Priročnik za FalconSwap ($ FSW)

Preden začnemo

Ta članek je samo informativne narave in ni namenjen komentiranju sposobnosti preživetja FalconSwap (FSW). Kot pri vseh kriptovalutnih projektih gre za veliko tveganje. Kdor namerava sodelovati, mora v celoti raziskati in predhodno skrbno pretehtati tveganja.

Zamenjava sokolov ($ FSW) je rešitev za skaliranje plasti 2, zgrajena na Uniswap-u in jo je mogoče nadalje razširiti, da združi druge platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), kot so Mooniswap, Kyber, Balancer, Airswap in Bancor. Njegov cilj je rešiti tekoča vprašanja v ekosistemu Ethereum, kot so visoke provizije za transakcije, zdrs pri trgovanju, pomanjkanje zasebnosti, počasne transakcije in slaba uporabniška izkušnja.

Povzetek

 • Platforma obljublja, da bo ponujala funkcije, kot so ujemanje naročil sloja 2, združevanje DEX, nižje provizije za trgovanje, nizko zdrs, dodatna zasebnost in hitrejše transakcije.
 • Žetoni FalconSwap (FSW) so namenjeni spodbujanju imetnikov žetonov in uporabnikov platforme s ponudbo popustov na provizije, nagrajevanja vlog, opeklin žetonov in funkcij likvidnostnega rudarjenja..
 • Potencialne rdeče zastave vključujejo pomanjkanje bele knjige in načrta, nobenega javnega profila Github, anonimne ekipe in negotovosti vlagateljev.
 • Ali lahko ekipa premaga te ovire, da bi obstoječim igralcem zajela tržni delež in se uveljavila kot rešitev za skaliranje Ethereuma?

Kaj poskuša rešiti FalconSwap?

Platforme DeFi so v 3. četrtletju 2020 dosegle ogromen oprijem. Glede na podatke iz DeFi pulz, skupna vrednost, zaklenjena v protokolih DeFi, se je junija povečala s skoraj milijarde USD na september na 9 milijard USD. Uniswap se je izkazal kot najbolj iskana platforma za trgovanje in zamenjavo digitalnih sredstev na blokovni verigi Ethereum. 30. avgusta 2020 je Uniswap postala prva decentralizirana borza (DEX), ki je prehitela največjo kripto borzo s sedežem v ZDA Coinbase.

Ker pa skupnost DeFi svojo dejavnost še naprej potiska prek omejitev omrežja, je prezasedenost omrežja povzročila vedno večje število nepotrjenih transakcij, daljše čakalne dobe in višje provizije, saj uporabniki tekmujejo za hitrejšo potrditev svojih transakcij, zaradi česar je izjemno ključna ovira za prihodnost Ethereuma kot pametne pogodbene platforme. Pristojbine za plin Ethereum so se v zadnjih mesecih močno povečale, porabili so več kot 5.869 ETH (2,17 milijona USD) po zadnjih podatkih Glassnode, s pristojbinami do 15.374 ETH (3,5 milijona USD), zabeleženih 11. junija 2020.

Skupne provizije za transakcije Ethereum na dan 2. avgusta 2020

Zato je treba takoj rešiti težavo s skaliranjem Ethereuma, da bodo uporabniki in projekti čim bolje izkoristili vse večji ekosistem DeFi. Tu želi FalconSwap zagotoviti rešitev.

Pregled FalconSwap

FalconSwap, ki se imenuje “Powerhouse for DeFi”, deluje kot drugoplastna rešitev na Uniswap in drugih platformah DeFi. Njegov namen je rešiti tekoča vprašanja visokih provizij za transakcije, zdrsa pri trgovanju, pomanjkanja zasebnosti, počasnih transakcij in slabe uporabniške izkušnje v ekosistemu Ethereum. To namerava storiti tako, da ponudi naslednje funkcije:

 • Ujemanje vrstnega reda plasti 2: Naročila se ujemajo v ravni 2 in združujejo pred dostopom do likvidnosti iz združenj Uniswap.
 • Združevanje DEX: Naročila se združujejo v več skupinah likvidnosti, kot so Uniswap, Mooniswap, Balancer, Kyber itd..
 • Nižje provizije za trgovanje: Združujoča naročila razdelijo provizije za transakcije med več uporabnikov in s tem znižajo provizije na uporabnika.
 • Nizek zdrs: Združujoče platforme zagotavljajo večji likvidnostni sklad za izvrševanje naročil in s tem zmanjšujejo zdrs v trgovanju.
 • Zasebnost: Ujemanje naročil ravni 2 poteka brez poznavanja trgovine na verigi.
 • Hitrejše transakcije: Hitrejše transakcije, ki jih poganja združevanje in izvajanje več poslov v Layer-2.

