Ledger Nano S Review (2020): Bitcoin-portemonnee met een beperkt budget?

Ledger Nano S is de meest populaire hardwareportefeuille voor cryptovaluta (meer dan 1,4 miljoen verkochte eenheden). De Nano S is de meest veilige en betaalbare optie om cryptocurrencies op te slaan. Deze beoordeling helpt u te beslissen of de Ledger Nano S de juiste hardware wallet voor u is, waarbij gekeken wordt naar elementen als beveiliging, design, mobiliteit en ondersteunde munten. Dit jaar heeft Ledger een nieuw model uitgebracht, de Ledger Nano X.

De Nano S is echter niet verouderd en blijft naar onze mening nog steeds sterk. Het is nog steeds een goede keuze voor informele cryptocurrency-handelaren die niet veel altcoins verhandelen, of die hun cryptocurrencies voor beveiliging op meerdere apparaten willen opslaan. De Ledger Nano S is te koop voor USD $ 59.

KLIK HIERONDER OM TE KOPEN!

Ledger Nano SLedger Nano S

Belangrijkste kenmerken van de Ledger Nano S

  • Topklasse beveiliging om uw cryptocurrencies te beschermen tegen hackers.

  • Betaalbare prijs- geschikt voor beginners die een goedkope en betrouwbare hardware wallet willen.

  • Uniek uitzetfuncties zodat u cryptocurrency kunt VERDIENEN terwijl u ze veilig houdt. Lees hier meer over uitzetten.

Uitzetten en verdienen

Ledger Live maakt het mogelijk om Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) en Algorand ($ ALGO) uit te zetten. Gebruikers kunnen hun cryptocurrencies vergrendelen en in ruil daarvoor krijgen ze rente. Deze functie breidt Ledger uit tot meer dan alleen een veilige plek om uw cryptocurrency op te slaan, het kan u zelfs helpen uw digitale activa te laten groeien..

Uw digitale activa uitzetten kan in 3 eenvoudige stappen. Eerste, bevries je tegoeden door in te loggen op Ledger Live, de relevante account te kiezen voor het tegoed dat je wilt inzetten en op “beloningen verdienen” te klikken. Er verschijnt een pop-upvenster. Daar kunt u het bedrag in uw portemonnee selecteren dat u wilt bevriezen. ten tweede, stem op uw validator (s) die de blokken op uw netwerk zullen maken en de cryptocurrency die wordt verdiend door deze blokken te maken, wordt opnieuw verdeeld onder de kiezers. Ten slotte, claim uw beloningen door op “Claim” te klikken in uw relevante account. Beloningen kunnen elke 24 uur worden opgeëist.

Wisselen

Ledger heeft een Ledger Swap-functie uitgebracht waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen uitwisselen via hun partner Changelly. Hoe dit werkt, is dat u uw cryptocurrency vanaf uw apparaat naar Changelly stuurt, die u de geruilde cryptocurrencies terugstuurt.

Om deze functie te gebruiken, heb je het volgende nodig: Ledger-apparaat, Ledger Live, de app voor de crypto die je wilt ruilen en ontvangen, en ten slotte de uitwisselingsapp.

Kredietverlening

Ledger werkt mee Verbinding ($ COMP) om gebruikers in staat te stellen DAI, USDT en USDC te lenen via het gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) van Compound. Het doel hiervan is dat de geldschieter een jaarlijks percentage kan verdienen.

Er zijn tal van voordelen wanneer u Ledger gebruikt om te lenen:

Controle: U heeft de controle en het bewijs dat de crypto die u uitleent en de rente genereert, uw eigendom is. Dit komt doordat deze functie wordt gedaan via Compound, en wanneer u uitleent op het platform, krijgt u er “cTokens” voor terug. cTokens vormen het bewijs van uw eigendom van de uitgeleende cryptocurrencies en de gegenereerde rente. Deze cTokens worden door u opgeslagen totdat u uw uitgeleende activa en rente terug wilt, en in dat geval hoeft u de cTokens alleen maar terug te sturen naar het slimme contract..

