Analiza cen Ethereuma za leto 2021

Napoved cen ETH za leto 2021

Delili bomo vrh Napovedi strokovnjakov za Ethereum leta 2021.

Preberite našo Analizo cen Ethereum ETH leta 2021

Kljub gospodarskim pretresom, ki jih je povzročil COVID-19, je bilo leto 2020 za Ethereum impresivno leto. Cena najbolj znanega altcoina na svetu v zadnjih 12 mesecih beleži stalno rast, saj je kripto svet nestrpno pričakoval težko pričakovani začetek nadgradnje Ethereum 2.0, ki je decembra končno postala resničnost..

Na splošno je Etheruem od začetka leta 2020 pridobil več kot 330% – zelo impresivno glede na spodbudno uspešnost nekaterih drugih žetonov. Seveda je odpornost, ki jo je pokazal Ethereum, skupaj z vznemirljivo novo prenovo omrežja zelo pripeljala altcoin v osrednji oder v leto 2021 – nekateri gospodarski panogi verjamejo, da bo ETH še naprej rasel s hitrostjo, ki je razmeroma stabilna za kripto trg..

Torej to pomeni, da je zdaj pravi čas za naložbe v ETH? V naslednji analizi cen Ethereuma za leto 2021 si bomo ogledali, kako bi lahko Ethereum 2.0 v prihodnjem letu še naprej naraščali, in slišali, kaj naj pove nekaj strokovnjakov iz industrije.

Vsebina:

Ethereum – pregled

Zgodovina gibanja cen Ethereum

Ethereum leta 2020

Napovedi strokovnjakov za Ethereum leta 2021

Dejavniki, ki vplivajo na ceno Ethereuma

Analiza cen Ethereuma za leto 2021

Če bi leta 2021 vlagali v Ethereum?

Zaključek

Analiza cen Ethereum 2021 – Pogosta vprašanja

Ethereum – pregled

Ethereum je zlahka najbolj znana digitalna valuta po Bitcoinu, zato je pred nadaljevanjem analize cen Ethereum 2021 vredno podrobneje preučiti, kaj natančno razlikuje altcoin od predhodnika.

Med obema tehnologijama je seveda veliko podobnosti – tako Bitcoin kot Ethereum sta prvotno temeljila na konceptu dokazov o delu, pri čemer se transakcije preverjajo prek mreže vozlišč, ki tekmujejo za reševanje zapletenih enačb – postopka, bolj znanega kot “rudarstvo”.

Podobno tako Bitcoin kot Ether za omogočanje vsega tega uporabljata tehnologijo veriženja blokov. Vendar pa sta poleg teh osnovnih podobnosti Bitcoin in Ethereum dve zelo različni živali.

Ethereum, ki je bil predstavljen julija 2015, je decentralizirana odprta programska platforma, ki ne gosti le lastnega kripto žetona Ether, temveč omogoča tudi razvoj in izvajanje pametnih pogodb in porazdeljenih aplikacij (ĐApps) brez vpliva tretjih oseb. . Ethereum ima tudi lasten programski jezik, ki razvijalcem odpira številne možnosti, ki želijo na platformi zgraditi in zagnati prilagojene aplikacije. Torej, medtem ko Bitcoin in Ethereum ponujata decentraliziran plačilni sistem, glavni namen Ethereuma ni digitalni plačilni sistem, temveč platforma za lažjo izmenjavo varnih pogodb in aplikacij prek lastne valute.

Ethereum nima splošne omejitve števila žetonov, ki bodo sčasoma v obtoku – za razliko od Bitcoina. Vendar pa omejuje število žetonov, ki so na voljo iz leta v leto. Druga ključna razlika je hitrost ustvarjanja blokov. Medtem ko lahko transakcije z bitcoini trajajo več kot deset minut, se transakcije Ethereuma običajno obdelajo v nekaj sekundah.

Nešteto aplikacij Ethereuma in tako rekoč neomejen potencial so mu omogočili zanimiv naložbeni potencial in mu omogočili, da se je hitro uveljavil na že tako konkurenčnem trgu kriptovalut. Kaj pa vse te osnovne informacije pomenijo za našo analizo cen Ethereuma za leto 2021?

