10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov

V tem priročniku bomo razpravljali in opredelili vodilne kriptovalute, ki niso Bitcoin.

Vas zanima vlaganje v kriptovalute, a ste imeli dovolj glasov okoli Bitcoina? Potem je to pravi kraj za vas! V tem članku bomo ugotovili in razpravljali o vodilnih kriptovalutah, ki niso Bitcoin.

Bitcoin je morda najbolj priljubljena kriptovaluta na trgu, vendar to še zdaleč ni vaša edina možnost naložbe. Dejansko vlaganje v Bitcoin morda ni najboljša izbira za vas, odvisno od vašega načina trgovanja in bančnega stanja.

Če prvič vlagate v kriptovalute ali želite razširiti svoj portfelj, potem morate razumeti zapletenost trgovanja z altcoini in izvedeti več o nekaterih pomembnih kriptovalutah, ki bi lahko povzročile velike donose.

Če se želite hitro in enostavno potopiti na kripto trg, si oglejte Izmenjava eToro!

Katere so torej najboljše kriptovalute, v katere lahko vlagate, razen v Bitcoin? Katere so druge najpomembnejše kriptovalute, ki lahko poleg bitcoinov ustvarijo velike donose?

In katera je najboljša alternativa Bitcoinu? In ali se bo katera kriptovaluta dvignila kot Bitcoin? V tem članku bomo razpravljali in opredelili vodilne kriptovalute poleg bitcoinov.

10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov:

 1. Ethereum
 2. Litecoin
 3. Bitcoin Cash
 4. Valovanje
 5. Cardano
 6. Črtica
 7. Binance Coin
 8. NEO
 9. Tezos
 10. IOTA

Tu boste našli najbolj priljubljene in najpomembnejše alternative za Bitcoin, ki so tudi donosne kriptovalute:

1. Ethereum (ETH)

Ethereum je alternativa Bitcoin številka ena, ki je po tržni kapitalizaciji druga za Bitcoinom.

S tržno mejo 69.604.579.80 $ in 24-urni obseg trgovanja 26.493.964.879 USD, ni čudno, da mnogi vlagatelji vidijo Ethereum kot eno najpomembnejših kriptovalut poleg Bitcoina in odlično dolgoročno naložbo.

Jasno je, da je Ethereum napredoval s tehnološkega vidika, pa tudi z impresivno podporo vodilnih podjetij v industriji.

Tu moramo opozoriti, da je bil Ethereum ustanovljen leta 2015, ne samo za digitalno gotovino, kot decentralizirana platforma, ki lahko podpira decentralizirane aplikacije (dApps) in pametne pogodbe. Blok verigo Ethereum lahko uporabite za ustvarjanje novih žetonov in zagon projektov decentraliziranega financiranja (DeFi).

Ni presenetljivo, da je Ethereum, kot je navedeno zgoraj, dobil podporo večjih finančnih organizacij. Tako je! Ethereum podpira Amazon Web Services, Microsoft Azure in celo pomagal pri uvedbi digitalnega kovanca JP Morgan.

Ne samo to, ampak Največji oboževalci Ethereuma verjamejo, da bo omrežje osnova novega, decentraliziranega interneta, ki bo revolucioniral družbene medije, finančno industrijo in zaščito podatkov. Pravzaprav je Ethereum že spremenil igralniško industrijo. Vsi se spomnimo ene prvih iger Crypto Kitties, ki temeljijo na blockchainu?!

Ne glede na to, ali se odločite za trgovanje z ETH ali dolgoročno vlagate v Ethereum, boste z veseljem vedeli, da po nekaterih napovedih cen Ethereum bi lahko v naslednjih nekaj letih užival stalno rast.

Pravzaprav mnogi verjamejo, da je začetek Ethereum 2.0, ki se bo osredotočil na vložke, bi lahko v prihodnosti te pomembne kriptovalute postal velik bikovski dejavnik. Ethereum je odlična možnost za vlagatelje prvič.

Pripravljen vlagati v ETH?