Veiligheid: cTokens worden opgeslagen op uw hardwareportefeuilles.

Gemak: De uitleenfuncties van Compound zijn rechtstreeks beschikbaar via Ledger Live.

Crypto lenen met Compound en Ledger Live gaat in 3 eenvoudige stappen. Ten eerste, op Ledger Live’s Manager, installeer de applicatie voor de cryptocurrency die u wilt uitlenen en maak een account aan. ten tweede, schakel uw account in om het slimme contract van Compound te autoriseren voor interactie met uw account. Tenslotte, selecteer het aantal cryptocurrencies dat u wilt uitlenen en voer een transactie uit naar Compound, verifieer en keur de transactie op uw apparaat goed.

Beveiligingsfuncties

Ledger Nano S BeveiligingsfunctiesLedger Nano S heeft 2 hardwarechips: ST31H320 & STM32F042

Een van de belangrijkste redenen om Ledger-hardwareportefeuilles te kopen, is de reputatie van het bedrijf op het gebied van beveiliging. Hardwareportefeuilles voor cryptocurrencies zijn als bankrekeningen: ze bieden volledige toegang tot fondsen en hebben beveiliging van bankkwaliteit nodig. Ledger Nano S bevat twee hardware-chips:

  • Beveiligd elementST31H320 (secure) is onafhankelijk gecertificeerd CC EAL5 + en slaat de private key op en ondertekent transacties
  • BesturingssysteemSTM32F042 chip is verantwoordelijk voor Ledger’s eigen BOLOS-besturingssysteem.

Beveiligde elementen zijn afzonderlijke stukjes hardware (tweede beveiligingslaag) met hun eigen opslag en beperkte functionaliteit waar hackers geen inbreuk op kunnen maken.

Zelfs als uw computer is gehackt of gecompromitteerd, houdt het Ledger uw cryptocurrencies veilig. Apparaten zoals de Trezor One en Trezor Model T hebben gekozen geen beveiligde elementen hebben en hebben slechts één beveiligingslaag.

De Nano X en Nano S zijn ook de enige cryptocurrency hardware wallets op de markt die CSPN (First Level Security Certificate) hebben ontvangen certificering uitgegeven door de ANSSI (Nationaal Agentschap voor de beveiliging van informatiesystemen​Het certificatieschema evalueert meerdere aspecten van de beveiliging van een apparaat, waaronder firewall, identificatie, authenticatie en embedded software, door het meerdere aanvalsscenario’s te doorstaan.

Net als bij de Nano X kunnen gebruikers hun geld ook beschermen met een pincode en wachtwoordzin. De pincode is bedoeld om uw apparaat over het algemeen te ontgrendelen om het te gebruiken. Terwijl u naast uw primaire pincode ook portefeuilles kunt instellen die worden beschermd door een wachtwoordzin.

Stel dat u wordt bedreigd om uw apparaat te ontgrendelen, u kunt ze de pincode geven om met minder geld toegang te krijgen tot portefeuilles. Ondertussen bevindt het grootste deel van uw crypto-activa zich in portefeuilles die met een wachtwoordzin zijn beveiligd.

Met firmwareversie 1.6., de beveiliging van de Nano S is verder verbeterd.

  • Willekeurige volgorde van cijfers en symbolen voor het invoeren van een pincode. Zodat andere mensen uw pincode niet meer kunnen raden door te tellen hoe vaak u op de knoppen klikt.
  • De besturingssysteemchip van het apparaat wordt bijgewerkt door het beveiligde element. Ledger zegt dat dit de beveiliging van het updateproces zal verhogen en de gebruikerservaring zal verbeteren.
  • Schermjitter en gedeeltelijke schermaversie toegevoegd. Deze update was Ledger’s reactie op opmerkingen dat hackers mogelijk vertrouwelijke informatie kunnen herstellen die wordt weergegeven op het OLED-scherm van het apparaat door het stroomverbruik te meten. Hieronder staan ​​twee afbeeldingen die het stroomverbruik van het apparaat voor en na de firmware-update laten zien.