Kot bomo videli, je razumevanje ključnih razlik med Ethereumom in drugimi kriptovalutami – zlasti Bitcoinom – ključnega pomena, če želimo napovedati, kako lahko kovanec deluje v prihodnjem letu. Čeprav bo na vse kriptovalute na nek način vplivalo večje gibanje cene Bitcoinov, je naš cilj tukaj najti druge načine, kako se lahko giblje cena Ethereumovega žetona.

Zgodovina gibanja cen Ethereum

Preden začnemo z analizo cen Ethereuma za leto 2021, bi bilo smotrno pogledati zgodovinsko gibanje cen altcoinov. S tem lahko bolje prepoznamo pretekle trende in napovemo, kako lahko nekatere različne tržne sile vplivajo na vrednost ETH naprej.

Kot pri večini kriptovalut je tudi Ethereum ob prvi uvrstitvi na trg obljubljal zelo malo izklicne cene, pri čemer je bil žeton v letu 2015 vreden manj kot 1,00 USD. V naslednjih 18 mesecih so stvari postajale precej nizke za nastajajočo digitalno valuto oz. Torej, ko je ETC do januarja 2017 dosegel skromnih 10,00 USD, pa se je približno v tem času zares začel uveljavljati neomejen potencial te nove tehnologije veriženja blokov in cene so kmalu vzletele. Po velikem porastu proti koncu leta 2017 je ETH januarja 2018 dosegel rekordnih skoraj 1400 ameriških dolarjev. Vendar je bil preostanek leta 2018 nekaj podobnega kot Ethereum in do konca leta je cena ETH padla kot nizko kot 85 USD.

Stvari so ostale precej umirjene več kot eno leto po vrhuncih v začetku leta 2018. Ethereum se je v približno 18 mesecih boril za 250 dolarjev, kljub temu, da so številni glasovi v industriji še naprej pozdravili Ethereum kot altcoin, ki bo nekega dne Bitcoin uvrstil na prvo mesto. Po novem medvedu, ki je potekal poleti 2019, je ETH leto zaključil s samo 132 USD.

Cena Ethereuma leta 2020

grafikon cen ethereuma

Seveda je pri naši analizi cen Ethereuma za leto 2021 pomembno upoštevati, kako uspešen je bil kovanec v zadnjih mesecih. Po dokaj slabi uspešnosti v letu 2019 se je ETH počasi začel leta 2020. Vendar se je zdelo, da se razpoloženje vlagateljev vrača proti poletju, cene pa so se do julija dvignile nad 250 dolarjev in še naprej rasle, dokler septembra niso dosegle okoli 475 dolarjev..

Cene ETH so se nato znižale na približno 350 dolarjev, preden so se konec leta dvignile in dosegle 615 dolarjev decembra. Konec leta se bo verjetno povzpel na težko pričakovani zagon Ethereuma 2.0 in ta prenova je tisto, zaradi česar je ETH tako pomemben kripto, ki ga je treba opazovati, ko preidemo v leto 2021.

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum ETH?

Napovedovanje cen Ethereuma za leto 2021

Napovedi strokovnjakov za Ethereum leta 2021

Za oblikovanje uravnotežene analize cen Ethereuma za leto 2021 je treba zbrati podatke z več področij. Seveda je pogled na mnenja in napovedi vodilnih kripto strokovnjakov dober način za merjenje razpoloženja industrije do Bitcoina in trga na splošno..

1. Craig Russo

Craig Russo, ustanovitelj podjetja Peer – zagonskega podjetja s sedežem v Bostonu, ki stoji za SludgeFeedom – verjame, da bo zmožnost Ethereuma za uvajanje decentraliziranih aplikacij in tokeniziranje resničnega premoženja zagotovila, da bo še naprej odprta platforma in pritegnila veliko zanimanja vlagateljev. “Ne vidim razloga, zakaj Ether (ETH) do leta 2021 ne bo ponovno obiskal najvišjih vrednosti, če Ethereum napreduje, kot načrtuje, in razvijalci še naprej gradijo na omrežju,” je dejal in dodal: “Verjamem, da ETH / BTC je morda že dosegel dno in bo ETH / USD začel nov naraščajoči trend, ko se bo volatilnost Bitcoina upočasnila, “

2. Alex Saunders

Medtem je tudi izvršni direktor Nugget’s News Alex Saunders zelo optimističen glede potenciala Ethereuma in je še en glas, ki napoveduje veliko verjetnost, da bo ETH v letu ali manj dosegel novo, najvišjo vrednost – napoveduje 1.400 ameriških dolarjev do konca leta 2021.

