Kaj bo spodbudilo ceno Cardano leta 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Cardano ADA v letu 2021

Kam bo šla cena Cardano leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno Cardano ADA leta 2021? Kripto vlagatelji so se vedno spraševali: kaj vpliva na ceno Cardano?

Cardano je tretja generacija razvoja decentralizirane aplikacije (Dapp) in javna platforma blockchain. Vlagatelji so Cardano opazovali zaradi njegove edinstvene značilnosti integrirane pregledane raziskave. Trenutno se na trgu kriptovalut uvršča na 8. mesto in že nekaj časa ohranja svojo rang.

Zanimanje za Cardano je veliko, zaradi česar se mnogi vlagatelji sprašujejo: kaj vpliva na njegove cene?

Trije dejavniki, ki vplivajo na cene Cardano, so:

 • Posvojitev
 • Konkurenčni kovanci
 • Tržne sile

Podrobneje bomo razložili, kako ti dejavniki vplivajo na ceno ADA, najprej pa, zakaj bi morali biti pozorni na Cardano?

Zakaj Cardano (ADA)?

Tretja generacija kriptovalut se je lahko naučila iz prvih dveh. Cardano je lahko integriral značilnosti prve generacije, Bitcoin, in druge generacije Ethereum. Poleg tega je predstavil inovacije na trg s svojo integrirano raziskovalno funkcijo. Cardano je uporabil tudi novejšo tehnologijo in razvoj, da bi izboljšal značilnosti prve in druge generacije kovancev.

grafikon gibanja cen kardano

Cenovno gibanje cen Cardano. Vir: Investing.com

Z večplastno arhitekturo Cardano je uspešno povečal razširljivost, trajnost in varnost kriptovalut. Cardano je lahko premostil vrzeli, ki so jih ustvarili njegovi predhodniki.

Vizija razvijalcev Cardano je bila, da se ljudem povrne zaupanje v svetovni gospodarski okvir, tako da se podjetju poveča občutek varnosti & preglednost na mednarodnih trgih. Cardano se je veliko osredotočil tudi na ljudi, ki nimajo dostopa do finančnih storitev. Fundacija Cardano je izvedla različne razvojne projekte v nerazvitih regijah sveta, da bi spodbudila finančno vključenost.

Ko decentralizirane aplikacije postajajo vse bolj priljubljene, so vprašanja in pomisleki glede varnosti vodili Cardano, da je decentralizirano platformo aplikacij naredil varnejšo.

Kaj ločuje Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) je zamisel Jeremyja Wooda in Charlesa Hoskinsona. Pred tem so že delali na Ethereumu in zato bolje razumejo glavne ovire, s katerimi se sooča Ethereum.

Cardano se je po izidu leta 2017 takoj oprijel predvsem zato, ker je obravnaval pomisleke, s katerimi se je Ethereum soočal z oblikovanjem jezika in virtualnih strojev. Cardano se je nadalje ločil od konkurenčnih kovancev, saj je bil močno vpleten v Academio in vzpostavil je velike povezave z Academio. The integracija raziskav v Cardanovo zasnovo je zagotovo zaščitni znak Cardano.

Prvotno je Cardano lahko v eni sekundi obdelal le deset transakcij, kar je predstavljalo težavo za razširljivost kovanca. Pred kratkim je izšel članek, ki je rešitvi, imenovani Hydra, predlagal edinstven sloj. Hydra lahko obdela transakcije izven verige in Cardanu omogoči, da jih obdela toliko kot milijon transakcij v sekundi.

Interoperabilnost je ključnega pomena za množično sprejemanje kriptovalut po vsem svetu in je eden od ciljev družbe Cardano, saj si prizadeva razširiti interoperabilnost v svetu kriptovalut in v svojih omrežjih. Protokola za nadgradnjo sistema in modeli upravljanja verig blokov sta dva izmed takih poskusov.