Da bi to bolje razumeli, predpostavimo, da trije kupci kupujejo žetone v vrednosti 2 ETH, 3 ETH in 5 ETH, in 3 prodajalci, ki prodajajo naročila v vrednosti 6 ETH, 6 ETH in 8 ETH.

Brez vs s FalconSwap (kreditna slika: Srednje)

Z uporabo trenutnega trgovinskega pristopa na Uniswap-u bi vsak uporabnik plačeval lastne pristojbine za plin, skupne porabljene provizije pa bi znašale 6-krat višino pristojbin za plin na naročilo. Uporabnik lahko doživi tudi zdrs transakcij in celo višje provizije, če so njegova naročila razdeljena med več likvidnostnih skladov.

Ko pa se zgoraj omenjeni posli oddajo in izvršijo na platformi FalconSwap, protokol združi 6 naročil, ki ustrezajo 10 ETH nakupnih naročil in 10 ETH prodajnih naročil. Preostalih 10 ETH naročilnic za prodajo bo nato poslanih Uniswap ali razdeljenih med različne skupine likvidnosti. To bi pomagalo optimizirati pristojbine za plin na uporabnika in zmanjšati zdrs.

FalconSwap žeton ($ FSW)

Tokenomi FalconSwap so namenjeni spodbujanju uporabnikov in imetnikov žetonov na naslednji način:

 • Popusti: Imetniki žetonov FSW dobijo dodaten popust do 50% za uporabo FalconSwap-a nad prihranki od provizij pri izvajanju trgovine Layer-2.
 • Vlog: Del provizij, zbranih s protokolom FalconSwap, bo uporabljen za nakup žetonov FSW s trga in razdeljen imetnikom vložkov žetonov FSW.
 • Žig žetona: FSW je deflacijski žeton. 10% zbranih provizij bo porabljenih za nakup žetonov FSW s trga in zgorevanje.
 • Likvidnostno rudarstvo: Uporabniki kopajo žetone FSW, ko trgujejo na FalconSwap.

Od 4. septembra 2020 žeton FSW zaseda 381 od 5890 kovancev, navedenih na seznamu CoinGecko. Trenutna krožna ponudba žetonov je 33 milijonov, največ pa 100 milijonov. Žeton FSW je trenutno na voljo za nakup na Uniswap V2 (ETH / FSW) in Hotbit izmenjave.

Rezultati testne mreže FalconSwap

27. avgusta 2020 je skupina poročala, da je uspešno zaključila svoj prvi mejnik, to je bila izgradnja decentraliziranega protokola za združevanje naročil na Uniswap in javno objavo rezultatov testnih mrež s skupnostjo. Glede na rezultate je trgovanje na FalconSwap ponudilo prihranek plina približno 64% na transakcijo v primerjavi z Uniswapom.

Rezultati preskusa FalconSwap (Image Credit: Srednje)

Potencialne rdeče zastavice: Ali je FalconSwap zakonit?

FalconSwap ima več vidikov, zaradi katerih dvomimo v legitimnost projekta, na primer pomanjkanje bele knjige in Githuba. Skrbi nas tudi dejstvo, da je ekipa anonimna, in se sprašuje, ali jih vlagatelji res podpirajo, kot trdijo. Glede teh vprašanj smo stopili v stik z ekipo FalconSwap in bili so dovolj prijazni, da so se takoj odzvali. Spodaj so podrobnosti o naših pomislekih glede FalconSwap in odzivih ekipe.

Brez bele knjige

Nedvomno najpomembnejši dokument za kateri koli prihajajoči projekt je podrobna in strukturirana knjiga z jasnim načrtom poti za potencialne vlagatelje. To je prvi lakmusov test, ki ga mora projekt očistiti, da bi ga lahko zaupali. FalconSwap še ni objavil svojih belih knjig za skupnost.