Vóór de firmware-updateVóór de firmware-update. Het stroomverbruik is in een voorspelbaar patroon. Na de firmware-update. Het stroomverbruik vertoont een onvoorspelbaar patroon en de pincodeweergave is omgekeerd.

Als we het apparaat na de update gebruiken, merken we dat het enigszins onhandig kan zijn om de pincodecijfers niet meer in de juiste volgorde in te voeren. Bij cryptocurrencies komt veiligheid echter altijd boven gemak. En met de toegevoegde gedeeltelijke scherminversie zien we dat Ledger’s premieprogramma is niet alleen een PR-stunt. Ledger heeft de inzendingen onderzocht en de beveiligingsverbeteringen doorgevoerd, zelfs als de voorgestelde hack slechts hypothetisch was.

Ledger hack?

In juli 2020 heeft Ledger bevestigd ze leden een datalek waardoor een ongeautoriseerde derde toegang kreeg tot de e-commerce- en marketingdatabase van Ledger. Als gevolg hiervan werden ongeveer 1 miljoen e-mailadressen blootgesteld. Verder kregen 9.500 klanten meer informatie, zoals hun voor- en achternaam, postadres, telefoonnummer en bestelde producten.

Ledger had de zaak bij de autoriteiten gemeld en werkt mee Oranje Cyberdefense onderzoeken.

Na het datalek hebben gebruikers gemeld dat ze phishing-e-mails en sms-berichten hebben ontvangen door hen te vragen een nieuwe versie van de Ledger-software te downloaden. Als gebruikers op de link in de e-mail klikken, worden ze doorgestuurd naar een nep-gekloonde versie van de Ledger-site. Als gebruikers daarna de “update” downloaden, wat in feite een malware is, zou het gebruikers om de herstelzin van hun Ledger vragen. De ingevoerde herstelzin wordt vervolgens door de aanvaller gebruikt om de portemonnee van de gebruiker te herstellen en de cryptocurrencies van de gebruiker naar de portemonnee van de aanvaller te sturen. Voor een volledige uitleg over hoe de phishing-aanval werkt, zie het rapport van Kraken.

phishing mailPhishing-e-mail verzonden vanaf het adres [email protected] (Afbeelding tegoed: Kraken

Daarom was dit incident een “datalek” in plaats van een “hack”. Wat nog belangrijker is, deze inbreuk had geen link of impact op de Ledger-hardwareportefeuilles of de Ledger Live-app. Cryptocurrencies die op de Ledger-apparaten zijn opgeslagen, hebben nooit gevaar gelopen.

Zelfs vóór de firmware-update scoorde de Nano S volledige cijfers op het gebied van beveiliging, en we merken op dat de hack geen invloed heeft op het Ledger-apparaat zelf, dus onze scores blijven ongewijzigd.

5/5 Beveiligingsbeoordeling

Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Ondersteunde munten op Ledger Nano SOndersteunde munten op de Ledger Nano S.

Ledger heeft een van de meest diverse ondersteuning voor verschillende cryptocurrencies zoals NEO, Vechain en Monero. Met hun open beleid voor ontwikkeling vanuit projectteams, de Ledger Nano S ondersteunt 1100+ verschillende activa. Veel van deze activa, zoals Vechain of NEO, zijn niet te vinden op concurrenten zoals de Trezor Model T of KeepKey, waardoor Ledger de enige hardware wallet is die beschikbaar is voor veel munten.

