China’s Blockchain Service Network (BSN) Guide

Kina Blockchain servicenettverk (BSN) er et nasjonalt initiativ designet for å øke integrasjonen og adopsjonen av Blockchain i store bedrifter. Kina har posisjonert seg som en leder innen Blockchain-utvikling, med 45% av alle blockchain-prosjekter som kommer fra landets bransjer og teknologiske giganter (som Tencent’s Blockchain Accelerator). Bransjen fikk et enormt løft i oktober 2018 da president Xi Jinping uttrykte sin beundring for teknologien bak kryptovalutaer. Nettverket er satt opp for kommersiell bruk og ser ut til å gi en plattform for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å lage en blockchain-applikasjon. Blockchain-teknologier er ekstremt kraftige for bedriftsapplikasjoner, da det muliggjør datasporing i stor skala med en garanti for ektheten av data. Vi har sett virksomhetsfokuserte Blockchain-prosjekter få store partnerskap tidligere, for eksempel Vechains partnerskap med logistikkselskapet DNV GL og revisjonsfirmaene PwC.

Xi JinpingPresident Xi talte personlig til nasjonen om Blockchain Development i 2019

Ved siden av kunngjøringen om sin digitale valuta elektroniske betaling (DCEP) i forrige måned, lanserte Kina også sitt blockchain servicenettverk (BSN) som signaliserer sitt fortsatte skifte mot en digital økonomi. Selv om det ikke ble behandlet med så mye fanfare, har BSN en lignende transformerende effekt som DCEP og er ikke mindre viktig for industrien i og utenfor Kina.

Hva er Kinas Blockchain Services Network (BSN)?

Blockchain Service Network (BSN) er en plattform satt opp for enkeltpersoner, bedrifter og lokale myndigheter som de kan bygge blockchain-applikasjoner på. Hovedmålet for det offentlige nettverket, som ble lansert 25. april, er å skape en one-stop-shop for blockchain i Kina som støtter smarte byinitiativer, andre offentlige nettverk og regioner i den forestående digitale økonomien som Folkerepublikken bygger.

Nettverket vil ha to primære funksjoner. Den første er kommersiell, og dette vil gjøre det mulig for bedrifter / blockchain-oppstart å bruke nettverket til å utvikle applikasjoner, og tilby et offentlig alternativ til de private blockchain-nettverkene som allerede eksisterer. Ved siden av dette vil BSN også tilby en grunnleggende allianse for konsortiekjeder for bruk for smarte byer og digitale økonomier. Ifølge rapporter vil nettverket fokusere på åpenhet, offentlig nytte, skalerbarhet, åpen kildekode, multi-portal, lave kostnader og autonomi.

Initiativet vil også være en integrert del av forskningen i offentlige bruksområder for blockchain og styring. Nettverket vil også fremme forskning på andre områder og se etter å fremme en utviklingsøkologi, ifølge BSN-alliansen President Liu Yunan.

Liu Yunan BSN-president (kilde: SIC.com)

Partnernettverk og organisasjoner

Opprettelsen av BSN har blitt gjort av en rekke kjente ansikter innen teknologibransjen. Den ledende forskningen var den kinesiske regjeringenes tankesmie, State Information Center (SIC), hvis forskningsgruppe for smart byutvikling fokuserte teamet. Andre institusjoner som hjalp til med utviklingen, inkluderer teleselskapet ChinaMobile og bank / betalingsnettverk, Kinas UnionPay. Når det gjelder kryptovalutaindustrien, var utveksling Huobi en overraskelse inkludering i sin utvikling.

Liste over noen medlemmer av BSN-utviklingsforeningen (Kilde: CoinTelegraph)

Teknologi bak BSN

Nettverket vil bruke en spesialbygd blockchain, og det har vært en rekke selskaper involvert i teknologiens forskning og implementering. Den ledende gruppen i etableringen er FISCO, eller Financial Blåsekjede Shenzhen Consortium. Denne gruppen inkluderer Tencent sin digitale valuta lommebok Webank og Cloud, Huawei, og Shenzhen Securities Communication.

