Je Ethereum dobra naložba in ali lahko leta 2021 zaslužite na ETH?

Ethereum je lahko dobra naložba za vas, če ste dolgoročni vlagatelj!

Kriptovaluta je anonimni digitalni denar, ki temelji na blockchainu. Morda poznate najpogostejši različici Bitcoin in Ethereum, toda glede na Coinmarketcap obstaja več kot 8000 kriptovalut.

Lahko vlagate v kriptovalute, zdaj pa je s kriptovalutami mogoče kupiti tudi standardne izdelke in storitve. Čeprav je kriptovaluta nova in zanimiva, je morda tvegano vlagati, zato morate pred naložbo v katero koli kripto sredstvo opraviti še tono več analiz.

Strokovnjaki imajo različna stališča glede naložb v kriptovalute. Ker je kripto tvegana naložba z možnostjo intenzivnega nihanja cen, so nekateri finančni svetovalci skeptični pri naložbah v kripto..

Vendar se marsikdo težko odloči, s katero kriptovaluto bo šel. Kot rečeno zgoraj, obstaja več kot 8000 kriptovalut. Večina ljudi Bitcoin že pozna, nekateri pa se bodo začeli diverzificirati in iskati večje priložnosti, na primer Ethereum.

Ethereum je ena največjih kriptovalut na trgu in je kriptovaluta, ki v primerjavi z drugimi kriptovalutami deluje zelo unikatno. ETH prinaša nekaj novih in razburljivih priložnosti.

Ethereum Investing: kaj je to?

Ethereum, ustanovljen leta 2015, je s pametnimi pogodbami in zmožnostmi porazdeljenih aplikacij odprt in decentraliziran računalniški okvir za kriptovalute. ETH ali Ether je lokalna veriga blokov platforme. Ethereum je zdaj najbolj priljubljena veriga blokov na svetu. Po Bitcoinu je Ethereum drugi največji blockchain cene delnic po vsem svetu.

Naložba v Ethereum bi lahko bila naložba v prihodnost financ. Inteligentna pogodbena platforma je bila zgrajena za nadomestitev zastarele zastarele zgodovine Wall Streeta in je že začela nadomeščati delnice in obveznice podjetij z inteligentnimi pogodbenimi žetoni znotraj nekaterih transakcij podjetja..

Zmogljivost Ethereuma je morda veliko bolj neverjetna od zmogljivosti Bitcoina, ki razvijalcem služi kot forum za nadaljnje širjenje in inovacije. Primer je najnovejši vzorec DeFi. Ambiciozna nova pobuda in razširitev na svet financiranja skoraj vsak nov dan odpira nova tla in trg za vedno spreminja. Prispeva k sodobnim kripto motom, kot je "donosno kmetijstvo" in „združevanje likvidnosti."

Številne druge kriptovalute so zgrajene na verigi Ethereum. Na primer, nov žeton ERC-20 z imenom Yearn Finance ali YFI je bil zgrajen na Ethereumu. Inteligentne pogodbe so bile zgrajene tako, da imajo blago pomanjkanje digitalnih izdelkov in samo 30.000 žetonov. Mnogi imajo različne zaloge in povsem različne primere potrebe. Ethereum je eden najvidnejših kriptovalutnih projektov, zato lahko naložbe v Ethereum zdaj vodijo do velikega finančnega dobička in donosa naložb.

Preberite več: Začetniški vodnik po Ethereumu in nasveti za vlaganje v ETH

Je Ethereum dobra naložba? Kako se je izvajal leta 2020?

Zaradi Covid-19 je bilo leto 2020 svetovno leto izzivov. Kriptovalute, vključno z Ethereumom, so marca zaradi pandemije padle, kasneje pa so začele naraščati.

Na zadnji dan leta 2020 je Ethereum dosegel mejo 750 dolarjev, kar je bila najvišja raven po marcu 2018. Poleg tega je Ethereum 10. februarja 2021 pred kratkim dosegel rekordnih 1826 dolarjev..

Najnovejši kazalniki cen kažejo, da naj bi druga največja kriptovaluta na svetu nove vrhove preizkusila leta 2021. Najnovejša implementacija in posodobitev omrežja Beacon Chain ETH je prinesla tudi številne institucionalne vlagatelje, ki jih zanima vložitev Ethereuma 2.0, da bi mehanizem postal učinkovitejši. Trenutno ima ETH tržno kapitalizacijo 190,57 milijarde USD.

