Kaj je Ethereum? Začetniški vodnik po Ethereumu in nasveti za vlaganje v ETH

Ethereum je v zadnjem letu spodbudil pogovor, saj je postal druga največja kriptovaluta za Bitcoinom. Vendar je Ethereum za razliko od Bitcoina platforma za več trgovin, ki se uporablja za “kodiranje, decentralizacijo, varstvo in trgovanje s skoraj vsem”.

Ethereum je od leta 2018 dosegel najvišjo vrednost za približno 100 dolarjev januarja 2021. Ethereum ima številne prednosti pred drugimi običajnimi kriptovalutami, kot sta Bitcoin in konkurenčna valuta Litecoin. Podjetja in startupi so ga široko sprejeli kot način transakcij in trgovanja s stvarmi, ki presegajo kriptovalute.

Veliko ljudi zanima, kaj Ethereum v resnici je, kje se je vse začelo in kako vlagati vanj glede na njegovo nedavno razstreljevanje. Prav tako se je treba zavedati nevarnosti naložb in sposobnosti, da jih izkoristite in razvijete lastno bogastvo iz Etra.

Kaj je Ethereum?

Druga največja kriptovaluta na svetu, znana kot Ethereum, je odprtokodna, decentralizirana programska platforma, ki se je prvotno začela leta 2015 za lastno kriptovaluto Ether. Poleg tega, da je platforma, je tudi programski jezik, ki se uporablja za gradnjo, uvajanje in uporabo različnih aplikacij, kot je Microsoftovo partnerstvo s ConsenSys. Te aplikacije običajno nimajo doma samo za en računalnik, ampak so razdeljene med več računalnikov, da bi zagotovili varnejšo in varnejšo infrastrukturo.

Aplikacije, ki se izvajajo v Ethereumu, se izvajajo na kriptografskem žetonu Ether, ki je edinstven za omrežje. Ti žetoni delujejo kot transport okoli platforme Ethereum in jih najpogosteje uporabljajo razvijalci, ki želijo v platformo integrirati in izdelati lastne aplikacije.

Eter lahko uporabimo za dve širši definiciji; prvič kot izmenjava digitalnih valut, kot sta Bitcoin ali Ripple, in drugič kot ključ do zagona aplikacij in njihovega zaslužka na platformi. Ethereum je mogoče uporabiti za “kodiranje, decentralizacijo, zaščito in trgovanje s skoraj vsem.” Ether je digitalna kriptovaluta, ki omogoča operacije na pametnih pogodbah in dApps, ki temeljijo na Ethereumu.

Kot primer Microsoftovo partnerstvo s ConsenSys ponuja »Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) v Microsoft Azure, ki strankam ponuja okolje za razvijalce blokov v oblaku samo z enim samim klikom..

Kje se je vse začelo?

Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin se je z Bitcoinom leta 2011 zapletel kot mlad programer, radoveden in privlačen s tehnologijo veriženja blokov. To ga je pripeljalo do tega, da si je zamislil omrežje, večje od začetne uporabe Bitcoina za finančne namene. S tem je leta 2013 objavil belo knjigo, v kateri je opisal, kaj bo kmalu postalo Ethereum. Največja razlika med Bitcoinom in Ethereumom je bila sposobnost Ethereuma, da trguje več kot le s kriptovalutami.

Buterin in drugi soustanovitelji platforme za več trgovin so leta 2014 zbrali več kot 18 milijonov ameriških dolarjev, potem ko so začeli kampanjo množičnega izvajanja, kjer so prodali žetone Ether, da bi svojo vizijo lansirali. Po tem je Ethereum leta 2015 prvič zaživel v živo, znan kot Frontier. Danes je Ethereum znan kot druga največja kriptovaluta in vključuje več sto razvijalcev.

Ethereum je bil leta 2016 razdeljen na dva blokchain oddelka po kraji več kot 50 milijonov dolarjev sredstev, zbranih na DAO, vrsti pametnih pogodb, pridobljenih iz programske mreže Ethereum leta 2016. Dve oddelki se zdaj imenuje Ethereum in Ethereum Classic.

Trde vilice iz prvotnega programa, zasnovanega za obrambo pred več poskusi izsiljevalske programske opreme, so našli nov Ethereum. Ethereum je bil nato septembra 2019 imenovan za drugo največjo virtualno valuto na trgu, takoj za Bitcoinom.

grafikon cen ethereum

10. januarja 2021 Ethereum ni dosegel 100 dolarjev, da bi dosegel najvišjo vrednost. Vir: Coindesk

Skeptiki na Ethereumu

Od leta 2017 razvijalci Ethereuma delajo na prehodu omrežja iz sistema preverjanja dela na sistem preverjanja deleža (PoS). Projekt, znan kot Casper, lahko skupaj s svojo aplikacijo pomembno vpliva na Eter. Omrežje Ethereum je bilo izpostavljeno izzivalni bombi kot del Casperjevega preklopa na PoS, ki bi zaničil transakcije v omrežju in povzročil “ledeno dobo”, ko bi se transakcije prenehale obdelovati in mreža zamrznila.

