Je Bitcoin dobra naložba v letu 2021?

Spoznajte, zakaj bi lahko bil Bitcoin dobra naložba v letu 2021

Ali obstajajo tehtni razlogi za nakup Bitcoina leta 2021? Ali bik tek šele začenja?

Je bitcoin dobra naložba v letu 2021? Ta članek raziskuje pet razlogov, zakaj bi bil bitcoin letos dobra naložba.

Bitcoin ne potrebuje predstavitve za vlagatelje. Je največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji in najbolj priljubljena, čeprav je do grobega začetka leta 2020, zahvaljujoč pandemiji COVID-19. Kriptovaluta je dosegla najnižjo vrednost v višini 4721 dolarjev, ko je pandemija zadela, nato pa se je spektakularno zbrala in januarja 2021 prebila 40000 dolarjev.

Bitcoin je dosegel najvišjo vrednost 41299 USD, preden ga je popravek cene znižal na 35000 USD. V času pisanja tega pisma kralj kriptovalut trguje po 36701 ameriških dolarjih.

Večina strokovnjakov je napovedala, da bo Bitcoin bikovsko leto leta 2021. Nekateri celo predvidevajo, da bi lahko do konca leta 2021 presegel 100.000 dolarjev, do leta 2022 pa 300.000 dolarjev. Takšne napovedi so drzne, vendar obstaja možnost, da lahko Bitcoin izpolni ta pričakovanja, zaradi česar je zanimiva naložbena priložnost.

Rocky Year

Leto 2020 se je za Bitcoin začelo grobo, z močnim padcem vrednosti. Bitcoin se je že dvakrat soočil z upadom, v letih 2013 in 2017. Vendar so bili ti padci cen naravni, rojeni iz špekulacij. Letos je bilo drugače, Bitcoin se je soočil z medvedjim trgom in pandemija je na trgih naredila svoj davek. Kriptovalute so nosile glavno krizo, ko so vlagatelji razprodali delnice in se preselili v gotovino.

Bitcoin se je marca zrušil in dosegel najnižjo vrednost od 4721 dolarjev. Vendar najnižje ni trajalo dolgo in Bitcoin je bil spet v zelenem. Na rallyju je Bitcoin najvišjo vrednost dosegel januarja 2021. Kljub najnižjim vrednostim je kriptovaluta leto končala na rekordno visoki ravni.

Ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2021?

Strokovnjaki napovedujejo bikovsko vožnjo za Bitcoin leta 2021 in obstaja več razlogov, zakaj bi bil bitcoin dobra naložba leta 2021. Oglejmo si nekaj razlogov spodaj.

5 razlogov za vlaganje v Bitcoin leta 2021:

1. Institucionalni interes

Institucionalno zanimanje za Bitcoin narašča in o tem je bilo veliko med marconsko prodajo. Strokovnjaki za Bitcoin verjamejo, da bo institucionalno zanimanje pomembno gonilo cene Bitcoin-a naprej.

Coinbase, ki bo javno objavljen pozneje letos, je sporočil, da se je njegova osnova institucionalnega premoženja samo v letu 2020 povečala s 6 na 20 milijard dolarjev. V zadnjem letu se je zgodilo več poudarkov, ki kažejo, kakšno zanimanje je Bitcoin ustvaril in ga še naprej ustvarja.

  • JPM Coin JPMorgan Chase je v živo in oblikuje oddelek Onyx, da se osredotoči na tehnologijo veriženja blokov.
  • Galaxy Digital sporoča, da je v skladu s svojim načrtom za izgradnjo platforme za institucionalni dostop do digitalnih valut in sredstev prevzel dve podjetji..
  • MassMutual sporoča, da je kupil 100 milijonov dolarjev Bitcoinov.

Zgornje točke so le peščica obvestil. Podobne poteze so se dogajale tudi v drugih državah, ko svet gleda na digitalne valute in tehnologijo veriženja blokov. Zanimanje spodbujajo tudi platforme, kot je PayPal, ki kriptovalute, kot je Bitcoin, naredijo ljudem bolj dostopne.

Vse več podjetij je začelo pretvarjati denar v Bitcoin kot varnejšo shrambo vrednosti. Med njimi je najpomembnejša MicroStrategy, analitično podjetje. MicroStrategy je v Bitcoin pretvoril 425 milijonov dolarjev gotovine. Tudi druga podjetja, kot je Square, so naredila podobne poteze in denar pretvorila v Bitcoin.

2. Inflacija in upad USD na borzah

Bitcoin pogosto primerjajo z zlatom, vlagatelji pa ga označujejo kot hranilnik vrednosti. So osnovna sredstva v primerjavi s fiatnimi valutami. Bitcoin se ne sooča z inflacijskimi pritiski, kot jih imajo tradicionalne fiat valute. Nedavna inflacija je škodovala kupni moči USD. Vlagatelji so se varovali pred naraščajočo inflacijo in vlagali v "varno zatočišče" sredstva, kot je Bitcoin, kar povečuje njegovo vrednost.

Odločitev ameriške vlade, da natisne tri bilijone dolarjev, lahko razumemo kot razlog za upad dolarja, novi računi za spodbude pa bi lahko še dodatno oslabili USD v primerjavi s svetovnimi valutami.

3. Množično posvojitev kot način plačila

Bitcoin beleži nenehen porast sprejetja kot plačilnega sredstva. PayPal je napovedal, da bodo uporabniki storitve lahko kupovali, prodajali in sprejemali Bitcoin in druge kriptovalute kot način plačila..

PayPal ima več kot 350 milijonov uporabnikov, ki imajo zdaj dostop do Bitcoina. Tudi konkurenti PayPala so začeli sprejemati Bitcoin, kar je še povečalo ugled kriptovalute kot načina plačila, kar je privedlo do večjega sprejemanja s strani podjetij in posameznikov.

Preberite več: Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoinov v letu 2021?

4. Bitcoin je omejen in razpolovljen

Bitcoin je omejen na 21 milijonov, kar pomeni, da ne more obstajati več kot 21 milijonov Bitcoinov, zaradi česar je Bitcoin redek, kar povečuje njegovo ceno. Drugi razlog za visoko ceno Bitcoina je kodiran v kriptovaluti. Bitcoin rudarji so nagrajeni za obdelavo transakcij. Ta nagrada se prepolovi vsaka štiri leta. Zaradi postopka prepolovitve se stopnja inflacije Bitcoinov zmanjša.

Torej je Bitcoin dobra naložba v letu 2021: sklep

Čeprav bi se morali sami odločiti, ali je Bitcoin dobra naložba leta 2021 ali ne, omembe vredno je, da mnogi vlagatelji verjamejo v svetlo prihodnost Bitcoina in trdijo, da bi lahko presegel zlato in druga sredstva.

Očitno je bilo leto 2020 eno najboljših let za Bitcoin in obstaja veliko strokovnjakov, ki menijo, da bo leto 2021 dobro za Bitcoin in druga kripto sredstva.

Preprosto povedano, Bitcoin je naložba z majhnim tveganjem z veliko potencialnimi koristmi. To bi morali vsekakor raziskati, preden razmišljate o dodajanju BTC v svoj portfelj.

Ob tem je, da vlaganje v Bitcoin predstavlja tveganje. Trg kriptovalut je izredno nestanoviten in vlagatelji se morajo pred vlaganjem v BTC zavedati svojih ciljev, strategij in tolerance do tveganj. Priporočljivo je, da vsi, ki želijo vlagati v Bitcoin, temeljito raziščejo pred vlaganjem, preučijo tržne trende in strokovno mnenje.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me