2. Litecoin (LTC)

Litecoin se pogosto imenuje srebro za Bitcoin-ovo zlato in je zagotovo ena najpomembnejših kriptovalut, ki jih je treba upoštevati, razen Bitcoinov.

Pravzaprav je Litecoin eden bolj uveljavljenih igralcev znotraj kripto prostora. Ustvaril ga je leta 2011 diplomant MIT in nekdanji Googlov inženir Charlie Lee, Litecoin je decentralizirana programska oprema in odprta programska oprema.

Tehnično je zelo podoben Bitcoinu, saj omogoča čezmejna plačila in služi kot digitalna gotovina.

To je reklo, Litecoin ima štirikrat hitrejši čas obdelave kot Bitcoin in ni tako zahtevna za vire, zaradi česar so provizije za transakcije nižje.

Poleg tega je Litecoinov algoritem Scrypt za rudarje bolj privlačen kot Bitcoinov algoritem SHA-256, kar je tudi dejavnik, ki lahko vpliva na naložbe.

Čeprav se je glas o Litecoinu z leti bistveno zmanjšal, je resnica, da je Litecoin ena najbolj razširjenih kriptovalut v finančnem sektorju in je tu, da ostane.

Torej, ali mislite tako? Litecoin je dobra naložba?

3. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash je nedvomno eden izmed 10 najboljših kovancev, ki jih je treba upoštevati, razen Bitcoinov.

Pravzaprav, Bitcoin Cash je ena izmed najbolj priljubljenih vilic Bitcoina, ustvarjena leta 2017 da bi rešili težave z razširljivostjo Bitcoina, težave, ki jih sproži lastna priljubljenost Bitcoinov.

Če ste nov v kripto prostoru, ne pozabite, da se forking nanaša na kakršne koli temeljne spremembe protokola omrežja blockchain.

In če se vi, kripto ljubitelji, sprašujete, kaj je v imenu, potem ne pozabite, da čeprav ima Bitcoin Cash nekaj težav z blagovno znamko, ima Bitcoin Cash zelo pomembno razliko od Bitcoina. Bitcoin Cash je predstavil 8-krat večje bloke, ki so jih še povečali na 32 MB.

Kot vemo, večji bloki omogočajo obdelavo več transakcij, kar posledično vodi do nižjih provizij in hitrejšega časa obdelave.

Poleg tega Bitcoin Cash združuje zagovornike prvotne vizije Bitcoina kot digitalnega gotovine. Bitcoin Cash po vsem svetu sprejema več kot 5000 lokacij in se lahko uporablja tudi za spletna plačila in nakupe.

Njegova uporaba se pri tem ne ustavi! Bitcoin Cash omogoča donacije za priljubljene platforme, kot sta WordPress in rešitve prodajnih mest (PoS) za organizacije.

In kot najbolj priljubljena zagovornik Roger Ver – Bitcoin Jesus – je tvitnil: »Bitcoin lahko nadomesti zlato. Bitcoin Cash lahko nadomesti fiat. “

Tako je Bitcoin Cash s tržno kapitalizacijo 8.040.705.458 USD priljubljeno sredstvo med trgovci s kripto dnevi in ​​vlagatelji. Dejansko je cena Bitcoin Casha v primerjavi z najnižjo ravnjo leta 2020 poskočila za več kot 200% in se lahko kmalu preseže psihološko raven 500 USD.

Po nekaterih optimističnih napovedih bi lahko BCH do julija 2021 dosegel 700 ameriških dolarjev.

4. valovanje (XRP)

3. mesto po tržni kapitalizaciji, ni dvoma, da je Ripple ena izmed vodilnih kriptovalut razen Bitcoina.

Ripple je kripto in istočasno omrežje, ki se uporablja za premikanje denarja po vsem svetu brez potrebe po tretjih osebah. Pravzaprav je Ripple ena najpogosteje uporabljenih kriptovalut za izvrševanje čezmejnih plačil.

S hitrim časom obdelave približno 3-5 sekund in nizkimi provizijami za transakcije, Ripple je eden glavnih konkurentov trenutnega sistema SWIFT, ki ga uporabljajo centralne banke in večje finančne institucije.