Istanbulski trdi viličar so konec leta 2019 razvili razvijalci Ethereuma, kar je povzročilo drastičen porast časa obdelave blokov. To je bilo pripisano zapletenosti rudarskih blokov, ki ustrezajo nadgradnji, ki je razvijalci niso mogli prilagoditi. Posodobitev ledenika Muir se je začela 1. januarja 2020, ko je veriga dosegla svoj blok št. 9.200.000 in potisnila izzivalno bombo za vsaj še 4 milijone blokov.

Prizadevanja ustvarjalcev Ethereuma za zmanjšanje izzivalne bombe in nakup več časa kažejo na njihov poudarek na varnosti in gotovosti ter tako zaupajo tistim, ki se želijo pridružiti Ethereumu.

Zakaj vlagati v Ethereum?

Glede na to, da je Ethereum druga največja kriptovaluta, je vsekakor močna naložba v primerjavi z drugimi kripto valutami. Kljub nihanjem v zgodovini Ethereuma se analitiki strinjajo, da se bo cena Ethereuma dolgoročno še povečala.

Ker je Ethereum na vrhu DeFi, je potencial za povišanje cen velik. Analitiki vidijo DeFi kot vrednega konkurenta sedanjemu centraliziranemu tradicionalnemu finančnemu sistemu.

Ethereum se je 10. januarja 2021 povzpel na 1336 dolarjev, nedaleč od najvišjih rekordnih vrednosti 1432 dolarjev, ki jih je dosegel 13. januarja 2018. Če bo veriga Ethereum še naprej sprejeta leta 2021, kar se bo zelo verjetno zgodilo, potem bo cena Po mnenju kripto analitikov bi Ethereum lahko narasel. Upravni partner James Todaro Blocktown Capital napoveduje, da se bo cena Ethereuma leta 2021 zvišala na 9000 dolarjev.

Ethereum 2.0, druga različica Ethereuma, je eden od razlogov, ki bo vplival na odločitve o naložbah v Ethereum. Ethereum 2.0 se bo namesto rudarstva osredotočil na proizvodnjo in prečiščevanje energije. Upoštevajte, da bo za dokazilo o vložku potrebna kripto denarnica za identifikacijo in preverjanje pristnosti transakcij, da se zagotovi varnost sredstev.

Preberite več: Analiza cen Ethereuma za leto 2021

Kako vlagati v Ethereum?

Najprej je potrebna digitalna denarnica, če želite vlagati v Ethereum in še posebej Ether. Ethereuma ne boste mogli najti na nobeni večji borzi in ne morete iti do posrednika, da bi našli spletne ponudbe. Pretvorjen bo v vaš žep. V bistvu so majhni računalniki brez povezave, ki vam omogočajo upravljanje etra. Obstaja veliko proizvajalcev digitalnih denarnic, na primer Coinbase in Trezor.

Naj vas digitalizacija kriptovalut ne zavede. Ključnega pomena je, da ne pozabite, da je Eter (ETH) valuta in da bi ga kot vlagatelja morali obravnavati kot takega. Delnic Etra ne kupite, tako kot lahko kupite delnic ali ETF-jev. Namesto tega svoje dolarje zamenjate za žetone Etra.

Poleg tega pri vlaganju v Ether ni izplačil ali dividend. Vaše najboljše sanje so, da boste v prihodnosti drugim uporabnikom v internetu prodajali več za svoje žetone, kot ste jih kupili na začetku. Ena najboljših platform, kjer lahko kupite Ethereum, je eToro.

Pripravljen vlagati v Ethereum ETH?

Nasveti in strategije pred naložbo v Ethereum

1. Uporaba kripto denarnice

Digitalne denarnice so v bistvu miniaturne strojne denarnice, kamor ljudje shranjujejo svojo kriptovaluto. To je dobra rešitev za tiste, ki nameravajo imeti velike vsote in iščejo varno možnost za svoje premoženje.

Druga različica Ethereuma, Ethereum 2.0, bo za preverjanje transakcij zahtevala kripto denarnico. Vaša denarnica v strojni opremi bo imela zasebne ključe, do katerih boste imeli dostop samo vi in ​​tako zagotavljali varno naložbo. So v bistvu majhni računalniki brez povezave, ki vam omogočajo upravljanje eterjev (ETH).

eToro je predstavil svojo verodostojno borzo in denarnico eToroX kjer lahko varno hranite svoje kovance.

