Kinas Blockchain Initiative: Landsdekkende innsats for å adoptere Blockchain

Kinas Blockchain-initiativ

Kina har startet et landsdekkende initiativ for raskt å ta i bruk Blockchain Technology og “presserende” utvikle brukssaker. Kina President Xi Jinping personlig appellerte for en større hastesetning for å utvikle blockchain foran sentralkomiteen for det kommunistiske partiet i Kina. Denne følelsen ble ekkoet inn av statlige medier People’s Daily publiserte en forsiden artikkel om “Plassering av Blockchain som et av landets kjerneinitiativer, med mål om viktige gjennombrudd”. På toppen av dette hadde den nasjonale TV-stasjonen CCTV-2 forskjellige nyhetssegmenter dedikert til diskusjon blockchain-teknologi – med hovedvekt på at Blockchain, ikke Bitcoin, er Kinas hovedfokus.

Kinas ledende avis, People’s Daily, krever Blockchain Adoption

Dette enorme initiativet til å presse Blockchain er tydelig knyttet til lanseringen av Kinas nasjonale digitale valuta – “DCEP” (Digital valuta / elektronisk betaling). Denne nye valutaen er utstedt av People’s Bank of China (PBoC), og vil fungere som erstatning for Researve Money (M0) og som en digital kontant. DCEP vil i utgangspunktet bli rullet ut til banker tilknyttet PBoC og til slutt til allmennheten via Tencent og Alibaba.

Det er viktig å påpeke at DCEP vil være en sentralisert & privat blockchain. Ny valuta på nettverket vil bli utstedt av PBoC via myndighet fra den kinesiske regjeringen. Det vil ikke være offentlig deltakelse i nettverket, i motsetning til det desentraliserte Bitcoin-nettverket som bruker Blockchain til å danne en åpen offentlig konsensus.

YouTube-plakat

Blockchain, ikke Bitcoin

Et av de viktigste konfliktområdene i kryptovalutaområdet er om en privat eller sentralisert Blockchains har verdi.

  • Uttalelse 1: Bitcoin, ikke Blockchain
  • Mening 2: Blockchain, ikke Bitcoin

Tilhengere av Bitcoin hevder at Blockchains nøkkelverdi er at den tillater et desentralisert nettverk, et ledeløst nettverk hvor alle kan bli med, delta og verifisere transaksjoner. Argumentet er at hvis formålet med en Blockchain er å registrere transaksjoner som en database, vil sentraliserte databaser som MySQL eller MongolDB ha høyere effektivitet enn Blockchain. Dermed ville det bare være fornuftig å bruke Blockchain når det er behov for offentlig åpen konsensus. Etter dette argumentet er kryptokurver som Bitcoin og Ethereum nødvendig for at en Blockchain skal fungere, da de spiller en egen rolle i å belønne gode aktører på nettverket..

People’s Daily gjør det eksplisitt at Blockchain er mer enn Bitcoin

Tilhengere av Blockchain hevder at Blockchain tilbyr sikkerhet og gjennomsiktighet, noe som gir den en klar fordel i forhold til tradisjonelle databaser. Kina tar dette argumentet et skritt videre og fraråder aktivt bruken av kryptovalutaer og handel med kryptovalutaer (f.eks. kryptovalutautvekslinger er forbudt i Kina).

Regjeringen tolererer “Air Coins” og Cryptocurrency Speculation

Chinese State Media People’s Daily etterlyste en slutt på kryptovaluta-spekulasjoner og hvitvasking av penger

Statlige medier People’s Daily har eksplisitt kondensert kryptovaluta-spekulasjoner og førte anklager mot ”luftvaluta”. Air Currency, eller luftmynter, er et kinesisk daglig taleuttrykk som brukes om kryptovalutaer som ikke har noen egenverdi, veldig mye som luft. Dette tiltaket er designet for å motvirke økningen i stressede risikovillige kapitalinvesteringer i forskjellige kryptovalutaer i Kina, hvorav mange ikke har en reell brukstilfelle. I tillegg ba artikkelen eksplisitt om at ulovlige transaksjoner og hvitvasking ble rettet, noe som antydet ytterligere håndhevingstiltak mot ingen statsregulerte kryptovalutaer. Denne tunge håndhevelsen kan sees på som et “pinne” -tiltak for å presse brukere vekk fra desentraliserte kryptokurver til den sentraliserte nasjonale valutaen, DCEP.

