prva decentralizirana digitalna valuta, ima vse večji vpliv na način poslovanja mnogih ljudi. Po bitcoinih je bilo ustvarjenih na stotine drugih kriptovalut in kripto trgovanje vsak dan vključuje stotine milijonov dolarjev. Trgovanje s kriptovalutami poteka na kripto borzah in borz je skoraj toliko, kolikor je kriptovalut. Nekatere borze so majhne, ​​druge pa velika, dobro znana spletna mesta, ki dnevno upravljajo s sto tisoč transakcijami. Ta članek se bo osredotočil na eno od teh velikih borz in odgovoril na vprašanje: Je Kraken varen?

Začnimo z malo zgodovine:

Rojstvo Krakena:

Leta 2011 je bila Mt.Gox največja borza bitcoinov na svetu, s približno 80% transakcij z bitcoini po vsem svetu. Ob obisku svojih pisarn je Jesse Powell opazil nekaj vznemirljivih napak in se odločil, da bo začel delati na borzi, ki je ne bi prizadele zaznane varnostne težave. To je privedlo do ustanovitve podjetja Kraken leta 2011. Mt.Gox bi leta 2014 na koncu vložil zahtevo za stečaj.

Kaj je Kraken?

Seveda je Kraken a izmenjava kriptovalut. Z drugimi besedami, gre za spletno storitev, kjer registrirani uporabniki lahko trgujejo s kriptovalutami. Toda Kraken ne dovoljuje le trgovanja med kriptovalutami, temveč je s temi digitalnimi sredstvi mogoče trgovati tudi s fiat valuto (tisto, kar nekateri imenujejo »pravi denar«; namreč z nacionalnimi valutami, kot so ameriški dolar, brazilski real, japonski jen itd.). Trenutno Kraken trguje z 20 kriptovalutami (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether in Lubenica) in pet fiat valut (ameriški dolar, kanadski dolar, japonski jen, evro in britanski funt).

Kraken ponuja storitve, ki jih običajno ne najdemo na drugih borzah, kot so trgovanje s temnim bazenom in OTC, trgovanje s maržami in trgovanje s terminskimi pogodbami. Nekatere od teh funkcij so morda za novince izjemne, vendar jih strokovni trgovci zelo cenijo.

Nekatere borze so bile podvržene različnim oblikam kibernetskih napadov, nekatere pa so bile vdrane, izgube pa so znašale stotine milijonov dolarjev. Torej, eno prvih vprašanj, s katerimi se mora kripto borza soočiti, je varnost.

Kako varen je Kraken?

Kraken je bil zgrajen z mislijo na varnost. Navsezadnje so zaznana varnostna vprašanja v Mt.Goxu pripeljala do nastanka Krakena. Powell je razumel, da se mora uspešna izmenjava začeti s pridobitvijo zaupanja uporabnika. Kraken je ena prvih borz, ki skrbi za denar svojih strank z uporabo dokazil o reviziji rezerv. Da, trgovanje na borzi Kraken je na splošno varno.

Torej, katere varnostne funkcije so na mestu?
 • Hladne denarnice: 95% vseh vlog na Krakenu je v hladnih denarnicah brez povezave. V primeru vdorov ali napak strežnika je večina sredstev zaščitena.
 • Varnost strežnika: Krakenovi strežniki so shranjeni v kletkah, pod 24-urnim nadzorom oboroženih stražarjev in video monitorjev. Dostop do strežnikov je strogo urejen in nadzorovan.
 • Informacijska varnost: vsi računi in drugi občutljivi podatki so popolnoma šifrirani tako na sistemski kot na podatkovni ravni.
 • Testiranje: Kraken vzdržuje skupino strokovnjakov, ki je namenjena preizkušanju ranljivosti sistema na kakršne koli kibernetske napade.
 • Obvezna 2FA, prek Google Authenticator ali YubiKey.
 • Brez obnovitve računa prek telefona / SMS-a.
 • Potrditev e-pošte za dvige.
 • PGP podpisana in šifrirana e-poštna sporočila.
 • Večstopenjski sistem preverjanja (več o tem spodaj).

