Filecoin: Hva er det, og hvorfor er det så populært i Kina?

Filecoin ($ FIL) er opprettet av Protocol Labs og har som mål å gi en reell brukstilfelle for blockchain-teknologi utenfor økonomi. Som navnet antyder, handler det om filer. Men siden systemet er desentralisert, hvordan garanterer det sikkerhet og tilgjengelighet? Er også de som lagrer filer betalt? Her ser vi på hva Filecoin er, pluss årsakene til at det har blitt en ganske sensasjon i Kina.

Sammendrag

  • Filecoin er et desentralisert nettverk for lagring av filer. Brukerne betaler for at filene deres skal lagres, mens de som hjelper til med lagring belønnes med $ FIL-tokens.
  • Prosjektet samlet inn USD 200 millioner i sitt Initial Coin Offering (ICO) i 2017. Mainnet-lanseringen vil være rundt 15:00 (UTC) 15. oktober 2020.
  • Filecoin har allerede vært på den kinesiske radaren siden 2018 hvor kinesiske firmaer har begynt å markedsføre Filecoin cloud mining-tjenester. Det anses å være lettere å bryte fordi det ikke er nødvendig med spesialiserte gruveutstyr.
  • Filecoin er også populært i Kina på grunn av spekulasjoner om prisen på $ FIL-tokens. Noen børser tilbyr allerede $ FIL-handel på IOU-basis.

Hva er Filecoin ($ FIL)?

Filecoin er et desentralisert fillagringsnettverk som belønner brukere som lagrer filer. De som oppbevarer filer, blir referert til som gruvearbeidere. Brukere betaler for at filene deres skal lagres mens lagring av gruvearbeidere blir belønnet for sitt arbeid.

Dens distribuerte natur tillater peer-to-peer-fillagring og hentingsdesign. Plattformen har en innfødt virtuell valuta kalt FIL, som brukes til å belønne gruvearbeidere.

Nettverket er inspirert av Web3, en avansert programvareutviklingsarkitektur som eliminerer sentralisering. Filecoin kan også tilby fillagringstjenester til andre desentraliserte plattformer. Videre projiserer nettverket en måte å muliggjøre transaksjonsinteraksjon med andre blockchain-plattformer som fremmer interoperabilitet.

Hva er Filecoin Token $ FIL?

Filecoin token $ FIL er plattformens opprinnelige virtuelle valuta som brukes til å belønne gruvearbeidere. Merk at Filecoin mainnet ikke har lansert ennå og FIL-tokens er ikke i omløp. Imidlertid, som det vil sees nedenfor, handler noen børser allerede FIL på IOU-basis. Dette betyr at brukere bare vil motta FIL-tokens i fremtiden. Dette har imidlertid ikke avskrekket entusiaster, med FIL som har mer enn USD 100 millioner dollar i handelsvolum hver 24. time, og prisene ser ut til å være i en oppadgående bane..

Ved lanseringen av Filecoin mainnet (se nedenfor) vil Huobi Global lansere $ FIL og åpen handel, innskudd og uttak. Andre børser har også skyndt seg til å liste opp et av de mest omtalte kinesiske prosjektene siden 2017, som Binance og FTX-børser..

Filecoin Mainnet Launch

Protocol Labs ledet prosjektets ICO i 2017. Støttet av toppnavn i risikokapital som Sequoia og Andreessen Horowitz, ble $ 200 millioner samlet inn.

ICO ble etterfulgt av utsetting av testnett til 2019. Protocol Labs lovet opprinnelig lanseringen av mainnet i første kvartal 2020.

Filecoin mainnet har nå blitt lansert i epoke 148.888- klokka 15.00 (UTC) 15. oktober 2020. Du kan sjekke statusen til kjeden her.

Hvordan Filecoin fungerer

For brukere

Brukere på plattformen blir belastet for lagring av filer. Lagringskostnadene varierer imidlertid avhengig av om en bruker velger hastighet fremfor redundans og omvendt. Også lagringsprisene påvirkes av tilgjengelighet og etterspørsel.

For lagring av gruvearbeidere / leverandører

På Filecoin-protokollen kan en lagringsleverandør enten være en person eller en organisasjon. Og de eneste kriteriene for å bli gruvearbeider er å ha ledig plass på harddisken og en internettforbindelse. Gruvearbeidere vil også ha tilgang til hele bassenget av Filecoin-brukere.

For jevn bruk gir nettverket et standard applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt for gruvearbeidere og annonserer deres tilgjengelighet. Uten individuell markedsføring er lagringsleverandører avhengige av hastighet, lagringsplass og pålitelighet for å ve brukere og tiltrekke seg belønninger.

Filecoin har en selvhelbredende funksjon som automatisk sjekker om filer i blockchain er lagret riktig. I tillegg gjør funksjonen det mulig for nettverket å oppdage defekte gruvearbeidere og lastene deres kan distribueres til andre gruvearbeidere.

Prosessen med selvhelbredelse genererer spor som viser en gruvearbeiders historie på nettverket. Et godt omdømme gir dem flere lagringsmuligheter og dermed flere belønninger. Systemet bruker proof-of-file og proof-of-storage-mekanismer som ikke er energiintensive, som proof-of-work-mekanismen som brukes av Bitcoin (BTC).