3. Michaël van de Poppe

Analitik Cointelegraph Markets Michaël van de Poppe prav tako pričakuje prihodnji tek ETH in verjame, da je prihodnost verjetno svetla za altcoin, pri čemer bo naslednji val vrednosti verjetno dosegel vrh nad prejšnjim rekordom. Čeprav mu ni uspelo ponuditi popolne analize cen Ethereuma za leto 2021, je na Twitterju napovedal, da bo “naslednji cikel ATH za ETH verjetno med 10.000 in 20.000 USD.”

4. SalsaTekila

Trgovec s kripti in analitik, znan kot SalsaTekile, ki je zaslovel po tem, ko je nekaj tisoč dolarjev v poletnem trgovalnem tekmovanju spremenil nekaj tisoč dolarjev v 100.000 dolarjev, je izrazil zaupanje v Ethereum in ga dodal v svoj portfelj, saj verjame, da bo leta 2021 presegel Bitcoin. lastnik neprijetne količine ETH (spot). Danes spet kupil več, s trgovalnimi dobički. Mislim, da bo v prihodnjem letu presegel bitcoin, «je tvitnil. Medtem ko še ni izdelal poglobljene analize cen Ethereuma za leto 2021, bi bilo treba SalsaTekile dodati ETH v svoj portfelj kot pozitiven znak.

5. Ryan Selkis

Messarijev Ryan Selkis v času pisanja tečaja ni ponudil analize cen Ethereuma za leto 2021, vendar je opazil svoje mnenje, zakaj bi Ethereum lahko dobro deloval v prihodnjem letu. V poročilu o tem, kaj lahko pričakujemo za kriptovalutni prostor prihodnje leto, je dejal: “Bitcoin je morda pripravljen na veliko leto zaradi svojega makro pozicioniranja, vendar je Ethereum tisti, ki je poletel kot najpomembnejša platforma kripto … bi lahko poganjal povsem nov finančni sistem in bolj odprt, odporen internet. “

Preberite več: Koliko bo vreden Ethereum po letu 2021 in pozneje?

Dejavniki, ki vplivajo na ceno ethereuma

1. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 je glavna nadgradnja starega javnega omrežja Ethereum, namenjena pospeševanju uporabe Ethereuma in odpravljanju obstoječih omejitev učinkovitosti.

Ena najpomembnejših sprememb je prehod z arhitekture Proof of Work na izvajanje mehanizma soglasja Proof of Stake. Nadgradnja se je začela konec leta 2020, faza 1 zagona pa se bo nadaljevala do leta 2021.

Predvideno je, da bo ETH 2.0 povečal pretočnost za več kot 1000x, kar bo zmanjšalo visoke provizije, povezane s transakcijami Ethereum, ki trenutno uporabljajo žeton. Ta razvoj je seveda ključni dejavnik v naši analizi cen Ethereuma za leto 2021 in, če se bo izkazal za uspešen, bi lahko leta 2021 cene naglo naraščale.

2. Bitcoin

Ethereum bo, tako kot vsi Altcoini, vedno na nek način vezan na Bitcoin. Prvič, Bitcoin je najbolj znana in (primerjalno) stabilna kriptovaluta in kot taka jo analitiki pogosto uporabljajo kot pokazatelj apetita vlagateljev po digitalni valuti na splošno. Drugič, številne borze zahtevajo zamenjavo BTC za druge kovance, zaradi katerih je Bitcoin nekaj podobnega kripto rezervni valuti. Zato bo cena Bitcoina – v bližnji prihodnosti – do neke mere odražala širši trg kriptovalut.

3. Predpisi, povezani s kriptovalutami

Kriptovaluta in ideja o decentraliziranih plačilih sta razmeroma nova koncepta, zato se številne države še vedno spopadajo s tem, ali in kako jih je treba urediti..