Een van de eerste zwakke punten van de Nano S was dat het slechts mogelijk was om 2-3 apps op het apparaat te passen. Maar de NIEUWE Firmwareversie 1.6 uitgebracht op 13 november 2019, kunnen gebruikers nu 5-11 apps installeren (afhankelijk van het type app dat is geïnstalleerd). Dit zal zeker de gebeden beantwoorden van veel gemiddelde cryptocurrency-houders die over het algemeen ongeveer 5-10 verschillende munten bezitten.

Als u nog steeds meer apps nodig heeft, kunt u deze beperking ondervangen door apps die niet worden gebruikt te verwijderen en in de toekomst opnieuw te installeren. Als u apps verwijdert, worden geen munten verwijderd – alle accountinformatie blijft behouden. De nieuw uitgebrachte Ledger Nano X lost dit probleem op door het interne geheugen te vergroten tot 2 MB.

De firmware-update van Ledger loste direct een aanzienlijke zwakte in de Nano S op.Hoewel het de Nano X nog steeds niet kan verslaan in termen van ondersteuning voor meerdere valuta, zal de update zeker goed genoeg zijn voor uw typische cryptocurrency-handelaar. Om deze reden geven we onze duimen op en hebben we de score verhoogd van 4/5 naar 4,5 / 5 voor ondersteuning voor meerdere valuta’s.

4.5 / 5 Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Hardware-ontwerp

Ledger Nano S-schermLedger Nano S vergeleken met Nano X

Ledger Nano S heeft twee hardwareknoppen – aan de bovenkant van het apparaat. Met deze twee knoppen hebben we toegang tot menu’s (houd beide knoppen ingedrukt), maak selecties (druk op beide knoppen) en voer zelfs herstelzinnen in (gebruik de knoppen om te scrollen). We ontdekten dat het invoeren van pincodes en herstelzinnen vervelend was met slechts 2 knoppen – misschien zou een touchscreen of extra knoppen kunnen helpen.

Met de nieuwe update 1.6 heeft de Ledger Nano S een verbeterde display-gebruikersinterface waar het volledige cryptocurrency-adres wordt weergegeven zonder te scrollen. Dit zorgt voor een eenvoudigere verificatie van de doelbestemming. De Nano S gebruikt een USB micro-B-interface om op te laden en verbinding te maken met de pc.

3.5 / 5 voor hardware-ontwerp

4/5 van gebruiksgemak

Waarom een ​​Hardware Wallet gebruiken

Bij traditionele valuta’s bent u, de gebruiker, de belangrijkste persoon. Als u ooit uw bankkaart bent kwijtgeraakt, kunt u altijd naar de bank gaan met een soort identificatie en verzoeken om toegang tot uw rekening..

Cryptocurrencies geven echter niets om de fysieke persoon, maar om de privésleutel die aan de portemonnee is gekoppeld. De privésleutel wordt gebruikt om de rekening en transacties te verifiëren. Iedereen die toegang heeft tot deze sleutel kan geld overmaken en daarom moet u deze veilig bewaren. Een ander ding is dat transacties in cryptocurrency niet kunnen worden teruggedraaid.

Hardware portemonnees kan u hiertegen beschermen. Ze voegen een extra beveiligingslaag toe door de privésleutel op het apparaat zelf op te slaan. De enige manier om het te hacken, is door fysieke toegang te hebben tot de hardwareportefeuille of met de back-upzin.

Ledger Nano S is het waard in 2020?

De Ledger Nano S is de meest betaalbare hardware-portemonnee voor slechts $ 59. Ook al is het het minst dure apparaat, het heeft eersteklas beveiliging met een CC EAL5 + -beveiligingselement (beveiliging van militaire kwaliteit). Dit apparaat is geweldig voor elke cryptocurrency HODLer die niet veel verschillende activa in bezit heeft.