2. Vlagajte pametno

To velja za vsako naložbo. Vedno pa je zdravo imeti v mislih, zlasti če želite vlagati v Ethereum, da ne smete vlagati več, kot si lahko privoščite, da izgubite.

Ethereum je znan po svojem ugledu, ki tu in tam niha, cene brez znaka pa lahko v nekaj urah padejo. Glede na to obstaja verjetnost, da bo vaše premoženje v kratkih obdobjih upadalo, zato ne vlagajte sredstev, ki bi jih morda potrebovali za nujne primere.

3. Načrtujte vnaprej

Z omembo njegove nestanovitnosti zgoraj in njenih nihanj si naložbe Ethereuma vredno ogledati dolgoročno. Kljub svoji kratkoročni težnji k nihanju cen je dolgoročno poslovanje Ethereuma pokazalo splošno pozitivne stopnje rasti. Torej, če ste nekdo, ki se ukvarja z dnevnim trgovanjem, je dolgoročno razmišljanje še ena možnost za naložbe v kriptovaluto, ki ne dopušča tveganja.

4. Bodite pozorni na trende in znake

Ko želite vlagati v katero koli vrsto kripto sredstev, je pomembno, da pozorno spremljate trg. Eden ključnih vidikov za vlaganje v katero koli obliko premoženja je sposobnost predvidevanja prihodnje uspešnosti ali rezultatov. Ethereum je trenutno v ospredju za razcvet decentraliziranega financiranja (DeFi).

Skupna vrednost, zaklenjena v DeFi, je 22,08 milijarde dolarjev. Ta vrednost se je od januarja 2020 povečala za več kot 2300 odstotkov. Ob predpostavki, da se bo ta trend nadaljeval, bo vlagatelje in posameznike močno pritegnila k vlaganju v ETH. Nekateri znaki, kot je ta, bodo pomagali pri vaši splošni odločitvi pri oddaji stav na Ethereum.

5. Upoštevajte davčne obveznosti

Tako kot pri drugih kriptovalutah tudi pri davku Ethereum 2.0 temelji na kapitalskih dobičkih. Če nameravate svoj Ethereum preprodati za dobiček ali če ga preprosto nameravate porabiti po vrednosti, ki je bila višja od tiste, ki ste jo prvič kupili (z drugimi besedami, valuta je podražila), boste odgovorni za davek na kapitalski dobiček..

Davčna stopnja je odvisna od tega, kako dolgo ste imeli kovanec. Zato je nujno voditi evidenco vseh svojih transakcij, da se izognete morebitnim pravnim težavam.

Pred vlaganjem v katero koli sredstvo vedno obstaja stopnja tveganja, kar sledi tudi Ethereumu. Morda je tvegano, vendar ima velik potencial za nagrajevanje. Številna podjetja so pripravljena na svoje naložbe v Ethereum in ga uporabljajo kot gradnik za decentralizacijo in trgovanje med razvijalci in inovatorji..

Začnite vlagati v Ethereum z eToro

vlagati v ethereum

Če ste do zdaj že začeli vlagati v Ethereum, eToro je uporabniku prijazna in poceni platforma, ki ponuja izjemne izkušnje s kripto trgovanjem. Podjetje se še naprej širi z uvajanjem novih izdelkov in drugih kriptovalut na vrh Ethereuma, kar začetnikom in strokovnjakom omogoča raziskovanje različnih možnosti v kripto svetu.

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • 10. januarja 2021 Ethereum ni dosegel 100 dolarjev, da bi dosegel najvišjo vrednost.
 • Ethereum je platforma za več trgovin, ki se uporablja za “kodifikacijo, decentralizacijo, zaščito in trgovanje s skoraj vsem”.
 • Ethereum je bil leta 2016 razdeljen na dva blokchain oddelka po kraji več kot 50 milijonov dolarjev sredstev, zbranih na DAO, vrsti pametnih pogodb, pridobljenih iz programske mreže Ethereum leta 2016. Dve oddelki se zdaj imenuje Ethereum in Ethereum Classic.
 • Ethereum je druga največja kriptovaluta za Bitcoinom.
 • Ethereum je odprtokodna, decentralizirana programska platforma, ki se je prvotno začela leta 2015.
 • Upravni partner James Todaro Blocktown Capital napoveduje, da se bo cena Ethereuma leta 2021 zvišala na 9000 dolarjev.
 • Ethereum 2.0 se bo namesto rudarstva osredotočil na proizvodnjo in prečiščevanje energije.
 • Če želite vlagati v Ethereum, potrebujete digitalno denarnico.
 • Ethereum je trenutno v ospredju za razcvet decentraliziranega financiranja (DeFi).
 • Podjetja in start-up podjetja ETH pogosto uporabljajo kot način transakcij.
 • Skupna vrednost, zaklenjena v DeFi, znaša 22,08 milijarde USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me