Toda varnost ni edini dejavnik. Da bi bila izmenjava uspešna, mora biti tudi zaupanja vredna. Uporabniki se morajo počutiti, da lahko podjetju zaupajo svoj denar, račune, osebne podatke in druge občutljive podatke.

Je Kraken vreden zaupanja?

Varnost je mogoče uvesti z nadzornimi, šifrirnimi, 2FA in drugimi protokoli. Zaupanje pa si je treba zaslužiti z dejanji, zaradi katerih se uporabniki počutijo prijetno z načinom, kako podjetje ravna s sredstvi in ​​informacijami.

Kaj je Kraken naredil, da se uporabniki počutijo, da jim lahko zaupajo?

Dokazilo o reviziji rezerv:

Kraken je bil revidiran, da je dokazal, da njegove rezerve presegajo znesek sredstev, ki jih imajo uporabniki na platformi. Z drugimi besedami, v primeru sesutja, kramp ali drugih katastrofalnih napak ima Kraken dovolj rezerve, da pokrije vsa uporabnikova sredstva. Uporabniki lahko kriptografsko preverijo, ali so sredstva na njihovih posameznih računih zajeta v rezervah borze.

Preglednost:

Izvršni direktor podjetja Kraken je dobro znan, kot tudi sedež podjetja v San Franciscu. Tudi vlagatelji podjetja so javni.

Odnosi:

Kraken vzdržuje odnose z nemškimi bankami, vlado v Tokiu in je bil predstavljen v Bloombergu, New York Timesu in Wall Street Journal.

Na kratko je Kraken varna, zaupanja vredna platforma za izmenjavo kripto, ki omogoča trgovanje med več fiat valutami in kripto žetoni. V primerjavi z drugimi borzami je Kraken ena najboljših odločitev za zaupanje.

Ali je Kraken varno kupiti Ripple?

Kraken ponuja varno, zaupanja vredno platformo za nakup vseh žetonov, ki jih podpira, vključno z Rippleom. Vendar je v nekaterih državah za nakup Ripplea potrebno preverjanje na ravni 3. Torej, ali je pri Krakenu varno kupiti valovanje? Da.

Krakenovo večstopenjsko preverjanje je razložilo:

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je Krakenovo preverjanje uporabnikov večplastno. Vsak nivo ima določene omejitve in zahteve. Večina uporabnikov uporablja preverjanje stopnje 1 ali 2, višje pa za uporabnike, ki trgujejo v večjih količinah ali imajo določene zahteve. Tu je kratka razlaga vseh stopenj:

 • Stopnja 0– Ta raven zahteva samo e-poštni naslov. Uporabnik na tej stopnji pa lahko samo krmari po spletnem mestu in si ogleda, kako vse izgleda in deluje, vendar ne sme trgovati.
 • Stopnja 1– Uporabniki lahko vplačujejo in dvigujejo sredstva samo v kriptovalutah. Vendar je trgovanje omogočeno v digitalni in fiat valuti. Ta raven zahteva, da uporabniki vnesejo svoje polno ime, datum rojstva, državo in telefonsko številko. Omejitev vplačila ni, dvigi pa so omejeni na 2.500 USD na dan ali 20.000 USD na mesec.
 • Stopnja 2– Na voljo so vloge, dvigi in trgovanje z digitalnimi valutami. Uporabniki stopnje 2 lahko položijo in dvignejo fiatne valute, odvisno od države, v kateri živijo. V fiat valuti so omejitve 2.000 USD na dan in 10.000 na mesec. Dvigi kriptovalut so omejeni na 5.000 USD na dan in 50.000 na mesec.
 • Stopnja 3– Strankam Tier 3 so na voljo višje stopnje financiranja v fiatni valuti. Ta stopnja zahteva veljavno vladno izkaznico in nedavno dokazilo o prebivališču. Fiatovi pologi in dvigi so omejeni na 25.000 USD dnevno in 200.000 USD mesečno. Dvigi v digitalnih valutah so omejeni na 50.000 USD na dan in 200.000 USD na mesec. Države, kot so ZDA, Kanada, Japonska in Nemčija, zahtevajo preverjanje stopnje 3, da lahko položijo in dvignejo v fiat valuti.
 • Stopnja 4– Omogoča najvišje ravni omejitev financiranja. Uporabniki stopnje 4 so lahko posamezniki in korporacije, zato je najbolje, da se pojasnijo njihove zahteve, da se obrnejo na službo za podporo..