“Blockchain is a Scam” er sensurert av sosiale medier

WeChat blokkerer artikler som kaller Blockchain en svindel

Eksperimenter gjort av @cn_Ledger og andre kinesiske mediekilder har funnet at artikler som kaller Blockchain en “svindel”, blir aktivt sensurert i Kina. Alle som legger ut disse artiklene, vil oppdage at de raskt blir slettet og kan møte potensielle kontosuspensjoner. Denne typen medieinnholdskontroll er standard i Kina når sentralpartiet utsteder en bestemt doktrine. Medieplattformer er raske å overholde, ellers vil de risikere fjerning av ICP-lisensen deres.

Cryptocurrency Mining er ikke lenger “utestengt” i Kina

Den kinesiske regjeringen er ikke lenger presse på for eliminering av gruvedrift av kryptovaluta (som Bitcoin og Ethereum mining). Dette er en fullstendig 180 ° reversering av regjeringens politikk vil tre i kraft 1. januar 2020, noe som betyr at gruvedrift vil være en lovlig og avgiftspliktig industri i Kina. Tidligere var “Cryptocurrency Mining” en del av en liste over bransjer som skal elimineres. Denne endringen kommer direkte fra den nye utgaven av Kinas veiledningskatalog for industriell strukturjustering, der en oppdatert revisjon ikke lenger nevner kryptokurvedrift som en bransje som skal fases ut.

Tradisjonelt har Kina alltid spilt en viktig rolle i Bitcoin, Ethereum, Litecoin og DASH mining. Dette skyldes hovedsakelig den store tilførselen av billig strøm i Kina (spesielt i Sichuan og mongolske regioner), der strømkostnadene kan gå så lave var $ 0,02 USD per kw / t. For å finne ut mer om Bitcoin-gruvedrift, sjekk ut den komplette Bitcoin-gruvedriften.

Samlet sett sender denne politiske reverseringen sterke positive signaler om kryptovalutaer i Kina. Dette er en klar indikator på at Kinesiske myndigheter anerkjenner viktigheten av gruvedrift og det er rollen i desentraliserte offentlige Blockchains. Slike politiske endringer antyder en positiv fremtid der andre retningslinjer som stopper utvikling av kryptovaluta, kan reverseres.

Handel med kryptovaluta er fortsatt utestengt

Kina har forbudt handel med kryptovaluta siden 2017. Regjeringen har tatt ned kinesisk drift av store fiat-børser som OKex, Huobi og BTChina. Kinesiske børser har ikke lenger fiat-bankkontoer. Når brukere går over til peer-to-peer-handel. Alipay har gjort det klart at det ikke vil tolerere kryptohandel på sin plattform.

Hva med kinesiske Blockchain-prosjekter som Vechain og NEO

Mens Kinas Blockchain Initiative eksplisitt fraråder spekulasjon i kryptokurver – blomstrer Blockchain-prosjekter i Kina. Dette er en kryptovaluta som er en kjernedel av Blockchain – Satoshi Nakamoto opprettet Bitcoin og Blockchain sammen i sin Hvitbok 2009. Så mens sentralregeringens publikasjoner prøver å redusere kryptovaluta-spekulasjoner, hver offentlig kryptovaluta-nettverk må ha et tilknyttet plattformtoken.

Å ha Blockchain-initiativet presset frem vil i stor grad hjelpe adopsjonen av prosjekter som Vechain i Kina. På slutten av dagen validerte regjeringen verdiproposisjonen til Blockchain og svarte mange skeptikere som er kritiske til Blockchains virkelige livssak..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me