FISCO- BCOS

FISCO opprettet BCOS open source-nettverk. Basert på Ethereums blockchain bruker BCOS forskjellige funksjoner som bevis på null kunnskap og lar individuelle tillatte kjeder kjøre samtidig. 

Tencent har spilt en integrert rolle i utviklingen, med sin digitale bank, Webank, som leverer smart kontrakt Digital Asset Modeling Language for FISCO BCOS.

Nettverket har allerede vist seg å være populært i sin første Beta-periode som begynte for seks måneder siden. Rapporter har antydet at 2000 utviklere hadde registrert seg til testperioden, og laget blockchain-applikasjoner for offentlig velferds veldedighet og elektroniske fakturaer.

Både DCEP-prosjektet og BSN er alle sentrale strukturer i Kinas teknologiske plan, kalt “Kina standarder 2035”. Dokumentet, som skal utgis senere i år, viser hvordan teknologiene vil forme det neste tiåret. 

BSN Beta-testing

Den første testplanen ble lansert i oktober 2019 og avsluttet nylig før lanseringen i april. I følge lokale medierapporter gikk beta-testingen for kommersiell bruk bra. Rundt 2000 utviklere sluttet seg til testperioden, og laget blockchain-applikasjoner for offentlig velferd og veldedighet og elektroniske fakturaer. Foreløpig har nettverket 128 offentlige noder, hvorav flertallet kommer fra Kina, men et lite antall er utenlands som strekker seg over seks kontinenter..

Pilotprosjekter for BSN

Huangzhou var pilotby for BSN

Byen som nettverket ble testet i var Hangzhou i Øst-Kina etter at den lokale regjeringen signerte en avtale med forskningsgruppen. I følge Chinadaily, BSN ble rullet ut i forbindelse med Hangzhou’s City Brain-plattform og fokusert på forbedring av e-styring, desinfisering av hoteller og mer individualiserte teknologiske tjenester. Systemet vil også bli brukt til å spore problemer på lokalt nivå som trafikksikkerhet, med brukere som oppfordres til å rapportere eventuelle problemer de ser i samfunnet.

I tillegg til pilotprosjektet i Huangzhou, var det også en prøve for et kredittvurderingssystem basert på blockchain som ville spore små og mellomstore bedrifter som ønsket å få finansiering fra banker..

Blockchain i Kina

Blockchain har lenge vært en teknologi som beundres i Kina, preget av lederen Xi Jinpings direkte markedsføring av den i oktober 2019. Selv uten Xis kommentarer har Kina fortsatt vært den ledende nasjonen for blockchain-adopsjon med 45% av alle prosjekter som kommer fra Kina i henhold til data fra Mutual Chain Pulse Research Institute.

Gjensidig kjedeforskningsgraf på antall blockchain-prosjekter etter nasjon

Toppteknologiske selskaper som har blockchain-prosjekter inkluderer Tencent, selskapet bak WeChat, Alibaba, gjennom Ant-økonomiteamet og Baidu, leverandøren av søkemotoren på internett. 

Provinsstyrelser over hele landet har implementert forskjellige blockchain-prosjekter. Mer nylig har skiftet vært mer nasjonalt med Blockbeats rapporter fra 12. mai og hevdet at departementet for menneskelige ressurser og sosial sikkerhet i Kina ser etter 10 nye roller med hensyn til blockchain, disse inkluderer Blockchain Engineering Technicians og en Blockchain Application Operator.

ALLE BSN og DCEP er koblet sammen?

Selv om det ikke er noe konkret for øyeblikket, ser det ut til at både DCEP og BSN vil være koblet sammen. Bevis for dette kommer fra rapporter om Webank som skriver smart kontrakt digital asset modelleringsspråk. Det er tydelig at både blockchain og en digital yuan er integrerte deler av Kinas fremtid, noe som vil være nedfelt skriftlig i Kina 2035-standarddokumentet som skal utgis senere i år. Dokumentet er en femtenårsplan for Kinas utvikling, og blockchain / digitale valutaer vil være en integrert del. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me