Odlična novica je, da je Ripple zaposlen v več kot 100 finančnih institucijah iz 40 držav; po nekaterih virih pa bi lahko Ripple kmalu sprejeli tudi velikani, kot sta VISA in Western Union.

Rippleova domača valuta XRP (s končno številko valute 100 milijard) trguje po $0,617. Upoštevajte, da za razliko od večine drugih kriptovalut Ripple ni treba kopati.

Nekateri špekulanti menijo, da bi lahko Ripple do leta 2023 dosegel 25 dolarjev na kovanec. Tako je Ripple odlična priložnost za trgovce, da v prihodnosti kupujejo nizko in prodajajo visoko..

Na koncu je pri dobrem vlaganju vrednotenje tveganj. V idealnem primeru želite čim bolj zmanjšati izpostavljenost tveganju, hkrati pa povečati možnost nagrajevanja. Valovanje popolnoma ustreza računu. Zdaj lahko v to globalno plačilno mrežo v realnem času investirate za manj kot 0,70 USD na kovanec. Tako lahko za nekaj sto dolarjev v svoj portfelj dodate znatno količino valovanja. In ko lahko kupite velike količine po takšni ceni, bi tudi skromen bikovski tek pripeljal do lepih donosov.

Pa vredno punta!

5. Cardano (ADA)

Če iščete edinstveno kriptovaluto, v katero boste letos vlagali, nato na seznam za spremljanje vključite Cardano.

Cardano je prva recenzirana platforma, ki temelji na blockchain-u, katere cilj je izboljšati vprašanja, kot so razširljivost, interoperabilnost in sprejemanje kripto mase.

Razvoj platforme sta leta 2015 začela Jeremy Wood in Charles Hoskinson, ki sta dejansko delala na ekosistemu Ethereum. Dejanska platforma, poimenovana po matematiku Gerolamu Cardanu, je izšel leta 2017.

Zaradi svoje trdne raziskovalne temelje, Cardano združuje različne tehnološke inovacije. Ni presenečenje, da je med prvotno ponudbo kovancev ekipi uspelo zbrati 63 milijonov dolarjev.

Svoje dvoslojno omrežje, na primer, je ena od lastnosti, zaradi katere Cardano izstopa. Upoštevajte, da se lahko Cardano Settlement Layer (CSL) uporablja za poravnavo plačil in transakcij, medtem ko se Control Layer lahko uporablja za uvajanje pametnih pogodb.

Cardanova gibljiva sila je Ouroboros. Ne, ne starodavni zmaj, ki grize rep, ampak njegov algoritem! Ouroboros uporablja protokol dokazovanja deleža, ki je manj porabljiv in bolj demokratičen.

Tu moramo opozoriti, da se za razliko od modelov dokazov o delu (PoW), ki zahtevajo, da rudarji rešujejo zapletene uganke glede na to, kako zmogljive so njihove naprave, modeli dokazil o deležu (PoS) zanašajo na naključno izbiro in na to, koliko uporabnikov stavi.

S številnimi prednostmi pred drugimi kripto, Cardano pogosto imenujejo kriptovaluta tretje generacije. Številni strokovnjaki verjamejo, da lahko Cardano prehiti velikane, kot sta Bitcoin in Ethereum, kripto prve generacije oziroma kripto druge generacije..

Upoštevati moramo, da je Cardanov domači kovanec ADA poimenovan po matematiki Adi Lovelace. ADA je najvišjo vrednost dosegel januarja 2018, ko je dosegel 1,22 USD na kovanec.

Mnogi strokovnjaki verjamejo, da bo ADA še naprej naraščal. Po poročanju Capital-a bo ADA letos trgoval po ceni 1 dolar.

Ali misliš Cardano je vredno razmisliti?