Na primer v Združenem kraljestvu je FCA pred kratkim prepovedal prodajo izvedenih finančnih instrumentov in vrednostnih papirjev, s katerimi se trguje na borzi (ETN), ki sklicujejo nekatere vrste kripto sredstev na maloprodajne potrošnike. Poleg tega so na obzorju tudi novi predpisi EU, ki bi lahko močno vplivali na vse cene kriptovalut. Seveda bi lahko bila ureditev dobra ali slaba za trge, toda vsak pametni kripto vlagatelj bi moral pozorno spremljati morebitne spremembe.

4. Kupčevo povpraševanje

Vsi vemo, da vrednost sredstva narekujeta ponudba in povpraševanje. Ethereum nima zgornje meje na način, kot to počne Bitcoin, in to je v preteklosti predstavljalo težavo za altcoin. Vendar pa naj bi prihod Ethereuma 2.0 in prehod na protokol Proof of Stake zmanjšal trenutno stopnjo inflacije za 10% na med 0,5 in 2% na leto.

Na strani povpraševanja je leto 2021 zanimivo, saj se je v letu 2020 povečalo zanimanje tradicionalnih investicijskih institucij in odprlo se je rekordno število novih denarnic za kriptovalute. Seveda je to zelo zanimivo za vsako analizo cen Ethereuma za leto 2021 in bi lahko pomenilo, da bo povpraševanje v prihodnjem letu naraščalo po kriptosferi.

Pripravljen vlagati v Ethereum ETH?

Analiza cene Ethereum za leto 2021

Kot smo videli, je pri analizi cen Ethereuma za leto 2021 treba upoštevati več dejavnikov. Seveda pa kripto analitiki poleg ocene različnih zgoraj podrobnih tržnih sil poskušajo prepoznati vzorce in napovedati gibanje cen z izvajanjem tehnične analize, kako grafikoni so se že premaknili.

BeinCrypto.com je na primer analiziral vzpone in padce v zgodovini cene Ethereuma in to uporabil za ustvarjanje napovedi za leto 2021 – kar je privedlo do še ene optimistične napovedi bikovskega teka, pri katerem se bo cena ETH leta 2021 končala na približno 2.800 USD.

Z odmorom nad 600 dolarjev na velikem obsegu, ETH signalizira nov bikovski trg.

Če upoštevamo druge podatke o panogi, ki so navedeni v tej analizi, lahko pričakujemo, da bo prihodnje leto za Ethereum izjemno pozitivno. Čeprav morda ne bo dosegel visokih številk, ki jih nekateri napovedujejo z več kot 10.000 dolarji, obstaja utemeljen razlog za domnevo, da bi se ETH do konca leta 2021 zlahka povzpel nad 1000 dolarjev.

Če bi leta 2021 vlagali v Ethereum?

vlagati v ethereum

Kot smo videli, obstaja potencial optimizma glede potenciala ETH. Čeprav naša analiza cen Ethereuma za leto 2021 vsekakor kaže na dobre stvari za altcoin, še posebej, ker Ethereum 2.0 pospešuje hitrost, je treba omeniti, da obstaja kar nekaj platform za kriptovalute in oblasti, ki verjamejo, da bodo pozitivni učinki trajali malo dlje.

TradingBeasts.com, na primer, čeprav optimističen glede prihodnosti Ethereuma, napoveduje bolj umirjeno stopnjo rasti, pri čemer ETH ne bo plazil nad 600 USD do konca leta 2021 in se bo približal meji 1000 USD do konca leta 2023. Če razmišljate o naložbah v Ethereum , bistvenega pomena je, da obvladate svoja pričakovanja in se ne zanesete z medijsko hrupnostjo.

Prav tako se je treba spomniti, da so številne bolj optimistične napovedi cen Ethereuma odvisne od tega, da Ethereum 2.0 reši težave, za katere je namenjen. Vsakdo, ki namerava dodati ETH v svoj naložbeni portfelj, se mora prepričati, da je na tekočem z razvojem v tem pogledu – pozitivnim ali negativnim – in ustrezno prilagoditi svojo naložbeno strategijo.

