Alternativna uporaba blockchaina: katere panoge lahko koristijo njegovo uporabo?

Kot ve večina ljudi, tehnologija veriženja blokov je hrbtenica kriptovalut in zaradi česa deluje. Obstaja pa tudi vrsta drugih uporab.

Blockchain je omrežje, ki se lahko uporablja za izmenjavo informacij v številnih panogah, zlasti kadar je izmenjava podatkov bistvenega pomena.

Število industrij, na katere lahko vpliva veriga verig, je presenetljivo in verjetno bo v bližnji prihodnosti velik motilec v industriji..

Nismo še videli vseh možnih aplikacij, kako lahko uporabljamo verigo blokov, lahko pa vpliva na skoraj vsako področje, kjer se delijo podatki.

Še vedno obstajajo novi inovativni načini, kako ljudje vsak dan pripravijo, kako uporabiti tehnologijo veriženja blokov. Številne med njimi še ni treba uporabiti ali začeti.

Oglejmo si nekaj načinov, kako se blockchain uporablja danes in kje se lahko uporablja v prihodnosti.

Skrb za zdravje

blockchain tehnologija v zdravstvu

Blockchain tehnologija lahko na več načinov spremeni zdravstveno industrijo.

Za začetek lahko spremeni način, kako v bolnišnicah delimo zdravstvene podatke, kot so raziskave in evidence ljudi.

Z verigo blokov, mogoče je zgraditi spletno knjižnico medicinskih raziskav ki ga lahko uporabljajo vsi.

S to knjižnico lahko dosežemo soglasje o pravilnem zdravljenju različnih bolezni po vsem svetu, ki bi lahko dramatično pomagalo državam v razvoju.

Sodelujoči v takem sistemu lahko dobijo tudi nadomestilo za tisto, s čimer zagotavljajo verigo blokov.

Algoritem lahko izmeri, koliko so prispevali. Več ko prispevajo, več dobijo.

To je lahko učinkovitejši način za izvajanje medicinskih raziskav in jih nagradi za prispevke, ki razširijo temo.

Medicinska dokumentacija bolnika

Koristi lahko tudi v zdravstvu shranjevanje evidenc pacientov na enem mestu.

Če so vsi zapisi bolnikov na voljo v verigi blokov, bodo do njih veliko lažji dostop in pregled, ko bo pacient sprejet, namesto da bi ga pacienta vprašali o njegovi anamnezi..

Ne samo za zdravnike, tudi za medicinske sestre in lekarne. Ko izdajo recepte za zdravila, jim je mogoče slediti in zdravniki lahko vedo, ali bolniki jemljejo zdravila pravilno.

Poleg tega pa olajša, če gre bolnik iz ene bolnišnice v drugo, da so njegovi testi na voljo, tako da drugemu zdravniku ni treba opraviti istih preiskav in postavljati enaka vprašanja.

To prihrani čas in lahko pospeši celoten postopek zdravljenja pacienta, kar je v nekaterih primerih lahko ključnega pomena.

A to ni brez težav. Nekateri kritiki so navedli pravico do pozabe. Če so informacije na blockchainu in so nespremenljive, bolnišnični bolniki tega morda ne bodo želeli.

In da bodo stvari bolj kontroverzne, treba je obravnavati varnost zdravstvenih informacij ljudi.

Znano je, da bolnišnice nimajo najboljših in najsodobnejših računalnikov in programske opreme. Z uporabo verige blokov za zaščito takšnih informacij je morda varnejše pred vdori.

Vendar pa obstaja tudi nevarnost, da so zdravstveni zapisi dostopni neposredno prek verige blokov. Če se to zgodi, lahko pride do uhajanja podatkov o pacientih, še posebej, če je veriga blokov javna.

Kljub temu bi lahko s tehnologijo veriženja blokov pacienti imeli svoje podatke, ne pa bolnišnice ali zdravniki. Čeprav podatkov ne bodo mogli urejati, bodo imeli nadzor nad tem, kdo jih vidi.

Imeli bodo tudi zmožnost dodajte ključ dovoljenja na verigo blokov, ne podatkov samih, da bodo podatki dostopni, vendar ne javni.

Zdravniki bodo morali dobiti soglasje pacienta. To lahko storite z enim od načinov pametne pogodbe.

