Dve naši najljubši kriptovaluti, ki bi se lahko leta 2021 potrojili

Po grozljivem letu 2020 se bo svetovno gospodarstvo leta 2021 močno okrepilo. Vendar pa obstaja še veliko ovir, ki bi lahko izterjale ta iztirjenja. Mogoče bi prišlo do zamude pri množičnem uvajanju cepiva COVID-19, kar bi povzročilo novo gospodarsko blokado.

Vendar obratno bi to lahko koristilo kripto trgu. Kot smo videli leta 2020, so se kriptovalute izkazale kot varne naložbe, kar je trend, ki bi se lahko nadaljeval tudi v pretresih leta 2021.

Dve najboljši kriptovaluti na našem radarju

Leto 2020 je bilo za kriptovalute eksplozivno, saj se je celotna tržna kapitalizacija z 191,50 milijarde USD 1. januarja povečala na 559,50 milijarde USD. Kot takšno ne bi smelo biti presenečenje, da sta kripto na našem seznamu zadetkov dva OG – Bitcoin in Ethereum. Oglejmo si jih od blizu.

# 1 Bitcoin – Vodja kripto trga

bitcoin logotip

Bitcoin bo še naprej eden izmed naših najbolj priporočljivih kovancev, hudiča ali vode. Vidimo lahko vsak posamezen princip, zaradi katerega so kriptovalute v pikah Bitcoin tako odlične. Po skalnatem začetku leta 2020 želi premierna kriptovaluta vsem podariti zgodnje božično darilo, tako da bo dosegla najvišjo raven. Med pisanjem je premierna kriptovaluta že narasla za neverjetnih 170%.

Adam Grunwerg iz podjetja Finixio verjame, da se bo cena kljub pričakovani volatilnosti leta 2021 verjetno presegla 50.000 dolarjev. Model S2F načrta B popelje stvari nekoliko dlje in predlaga, da bi lahko cena do avgusta 2021 dejansko dosegla 100.000 dolarjev.!

So torej to le prazne številke ali so varnostno kopirane trdne podatke? No, imamo dve besedi za vas – institucionalni vlagatelji.

V letu 2020 je prišlo do stalnega priliva institucionalnih vlagateljev na trg. Fidelity je v drugem četrtletju 2020 anketiral skoraj 800 institucionalnih vlagateljev in ugotovil, da ima 36% kripto sredstev v lasti. Kaže pa, da se je število vlagateljev v zadnjem času znatno povečalo.

CoinShares je poročal, da so vlagatelji v enem tednu kupili BTC in druga kripto sredstva v vrednosti okoli 429 milijonov dolarjev. Od tega je vedno bikovski Grayscale kupil neverjetnih 336 milijonov dolarjev od 429 milijonov dolarjev. To pomeni, da njihov skupni AUM znaša približno enkrat na 12 milijard dolarjev.

Po mnenju Jamesa Butterfilla, investicijskega stratega pri upravljanju digitalnih sredstev, pa bi bil to lahko le začetek. Butterfill je dejal:

“Na anekdotični ravni smo na podlagi pogovorov naših strank v letu 2020 videli odločen premik od poizvedb špekulativne narave do tistih, ki se začnejo s komentarji, kot je:” Bitcoin je tu, da ostane, prosimo, pomagajte nam razumeti. ‘”

Poleg tega ne pozabimo nedavne objave MicroStrategyja, da so zbrali 650 milijonov dolarjev za nakup več Bitcoinov, njihova skupna izpostavljenost pa je bila 1,1 milijarde dolarjev.

Na splošno je vse to izjemno pozitivno za Bitcoin. Z nenehnim pretokom institucionalnih vlagateljev Bitcoin hitro postaja eno najbolj prožnih sredstev na svetu. Kot tak se zdi zelo pripravljen na močno leto 2021.

Preberi več:

Kako vlagati v Bitcoin 2021 – vodnik za končne začetnike

Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoina leta 2021?

# 2 Ethereum – Ethereum 2.0 in DeFi

Rast Ethereuma v letu 2020 je Bitcoin sramotila, saj je od leta do leta eksplodiral za 350% na približno 125 USD. Pričakujemo lahko ponovitev ali celo boljše delovanje platforme pametnih pogodb leta 2021 zaradi dveh pomembnih razlogov – nadgradnje Ethereum 2.0 in DeFi.

Pri nadgradnji Ethereum 2.0 v protokol vstopa več novih funkcij, med katerimi je glavna dokazna vloga (PoS). Ethereum je bil pogosto okrašen zaradi pomanjkanja visokozmogljivih funkcij. Vse to se bo spremenilo z Ethereum 2.0, zaradi česar bo postal eksponentno bolj prijazen do razvijalcev.

Ko smo že pri tem, verjamemo, da bo Ethereum še naprej potrjeval svoj položaj vodilne platforme DeFi leta 2021. Vedno večji sektor DeFi bo v prihodnjem letu monumentalen pri določanju cenovnih ukrepov ETH. Trenutno je v pogodbah DeFi zaprtih nekaj manj kot 15 milijard dolarjev. Upoštevajte, da je bila ta številka na začetku leta 2020 manj kot 700 milijonov dolarjev. To nam kaže, da sektor DeFi eksplodira s hitrostjo hitreje kot kapitalska tržna meja. To je glavna točka, ki bo ključnega pomena pri določanju cenovne akcije Ethereuma.

Kot takšno bi lahko bilo zelo koristno prebrati, kako vložki delujejo v Ethereumu in zbrati dovolj kovancev, da lahko sodelujemo v algoritmu za dokazovanje vložka protokola.

Preberi več:

Kako trgovati z Ethereumom: Izčrpen vodnik za trgovanje z Ethereumom leta 2021

Kaj bo spodbudilo ceno Ethereuma leta 2021?

eToro – najboljša platforma za kriptovalute tako za trgovce kot za vlagatelje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me