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Zaključek

Ethereum je imel leta 2020 nekaj trhlega leta. Pandemija COVID-19 ni le vrgla finančnega sveta v kaos, ampak je tudi zamuda Ethereuma 2.0 spodbudila negotovost vlagateljev in padla cene. Kakor pa je poudarila naša analiza cen Ethereuma za leto 2021, se zdi, da se je industrijsko razpoloženje postavilo v kot in ETH naj bi se v prihodnjih letih dobro izkazal.

Seveda je še prezgodaj govoriti, kako bo lansiranje Ethereum 2.0 vplivalo na vrednost ETH v naslednjih nekaj letih, saj bo nadgradnja po korakih. Če pa je prva faza uspešna, bi lahko dobro videli, da so se cene Ethereuma začele rasti v prvi polovici leta 2021 in nadaljevale skozi vse leto.

Naslednjih dvanajst mesecev je veljalo za glavno prehodno obdobje za kriptovalute in naša analiza cen Ethereuma za leto 2021 kaže, da ima priljubljeni altcoin potrebne tehnične podatke, da je ena najboljših naložb v panogi. Če vas zanima dodajanje etra v vaš portfelj in ste pripravljeni pozorno spremljati razvoj dogodkov, ki vplivajo na ceno žetonov, je lahko začetek leta 2021 pravi čas, da naložite.

Analiza cen Ethereum 2021 – Pogosta vprašanja

Ali se bo Ethereum zvišal leta 2021?

Medtem ko naša analiza cen Ethereuma za leto 2021 ne more zagotoviti, kako se bo cena ETH gibala v prihodnjem letu, obstaja več oseb iz industrije, ki so prepričane, da se bo altcoin izkazal za dobro naložbo.

Kako bo Ethereum 2.0 vplival na vrednost žetona?

Uvedba Ethereum 2.0 obljublja, da bo rešila določena vprašanja z obstoječo infrastrukturo blockchain in videla, da bo tehnologija Ethereum postala še bolj vsestranska. Težko je videti, kako bi to lahko imelo kaj drugega kot pozitiven učinek na ceno žetona, vendar bi morali vlagatelji pozorno spremljati razvoj, saj bi lahko vse težave z izvajanjem Ethereuma 2.0 imele negativne posledice.

Kaj strokovnjaki napovedujejo za Ethereum leta 2021?

Večina glasov v industriji je pozitivnih glede cenovnega potenciala Ethereuma v letu 2021, čeprav nekateri napovedujejo veliko večja zvišanja kot drugi. Obstaja široko soglasje, da se bo z uvedbo Ethereuma 2.0 cena ETH približala prejšnjim rekordom v višini 1.432 USD. Naša analiza cen Ethereuma za leto 2021 kaže tudi na rast altcoinov, čeprav bi se morali vlagatelji zavedati, da veliko temelji na Ethereumu 2.0 in da lahko kakršna koli vprašanja s prihodnjim razvojem privedejo do prekinitev vsakega bika.

Ali bo Ethereum leta 2021 presegel 10.000 USD?

Čeprav obstajajo nekateri podatki o panogi, ki napovedujejo, da bo vrednost ETH dosegla pet številk, je treba opozoriti, da so te zelo ambiciozne in da večina glasov v panogi ponuja bolj konzervativne napovedi.

Je zdaj pravi čas za naložbe v Ethereum?

Ko bo Ethereum 2.0 končno postal resničnost konec leta 2020 in nadaljnji razvoj v prihodnosti, naj bi se ETH dobro posloval v prihodnjem letu, številni ugledni kripto investitorji pa so dodali žeton v svoje portfelje pred pričakovano rastjo.

Kje lahko kupim Ethereum?

Če želite vlagati v Ethereum, boste morali poiskati posrednika ali borzo, ki vam bo omogočila nakup sredstva. Na voljo je veliko ponudnikov, vendar boste želeli najti takšnega, ki ima dober ugled in izpolnjuje določene finančne predpise. Priporočamo eToro za začetnike, saj ponuja preprost vmesnik in veliko informacij o trgih kriptovalut. Za shranjevanje svojih žetonov boste potrebovali tudi kripto denarnico.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me