6. pomišljaj (pomišljaj)

Dash je še ena kriptovaluta, ki jo je vredno razmisliti. Dash je opisan kot kriptovaluta, ki vam daje svobodo, da denar premikate, kakor koli želite. Vzemite si kavo, razdelite ček ali plačajte telefonski račun. Dash denar takoj premakne kamorkoli, komur koli, za manj kot cent. «

Povrh vsega, v skladu s svojim belim papirjem, Dash želi izboljšati Bitcoin tako, da si prizadeva za izboljšanje hitrosti in zasebnosti.

Upoštevati moramo, da se je Dash začel leta 2014 kot vilica Litecoina. Kljub temu se je Dash uspelo ločiti in rasti z vključevanjem funkcij, kot je dvotirno omrežje s spodbudenimi vozlišči in decentraliziranim upravljanjem projektov.

Zanimivo je, da se je Dash prvotno imenoval XCoin, ki je bil spremenjen v Darkcoin. Da pa je bila njegova podoba pozitivna in nepovezana s temnim spletom, se je kovanec preimenoval v Dash, iz “digitalni” in “gotovinski”.

To ni tako presenetljivo, ker so, kot vemo, nekatere kriptografske enote uporabljene za izvajanje nedovoljenih operacij in gorivo Svilene ceste, ki je bila zaprta leta 2013.

Čeprav Dash trenutno ni med prvih 10 kriptoslov, uvrščenih na CoinMarketCap (glede na tržno omejitev), številni dnevni trgovci, vlagatelji in navdušenci nad verigami blokov so Dash zelo impresivni.

Njegova edinstvena arhitektura, ki sloni na mreži masternod, je glavna magnetna sila. Njegova arhitektura omogoča tudi funkcije, kot so PrivateSend in Chainlock.

Leta 2020 je Dash Core Group dejal, da so njihovi cilji še naprej izboljševati svoj ekosistem, uporabniško izkušnjo in blagovno znamko.

Ni presenečenje, da je DASH leta 2021 odprl pozitivno noto. Mnogi strokovnjaki verjamejo, da bo še naprej naraščala. Po navedbah CoinSwitcha se lahko cena Dash-a leta 2021 celo poveča na 950 USD in lahko doseže 2.822 USD do konca leta 2025.

Bi razmišljali Pomišljaj?

7. Binance Coin (BNB)

Če poleg Bitcoina iščete še druge pomembne kriptovalute, razmislite o Binance Coin. Binance Coin je žeton borze Binance – ene največjih borz kriptovalut na svetu.

Binance Coin uporabnikom omogoča hitro in varno trgovanje z vsemi vrstami kripto. Z njim lahko plačujete tudi provizije za menjalne transakcije Binance. Zanimivo je, da so uporabniki, ki plačujejo provizije za transakcije v kovancih Binance, po 5 letih uporabe na platformi upravičeni do povračila.

Omeniti velja, da je bil Binance Coin lansiran leta 2017. Kovanci so bili prvotno izdani kot žetoni ERC-20 v omrežju Ethereum, leta 2019 pa so bili preseljeni v glavno mrežo Binance Chain.

Binance Blockchain uporablja mehanizem za soglasje Bizantinske tolerance napak (BFT), kar pomeni, da BNB ni mogoče minirati. Binance Coin ima v obtoku 144 406 561 BNB kovancev in največ 176 406 561 BNB.

Binance Coin ima tržno kapitalizacijo 4.644.364.612 USD in a 24-urno obseg trgovanja z 711.002.309 $.

8. NEO (NEO)

NEO so leta 2014 ustanovili računalniški programerja Da Hongfei in Erik Zhan. NEO, ki ga pogosto imenujejo kitajski Ethereum, avtomatizira upravljanje digitalnih sredstev s pametnimi pogodbami. Njegov cilj je tudi ustvariti porazdeljen sistem pametnega gospodarstva, v katerem lahko uporabniki kupujejo, prodajajo in trgujejo brez posrednikov. In NEO ima veliko konkurenčno prednost na kitajskem kripto trgu. Zasnovan je bil posebej za sprejemanje strogih kitajskih finančnih predpisov, ki že prepovedujejo Bitcoin, ponudbe začetnih ponudb kovancev (ICO) in izmenjave kriptovalut..