Po mnenju ekipe bele knjige ni, ker si ekipa že želi predstaviti končni izdelek do konca septembra 2020 in je sodelovala s podjetji, kot je DEX orodja za začetno likvidnostno rudarstvo, trgovanje in integracije. Načrt naj bi bil predstavljen skupaj s predstavitvijo izdelka.

Brez Githuba

Večina današnjih projektov ima aktiven profil Github, kjer redno zagotavlja posodobitve napredka svoje kode za medsebojni pregled in prepoznavanje napak s strani skupnosti. FalconSwap nima takšnega javnega Github profila. Kar zadeva to težavo, ekipa FalconSwap pravi, da njihov GitHub ni bil javno objavljen, da bi lahko imeli prednost pred konkurenti in se izognili kopiranju njihove kode. Vendar pa bo objavljen tudi po objavi izdelka.

Anonimna ekipa

Druga potencialna rdeča zastava je, da je ekipa anonimna. Po pravici povedano obstaja nekaj projektov, pri katerih se ekipe odločijo, da ostanejo anonimne zaradi nevarnosti morebitne vladne represije ali operativnega tveganja. Vendar se ti projekti prekomerno kompenzirajo, saj so pregledni za vse druge vidike njihovih projektov, da bi povečali zaupanje, česar FalconSwap trenutno nima. Ko smo o tem vprašali ekipo, so odgovorili, da so se odločili ostati anonimni, da bi se izognili škodljivim vplivom na operacije.

Nejasni vlagatelji / partnerji

Spletno mesto FalconSwap omenja 6 zaupanja vrednih partnerjev Fengshui Capital, Tenzor Capital, TRG Capital, Mapleblock Capital, Magnus Capital, in Črni zmaj. Vendar razen Fengshui Capital noben partner FalconSwap ni navedel kot del svojih naložbenih portfeljev na svojih spletnih mestih.

Upoštevamo, da vlagatelji ali partnerji omenjajo FalconSwap na svoji spletni strani ali ne, je zunaj nadzora ekipe FalconSwap. Iz nadaljnjih raziskav ugotavljamo, da TRG Capital Direktor Etienne VantKruys tvitnil o FalconSwap. Opažamo tudi, da so nekateri člani skupnosti FalconSwap opravili lastne raziskave in vlagateljem poslali e-pošto, da potrdijo resničnost svojih partnerskih odnosov s FalconSwap. Člani skupnosti so potrdili, da so dobili pozitivne odzive.

Zaključne misli

FalconSwap je jasno ugotovil pomembno težavo, ki pesti ekosistem Ethereum. Njihova rešitev združevanja transakcij Layer-2 je lahko eden najboljših odgovorov za prilagajanje Ethereuma in nižjih provizij. Skupina ima zato zelo majhno okno, da lahko izdelek predstavi na trgu, saj skupina Uniswap dela tudi na svoji rešitvi Layer-2, ki naj bi bila predstavljena pozneje letos.

Poleg tega se od na novo uvedenega protokola Polkadot pričakuje zdrava konkurenca, ki že omogoča medsebojni prenos verig vseh vrst podatkov, sredstev ali žetonov skupaj s prilagodljivostjo transakcij s širjenjem transakcij v več vzporednih verigah blokov. Tudi sam Ethereum bi se lahko zelo hitro razširil, tako da bi odmašil omrežje, znižal pristojbine in povečal hitrost transakcij, kar bi ostalo zelo malo spodbud za uporabo platforme FalconSwap v prihodnosti.

Če pa ekipa doseže z zagonom platforme v obljubljenem časovnem okviru in javno objavi kodo skupnosti, lahko zagotovo zajame pomemben tržni delež obstoječih igralcev, pridobi zaupanje skupnosti in se uveljavi kot rešitev za Ethereum skaliranje.

Pomembne povezave

Spletna stran: https://FalconSwap.com

Telegram: https://t.me/Falcon_Swap

Srednje: https://medium.com/FalconSwap

Twitter: https://twitter.com/Falcon_Swap

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me