Uveden je bil tudi nov sistem soglasja, ki je povsem edinstven za Cardano, imenovan Ouroboros. Ouroboros je mehanizem Proof of Stake (PoS), ki zagotavlja večjo varnost. Sistem Ouroboros naključno izbere rudarje za sprejem transakcij. Sistem je odvisen tudi od strokovno pregledanih raziskav, da bi zagotovil trajnost in varnost verig blokov.

Ste razmišljali, da bi vlagali vanje Cardano ADA?

Cardano (ADA) dejavniki, ki vplivajo na ceno

3 dejavniki, ki poganjajo ADA Cena:

Faktor 1: posvojitev

Ko se bo sprejetje Cardano povečalo, se bo povečala tudi njegova vrednost. Cardano je razmeroma nova kriptovaluta in čeprav ima ogromno skupnost, jo čaka še dolga pot. Cilj Cardano je postati platforma dApp in digitalna valuta, ki bi omogočila finančno vključenost osebam, ki niso v banki. Cardano je ob zagonu prejel veliko podporo in skupnost še naprej eksponentno raste.

Faktor 2: Konkurenčni kovanci

Bitcoin, kriptovaluta prve generacije, je še vedno vodilni na trgu. Po pravici je kralj kriptovalut. Za vsak nov ali star kovanec uveljavitev na trgu pomeni močno konkurenco s kraljem. In ni veliko kovancev, ki bi lahko uspešno konkurirali Bitcoinu. Vendar pa Bitcoin na splošno teži k vlečenju kovancev navzgor, zato obstaja pozitivna povezava med Bitcoinom in Cardanom. Če se torej Bitcoinu in trgu kriptovalut na splošno zdi vse dobro, potem lahko od Cardano pričakujemo pozitivne stvari.

Cardano korelacija z Bitcoinom

Cardano korelacija z Bitcoinom. Vir: Coinpredictor.

Drugi kovanci, ki imajo podobne zgradbe in značilnosti kot Cardano, vključujejo NEO, Block, Lisk itd. Ti kovanci ogrožajo njegove cene in bi dvig vrednosti teh kovancev povzročil devalvacijo Cardano. Čeprav je Cardano daleč od Bitcoina, prvotnega kovanca, trg dinamičen in se nenehno posodablja. Če Cardano ne bo šel v korak s časom, ne bo mogel spoznati novih konkurentov.

Faktor 3: Tržne sile

Tržne sile ponudbe in povpraševanja določajo optimalno raven cen katerega koli blaga. Pomanjkanje je tu odločilni dejavnik. Čim manjši je blago ali blago, tem višje bo vrednoteno. Ker imajo kriptovalute omejeno ponudbo, so dejavniki na strani povpraševanja bolj škodljivi za določanje cen kot ponudba. Na trgu se takrat, ko se povpraševanje in ponudba srečata, določijo optimalne ravni cen. Povpraševanje lahko izvaja pritisk na cene navzgor ali navzdol.

Kaj je prihodnost Cardano (ADA)?

Zdi se, da bodoče napovedi za Cardano (ADA) temeljijo na dveh skrajnostih. Medtem ko nekateri analitiki napovedujejo, da bo cena padala navzdol, druge napovedujejo ceno 5 dolarjev čez približno pet let. Ali se bo cena Cardanoa dvignila ali znižala, je vprašanje za milijon dolarjev. Cena Cardano je močno odvisna od splošne uspešnosti trga kriptovalut.

Napovedi v začetku leta 2020 so bile optimistične in pričakovano je bilo, da se bo vrednost Cardano dvignila na 2 USD. Ker pa se je leto skoraj končalo, se cena Cardano ni približala svoji predvideni ceni. Skromne napovedi za leto 2020 so pokazale stabilnost okoli 40 centov kar je Cardano uspešno uspelo doseči. Ta stabilnost kaže na prihodnje naraščajoče trende.

