Kraken proti Poloniex 2021: Najboljša primerjava izmenjave kriptovalut

Ključna je izbira prave borze kriptovalut, ki ustreza vašim investicijskim potrebam. Ne glede na to, ali kupujete, prodajate ali samo trgujete, ima vsaka borza svoje razlike, ki so morda bolj pomembne, odvisno od tega, kaj poskušate storiti. Če želite primerjati razlike med dvema najpogostejšima kripto izmenjavama, preberite celotno besedilo Kraken proti Poloniexu vodnik, tako da lahko izberete tistega, ki vam ustreza.

Glavne razlike

Kraken in Poloniex sta imela povsem drugačne poti rasti. Kraken je uspel obdržati lastništvo in zgornje vodstvo borze od ustanovitve leta 2011. Tržne razmere so zabeležile poplave in suše trgovcev in vlagateljev na obe borzi. Pomembna je izbira najboljše izmenjave

Poloniex pa je lastnike že večkrat zamenjal od ustanovitve januarja 2014. Po njihovi zaslugi jim je kljub temu, da so izgubili +/- 98% obsega trgovanja na borzi, uspelo ostati na površju. Zaskrbljeni s strani regulatorjev in izbrisov so dejansko znižali obseg trgovanja do današnjega mesta.

Zdi se, da se tako kot feniks Poloniex dviga iz pepela in sili v novo življenje. Odpravili so prepovedi KYC, prepovedali ameriške trgovce in vlagatelje ter dodali nov krog kovancev. TRXMarket je preimenovan v Poloni DEX. Poloni DEX je ponudil brezplačno uvrstitev za vse žetone TRX-20.

Kraken pa ima zelo stroge postopke preverjanja, ki nasprotujejo namenu kripto etosa. Kraken trguje z maržami za državljane Združenih držav Amerike, zaradi česar je prijeten za javno razkritje. Varnost in varnost kovancev imata prednost v vsem kripto svetu.

Primerjalna tabela Kraken in Poloniex

KrakenPoloniex
Kraken Poloniex
Kraken proti Coinbase poloniex
Naša ocena: 5. Naša ocena: 5.
Podjetje Luanch: 2011 Podjetje Luanch: 2012
Lokacija podjetja: San Francisco, CA Lokacija podjetja: Sejšeli
Vrsta izmenjave: Global Spot in Global Margin Cryptocurrency Exchange, vključno z ZDA. Vrsta izmenjave: Global Spot in ne-ZDA. Marža izmenjava kriptovalut
Na voljo kriptovalute: 32 Na voljo kriptovalute: 49
Trgovalni pari: 131 Trgovalni pari: 100
Način nakupa / nakazila: Kriptovaluta, bančno nakazilo Način nakupa / nakazila: Kreditna kartica, kriptovaluta
Način prodaje / umika: Bančno nakazilo, kriptovaluta Način prodaje / umika: Kriptovaluta
Pristojbine: Nizko Pristojbine: Spodnji
Varnost: Odlično Varnost: Super
Zaupanje skupnosti: Super Zaupanje skupnosti: Super
Zahtevano preverjanje: Da Zahtevano preverjanje: Ne
Pomoč strankam: Dobro Pomoč strankam: Dobro
Mobilna aplikacija: Ne Mobilna aplikacija: Da
Začetnikom prijazno: Ne Začetnikom prijazno: Ne
Obiščite Exchange Obiščite Exchange

Kaj je Kraken?

Kraken proti Coinbase

Kraken je kripto borza, ki jo je ustanovil Jesse Powell julija 2011. Jesse Powell je delal na Mt. Gox je menil, da je mogoče kraj izmenjave izboljšati s pravilno izvedenim varnostnim nadzorom in izboljšano izkušnjo strank. Do danes borza Kraken od samega začetka ni doživela niti enega krama. Njihova izkušnja s strankami je bila zaradi obsega uporabnikov v letu 2017 zaostrena, vendar so na stabilnih trgih njihove storitve za stranke hitre. Kraken se nahaja v San Franciscu v Kaliforniji.

Kraken je na prvem mestu, da kriptovalute prinese v institucionalne mase. Bili so prva kripto borza, ki je svoje podatke o trgovanju prikazovala na terminalih Bloomberg. Kraken je v ospredju tudi z uredbo, saj je pooblaščenec tokijske vlade, ki ga je imenoval sodnik vlade, in nemška banka BaFin regulirala Fidor Bank.

Kraken je bila ena prvih borz kriptovalut, ki je kripto skupnosti in državljanom ZDA ponudila stopnjo vzvoda. Je tudi prva borza kriptovalut, ki je opravila kriptografsko preverljivo revizijo dokazov o rezervah.

