Kaj je Litecoin? Začetniški priročnik za Litecoin in nasveti za vlaganje v LTC

Znan kot srebro za zlato Bitcoin, zabava se lahko šele začne za Litecoin. 85-odstotni skok v zadnjih dveh mesecih vlagatelji pozorno spremljajo digitalni kovanec.

Kripto trg je v začetku tega meseca dosegel 1 bilijon dolarjev. Čeprav veliko pozornosti pritegne Bitcoin, je pomembno oceniti njegovega srebrnega kolega, ki ima skoraj popoln korelacijski koeficient za BTC, Litecoin. Mnogi napovedujejo pozitiven dvig tržnih cen Litecoina, pazijo in ostajajo pripravljeni na morebitne morebitne skoke v letošnjem letu.

Kaj je Litecoin?

Litecoin, ki ga pogosto imenujejo Bitcoinov srebrni kolega, je ena izmed 10 najboljših kriptovalut na seznamu Coinmarketcap. Litecoin deluje kot spletni sistem za plačevanje, podobno kot PayPal. Namesto da uporabljate ameriške dolarje, trgujete z enotami Litecoin. To je najbližje tradicionalni valuti, saj lahko Litecoin ponuja še veliko več kot digitalna valuta. Čeprav je zelo podobno, vendar je Litecoin uspel doseči tega, česar Bitcoin ni, je njegova neverjetna hitrost transakcij. Litecoin procese in generira bloke štirikrat hitreje kot Bitcoin. Medtem ko za obdelavo enega bloka Bitcoin potrebuje deset minut, za obdelavo dvojnega zneska Litecoin potrebuje 2,5 minute.

Dobro je znano, da je Bitcoin postavil temelje za tehnologijo veriženja blokov. Vendar pa obstaja veliko neizpolnjenih vrzeli z Bitcoinom, ki jih je Litecoin uspel zapakirati razmeroma hitro. Kot kriptovaluto, ki omogoča hitre mednarodne transakcije po poceni stroških in jo je mogoče učinkovito kopati s strojno opremo za potrošnike, ni dvoma o njeni prihodnji slavi.

Kje se je vse začelo?

Litecoin se je začel oktobra 2011, ko je nekdanji diplomant MIT-a in uslužbenec Googla Charlie Lee zasnoval digitalni kovanec na podlagi Bitcoin-ovih temeljev in protokola. Litecoin je od svojega začetka del prvih desetih kapitalizacij na trgu kriptovalut. Ker gre za enega prvih altcoinov po vzponu Bitcoina, se je veliko drugih zmanjšalo od leta 2011 do 2014. Manjše prednosti Litecoin-a za Bitcoin so si zagotovile mesto na trgu do danes.

Lee je kovanec prilagodil tako, da je odpravil nekatere ovire, ki jih predstavlja Bitcoin, na primer čas potrditve. Čas obdelave Litecoinov je štirikrat hitrejši kot Bitcoin, in sicer njegova najbolj privlačna lastnost. 2,5 minute v primerjavi z desetimi minutami Bitcoina omogoča Litecoinu, da obdela transakcije veliko hitreje. Obstaja tudi večja omejitev največje količine proizvedenih Litecoinov. Bitcoin ima zgornjo mejo 21 milijonov, medtem ko se zgornja meja Litecoinov skoraj štirikrat poveča na 84 milijonov.

Novembra 2013 je v 24 urah prišlo do velikega porasta, saj je 100-odstotni skok skupne vrednosti za Litecoin povzročil velik poudarek na up in novi kriptovaluti. Maja 2017 je svet videl, kako je Litecoin postal ena izmed petih najboljših kriptovalut po tržni omejitvi, ko ga je Coinbase uvrstil na seznam.

Poleg tega so se cene Litecoin nekoliko izboljšale, saj še naprej raste z močno predano skupnostjo, ki je pripravljena ščititi integriteto Litcoina naprej.

Preberite več: Analiza cen Litecoin za leto 2021 (poglobljen pregled)

Skeptiki na Litecoin

Kot katera koli druga kriptovaluta ali nova oblika tehnologije tudi tu vedno obstajajo slabosti. Pred vlaganjem je dobro biti popolnoma obveščen o tem, v kaj se spuščate.

Obstajajo konkurenčni altcoin, ki nudijo podobne, če ne enake prednosti in koristi kot Litecoin. Litecoin je bil na prizorišču že zgodaj in je postal eden prvih altcoinov, ki je zgradil omrežje Bitcoin in ustvaril svoj močan ugled. Čeprav ima še vedno ugled v hitrosti in zanesljivosti, številne druge cenejše kriptovalute zagotavljajo primerljiv čas obdelave in varnost transakcij, ki se izvajajo v lastni verigi blokov..

Obstaja tudi percepcija omajanja zaupanja v vodstvo. Charlie Lee, ki je bil Google razvijalec programske opreme, preden je ustvaril Litecoin, je leta 2017 prodal ves svoj delež v LTC, navaja pa osumljenca "navzkrižje interesov." Zaradi tega so se mnogi spraševali o zaupanju uprave v kovanec in njegovo prihodnost. Po kratkem premoru se je Lee spet vrnil in dela na projektu.