Bortsett fra gruvearbeidere med generell lagring, er det også gruvearbeidere. Denne typen gruvearbeidere må ha en sterk internettforbindelse ettersom de forhåndshenter de mest nedlastede filene og leverer dem til brukere som er i nærheten. Etterpå blir de belønnet for å legge til rette for en jevn trafikkflyt på nettverket.

Kina er all-in på Filecoin

Gruvearbeidere vurderer seriøst Filecoin

Selv om protokollen ikke krever spesialiserte gruveutstyr for tilgang, følger Kina med å utvikle Filecoin-gruvedrift. Videre spekulerer kinesiske investorer allerede på FILs pris. Faktisk har kineserne allerede vært i Filecoin siden så tidlig som i 2018, og med lanseringen av mainnet potensielt uker unna, blir hypen bare sterkere.

Da Protocol Labs for eksempel kunngjorde et insentivprogram i begynnelsen av juni 2020, begynte kinesiske firmaer å markedsføre sky mining-tjenester som brukere kan inngå kontrakt og bruke til å gi lagring til Filecoin-brukere.

Med populariteten til kryptovaluta-gruvedrift i Kina, er det ikke overraskende at disse firmaene tiltrukket et minimum på $ 500.000 i salg de første dagene. I tillegg avslørte data fra blockchain-oppdagere at de ledende lagringsgruverne på Filecoin ligger i Kina. Kumulativt utgjør disse gruvearbeiderne over 80 prosent av nettverkets gruvedriftkraft for testnettlagring med omtrent 15 petabyte (15 000 terabyte).

Imidlertid kan det enorme opptaket av lagringsdrift i det asiatiske landet tilskrives landets kjærlighet til Bitcoin og andre gruvedriftaktiviteter i kryptovaluta. Selv om Bitcoin-handel er forbudt i Kina, er mesteparten av Bitcoins gruvekraft fortsatt konsentrert i landet på omtrent 65 prosent.

Også før Filecoin ble satt i gang, var gruvedriftens maskinvareselskaper allerede i ferd med å hypse produktene sine. Andy Tian, ​​medstifter av 1475, et maskinvareproduserende selskap, mener at Kinas Filecoin-gruvedrift er delvis drevet av det faktum at ideen bak gruvedriften er enklere for detaljhandelsgruvearbeidere sammenlignet med gruvedrift BTC der ASIC-er brukes..

Forventningen i Kina er så høy at Filecoin gruvedriftprogramvare og maskinvare for mer enn 15 millioner dollar har blitt stashed av gruvebassenger som venter på investorer og egengruvedrift. Andre store BTC-gruveselskaper som RRMine solgte angivelig $ 15 millioner i cloud computing-kontrakter “innen få minutter.” RRMine akkumulerer også FIL gruvedrift.

Dessverre er det ikke mengden ledig plass du gir til nettverket som betyr mer, men mengden forseglede data. Selv om tilgang til FIL-protokollen ikke krever massiv prosessorkraft, gjør forsegling av data på en harddisk det.

Forseglingen kan gjøres ved å utnytte strøm fra en CPU eller en GPU-maskinvare. Å kaste et stykke spesialutstyr i blandingen gjør det imidlertid raskere, slik at gruvearbeidere kan forsegle mer data på en dag. Til gjengjeld får de også flere belønninger.

Kinesiske selskaper spekulerer også i Filecoin

Men det stopper ikke ved gruvedrift. Nær 50 kryptovaluta-børser i det sørøst-asiatiske landet, inkludert Biki Exchange og MXC Exchange, har FIL-futures servert med Tether (USDT) på menyen. Vær imidlertid oppmerksom på at dette bare er en IOU, da token faktisk ikke er utgitt ennå.

Cryptocurrency data aggregator plattformer som CoinMarketCap, Feixiaohao, registrerte omtrent $ 100 millioner i handelsvolum på 24 timer. Prisen på Filecoin-futures har imidlertid svingt fra $ 11 til $ 28 til $ 18 i løpet av få dager.

Noen firmaer som driver med skykontrakter, for eksempel Mars Finance, projiserer en årlig avkastning på 300 prosent for FIL-gruvearbeidere uten å gi mengden FIL-tokens hver terabyte med kontraktplass kan gi.

Konklusjon

Selv om mainnet og reglene for lagringsdrift ennå ikke er utgitt, har det kinesiske samfunnet lenge gravert mot Filecoin. Noen av årsakene bak denne manen kan være på grunn av Kinas ujevne innenlandske investeringslandskap som har fremmedgjort middelklasseindivider på jakt etter attraktive investeringsmuligheter.

Også Kinas stive holdning til kapitalkontroll har ført til at kinesiske investorer søker anerkjente kryptovaluta eller blockchain-baserte prosjekter som kan legge til rette for økonomisk interaksjon med resten av verden. Filecoins tilknytning til ledende venturekapitalfirmaer gjør det attraktivt for det kinesiske samfunnet. Lagringsgruvedagen gjør det også enkelt for gruvearbeidere og investorer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me