Logistika

blockchain tehnologija, ki se uporablja v logistiki

Veliko ljudi se ukvarja z logistiko in veliko komunikacije je potrebno, kar običajno pomeni veliko papirologije.

Z uporabo tehnologije veriženja blokov dosežemo pretok informacij od konca do konca, ne da bi bili zamašeni s papirji in čas, potreben za zagotovitev pravilnosti vsake datoteke.

Morda je eden najbolj očitnih načinov uporabe verige blokov sledenje dostave, ne samo predmetov, ki se selijo z ene lokacije na drugo, ampak tudi dokumente, potrebne za premikanje predmetov, in kdo jih ima v lasti.

Blockchain tehnologija lahko tudi sraztrgal informacije o tem, kako se prenašajo in spremljajte pomembne dejavnike, kot je temperatura, ki lahko vpliva na nekatere predmete.

Informacije so tudi bolj varne s tehnologijo veriženja blokov.

Namesto da bi se zanašal na številne zbirke podatkov, ki ne komunicirajo in morda ne ponujajo enake količine varnosti, lahko blockchain vse to varno poveže in hekerji ne morejo spremeniti.

Hashi lahko shranjujete dokumente v verigi blokov. Tako lahko do njega dostopajo le pravi ljudje, vendar so še vedno javni, podobno kot v zgornjem primeru o zdravstveni dokumentaciji.

Ker si je mogoče dokumente ogledati na enem mestu, lahko to pospeši postopek in omogoči vpletenim, da vnaprej pripravijo sredstva za dostavo.

Maersk in IBM so ustvarili blockchain sistem, ki lahko poenostavi postopek logistike.

Dostava pomoči

Blockchain tehnologija je lahko tudi uporablja za spremljanje, ali sredstva in druga pomoč dosežejo predvideno mesto pri dostavi pomoči.

Ko je dostavljen, mu je mogoče slediti in potrditi, ko pride na pravo lokacijo.

Če se sredstva zlorabijo ali preusmerijo na napačna mesta, je to zlahka razvidno, kar lahko odvrača.

Glasbena in zabavna industrija

blockchain tehnologija v glasbeni in zabavni industriji

Umetniki redko dobijo vse, kar jim dolgujejo, ne glede na to, ali gre za zvestobo ali preprosto za izvedbo.

Poleg tega, umetniki morda ne bodo plačani za pesmi, ki so jih napisali, še posebej, če pesem ne izvajajo oni.

To je zato, ker storitve pretakanja trdijo, da niso vedno sposobni pravilno plačati ali dobropisati izvajalcev ker ne morejo vedno ugotoviti, komu pripada glasba.

Promocija in distribucija sta dva dela tega, ki ju morajo umetniki spremljati, vendar je to težko storiti.

In to ne vpliva samo na primarnega izvajalca, ampak tudi na druge, ki sodelujejo pri glasbi, na primer druge glasbenike, tekstopisce in tehnične sodelavce.

Ko glasba prestopi meje, se še bolj zaplete, saj se zakoni razlikujejo, kar lahko vpliva na vsa področja zabave, ne samo na glasbo.

S tehnologijo veriženja blokov, umetniki lahko dobijo jasnejšo sliko o prodaji njihove glasbe, razdeljeni in uporabljeni. Lahko jih integriramo v en sistem, v katerem je umetnik pošteno plačan.

Sistem je mogoče posodobiti tudi v realnem času, ker bodo različne podatkovne baze lahko komunicirale med seboj.

Združitev Spotifyja z YouTubom bo na primer umetnikom dala celotno sliko o tem, kolikokrat so bile poslušane njihove pesmi.

S tem lahko zabeležite tudi spremembo lastniških pravic glasbe.

Piratstvo

Druga uporaba tehnologije veriženja blokov je preprečiti nezakonito pretakanje in piratstvo.

Uporaba pravic intelektualne lastnine na sodišču lahko uporabljate tehnologijo razdeljene knjige in verigo blokov, teoretično.

Mikroplačila lahko oboževalci naredijo izvajalcu vsakič, ko poslušajo ali kupijo pesem na platformi, kot je YouTube.

Na primer, Bitcoin je razčlenjen na satoši. En satoshi je 100-milijonti bitcoin.

Umetniki bodo imeli tudi večji nadzor nad tem, kako se uporablja njihova glasba.

Z uporabo pametnih pogodb bodo lahko zagotovili, da se glasba uporablja le tako, kot želijo, glede na njihovo ceno, lokacije in razloge.