Cardano je v kratkem času pridobil veliko podporo skupnosti. Cardano združuje inženirje, strokovnjake za Blockchain in raziskovalce, vse pod eno streho, tako da bomo lahko videli nekaj resničnega preobrata dogodkov in izjemnega potenciala v prihodnosti. V primeru, da se bo vse pozitivno izšlo, bi Cardano na poti lahko postal najboljši blockchain po Bitcoinu.

Napovedi cen Cardano (ADA)

Cardano je bil med desetimi najboljšimi kriptovalutami in ima tržno kapitalizacijo 4,84 milijarde USD. Cardano (ADA) je zaradi svoje uvrstitve na radarju vlagateljev že od samega začetka. Edinstvene značilnosti Cardano so ga postavile pod žaromete. Ena od stvari, po katerih je Cardano znan, je njegova zaupanja vredna in verodostojna ekipa. Rešitve, ki jih je Cardano ponudil za pomanjkljivosti Bitcoinov in Ethereuma, so pritegnile vlagatelje.

Cardano se je v zadnjem času končal navzgor in dosegel najvišjo vrednost okoli 0,172 USD.

Graf napovedi cen Cardano 2021

Napovedovanje cen Cardano 2021. Vir: Previzionibitcoin.

Številne najvišje uvrščene borze kriptovalut so takoj po ustanovitvi hitro uvedle Cardano in dosegle dobro sledenje. V času lansiranja je bil Cardano ocenjen na 0,021 USD. ADA je najvišjo vrednost dosegla v začetku leta 2018, ko se je povzpela na neverjetnih 1,22 dolarja. Tudi tržna kapitalizacija je z izjemno hitrostjo rasla in se je od leta 0,56 milijona do leta 2018 povečala na 31 milijard dolarjev.

Strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko Cardano od začetka novega leta naglo narasel. Napovedi kažejo na svetlo prihodnost za Cardano, pri čemer nekateri upajo, kot da bodo leta 2023 dosegli oznako 2 USD. Do leta 2025 se bo Cardano morda gibal blizu meje 3 USD in jo celo prečkal, če bo šlo vse v redu.

Na trgu obstaja veliko bikovskih kazalnikov, ki kažejo na optimističen dolgoročni naložbeni scenarij. Po ocenah strokovnjakov naj bi se cene v naslednjem letu podvojile.

Tabela napovedi cen za Cardano 2020 do 2027

Napoved cen za Cardano 2020 do 2027. Vir: Digitalcoin

Ali je Cardano (ADA) dobra naložba?

Cardano (ADA) ima številne značilne lastnosti, zaradi katerih se zdi dobra naložba.

Ekipa

Ekipa Cardano je zelo ugledna in verodostojna. Ustanovitelji družbe Cardano so že delali na Ethereumu in s pomočjo izkušenj z Ethereumom so lahko oblikovali kriptovaluto z lastnostmi Ethereuma, vendar nobene pomanjkljivosti. Ekipa je lahko raziskave vključila tako, da je Cardano izstopal. Podpirajo ga tudi tri ugledne organizacije.

Tehnologija

Cardano je v premagovanje izzivov prejšnjih kriptovalut vključil nekaj zelo naprednih tehnologij. Ne gre samo za digitalno valuto, temveč za popolno platformo za pametne pogodbe in decentralizirane aplikacije. Ouroboros omogoča Cardanu, da meri do največ 4 milijone pomnoži z energijsko učinkovitostjo Bitcoinov.

Varnost

Cardano (ADA) je odkril skrivnost razširljivosti skupaj z varnostjo. Sistem Ouroboros zagotavlja varnost transakcij, hkrati pa je tudi učinkovit.

Pripravljen vlagati v Cardano ADA?

Prednosti in slabosti naložbe v Cardano (ADA)

Prednosti vlaganja v Cardano:

✅ Vizija podjetja Cardano je okrepiti gospodarski sistem in zagotoviti finančne storitve tistim, ki nimajo dostopa.

✅ Cardano podpira močno vodstvo. Ustanovitelji so tudi ustanovili ETH.