Med vlagatelje Kraken spadajo Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group in SBI Investment.

Kaj je Poloniex?

poloniex

Poloniex je borza kriptovalut, ki jo je leta 2014 ustanovil Tristan D’Agosta. Pod njegovim nadzorom je borzi uspelo zagotoviti 50+% svetovnega obsega trgovanja na borzi.

Poloniex je imel raznoliko ponudbo altcoinov, noben KYC ni bil potreben, če imetnika računa ni motilo največje dvigovanje 2000 USD na dan. Trgovanje s posojili in maržami je bilo na voljo vsem. To so dosegli tako, da so bili izmenjava med kripto in kripto in niso bili napadalci, ki so se ukvarjali s fiatom.

26. februarja 2018 je Circle objavil, da bo kupil borzo kriptovalut Poloniex za vsoto 400 milijonov dolarjev. To je sprožilo navzdol spiralo za borzo in Circle. Leto 2018 je bilo za Poloniex zanimivo, začeli so se ukinjati s seznama in zaradi skladnosti z zakonodajo zahtevali popoln KYC za trgovanje na njihovi platformi. Poloniex je moral tudi zapreti svoje storitve trgovanja z maržami in posojanja ameriškim državljanom. Circle je preselil pravno lokacijo borz iz Delawareja na Bermude.

Poloniex je bil nato ločen od Circle, da bi ustvaril Polo Digital Assets, Ltd oktobra 2019. Takrat je imela borza nekaj več kot 1% svetovnega obsega, s katerim se trguje na borzi. Justin Sun, ustanovitelj kripto platforme Tron TRX, in neimenovano azijsko investicijsko podjetje sta Poloniex kupila za 400 milijonov dolarjev. Circle je dejansko zapravil 18 mesecev, da bi celo izkoristil svojo naložbo, kar je bila za Circle monumentalna izguba in odkritje njihove stabilnosti.

Soizvršni direktor Circlea Sean Neville je odstopil, vendar bo ostal neodvisni direktor v krožnem odboru. Prav tako bo še naprej sodeloval s Circle in Coinbase pri projektu stabilnega kovanca USDC. Krog je moral od maja 2019 odpustiti 40 zaposlenih, pred prodajo Poloniexa je bilo 30 zaposlenih odpuščenih, 10 pa po odhodu sopredsednika uprave.

Po pravici povedano je Circle izmenjavo znatno izboljšal, izboljšal podporo in zgradil mobilno aplikacijo, hkrati pa se ukvarjal z regulativnimi težavami. Na žalost so kupili vrh bikovskega trga leta 2017 in so morali trpeti trg pošastnih medvedov od začetka leta 2018 do konca leta 2019. Kaj še poslabša prodajo, saj so nadaljevali kapitulacijo na dnu trga.

Poloniex je prepovedan vsem Američanom s 1. novembrom 2019. Poloniex se je z globalne borze kriptovalut preusmeril na ameriško borzo kriptovalut in nazaj na globalno borzo kriptovalut z močnim pritiskom na kitajski trg. Kitajski vlagatelji in trgovci lahko do Poloniexa dostopajo s spletnega mesta za preusmeritev pwang.com, ki kitajske trgovce in vlagatelje pripelje na borzo. Poloniex bo sprejel tudi kitajske osebne dokumente.

Novi lastniki nameravajo porabiti 100 milijonov dolarjev za razvoj in izboljšanje izmenjave s 100 plus redno zaposlenimi. Da začnejo svoj novi Poloniex in vrnejo menjalnico nekdanji sijaj. Od 21. oktobra 2019 do 31. decembra 2019 so znižali vse promptne provizije na 0%, da se trgovci in vlagatelji vrnejo na platformo, ter dvignili račune, ki niso prepovedani s strani KYC. Vsi računi, ki niso KYC, lahko dvignejo 10.000,00 USD na dan, računi, ki niso KYC, ne morejo trgovati z maržo. Poloniex se zdaj nahaja na Sejšelih, saj podatki o podjetju zasebnega vlagatelja niso na voljo.

Kraken vs Poloniex: Ocene

Kraken Review

Kraken proti Poloniexu

Sistemi Kraken so zasnovani za glavne lige trgovanja in investiranja. Njihovi sistemi so zloženi z varnostnimi funkcijami, ki so bile vgrajene za zaščito uporabnikov.

Čeprav je Krakenova zgodovina podpore v najboljšem primeru povprečna slaba, se še vedno odzivajo na vstopnice / pritožbe ali težave uporabnikov. Veliko so storili za to in njihova nedavna statistika kaže izboljšanje.