Zaradi naraščajočega zanimanja za Ethereum 2.0 je vrsta borz kriptovalut, vključno z Binance, začela ponujati storitve vložka ETH. Finance Magnates je že prej navedel podporo omrežju ETH novi posodobitvi borze kriptovalut Gemini.

Ker vložki zmanjšujejo število kovancev v obtoku, se lahko v primeru, da dobavitelji upadajo in povpraševanje ostane visoko, cena Ethereuma poveča. Začetek trgovanja z Ether v prihodnosti je še ena razlaga, ki bi jo lahko šteli za uspešno stavo. Leta 2021 želi s podjetjem CME Group, največjim spletnim mestom za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti, začeti trgovanje z terminskimi pogodbami Ether.

Čeprav je Bitcoin znan kot “digitalno zlato”, Ethereum zaradi svojega velikega potenciala velja za “digitalno olje”. Najbolj razširjena veriga blokov je Ethereum. Izšlo je veliko kripto projektov v omrežju. Za decentralizirane finančne aplikacije je bil Ethereum še posebej pogost.

Omrežje je bilo revidirano, da bodo kripto podvigi postali bolj učinkoviti in privlačni. Po posodobitvi je Ether lahko videl širšo sprejemljivost, ki bi dvignila njegovo ceno.

Z novo posodobitvijo omrežja Ethereum je dovoljeno vstavljanje etra. Nato bo to dostojna naložba za tiste, ki iščejo druge oblike zaslužka iz poslovanja za svoja kripto imetja.

Na splošno je bilo leto 2020 dobro za Ethereum, saj se je znatno zvišalo, izdaja Ethereuma 2.0 pa je ena od odločilnih točk prihodnosti Ethereuma.

Naložbe v Ethereum leta 2021? Ali je dobra ideja?

Po mnenju kripto strokovnjakov Ethereum velja za dobro naložbo. Raziskovalni članek, ki ga je opravil ekonomist, kaže, da je veliko večja verjetnost, da se bo Ethereum razširil v prihodnosti. Cena Ethereuma naj bi do konca leta 2021 dosegla 5000 USD, glede na "Dolga napoved" napoved.

naložba v Ethereum se je izkazala za dobro odločitev. Leta 2019 je bila povprečna cena Ethereuma 125 USD. Cena od februarja 2021 je 1.820 USD. V dveh letih se je vrednost ETH povečala za 15-krat. Torej, če bi že leta 2019 v Ethereum vložili 10.000 USD, bi zdaj imeli v Ethereumu približno 150.000 USD.

Toda da bi vedeli, ali je res dobro vlagati v Ethereum, je treba najprej raziskati osnovni pomen samega Ethereum blockchaina.

Ethereum 2.0 je bil uveden v več fazah, od faze 0. ETH je žeton Ethereum blockchain. Ethereum je resnično orodje za varčevanje, če je Bitcoin zgolj način plačila. Številne med njimi so teoretično dobre odločitve na področju dolgoročnih naložb.

Blok veriga Ethereum je protokol, ki temelji na matematičnih pravilih. V primerjavi s centralno banko ali vlado, ki lahko hitro in nenadoma spremeni ponudbo gotovine, je distribucijski kovanec Ethereum zapisan v prosto berljivo in soglasno kodiranje. Ta digitalna dobrina je namesto zlate ali vladne zastave podprta z nezlomljivimi nekristaliziranimi verigami blokov in matematično resničnostjo.

Načini za vlaganje v Ethereum

Vstopne ovire za začetek naložb so pri kriptovalutah zelo majhne. Nekdo, ki tega območja ne pozna, se bo hitro prijel za ETH in začel varčevati, tako da ga bo obesil in upal na hvaležnost.

Poleg tega lahko oseba investira v Ethereum in z različnimi sredstvi začne služiti denar iz ETH.