NEO je še en kovanec, ki bi ga morali gledati. NEO, prej imenovan Antshares, sta leta 2014 ustanovila računalniška programerja Da Hongfei in Erik Zhan.

NEO, ki ga pogosto imenujejo kitajski Ethereum, avtomatizira upravljanje digitalnih sredstev s pametnimi pogodbami. Njegov namen je tudi ustvariti porazdeljen sistem pametnega gospodarstva, v katerem lahko uporabniki kupujejo, prodajajo in trgujejo brez potrebe po posrednikih.

Morda je glavni dejavnik, ki privlači vlagatelje iz celotne Azije, dejstvo, da ima NEO pomembno konkurenčno prednost na kitajskem kripto trgu: NEO je bil zasnovan posebej za sprejemanje strogih kitajskih finančnih predpisov.

Ne pozabimo tega Kitajske oblasti so že prepovedale Bitcoin, začetno ponudbo kovancev (ICO) in izmenjave kriptovalut.

Ne samo to, NEO je izjemno gibčen in lahko obdela do 10.000 transakcij na sekundo.

NEO omogoča dva žetona: NEO in GAS, oba omejena na 100 milijonov žetonov. Ena NEO v času pisanja tečaja trguje po ceni 19,29 USD.

Ste kdaj razmišljali o trgovanju NEO?

9. Tezos (XTZ)

Tezos je decentralizirana tehnologija veriženja blokov. Tako kot Ethereum je bil zasnovan tako, da olajša pametne pogodbe. Vendar Tezos idejo o pametnih pogodbah vodi še korak dlje, tako da uporabnikom omogoča neposreden nadzor nad pravili omrežja. Zaradi te prilagodljivosti je Tezos sistem, ki se nenehno razvija, kar pomeni, da je v dobrem položaju, da se odzove na vse prihodnje zahteve. Cena Tezosa je letos dosegla najvišjo vrednost, kar je privedlo do ponovnega zanimanja za njeno potencialno vrednost naložbe.

Tezos je z razlogom med 10 najpomembnejšimi kriptos. Tezos je decentralizirana tehnologija veriženja blokov, ki sta jo leta 2014 predlagala Arthur in Kathleen Breitman, leta 2018 pa se je začela po uspešni ICO, ki ji je na žalost sledila številna pravna prepirka..

Tako kot Ethereum je bil tudi Tezos zasnovan za lažje medsebojne transakcije, pametne pogodbe in projekte DeFi.

Vendar, Tezos idejo o pametnih pogodbah popelje še korak naprej, tako da uporabnikom omogoča neposreden nadzor nad pravili omrežja, ne da bi se protokol forkiral.

Uporabniki so lahko aktivni udeleženci pri upravljanju omrežja s postopkom, znanim kot peka. Ta prilagodljivost omogoča Tezos sistem, ki se nenehno razvija, kar pomeni, da je dobro pripravljen za odziv na vse prihodnje zahteve.

Bilo je v začetku leta 2020, ko je Tezos dosegel vrhunec vseh časov, kar je privedlo do ponovnega zanimanja za njegovo potencialno naložbeno vrednost. Po nekaterih napovedih ima Tezos pozitivno prihodnost in lahko v naslednjih petih letih doseže 20 USD na kovanec (v skladu s Coinpedia)

10. IOTA (MIOTA)

IOTA je eden najbolj impresivnih kovancev, razen Bitcoinov. Medtem ko večina kripto tehnologij temelji na tehnologiji veriženja blokov, je IOTA prva, ki je izkoristila prednosti naprav, ki so povezane z internetom stvari (IoT)..

Za tiste, ki jih zanimajo njihove impresivne tehnične lastnosti, IOTA uporablja usmerjeni aciklični graf (DAG), imenovan Tangle. Tangle lahko dejansko izboljša razširljivost – težava, s katero se Bitcoin nenehno bori.