Coin Gre za kovanec tretje generacije, ki zapolnjuje številne vrzeli BTC in ETH.

✅ Cardano (ADA) je na 8. mestu na trgu kriptovalut.

In Vzpostavil je edinstven strokovno ocenjen sistem integracije raziskav.

✅ Cardano lahko z Ouroborosom v samo eni sekundi obdela do milijon transakcij.

Wal Denarnica Cardano pomaga pri interoperabilnosti v križnih verigah.

Dvoslojni sistem Cardano zagotavlja, da se transakcije in podatki ne mešajo, saj sta oba shranjena na različnih plasteh.

✅ Cardano ponuja večjo varnost in zasebnost.

✅ Programski jezik Haskell je natančnejši in dinamičnejši pri matematičnih metodah preverjanja.

✅ Cardano je samozadosten, saj 25% nagrad od rudarjenja gre v blagajno, kjer se ta sredstva porabijo za razvoj z glasovanjem po verigi..

Proti vlaganju v Cardano:

Cardano je razmeroma nov in trajalo bi nekaj časa, da se uveljavi kot Ethereum ali Bitcoin.

❌ Cardano se sooča z ostrimi kritikami glede sistema glasovanja po verigi.

❌ Funkcije bo težko posodobiti ali odstraniti.

For Za volilni sistem ni dovolj notranjih predpisov.

Sistem je dovzeten za trolove.

❌ Za kovanec je potrebnih več funkcij in nadgradenj, da bo lahko popolnoma funkcionalna platforma in ne le digitalna valuta.

Ongoing Stalne težave so z denarnico Daedalus.

❌ Blockchain Cardano je v fazi razvoja.

Card Trenutno lahko Cardano v eni sekundi obdela samo 257 transakcij.

Začnite vlagati v Cardano (ADA) z eToro

trgovski kardano

Se vam Cardano zdi dobro primeren? Ste optimistični glede prihodnosti Cardano? Ali želite vlagati v Cardano?

Če je odgovor pritrdilen, začnite vlagati v eToro še danes. eToro je eno najboljših borznoposredniških družb za socialno trgovanje. eToro je bil ocenjen kot najboljše borzno posredništvo za naložbe v kriptovalute. Trgovcem s kriptovalutami ponuja številne ugodnosti, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje, vključno s skoraj takojšnjim izvrševanjem naročil.

Enostavnost odpiranja računov v eToro je prav tako zelo velika in eToro zaračuna nominalne provizije. Trgovinska platforma ima močno ureditev v ZDA, Veliki Britaniji, Evropi in Avstraliji, zaradi česar je ena najvarnejših.

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Cardano je tretja generacija javne blockchain platforme.
 • Glede na tržno kapitalizacijo je na kripto trgu uvrščen na 8. mesto.
 • Vizija podjetja Cardano je obnoviti vero v svetovni gospodarski sistem in finančno vključenost.
 • Cardano je v svoj sistem vključil strokovno pregledane raziskave.
 • Gonilniki Cardano vključujejo povečano posvojitev, tržne sile in druge konkurenčne kovance.
 • Cardano ima edinstven PoS mehanizem, imenovan Ouroboros, ki zagotavlja varnost.
 • Trenutno se izvaja rešitev za skaliranje Hydra.
 • Cardano je leta 2018 dosegel rekordnih 1,22 ameriških dolarjev.
 • Prihodnje napovedi kažejo na dvig cen na raven 5 USD do leta 2025.

Upamo, da vas je ta članek obvestil o Cardanu in vas motiviral, da začnete vlagati v kripto trg. V zadnjem času so kriptovalute začele bolj rasti z Bitcoinom in Ethereumom so vodilni in so institucionalizirani.

Če vam je bil ta članek všeč, ga delite z drugimi, če želi kdo drug od njega imeti koristi. Če želite izvedeti več o drugih kriptovalutah, si oglejte naš sektor kripto člankov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me