Kraken ima razumen vzvod do 5x stanja na vašem računu. Poklicni trgovci z jamami menijo, da 4x ne igra na srečo in ne trguje, večina profesionalnih forex trgovcev pa drži meje marže 10x. Kraken ima dvojno maržno sposobnost trgovanja s Poloniexom pri 2,5x.

Na Kraken lahko trgujete z maržami za naslednja sredstva; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Augur (REP), Ripple (XRP) in Bitcoin Cash (BCH)

Kraken uporablja Cryptowatch za svoje grafične storitve. Čeprav se pri celotnem številu borz ne more primerjati s programom Tradingview glede programabilnosti ali Coinigy, je storitev Cryptowatch še vedno odlična in z njo lahko trguje. Vsa sredstva Krakensa je mogoče razvrstiti na Tradingview ali Coinigy. Vlagatelj ali trgovec bi lahko prav tako trgoval z vsem premoženjem z uporabo Coinigyjevega API-ja.

Kraken Pros

 • Profesionalni vmesnik za trgovanje
 • Veliko število kriptovalut in trgovalnih parov
 • Največja likvidnost na trgih EUR
 • Nikoli ni bil vdrt
 • Trgovanje z maržo v ZDA

Kraken Cons

 • Časi preverjanja so daljši
 • Težave s strežniki, ko se trg močno spreminja
 • Podpora

Obiščite Exchange

Poloniex Review

Kraken proti Poloniexu

Na borzah kriptovalut je bilo vedno strašno trgovati. Ali bo načrtovano vzdrževanje zadnjič videlo pozitivno stanje na računu? Sistemi Poloniex so v sedanjem stanju nekaj, o čemer morajo trgovci in vlagatelji resno razmišljati.

30. decembra 2019 je Poloniex napovedal uhajanje podatkov v višini 5,5% e-pošte in gesla njihovih uporabnikov (to je lahko le napaka uporabnika, znano je, da končni uporabniki povsod znova uporabljajo isto geslo in na splošno za vse uporabljajo en e-poštni naslov), domnevno povezan z drugo izmenjavo, ki je ogrožena.

12. februarja 2020 med 17:53 UTC in 18:05 UTC je prišlo do napake v kodi za izvajanje borze. Odgovor Poloniexa je bil, da obrne vsako trgovanje, ki je potekalo, in zamrzne dvige. Strinjamo se z zamrznitvijo dvigov za zaščito trgovcev in vlagateljevih sredstev v primeru vdora.

Najbolj odgovorne in odgovorne borze finančno izgubo slabe kode prevzamejo z zavarovalnim skladom. To ni finančno škodovalo žrtvam napake, ampak tudi nagrajevanje trgovcev, ki so imeli srečo, da so zaslužili, to se je zgodilo z GDAX in Ethereum Flash Crash (to ni bila napačna koda, ampak tržne razmere, kljub temu so bili določeni standard in predsednik).

Poloniex si aktivno prizadeva vrniti trgovce. S tremi zračnimi kampanjami USDT in TRX20. TRXMarket je bil preimenovan v Poloni DEX, ki nadzoruje največjo decentralizirano tržnico Tron TRX. Odpravili so prepoved za vse račune, ki niso KYC, in uvedli največjo dovoljeno mejo dviga 10.000 USD za račune, ki niso KYC. Izvajanje pwang.com za ljudi na Kitajskem je uporaba Poloniexa bila velika poteza.

Poloniexova zgodovina podpore je zaradi njihove velikosti slabša kot Kraken, v nekem trenutku so imeli 50 +% svetovnega obsega menjave, kar je za vsako borzo kriptovalut težko. Izboljšali so svoje storitve v okviru programa Circle in računi, ki niso KYC, so odstranili veliko težav zaradi menjave. Sumimo, da je večina težav prišla iz računov, ki niso KYC, na bikovskem trgu leta 2017, vendar bo čas pokazal, ali bo to zanje znova težava.

Poloniex ima omejen vzvod do 2,5-kratnega stanja na vašem računu, vendar ima boljšo izbiro kovancev. Tržite lahko maržo na naslednjih sredstvih na Poloniexu; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) in Bitcoin Cash (BCHABC), Bitcoin SV (BCHSV), Dash (DASH), Cosmos (ATOM), Stellar (STR), EOS (EOS) in Dogecoin (DOGE).

Poloniex uporablja Tradingview za svoje storitve kartiranja. Storitev je omejena in se ne primerja dobro s prvotno storitvijo Tradingviews. Vsa sredstva, navedena na Poloni DEX, niso na voljo za grafikone tako v Tradingview kot v Coinigy. Poloni DEX uporablja tudi omejeno različico Tradingview.