Vendar pa je LTC v zadnjem času boljši od mnogih drugih altcoinov in je leto 2020 uvrstil med pet najboljših kriptovalut. Njegova nedavna rast je zmanjšala vsa vprašanja glede načina vodenja.

Zakaj vlagati v Litecoin?

Pred kratkim je kripto trg dosegel 1 bilijon dolarjev in morda je ravno pravi čas za naložbe v Litecoin. Cena digitalnega sredstva je od decembra lani poskočila čez 85% in ob vsej pozornosti, ki jo pogosto namenjamo Bitcoinom, velja omeniti, da LTC odlično korelira s svojim znanim kolegom.

Po napovedih Coin Predictor je korelacijski koeficient med Bitcoinom in Litecoinom 0,83. Zato vas stane delček tistega, kar bi plačali za Bitcoin, da zadržite Litecoin.

Korelacija Bitcoin in Litecoin Vir: Napovednik kovancev

Poleg tega Litecoin v primerjavi z drugimi tekmeci zagotavlja višjo blokovsko nagrado in je izjemno hiter. Pri hitrejši hitrosti transakcije je povprečni čas kovanja kovanca le dve minuti

. Manj je tudi ranljivosti za vdore v Litecoin. Zaradi hitre hitrosti transakcij obstaja le tako majhno okno, kjer lahko hekerji poskušajo izpeljati karkoli v primerjavi z desetminutnim časovnim okvirom Bitcoina. Poleg tega je odprtokodna platforma. Litecoin temelji na naravno odprtih vilicah BTC Core Client.

Zaradi tega je prilagajanje sistema in dodajanje novih funkcij poenostavljeno za razvijalce, da sledijo spreminjajočim se zahtevam trga. Njegova vsestranskost razvijalcem omogoča tudi občasno uvajanje posodobitev kibernetske varnosti, da sledijo razvijajočim se načinom napada hekerjev. Ker se uporaba Litecoina povečuje, lahko z gotovostjo domnevamo, da bo tudi njegova vrednost v bližnji prihodnosti še naprej rasla.

Po navedbah Digitalcoina bi lahko cena Litecoina v letu 2021 dosegla celo 190 USD in leta 2024 tudi 316 USD..

Kako vlagati v Litecoin?

Po naslednjih petih korakih lahko v Litecoin vlagate v manj kot 5 minutah!

Korak 1: Odprite račun pri regulirani menjalnici

2. korak: Nekaj ​​sredstev položite z debetno / kreditno kartico, e-denarnico ali z bančnim nakazilom

3. korak: Izberite, koliko Litecoina želite vložiti

4. korak: Potrdite naložbo

5. korak: Litecoin pustite shranjenega, dokler se ne odločite za izplačilo

Kot lahko vidite, vlaganje v Litecoin v spletu ne bi moglo biti lažje!

Ko so bile uvedene kriptovalute, ste morali biti nekoliko tehnično podkovani, da bi lahko vlagali. Sprva ste morali imeti nekakšno osnovno znanje iz programiranja, da bi si priskrbeli kripto denarnico. Danes je tako enostavno kot prenos mobilne aplikacije za nakup in prodajo kripto.

Kot druge kripto lastnosti lahko tudi vlaganje v Litecoin dosežete z rudarjenjem ali nakupom LTC prek spleta z nekaj preprostimi kliki na spletnem mestu za trgovanje ali izmenjavo kriptovalut. Ko imate Litecoin, lahko izbirate med različnimi načini vlaganja v verigo blokov.

V kriptovaluti lahko kovance kupite na borzi in jih hranite v digitalni denarnici za varno hrambo, dokler jih v prihodnje ne boste želeli ponovno uporabiti, če se cene zvišajo. Odlična platforma za nakup Litecoina je eToro.

Vendar to lahko pusti prihodnji zaslužek na mizi, če ne izkoristite svojih oken priložnosti. Leta 2019 se je na primer Litecoin povzpel z manj kot 20 na 160 dolarjev, nato pa se je leta 2020 znižal na manj kot 40 dolarjev. Cene lahko nihajo, zato boste morali določiti, kdaj tvegati.

Nasveti pred vlaganjem v Litecoin:

1. LTC naj bo varen in varen

Prva stvar je, da potrebujete digitalno denarnico, da bo vaš LTC zaščiten. Kupljeni Litecoin se položi v digitalne denarnice. V preteklosti so bile denarnice nagnjene k kramp. Zato je pri shranjevanju kovancev, kot je npr eToroX. Znano je tudi, da so denarnice strojne opreme bolj varne.

Strojna denarnica je ročni računalnik, ki varno shranjuje vaš LTC. Denarnica je sestavljena iz zasebnega ključa, ki je potreben za pošiljanje vaših sredstev z ene lokacije na drugo. Prav tako se je pametno izogniti trgovanju v javnih WiFi omrežjih in zagotoviti zanesljivo povezavo, da se izognete napadom hekerjev.