Vse se začne z nakupom in držanjem. To je ena najpogostejših strategij za vlaganje v kriptovalute. Nakup in hramba kriptovalut je preprost in na splošno uspešen način. Strategija nakupa in zadrževanja je lepa, neposredna rešitev, vendar lahko povzroči negotovost, saj je področje kriptovalut znano po svojih cenovnih eksplozivih. Kriptovalute so spremenljive, zaradi česar so se mnogi vlagatelji izognili. Toda za nekatere je to eden najdragocenejših dejavnikov, za katere so kriptovalute značilne in jih je pritegnilo k naložbam.

Drug način vlaganja v Ethereum je rudarstvo. Pridobivanje kriptovalut je matematična metoda reševanja. Rudarstvo je v bistvu hrbtenica številnih kriptovalutnih omrežij, saj čas porabljajo za reševanje matematičnih problemov z računalniško močjo in za zagotavljanje „dokazov o delu“ omrežja, ki preverja transakcije Ethereuma (ETH). Začetek prodaje Ethereum 2.0 s ciljem prehoda na “dokaz o vložku” bi lahko bil zaskrbljujoč za rudarje, vendar naj bi bilo pridobivanje PoW še vedno praktično do približno leta 2023.

Trgovanje s kriptovalutami, vključno z Ethereumom, se je pri običajnih trgovcih začelo s potopi na obstoječe trge. Obstaja tudi vrsta trgovinskih možnosti, kot so terminske pogodbe ETH, zaradi katerih je eden izmed boljših načinov vlaganja v Ethereum.

Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti trgovcem omogoča, da enako dobro izkoristijo črpanja navzgor. Trgovci lahko izkoristijo dolge ali kratke pozicije ne glede na gibanje povpraševanja.

Pripravljeni vlagati v ETH?

Prednosti in slabosti Ethereuma

Kot vsako sredstvo tudi za Ethereum obstaja seznam prednosti in slabosti.

Prednosti Ethereuma:

Kakšne so prednosti vlaganja v Ethereum?

Številni kriptoanalitiki menijo, da ima Ethereum veliko prihodnost, zaradi česar je privlačna možnost za kripto vlagatelje.

Tu so najboljše stvari o Ethereumu:

✅ Zanesljivost:

V zadnjih treh letih sta Ethereumova vzpostavljena mreža in program dosledna. Ekipa, ki stoji za Ethereumom, si izjemno prizadeva, zaradi česar je Ethereum eden največjih projektov v kriptosferi.

✅ Decentralizacija:

Decentralizirana struktura je verjetno ena ključnih prednosti Ethereuma. Kot rečeno, je tehnologija kriptovalut, prvotno razvita za alternativo običajnim bančnim procesom, decentralizirana in pregledna. Decentralizirano financiranje (DeFi) je eden od dejavnikov, za katerega so značilne kriptovalute in Ethereum je na vrhu DeFi.

Et Več podjetij si prizadeva za Ethereum:

Ethereum podpira več velikih podjetij, Ethereum Enterprise Alliance pa je vodilna organizacija za sledenje Ethereumu. Ko se odstranijo pogoji tretjih oseb, vlagatelji Ethereuma vlagajo več. Finančni guru Andreessen Horowitz je ena pomembnejših oseb v Ethereumu. Za primerjavo, dejstvo, da je Ethereum tudi strokovnjak za finance (ICO). Žetoni ERC-20 veljajo tudi za standard zbiranja sredstev in ICO.

✅ Eter ni omejen:

Za razliko od Bitcoina Ether (ETH) ni omejen in je uporaben. Transakcije vključujejo pogodbe za samostojne in kratke roke poravnave. Zanimivo je, da je nekoč ustvarjalec Vitalik Butterin dejal, da je Ethereum lahko hitro obdelal več kot milijon transakcij na sekundo.

Proti Ethereumu

Tu so šibkejši deli o Ethereumu:

❌ Kritika zaradi počasne rasti

Ethereumu so očitali počasno rast. Na robu razširitve DeFi so analitiki dvomili, ali bi Ethereum lahko uspel pod teža DeFi. To pomeni, da je bil napredek pri uvajanju sprememb v omrežju počasen in je zaostajal.

❌ Pomanjkljivost prvega voznika:

Prvo pomanjkljivost premika je pridobil Ethereum. Nosilec standardov je še vedno stara mreža. Vsa nova zagonska podjetja se učijo tudi od osebja in so dovolj gibčna, da omogočajo hitrejšo rast in rezultate. Dolgoročno je to lahko neznana nevarnost. Tudi uspešna podjetja bodo imela koristi od napak Ethereuma in bodo morda vzpostavila izboljšana omrežja.

