Kaj je Tezos XTZ in ali je vredno vlagati v Tezos leta 2021?

Pojasnjeno vlaganje v Tezos leta 2021

Kaj je Tezos (XTZ)? Ali je vredno vlagati v XTZ leta 2021? Ali se bo trg kriptovalut okreval od trenutne pandemije? Bo Tezos prehitel kripto gigante, kot so Bitcoin, Ethereum in Ripple? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o trgovanju s kriptovalutami in tehnologiji veriženja blokov.

Preden bomo Tezos obravnavali kot naložbo, odgovorimo na še eno temeljno vprašanje: »Kaj je Tezos?”

Kaj je Tezos?

Tezos je opredeljen kot četrta generacija platforme, ki temelji na verigi blokov, ki se uporablja za izvajanje čezmejnih plačil, pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij.

Dejstvo, da je Tezos odprtokodno decentralizirano omrežje, ki omogoča številne funkcije je ena glavnih prednosti Tezosa, ki privablja raziskovalce, razvijalce in trgovce po vsem svetu.

Tezos ni edinstven le zaradi njegove decentralizirane narave. Tezos temelji na modelu upravljanja na verigi, kar pomeni, da lahko uporabniki sodelujejo v ekosistemu odločanja in omogočajo samodejne spremembe, ne da bi tvegali pojav trdih vilic.

To naredi tudi Tezos ena najbolj demokratičnih blockchain platform v kriptovalutnem sektorju.

Kot so izjavili razvijalci: »Tezos sprejema bistveno drugačen pristop z ustvarjanjem pravil upravljanja za zainteresirane strani, da odobri nadgradnje protokolov, ki se nato samodejno uvedejo v omrežje. Ko razvijalec predlaga nadgradnjo protokola, lahko na odobritev in vključitev nadgradnje na svoj naslov priloži račun za izplačilo. “

Tu moramo opozoriti, da Tezos uporablja izboljšan mehanizem soglasja o dokazovanju deleža, kar pomeni, da lahko uporabniki potrjujejo transakcije brez drage opreme ali tehničnega znanja; z drugimi besedami, potreba po rudarjenju je popolnoma odpravljena.

Pravzaprav, Tezos in njegov uporabniku prijazen vložek sta privedla do priljubljenosti XTZ in povišanje njegove cene v letih 2019 in 2020. Verjeli ali ne, cena Tezosa se je med oktobrom 2019 in februarjem 2020 potrojila!

Zgodovina Tezosa

Tezos – najsodobnejša kriptovaluta, ki si jo je vredno ogledati leta 2021 – se je začel burno. Tezos sta leta 2014 predlagala Arthur in Kathleen Breitman, pod psevdonimom LM, ki cilja na glavno pomanjkljivost tehnologije veriženja blokov: zloglasni model upravljanja na vilicah.

Tri leta kasneje je fundacija Tezos lansirala eno najbolj impresivnih začetnih ponudb kovancev do danes in ji v manj kot dveh tednih uspelo zbrati 232 milijonov dolarjev.

Kljub obetavnemu začetku so Tezosa motile različne zamude, lastna drama in tožbe. Pa vendar, omrežje je uspelo obnoviti svojo podobo in je bilo predstavljeno leta 2018.

Po vzpostavitvi trdnejše prisotnosti na kripto trgu je Tezos izvedel dve spremembi protokola (Atene in Babilon), da bi bil staking in razvoj pametnih pogodb učinkovitejši.

Poleg tega, Tezos je začel deliti štipendije in priložnosti za usposabljanje, da bi pritegnil raziskovalce in navdušence nad kripto.

Zaradi obetavnih lastnosti in podobe v družabnih medijih zdaj Tezos sodeluje z različnimi vodilnimi organizacijami za podporo digitalizaciji kapitalskih trgov, vključno z nepremičnina. Na primer, Tezos sodeluje s tZero in Alliance Investments za tokenizacijo nepremičnin v Združenem kraljestvu, pa tudi z Fundament Group v Nemčiji za izboljšanje digitalnih lastniških obveznic..

