Kakšna je prihodnost kriptovalut – ali bi morali vlagati v kriptovalute?

Kriptovalute bi lahko bile prihodnost vlaganja

Kriptovaluta je digitalna ali sintetična valuta, zaščitena s kriptografijo, zaradi česar je ponarejanje ali kopiranje skoraj nemogoče. Večina kriptovalut je decentraliziranih omrežij, ki temeljijo na verigah blokov – distribuiranem imeniku, ki se uveljavlja prek ločenega računalniškega omrežja. Kriptovalute običajno nimajo splošnih pooblastil, zaradi česar so tehnično imune na posredovanje.

Povpraševanje po kriptovalutah se je močno razširilo in se postopoma premika po vsem svetu. Razen malih vlagateljev je bilo leto 2020 leto, ko so velike finančne institucije v kriptovalute vložile velike vsote denarja. Zato postajajo vse bolj sprejeti in nekateri vlagatelji jih že imajo za varovanje pred inflacijo in zalogo vrednosti, ki bi lahko nadomestila zlato.

Na drugi strani so države, kjer so kriptovalute v celoti prepovedane; zato je kakršna koli kripto dejavnost nezakonita. Kakšna bo prihodnost kriptovalut pa bomo obravnavali v nadaljevanju.

Kakšna je prihodnost Bitcoina kot vodje kriptovalut?

Kot smo že omenili, je bilo leto 2020 za Bitcoin odlično leto, saj so številni institucionalni vlagatelji vložili velike vsote denarja. Paypal je leta 2020 začel tudi kripto storitve, ki zaznamujejo zgodovinsko leto kriptovalut.

Bitcoin gibanja cen ves čas. Vir: Coinmarketcap.

Microstrategy je v bitcoine vložil 1,3 milijarde dolarjev, Grayscale pa je leta 2020 skupaj ustvaril ogromnih 13 milijard dolarjev kripto sredstev pod njihovim upravljanjem..

Sledila je Ruffer Investment s 744 milijoni dolarjev; Stone Ridge s 115 milijoni dolarjev; Massachusetts Mutual s 100 milijoni dolarjev naložb v Bitcoin in Square s 50 milijoni dolarjev.

Ker se je kripto institucionalizacija začela leta 2020, ko so zgoraj omenjena podjetja vlagala v Bitcoin, kripto navdušenci in vlagatelji verjamejo, da je prihodnost Bitcoina obetavna.

Direktor Microstrategy Michael Saylor zagovarja vlogo Bitcoina kot kripto vodje in meni, da je hranilnik vrednosti, ki bi lahko v bližnji prihodnosti nadomestil zlato.

Poleg tega v drugem Objava na Twitterju, Bitcoin je opisal kot “denarno mrežo”.

Prej je v intervjuju za CNBC Saylor poudaril, da bodo v prihodnosti morala druga bitna podjetja vlagati v Bitcoin.

“Apple, Amazon, Google in Facebook bodo morali vanj vključiti svoje izdelke, vsako podjetje z velikimi denarnimi sredstvi pa bo moralo svojo blagajno pretvoriti v Bitcoin, če želi ostati solventno in relevantno,” je poudaril.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da ima nastajajoči trg še dolgo pot, preden dozori, kar v preteklosti ponazarjata gladka volatilnost in likvidnost. Medtem ko drugi nakazujejo, da je pomanjkanje algoritma ključni dejavnik zaznanega povpraševanja po bitcoinih, tako zdaj kot v prihodnosti.

Vendar pa je Tim Draper, ustanovitelj podjetja Draper Associates, poudaril, da bodo ljudje v bližnji prihodnosti lahko uporabljali kriptovalute, tako kot zdaj uporabljajo dolar..

»Mislim, da v ospredje prihaja veliko tehnologij, povezanih z bitcoini. Nekaj ​​časa bo trajalo, da jih bodo ljudje začeli uporabljati … V tem obsegu [od 2022 do 2023] bodo ljudje [lahko] začeli to porabljati in vlagati tako enostavno kot dolarje zdaj, «je dejal Draper.

“Takoj, ko se bo to zgodilo, bo prišlo do velikega premika, kajti kdo bo hotel zadržati politični denar, ko boste lahko držali pravi kripto denar?” je še dodal.

Draper je znan tudi po natančnem napovedovanju cene Bitcoinov v letu 2017. Svoje napovedi cen Bitcoinov je podal tudi za leti 2022 in 2023.

“Do konca leta 2022 ali v začetku leta 2023 ostajam pri svojih 250.000 ameriških dolarjev.” Nič ni stabilno, dokler ena tehnologija ne nadomesti druge, “je dejal Draper

Poleg tega sta izvršni direktor Tesle Elon Musk in predsednik Twitterja Jack Dorsey dodala #bitcoin Twitter bio. Ta poteza je kripto navdušence in analitike razmišljala o prihodnosti Bitcoinov.