Ustvarjanje tesnejše povezave med oboževalci in umetniki

Ljubitelji bodo lahko svoj denar dali neposredno umetniku, ne le založbi, ki bo izrezala posrednika.

Ljubitelji lahko prejmejo spodbude za skupno rabo in promocijo glasbe, morda prek socialnih medijev. Ponovno so to lahko mikroplačila, toda sčasoma se lahko ta plačila seštevajo.

Tron je ena kriptovaluta, ki poskuša prevladovati na tem območju.

Načrtujejo odstranitev tretjih oseb, kot so YouTube, Google in Facebook, ki imajo koristi od oglaševanja, ki je prikazano skupaj z vsebino, ki so jo ustvarili drugi, ki s tem nimajo koristi..

S Tronom bodo uporabniki lahko zaslužili z njihovo vsebino, ki jo delijo in si ogledujejo.

Igre

blockchain tehnologija v igrah

Na svetu je 2,2 milijarde igralcev iger, industrija naj bi bila ocenjena na več kot 100 milijard. Kljub temu obstaja več področij, ki jih je mogoče izboljšati in racionalizirati.

Dejansko je bila igralniška industrija izpostavljena kot ena največjih industrijskih verig blokov.

Mnogi predlagajo, da se blockchain uporablja za gostovanje kriptovalut posebej za igralne žetone.

Morda je celo mogoče predajte žetone iz ene igre in jih uporabite v drugi ali jih celo prenesete prek konzol.

Prav tako je vredno razmisliti, ali bi te žetone lahko uporabili v resničnem svetu? Igralci bi nato lahko kariero naredili z igranjem iger.

Takšne nagrade lahko uporabite tudi za tekmovanja v e-športu.

Igre na srečo lahko igre kupujejo tudi neposredno pri razvijalcih, izrezati posrednika in tako približati odnos med igralci iger in razvijalci.

Vendar je to le vrh ledene gore.

Zmanjšanje stroškov oglaševanja

Razvijalci porabijo veliko svojega denarja za oglaševanje, kar pomeni manj denarja, porabljenega za razvoj novih iger.

Eden od načinov, na katerega bi lahko zmanjšali plačilo za oglaševanje, je, da igralcem omogočijo, da prevzamejo nadzor nad tem.

Igralci lahko zaslužijo z igranjem iger in jih oglašujejo z videoposnetki. Tako lahko zaslužijo tudi s snemanjem videoposnetkov in igranjem iger. Igre na srečo lahko postanejo kariera, ne le hobi.

Za to bi lahko uporabili tehnologijo blockchain.

Če razvijalcem iger omogočijo, da ta denar sprostijo za oglaševanje, se teoretično lahko osredotočijo na ustvarjanje bolj kakovostnih iger, igralci pa so lahko nagrajeni za zvestobo.

Predmeti v igri

Blockchain se lahko v veliki meri uporablja za lastništvo iger in predmetov v igrah, tako da ga posreduje igralcem, ne le razvijalcem ali podjetjem, ki jih imajo v lasti.

Nekatera podjetja zdaj več zaslužijo s prodajo izdelkov v igri kot s prodajo dejanske igre.

Za zaščito igre pa mnogi razvijalci igralcem ne dovolijo, da bi bili lastniki celotnega virtualnega predmeta. Razvijalci so še vedno lastniki pravic do njega.

To počnejo zato, ker ne želijo, da ljudje manipulirajo ali podvajajo programsko opremo.

Blockchain lahko uporabnikom preprečite, da bi to storili, in še vedno predate nadzor igralcu, ki ga je kupil.

Igre, zgrajene na verigi blokov

Številne blockchain igre so zgrajene na Ethereumu.

Blockchain cuties je ena izmed takšnih iger, kjer lahko igralci zaslužijo s prodajo svojih igralcev. So edinstveni po tem, kako so kodirani in jih ni mogoče ponoviti.

Blockchain tudi otežuje krajo računov in jih je lažje predati nekomu, ki mu ne zaupate.

Z njo lahko igralci iger z igračami čez mejo prodajajo vsakomur po vsem svetu z univerzalno igralniško valuto.

Igralci tehnično nikoli niso lastniki tega, kar prodajo, ker razvijalci teh stvari ne želijo podariti, da bi preprečili goljufanje in nezakonito podvajanje.