Kako deluje Tezos?

kaj je tezos

Kako torej Tezos deluje natančno? Kot je navedeno zgoraj, je Tezos odprtokodna platforma za digitalna sredstva, pametne pogodbe in dApps. Toda kaj je edinstveno?

Izvorni jezik platforme za pametne pogodbe se imenuje Michelson. Mnogi menijo, da je Michelson zelo varen jezik, saj hkrati zagotavlja formalno preverjanje in prilagodljivost. Tu moramo opozoriti, da je ta formalni mehanizem preverjanja ključnega pomena v resničnih okoljih, kot je tokenizacija premoženja z resnično vrednostjo in posojila.

Zgoraj pojasnjeno upravljanje verige Tezos je še ena edinstvena funkcionalnost. Upravljanje na verigi pomeni, da uporabniki o spremembah protokola glasujejo; če so odobreni, se samodejno izvedejo s samo-spremembami, da se prepreči pojav trdih vilic.

Natančneje, ko razvijalec predlaga nadgradnjo, gre protokol v skupnost, ki jo je treba preizkusiti. Po preizkusnem obdobju lahko uporabniki glasujejo za nadgradnjo; če jo odobri večina uporabnikov, bo nadgradnja integrirana po protokolu, imenovanem hitra zamenjava.

Pravzaprav ima Tezos edinstveno arhitekturo kot celoto. Tezos ima modularni slog blockchain omrežja, ki se lahko spremeni na podlagi določenih pravil; uporablja tako imenovano mrežno lupino, da omogoči samo-spremembe. Blockchain ima običajno tri plasti: omrežje, transakcije in soglasje. Tezosova mrežna lupina olajša komunikacijo med temi plastmi in uporabnikom omogoča demokratično sodelovanje.

Tezos je tudi prva kriptovaluta, ki je popularizirala postopek vložitve, znana kot peka Tezos. Tu moramo opozoriti, da Tezos združuje najboljše lastnosti tradicionalnih dokazov o deležu in delegiranih dokazil o deležu, tako da lahko ljudje brez dovolj sredstev ali tehničnega znanja sodelujejo z delegiranjem ali pridobivanjem nekoga drugega (potrjevalca), da zanje potrdi transakcije..

Po nekaterih številkah, možno je doseči 5,61% letno donosnost vloženih Tezosov.

Tu moramo omeniti tudi, da sistem omogoča delovanje pod dvema vrstama računov: implicitni in izvorni računi. Implicitni računi so za vsakodnevne uporabnike, izvorni računi pa za razvijalce.

Zanimivo je, da je marca 2020 Tezos (kot razvijajoča se mreža) uvedel protokol z imenom Carthage, da je razvijalcem omogočil zagon bolj zapletenih aplikacij..

Kaj je XTZ?

Tezos je povezan s svojim izvornim digitalnim žetonom XTZ, znanim kot tezzie ali tez. Kot je razloženo zgoraj, XTZ-jev ne kopajo, saj Tezos uporablja mehanizem dokazovanja vlog, uporabniki pa prejemajo spodbude za sodelovanje v osrednjem razvojnem procesu.

Čeprav je Tezos veliko več kot kriptovaluta – s tem, da se XTZ uporablja predvsem za upravljanje verige blokov, vse večje zanimanje za XTZ narašča tako s strani trgovcev kot vlagateljev.

Kot primer, trenutno ima Tezos več kot 400 aktivnih pekov in razmerje vložkov skoraj 80%. Takšno zanimanje daje XTZ prostor za rast in konkurenco.

Čeprav je res, da so žetoni XTZ še vedno nedavni vnosi, je XTZ v letih 2019 in 2020 zabeležil znatno rast. Tezosu je uspelo, da se je opomogel od medvedjega trga, ki ga je sprožil koronavirus, in postal eden najboljših kriptoslov glede tržne omejitve.

Upoštevajte, da se v času pisanja enega XTZ trguje po ceni 2,19 USD, cene pa naj bi se še povečale.

In ugani kaj! Kot poroča Forbes, Tezos je morda na poti, da razbije Bitcoin.

Bi razmislili o vlaganju v Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Ali je vredno vlagati v Tezos leta 2021?