Een klein nadeel van de Nano S is dat de nieuwe firmware 1.2.4-5 en Ethereum applicatie-update (Ethereum 1.6.0) alleen beschikbaar is op de Ledger Nano X. Met deze updates kunnen gebruikers een openbare Ethereum 2.0-sleutel afleiden en valideren dat de openbare sleutel voor opname die in het depositocontract wordt gebruikt, daadwerkelijk bij dat apparaat hoort.

Het Ledger-team werkt echter aan integratie voor Nano S.

Ledger handhaaft zijn ondersteuning voor de Nano S en laat gebruikers zien dat het apparaat nog steeds relevant is, zelfs met de nieuwere Nano X.Daarom is het duidelijk dat Ledger nog steeds verwacht dat klanten de Nano S serieus zullen beschouwen als een apparaat dat zelfs in 2020 de moeite waard is om te krijgen..

Beoordeeld op 16 mei 2019 door Michael Gu

Bijgewerkt op 23 april 2020 door Michael Gu over uitzetfuncties en bijgewerkte review-samenvatting

Bijgewerkt op 13 mei 2020 door Angela Wang op de laatste kortingen.

Bijgewerkt op 18 mei 2020 door Angela Wang om de laatste prijzen weer te geven.

Bijgewerkt op 22 november 2020 door Angela Wang op basis van de nieuwste functies

De Ledger Nano S is te koop voor USD $ 59.

KLIK HIERONDER OM TE KOPEN!

Leer hoe u uw Ledger Nano S correct instelt met onze gids.

​ "@context"​ "http://schema.org/", "@type"​ "Product", "merk"​ "Grootboek", "naam"​ "Ledger Nano S", "beeld"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/07/Ledger-Nano-S.jpg", "Omschrijving"​ "Ledger Nano S is de meest populaire hardwareportefeuille voor cryptovaluta (meer dan 1,4 miljoen verkochte eenheden).", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "kop"​ "Ledger Nano S Review (2019): nog steeds de moeite waard?", "naam"​ "Ledger Nano S", "Omschrijving"​"Ledger Nano S is de meest populaire hardwareportefeuille voor cryptovaluta (meer dan 1,4 miljoen verkochte eenheden).", "mainEntityOfPage"​ "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody"​ "Ledger Nano S is de meest populaire hardwareportefeuille voor cryptovaluta (meer dan 1,4 miljoen verkochte eenheden). De Nano S is de meest veilige en betaalbare optie om cryptocurrencies op te slaan. Deze review helpt u te beslissen of de Ledger Nano S de juiste hardware wallet voor u is, waarbij gekeken wordt naar elementen als beveiliging, design, mobiliteit en ondersteunde munten. Dit jaar heeft Ledger een nieuw model uitgebracht, de Ledger Nano X. De Nano S is echter niet verouderd – hij heeft nu een goedkoper prijskaartje van $ 59.", "datum gepubliceerd"​ "30-06-2019", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "ratingValue"​ "4.25", "slechtste beoordeling"​"0", "beste beoordeling"​ "5" ​, "auteur"​ "@type"​ "Persoon", "naam"​ "Michael Gu" ​, "uitgeverij"​ "@type"​ "Organisatie", "naam"​ "Boxmining", "logo"​ "type"​ "ImageObject", "url"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" ​, "aanbiedingen"​ "@type"​ "Aanbod", "priceCurrency"​ "Amerikaanse Dollar", "prijs"​ "59", "url"​"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = wnsr" ​

Productspecificaties (technische specificaties)

Ledger Nano S Productspecificaties:

Processoren ST31H320 (beveiligd) + STM32F042.
Compatibiliteit 64-bits desktopcomputer (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) exclusief ARM-processors. Ook compatibel met smartphones (iOS 9+ of Android 7+) via OTG-kabel.

Connector

USB micro-B
Beveiligingscertificering CC EAL5+
Grootte Afmetingen: 56,95 x 17,4 x 9,1 mm

Gewicht: 16,2 gram

Ondersteunde activa 1100+ ondersteunde middelen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me