Če želite po branju informacij začeti trgovati na Krakenu, je tu kratka vadnica o tem, kako vzpostaviti račun:

Uvod v Kraken:

 1. Pojdite na spletno mesto Kraken in zgoraj desno kliknite »Ustvari račun«.

  domača stran kraken

 2. Izpolnite zahtevane podatke (e-pošta, uporabniško ime in geslo), se strinjate s pogoji in kliknite »Ustvari račun«. Na vneseni e-poštni naslov bo poslana aktivacijska koda.

  ustvari račun za kraken

 3. Odprite prejeto e-poštno sporočilo in kliknite priloženo povezavo. Kliknite polje »Nisem robot« v captcha in nato na »Aktiviraj račun«. Kraken vam bo poslal novo e-poštno sporočilo s pojasnili o storitvah, ki se ponujajo v vaši državi ali regiji, na spletno mesto Kraken pa boste preusmerjeni, da nastavite dvofaktorsko preverjanje računa.

  je varen za kraken

 4. Če izberete možnost programske opreme 2FA, v aplikacijah, kot sta Google Authenticator ali Authy, kliknite ustrezen gumb, ki vam bo pokazal kodo QR, ki jo je treba optično prebrati z aplikacijo za preverjanje pristnosti.

  kako varen je kraken

 5. Ko omogočite 2FA, boste preusmerjeni na začetno nadzorno ploščo. Trenutno je vaš račun preverjen na ravni 0. Lahko se pomikate po spletnem mestu, vendar ne boste mogli trgovati. Če želite preveriti svoj račun na nivoju 2 in začeti trgovati, kliknite gumb »Preveri«:

  varnost

 6. Preusmerjeni boste na zaslon, kjer lahko med tremi možnostmi izberete vrsto računa, ki ga želite preveriti: Starter, Intermediate ali Pro. Prikazane so informacije o vsaki vrsti računa, vključno s tem, ali je na voljo trgovanje s fiatom, dnevne in mesečne omejitve za fiat in kripto ter zahtevane informacije. Če želite preveriti začetni račun, kliknite ustrezen gumb in preusmerjeni boste na naslednji zaslon.

  pregled

 7. V ustrezna polja vnesite zahtevane podatke (polno ime, naslov, telefonska številka in datum rojstva) in kliknite »Pošlji«.

  vadnica

 8. Po oddaji vaših podatkov vas bo sistem obvestil, da bo postopek preverjanja trajal do 24 ur. Po zaključku preverjanja boste o tem obveščeni po e-pošti in boste pripravljeni na trgovanje na Kraken.

Zaključek

To je to. Ustvarjanje in preverjanje računa na Krakenu je precej hitro in enostavno. V 24-urnem čakanju na preverjanje lahko raziščete spletno mesto in razumete vmesnik. Platforma je lahko za novince nekoliko presenetljiva; bolj kot druge izmenjave. Ko pa se novi uporabnik vsega navadi, lahko dostopa do nekaterih orodij za trgovanje in možnosti, ki niso na voljo na številnih drugih borzah. Ko je račun preverjen, je treba le še nakazati nekaj sredstev (samo v enem od podprtih kriptožetonov, za začetne račune) in začeti trgovati z drugimi žetoni ali za fiat valuto. Ampak ne pozabite, da začetni računi ne bodo mogli dvigniti fiat-a iz Krakena.

Je torej Kraken varen za kripto trgovanje? Pravimo, da, vendar bodite previdni, kadar se ukvarjate z izmenjavami. Stvari se lahko v svetu kripto hitro spremenijo, zato je spremljanje panoge in podjetij pomembno za vašo zaščito.

Če imate kakršna koli vprašanja, pustite komentar spodaj!

Glej tudi: Prenos Bitcoinov iz Coinbase v Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me