Seveda! S tržno kapitalizacijo 1.645.701.484 USD je Tezos – trenutno na 19. mestuth v kripto sektorju (kot CoinMarketCap) – je vsekakor vredno ogleda v letu 2021.

tezos zgodovinski grafikon cen

Vlagatelji, ki verjamejo v demokratični mehanizem in inovativno tehnologijo, ki jo ponuja Tezos, se počutijo posebej privlačne s strani XTZ.

Mnogi trdijo, da bo Tezos prehitel druge platforme za uvajanje dApps in pametnih pogodb, vključno z Ethereumom, ki ga pogosto imenujejo kralj pametnih pogodb.

Ni presenečenje, da se zanimanje za XTZ povečuje; kot je navedeno zgoraj, ima Tezos delež skoraj 80% z več kot 13.000 pooblaščenci in 400 potrjevalci po vsem svetu.

Poleg tega, ker mnogi strokovnjaki verjamejo, da bodo projekti kriptovalut z dokazi o deležu povzročili naslednji trg kriptovalut, se bo finančni razvoj Tezosa še naprej povečeval.

Medtem ko XTZ trenutno trguje po ceni 2,19 USD, kar se v resnici ne more primerjati z Bitcoinom, bi lahko cena XTZ dolgoročno še rasla. Na primer, od črnega četrtka 2020 je Tezos uspel okrevati in ostati nad 2,00 USD.

Kljub temu pa je pri preučevanju Tezosa in njegovega naložbenega potenciala, ne pozabite, da se vse naložbe nanašajo na profil nagrajevanja tveganja, ki vas zanima.

Zlasti kriptovalute so lahko zelo tvegane, zato nikoli ne vlagajte več, kot lahko izgubite.

Koliko bo vreden Tezos?

Če se odločite za nakup XTZ, se lahko vprašate “Koliko bo vreden Tezos?”

Čeprav so napovedi cen zelo špekulativne, mnogi strokovnjaki pričakujejo bikovski trend, zahvaljujoč Tezosovemu vsesplošnemu in demokratičnemu upravljanju. Če Tezos pokaže višje padce in pozitiven zagon, bikovski trend se lahko razpoči in privede do velike razlike.

Na podlagi tehnične analize in preteklih podatkov naj bi Tezos leta 2021 dosegel 4,30 USD.

Po mnenju WalletInvestorja je lahko XTZ vreden 7,03 USD leta 2025. CryptoGround prav tako trdi, da je Tezos dobra dolgoročna naložba; po navedbah vira bo XTZ leta 2025 dosegel 9,01 USD.

Druge bolj ekstremne napovedi, na primer tiste, ki jih ponuja CryptoCoinSociety, trdijo, da bo Tezos do leta 2025 dosegel 24,06 USD.

Čeprav nihče ne more napovedati, kako se bo svetovno gospodarstvo opomoglo od trajajoče pandemije, lahko naložbe v XTZ ustvarijo visoke donose daleč po letu 2021.

Ali naj Naložite V Tezosu?

vlagati v tezos

Z različnimi prednostmi Tezosa pred drugimi kriptovalutami, kot so samodejne spremembe in dostopno pečenje, je lahko vlaganje v Tezos dobra naložba za vas.

Kljub temu pa je Tezos kovanec, ki si ga je vredno ogledati, vedno ne pozabite, da je vlaganje v kriptovalute lahko tvegan podvig.

To ne pomeni, da je trgovanje z XTZ v letu 2021 slaba ideja: to samo pomeni, da morate sami raziskati in analizirati razmerje med tveganjem in nagrado XTZ, da se odločite, če bodo nagrade odtehtale potencialna tveganja.

Če se odločite dodati XTZ v svoj portfelj, boste to z veseljem vedeli eToro, lahko kupujete in prodajate kriptovalute in trgujete s CFD-ji do 90+ kriptoparatov.

Pripravljeni začeti vlagati vanjo Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Kdo bi moral razmisliti o dodajanju XTZ v svoj portfelj leta 2021?