Tehnologijo Blockchain lahko uporabimo za preprečitev tega, vendar lastništvo kljub temu predamo igralcem.

EOS se lahko uporablja tudi za izdelavo iger, na tem področju pa sodelujeta tudi Tron in Ripple, ki ustanavljata 100 milijonov igralniških skladov.

Nepremičnina

tehnologija veriženja blokov v nepremičninah

Nepremičninska industrija ima lahko veliko koristi od tehnologije veriženja blokov.

Morda je največji razlog ta, da je ttukaj je veliko posrednikov, ki se ukvarjajo z nepremičninami. Z verigo blokov bodo lastniki in kupci lahko izvajali neposredne transakcije.

Poleg tega s tehnologijo veriženja blokov, lažje bomo videli, kdo je v resnici lastnik nepremičnine in to lahko pomaga pri nakupu ali prodaji. To bo zmanjšalo število goljufij.

Papirnate dokumente pa je mogoče zlahka ponarediti in jih je težje razlagati, saj so lahko v različnih oblikah, zlasti če so stari.

Da je stvar še hujša, lahko papirne dokumente tudi uničimo ali celo izgubimo. Če ga shranijo v verigo blokov, lahko tam ostanejo za vedno.

Premikanje lastnine z enega imena na drugo bo lažje in bolj varno, ker je vpletenih manj strank.

Zaradi načina razčlenitve kriptovalut je lažje kupiti delež na majhnem delu zemljišča ali nepremičnine.

To omogoča mikrotransakcije in veliko ljudi lahko kupi majhne deleže v nepremičnini. Ko se nepremičnina povečuje, se bodo povečali tudi deleži v nepremičnini.

Hipoteke

Block66 je primer podjetja, ki uporablja blockchain tehnologijo za ustanovitev hipoteke.

Pametne pogodbe se lahko uporabljajo za revizije in skladnost, avtomatiziranje postopka ter njegovo hitrejše in učinkovitejše delovanje.

Hipoteke zahtevajo veliko informacij za izmenjavo rok. Vse te izmenjave zahtevajo čas. Z uporabo verige blokov se to lahko poenostavi in ​​pospeši čas, ki je potreben za odobritev.

Regulatorji bodo tudi lažje spremljali posojilodajalce.

Volitve in glasovanje

blockchain tehnologija na volitvah in glasovanju

Blockchain tehnologijo lahko na več načinov spremljamo in izboljšujemo volilni postopek.

Z uporabo verige blokov ni treba obiskovati prizorišč, da bi glasovali, glasovanje lahko poteka kjer koli.

To je zelo koristno za ljudi, ki živijo daleč stran, so invalidi ali ljudje, ki živijo v tujini.

Odstrani tudi grožnjo ljudem, ki ustrahujejo volivce na voliščih, in zaradi tega ni več treba stati v dolgih vrstah za glasovanje. Glasov tudi ni treba šteti ročno.

S tehnologijo veriženja blokov lahko preprečimo ponarejene volitve, saj bodo rezultati bolj pregledni. Prav tako bodo cenejše gostovanje in manj časa bo potrebno za dosego soglasja.

Volivci bodo lahko tudi preverili, ali je bil njihov glas štet na spletu, in če želijo, svoj glas spremenijo.

Zakaj je to pomembno za trgovanje s kriptovalutami?

Napredek tehnologije veriženja blokov je izredno velik pomembno za sprejem kriptovalute.

Za svoje dosežke daje zasluge kriptovalutam in kaže, da je za tem večja vrednost, ki samo olajša transakcije.

Ko blockchain postane bolj sprejet, tudi kriptovalute postanejo boljše. Omogoča ljudem, da sprejmejo, da se tehnologija veriženja blokov lahko uporablja za olajšanje in delovanje kot valuta.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • Blockchain tehnologija bo verjetno revolucionirala številne panoge.
  • Lahko zaščiti lastniške pravice. Tako so ljudje lahko primerno plačani za svoje delo.
  • Poskrbite, da bodo ljudje ustrezno odškodovani. Z izrezovanjem posrednika in števila udeleženih udeležencev lahko denar gre tja, kjer je potreben.
  • Več kot bo sprejeta tehnologija veriženja blokov, boljše bo za trgovce. Sprejetje pripomore k priznavanju in sprejemu kriptovalut.

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite z vsemi, za katere menite, da bi lahko bili zanimivi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me