IOTA je bila ustanovljena leta 2015 kot kripto, ki lahko postane hrbtenica ekosistema IoT. Kot vemo, obstaja veliko naprav, ki so prek senzorjev in drugih tehnologij povezane z internetom; in vse te naprave ustvarjajo in izmenjujejo dragocene podatke.

IOTA se lahko uporablja tudi za izvrševanje mikroplačil brez previsokih provizij. Zakaj? Ker ni rudarjev, ampak namesto tega skaliranje skoraj neskončno.

Ni čudno, da številna velika podjetja, kot sta Bosch in Volkswagen, med napravami, povezanimi z internetom stvari, zanimajo platformo in njene uporabnosti..

Ta porazdeljena knjiga uporablja kripto, imenovano MIOTA. V času pisanja, MIOTA ima tržno mejo 1.187.496.232 USD in kaže znake izboljšanja.

Po navedbah TradingBeasts bo MIOTA leta 2021 dosegla 0,50 USD in 2022 0,62 USD, kar je privlačna rast za vlagatelje. DigitalCoinPrice pa predlaga, da bo MIOTA v naslednjih nekaj letih dosegla 1,34 USD.

Najboljše alternative kriptovalutam za Bitcoin: Povzetek

Nobenega dvoma ni, da je Bitcoin še vedno trendseter v kripto sektorju. Kljub velikemu številu novih digitalnih valut bo Bitcoin še dolgo prevladoval v kriptosferi.

Vendar Bitcoin še zdaleč ni edina igra v mestu. Kot lahko vidite, obstaja veliko pomembnih kriptovalut, ki so polne potenciala; kar je še pomembneje, mnogi med njimi niti ne poskušajo nadomestiti Bitcoina.

Namesto tega so bili zasnovani za različne namene, da bi kripto širili bolj splošno. Tisti, ki jim bo uspelo doseči ta cilj, bodo verjetno plodne dolgoročne naložbe.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute za vlagatelje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Kovanci Alternative Bitcoin – Ključne točke

Čeprav je Bitcoin še vedno kralj v svetu kriptovalut, je v porastu še več drugih, ki bi jih vlagatelji morda želeli pogledati.

Ko gre za 10 najpomembnejših kriptovalut, ki niso Bitcoin, poskusite zapomniti naslednje točke:

 • Večina alternativ Bitcoin ponuja nekaj, kar se zelo razlikuje od Bitcoina, vključno tehnologija, zasebnost in razširljivost.
 • Ethereum je morda največji tekmec Bitcoinov. Ima napredno tehnologijo, ki se osredotoča ne le na transakcije, temveč na pametne pogodbe in dApps. Kot tak ima Ethereum visoko uporabno vrednost in ga podpirajo nekatera največja finančna podjetja na svetu.
 • Ker ga sprejemajo večje finančne institucije, ima tudi Ripple potencial, da se dvigne kot Bitcoin. Čeprav je v primerjavi z Bitcoinom res poceni, strokovnjaki napovedujejo njegovo rast v naslednjih 5-10 letih.
 • Litecoin je morda najbolj podobna kriptovaluta kot Bitcoin. Kljub temu je Litecoin hitrejši in veliko cenejši, zato je Litecoin odlično izhodišče, če iščete alternativo Bitcoinu, v katero lahko vlagate.
 • Na koncu kripto naložbe niso igra z zmagovalcem. Obstaja veliko kriptos, ki bi lahko pridobile vrednost, vključno z Monero, NEO in Chainlink, zato vam za zmago ni treba igrati na en kovanec.

Nadaljnje branje:

10 najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021

Podcenjene kriptovalute za nakup

Najboljše kriptovalute za vlaganje v Avstralijo

Kriptovalute, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Kako trgovati s kriptovaluto s 100 dolarji

Najbolj priljubljene kriptovalute v Veliki Britaniji

Zdaj veste t10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja s kriptovalutami, boste to morda z veseljem vedeli eToro ponuja možnost trgovanja s sredstvi Crypto in CFD-ji do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

Ste pripravljeni začeti trgovati s kriptovalutami? V katero izmed desetih alternativnih kriptovalut bi se odločili vlagati?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me