2. Previdno vlagajte

Na splošno je pametno, da vaša začetna naložba v Litecoin ostane razmeroma majhna, glede na njegovo kratko zgodovino in še vedno zelo nestanovitno ravnanje. Tudi sezonski vlagatelji so Litecoinu namenili le enomestni delež svojega kapitala, medtem ko imajo ravnotežje v manj tveganih vrednostnih papirjih.

Ohranite svojo naložbeno disciplino sredi špekulacij in napovedi, kupujte ravno tisto, kar lahko pričakujete, da bo teoretično propadlo in vas ne bodo ujele obljube o velikanskih nihanjih cen.

3. Načrtujte vnaprej

Ko se odločite za naložbo v Litecoin, boste morda morali imeti načrt. "Zaradi povečane vsakodnevne volatilnosti Bitcoinov je to še posebej resnično," pravi analitik z Wall Streeta Ari Wald. Bitcoin je marca padel za 50 odstotkov zaradi pandemije COVID-19 in tudi druge kriptovalute so imele velike izgube.

Dejstvo, da si je veliko kriptos danes, na primer Bitcoin in Litecoin, povrnilo izgube po propadu Covida, kaže na vrlino vztrajnosti.

3. Bodite pozorni na trende in znake

S skoraj popolnoma pozitivnim korelacijskim koeficientom Bitcoin pri 0,83 bi bil eden največjih kazalcev paziti na uspešnost Bitcoinov, za katere lahko Litecoin kupite za delček cene. Obstajajo tudi drugi zunanji kazalniki, ki vam lahko dajo znak, da se odločite za to.

Z milijoni, ki so bili vloženi v fiskalno spodbudo v ZDA, vlagatelji, ki se bojijo inflacije, gledajo na kripto kot na varno rezervno sredstvo, zato povečujejo povpraševanje po kovancih, kot je Litecoin. Ob predpostavki, da se bo ta trend nadaljeval, bo vlagatelje in posameznike močno pritegnil k vlaganju v dolgoročne dolgoročne banke.

4. Upoštevajte davčne obveznosti

Čeprav Litecoin in številne druge kriptovalute štejejo za blago Zvezni sodnik v ZDA ni nujno, da jih tako obravnavajo pri davčni upravi. Zanj velja enak davčni status kot druge naložbene nepremičnine. Davek na Litecoin je mogoče uveljaviti s prodajo, prenosom ali zgolj porabo (če je vrednost narasla po prvem nakupu).

Pomembno je tudi omeniti, da je ta davek odvisen od tega, kako dolgo imate kovance. Glede na to je pomembno, da zabeležite vse svoje transakcije. Na lepši strani je kripto dobiček obdavčen s kapitalskim dobičkom, ki je večinoma manjši od običajnega davka na dohodek.

Začnite vlagati v Litecoin z eToro

Če ste do zdaj pripravljeni vlagati v Litecoin, eToro je uporabniku prijazna in poceni platforma, ki ponuja odlične izkušnje s kripto trgovanjem. Podjetje se še naprej širi z uvajanjem novih izdelkov in drugih kriptovalut poleg Litecoina, kar začetnikom in strokovnjakom omogoča raziskovanje različnih možnosti v kripto svetu.

eToro – najboljši posrednik za Kupite LTC

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Litecoin je bil predstavljen leta 2011, ko je nekdanji diplomant MIT-a in uslužbenec Googla Charlie Lee zasnoval digitalni kovanec na podlagi Bitcoinove zasnove.
 • 85-odstotni skok v zadnjih dveh mesecih vlagatelji pozorno spremljajo Litecoin.
 • Kripto trg je januarja 2021 dosegel 1 bilijon dolarjev.
 • Litecoin procese in generira bloke štirikrat hitreje kot Bitcoin, zaradi česar je njegova hitrost najbolj privlačno sredstvo med altcoini.
 • Litecoin ima skoraj popolnoma pozitiven korelacijski koeficient z Bitcoinom pri 0,83.
 • Litecoin ima odprtokodno tehnologijo z majhno ranljivostjo zaradi kratkega časa obdelave.
 • Litecoin temelji na naravno odprtih vilicah BTC Core Client.
 • Na splošno dolgoročna rast oblikuje pozitivne napovedi za prihodnje trende LTC.
 • Digitalcoin napoveduje, da bi lahko cena Litecoina v letu 2021 dosegla celo 190 USD in leta 2024 316 USD.
 • Izberite varno denarnico, skrbno vlagajte in načrtujte vnaprej, ko se odločite za naložbo v Litecoin.
 • Pri naložbah v Litecoin se zavedajte davčnih obveznosti.

Če razmišljate o vlaganju v Litecoin, ne pozabite, da gre za neverjetno visoko stopnjo tveganja.

Ali načrtujete nakup ali prodajo Litecoina?

Ali je Litecoin dobra naložba in ali bi moral vlagati v Litecoin?

Preberi več:

Prednosti in slabosti naložbe v Litecoin, ali bo to ustvarjalec milijonarjev?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me