Et Ethereum je težko prilagoditi:

Čeprav so njegove raznolike značilnosti lahko vabljiv vidik, se nekateri vlagatelji preprosto obotavljajo vlagati v ETH. Za primerjavo Ethereum še ni rešil težav, povezanih s skaliranjem in zakasnitvijo omrežja, da bi pritegnil nadaljnje vlagatelje v kriptovalute.

Zaključek: Ali je tudi Ethereum dobra naložba?

Po mnenju analitikov je Ethereum eden najboljših kripto za naložbe. Znameniti kovanec je obetaven in ker DeFi nenehno raste z Ethereumom na vrhu, se lahko njegova cena v bližnji prihodnosti povzpne visoko.

Večina naložb se nanaša na dejavnik tveganja in koristi. Z drugimi besedami, ali morebitne koristi odtehtajo možne posledice tveganj?

Preprosto povedano, Ethereum je naložba z majhnim tveganjem z veliko potencialnimi koristmi. Vsekakor morate nekaj raziskati, preden razmišljate o dodajanju ETC v svoj portfelj.

Je torej Ethereum (ETC) dobra naložba? Ethereum ima res veliko prednosti, ki jih številne druge kriptovalute nimajo. Dejstvo, da je decentralizirano financiranje (DeFi) eden od dejavnikov, za katere so značilne kriptovalute in je Ethereum na vrhu DeFi, pomeni, da obstaja veliko prostora za rast cene Ethereum in je zato dober kovanec za vlaganje v.

Naložba v Ethereum je pametna odločitev. Če želite biti del razširitve DeFi, je Ether prava izbira za vaš portfelj.

Zdaj veste, da bi lahko bil Ethereum dobra naložba. Če se počutite dovolj navdihnjeni, da začnete vlagati vanje Itd, ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje, boste to z veseljem vedeli eToro ponuja možnost vlaganja v kripto sredstva.

eToro – najboljša platforma za nakup kriptos

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Kriptovaluta je anonimni digitalni denar, ki temelji na blockchainu.
  • Mogoče je tudi kupiti standardne izdelke in storitve s kriptovalutami, lahko pa vlagate tudi v kriptovalute, vključno z Ethereumom.
  • Ethereum je ena največjih kriptovalut na trgu in je valuta, ki deluje zelo unikatno glede na druge kriptovalute.
  • Naložbe v Ethereum bi lahko bile naložbe v prihodnost financ.
  • Zmogljivost Ethereuma je morda veliko bolj neverjetna od zmogljivosti Bitcoina, ki razvijalcem služi kot forum za nadaljnje širjenje in inovacije.
  • Raziskovalni članek The Economist kaže, da se bo Ethereum v prihodnosti veliko bolj verjetno razširil.
  • V Ethereum lahko vložite poljubno količino denarja. Začnete lahko na primer s samo 25 USD.
  • Ker DeFi nenehno raste z Ethereumom na vrhu, bi lahko bil Ethereum ena najboljših naložb, ki jih lahko trenutno naredimo na kripto trgu.

Pogosta vprašanja

Ali je vredno vlagati v Ethereum?

Na podlagi priročnega dostopa do maloprodajnih kupcev in nadaljnjih možnosti za rast Ethereum naredi izjemno naložbo.

Kolikšen je minimalni znesek za vlaganje v Ethereum?

Obstaja nekaj platform, na primer eToro, ki uporabnikom omogoča, da v Ethereum vnesejo le 25 USD.

Bi moral zdaj vlagati v Ethereum?

Ko želite vlagati v katero koli kriptovaluto, morate vedno opraviti lastno raziskavo. Ethereum je ena najboljših kriptovalut s potencialno rastjo cene v bližnji prihodnosti.

Kam investirati v Ethereum?

eToro je najbolj donosna alternativa. Prestižna platforma za trgovanje z nagradami omogoča trgovcem, da ustvarijo portfelj in služijo kot „vse na enem mestu“ za trgovce, ki najdejo izpostavljenost kriptovalutam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me