Z različnimi edinstvenimi lastnostmi in potencialom rasti ni dvoma, da naložbe XTZ naraščajo. Tezos je priljubljeno sredstvo med vlagatelji, ki dolgoročno verjamejo v XTZ, pa tudi dnevnimi trgovci, ki želijo izkoristiti njegovo nestanovitnost in diverzificirati svoje portfelje, da zmanjšajo tveganja.

Tezos je priljubljena izbira tudi med kripto navdušenci, ki verjamejo, da je Tezos po decentralizaciji in demokratičnih načelih veliko bližje Satoshi-jevi filozofiji..

Ne pozabimo, da je skrivnostni ustvarjalec Bitcoinov Satoshi želel finančne storitve dati na voljo ljudem iz vseh družbenih slojev in odpraviti potrebo po centralnih bankah in dragih tretjih osebah..

Seveda se za XTZ zanimajo tudi korporacije. Na primer, Tezos zelo cenijo velike finančne institucije, kot so Dalam Capital, Enabling Future, BTG Pactual in Alliance Investments. Tako je! Wko gre za strateške naložbe, si je Tezos pridobil veliko podpore zaradi svoje inovativne in samoupravne verige blokov.

Na koncu vlaganje v kriptovalute ni hitro obogatitev, zato se sami odločite, ali bi morali vlagati v Tezos in njegov zelo demokratičen samoupravni mehanizem.

Ključne točke

  • Tezos je inovativna in varna samopopravljiva blockchain platforma, zasnovana predvsem za razvoj pametnih pogodb in dApps.
  • Tezos je bil predstavljen leta 2018 po zelo uspešni ICO, čemur so sledile različne lastne drame in tožbe.
  • Kljub vzponom in padcem ter medvedjem trgu, ki ga je sprožila nenehna pandemija, Tezos se je uspel uveljaviti kot eden vodilnih projektov na trgu kriptovalut.
  • Tezos je edinstven, ker ima demokratično upravljanje v verigi in se zanaša na peko namesto na rudarstvo. Poleg tega uporablja varen programski jezik, ki zagotavlja formalno preverjanje.
  • XTZ je domači žeton Tezosa, ki trenutno trguje po ceni 2,19 USD (od 14. decembra 2020).
  • S tržna kapitalizacija 1.645.701.484 USD, Tezos je privlačna naložbena možnost za začetnike in izkušene vlagatelje ter velike finančne institucije.
  • Številni finančni strokovnjaki dejansko verjamejo, da bo Tezos dolgoročno še zrasel in do leta 2025 dosegel nove najvišje vrednosti.

eToro – najboljši posrednik za nakup Tezos XTZ

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Če ste z veseljem prebirali naš članek Kaj je Tezos (XTZ) in ali je vredno vlagati v Tezos leta 2021? prosimo, delite ga z vsemi, ki bi jih zanimalo tudi vlaganje v kriptovalute.

Pogosta vprašanja

Je Tezos varna naložba?

Da, Tezos je varna naložba. Tezos uporablja decentralizirano verigo blokov, zato ni centralne baze podatkov, ki bi jo lahko vdrli. Poleg tega Tezos uporablja nov jezik in kriptografsko šifriranje, ki zagotavlja tako formalno preverjanje kot varnost. Če hekerji kdaj najdejo način za dostop do omrežja, sprememb ni mogoče sprejeti brez soglasja zainteresiranih strani, zaradi česar je Tezos zelo varen. Kljub temu je naložba v kriptovalute lahko tvegana, zato vedno nadaljujte previdno.

Je Tezos anonimen?

Tezos je relativno nova kriptovaluta, ki se še vedno razvija v smislu zasebnosti in množičnega sprejemanja. Zaenkrat ima Tezos enako raven zasebnosti kot Ethereum in Bitcoin: medtem ko sta anonimna, je digitalni odtis še vedno prisoten. Po drugi strani pa morajo zaupanja vredne borze upoštevati predpise Spoznajte svojo stranko in Proti pranju denarja, zato bodo uporabniki, ki želijo trgovati z XTZ, morda morali navesti osebne podatke. Kljub temu je Tezos napovedal načrte za uvedbo novega Funkcije zasebnosti Zcash v prihodnjih mesecih, kar lahko vpliva na njegovo anonimnost v prihodnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me