Prosilci Coinbase

 • Profesionalni vmesnik za trgovanje
 • Veliko število kriptovalut in trgovalnih parov
 • Računi, ki niso KYC
 • Nizke pristojbine
 • Global Margin Trading brez ZDA.
 • Poloni DEX

Coinbase Cons

 • Podpora
 • Varnost
 • Zavarovalni sklad

Obiščite Exchange

Pristojbine

Kraken pristojbine

Kraken slovi kot cenejša borza v primerjavi z drugimi borzami, vendar ne proti Poloniexu. Kraken resnično služi bolj varnemu trgovcu in vlagatelju, poleg tega so sredstva kriptografsko preverljiva z revizijo dokazov o rezervah. Ti pogoji so vredni stroškov.

Kraken pristojbine je treba pregledati in razumeti za učinkovito trgovanje na njihovi platformi. Ponujene stopnje lahko za profesionalnega trgovca ali vlagatelja bistveno vplivajo na mesečno spodnjo mejo. Stroški trgovanja so lahko astronomski za trgovalno bilanco uporabnikov, če niso upoštevani.

Poloniex pristojbine

Poloniex agresivno išče posel pri trgovcih in vlagateljih. Zaradi tega so njihovi honorarji izredno konkurenčni. Za ta znižani stroški se sprejmejo kompromisi. Poloniex je manjša borza z manjšo količino Coinmarketcap, in FTX Volume Monitor Kraken postavljata nad Poloniex.

pristojbine za poloniex

Varnost in zaupanje

Je Kraken varen?

Kraken je ena najvarnejših borz na trgih kriptovalut, ki ne trpi niti enega krama. To je po zasnovi in ​​ne po naključju. Inženirji podjetja Kraken so si vzeli čas za zasnovo sistema, ki deluje in je večinoma uporaben.

Druga neverjetna značilnost je Global Settings Lock. Ta funkcija blokira naslove IP, ki niso povezani z računom.

To je mogoče ponarediti / narediti, da je videti, da se uporablja drug naslov kot dejanski naslov izvora, kar pomeni, da lahko nekdo v Združenih državah Amerike izgleda tako, kot da iz Avstrije računa prek interneta. To bi moral biti ciljni napad in večinoma verjetno krivda uporabnika. To ne bi imelo nič skupnega s Krakenom.

Kraken omogoča uporabo 2FA, zaradi česar je vdor v vaš račun težji, vendar ne nemogoč.

Je Poloniex varen?

Poloniex ni tako varen kot Kraken. Glede na to, kako so 12. februarja 2020 odpravili interno napako in uporabnikom niso povrnili učinkov napak z uporabo zavarovalnega sklada, imamo pomisleke glede sredstev, ki so ostala na tej borzi. Zaradi njihove lokacije je tudi težje poiskati pravno rešitev težav.

Poloniex za nove naslove IP uporablja e-pošto 2FA. Poloniex bo poslal e-poštno sporočilo na vaš registrirani e-poštni račun. Vseboval bo vrsto številk, ki jih lahko vnesete po vaših prijavnih podatkih. To je varno, razen če nekdo vdre v vaš e-poštni račun in ne najde starega e-poštnega sporočila Poloniex ali če v spletu ne omenite svojih interesov za kripto. 2FA lahko uporabite tudi za nadaljnje zaklepanje računa na Poloniexu.

Kraken vs Poloniex: Zaključek

To je odvisno od tega, kako vlagatelj ali trgovec sodeluje z borzo in razpoložljivimi trgi. Tako Kraken kot Poloniex imata svoja trga. Kraken je usmerjen v Ameriko, Poloniex pa se je premaknil proti Kitajski.

Kraken je bolj zanesljiva izmenjava, preprosto zato, ker lahko vidimo, kaj je njihovo vodstvo storilo v preteklosti, in lahko predvidevamo, kaj bodo verjetno počeli v prihodnosti. Pri uporabi Poloniexa ne vidimo težav, saj so provizije za trgovanje z naložbeno platformo cenejše, vendar močno odsvetujemo dolgoročno zadrževanje sredstev na borzi..

Po pravici povedano tudi Krakenu ne zaupamo, niti ključem niti kripto. Po potrebi je treba uporabiti obe menjalnici, ves čas pa naj bodo kupljeni kovanci v denarnicah strojne opreme. Samo kovanci bodo takoj prodani, bodo na menjavi.

Z obema borzama se počutimo samozavestno. Če vlagatelj ali trgovec upošteva ustrezno kripto higieno; preprosto uporabite denarnico strojne opreme, varnostno kopirajte denarnico strojne opreme in nikoli ne puščajte sredstev na borzi. Zaščitite izmenjavo z 2FA in ustvarite varnostno kopijo 2FA.

Poglej tudi:

 • Kraken proti Coinbase
 • Bitstamp vs Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me