Glede na zgornje besede, napovedi in naložbe vodilnih podjetij je prihodnost Bitcoina videti svetla in Bitcoin lahko resnično poveča svojo vlogo ključnega dejavnika v finančnem svetu. Paypal je že integriran, če pa se podjetja, kot je Amazon, odločijo, da se bodo vključila v Bitcoin, se bodo stvari drastično spremenile, v pozitivnem smislu za Bitcoin.

Bi razmislili o vlaganju v kripto trgu?

Kam je usmerjena kriptovaluta?

Kriptovalute, kot sta Bitcoin in Ethereum, so močno narasle. Zanimanje malih in institucionalnih vlagateljev za digitalne valute se je v zadnjih mesecih znatno povečalo. Od takrat je veliko zgodnjih igralcev, ki so poskušali doseči dobiček na "kriptovalutna norost" so šli naprej in za seboj pustili manjšo skupnost. Kljub temu pa še vedno obstajajo razlogi za domnevo, da obstaja še nekaj boja za preboj kriptovalut.

Leto 2020 je na splošno za večje kriptovalute označeno kot plodno leto. Poleg Bitcoinov je rast zabeležil tudi Ethereum. Ker je Ethereum vodilni na področju decentraliziranih financ (DeFi), ima v prihodnosti odličen potencial za še večji vpliv na finančni svet. DeFi je v porastu leta 2020 in naj bi se v prihodnosti še razširil z Ethereumom kot vodilno vlogo.

Tako kot imajo kriptovalute veliko zagovornikov, imajo tudi nasprotnike, vendar so na splošno vse bolj sprejemljive za vlagatelje. Nekateri jih celo upoštevajo "Internet iz 90-ih", kar pomeni, da lahko v prihodnosti postanejo pravi konkurent fiat-valut.

Ali bo kriptovaluta odšla?

Čeprav imajo kriptovalute kritike, ki jih kličejo "Mehurček", od njih se ne pričakuje, da bodo odšli z razvojem, skozi katerega gredo. Malo verjetno je, da so takšna sredstva že upoštevana "denarna omrežja" in jih bodo integrirale platforme, kot je Paypal, izginile.

Če vlagate v kriptovalute?

Pametno bi bilo, če bi svojo naložbo v kriptovalute obravnavali na enak način, kot bi obravnavali katero koli drugo tvegano naložbo. Kriptovalute nimajo nobene druge vrednosti, razen tiste, ki jo je kupec pripravljen plačati zanje. Zaradi tega je še posebej občutljiv na večje premike cen.

Če se s takšno negotovostjo ne morete spoprijeti, bi bilo bolje, da naložbe naložite drugam, ki ustrezajo vašim potrebam. Medtem ko mnenja o Bitcoinu kot naložbi ostajajo globoko polarizirana – zagovorniki predlagajo svojo majhno ponudbo in vedno večjo uporabo kot generatorji vrednotenja, nasprotniki pa to vidijo kot še en špekulativni balon.

Glede na negotovosti imajo kriptovalute več prednosti, zaradi katerih so denarni trgi donosnejši.

Ker so se kriptovalute, ki jih vodi Bitcoin, začele res institucionalizirati, je verjetnost, da bi bilo vlaganje v kriptovalute lahko premišljena poteza. Treba je opozoriti, da ima Bitcoin zgornjo mejo 21 milijonov BTC. Trenutno je v obtoku več kot 18 milijonov BTC. Če upoštevamo pravilo “ponudbe in povpraševanja”, potem ko se tržna kapitalizacija Bitcoina približa svoji meji zaradi velikega povpraševanja, potem lahko njegova cena v bližnji prihodnosti naraste.

3 razlogi, zakaj bi lahko kriptovalute prihodnost vlaganja

1. Visoko dobičkonosna donosnost naložbe

Od njihovega začetka je uspeh kriptovalut naraščal. V nekaj letih so se širili, čeprav so bili na trgu še vedno sveži. V nasprotju z drugimi portfelji je kripto donosnejši. Na primer, Bitcoin je v letu 2020 zrasel za 300%.

Naložbe v virtualne valute so tvegane in se jih mnogi vlagatelji zaradi svoje nestanovitnosti lahko izognejo. Če želite učinkovito vlagati v digitalna sredstva, morate po celovitih industrijskih raziskavah imeti jasen načrt.

2. Izjemna likvidnost

Vlagatelji, kot so visoka likvidnost in kriptovalute, so znana kot likvidna sredstva. Lahko jih kupite kadar koli želite prek izmenjave kriptovalut. Zato je hitro in priročno kupiti in prodati kriptovaluto. V nekaj minutah lahko zaznamo nihanje visoke cene. Kriptovalute lahko tudi kupite prek kripto izmenjave in enostavno prodati po količinsko opredeljeni stopnji.

3. Vlaganje je priročno

Naložbe zahtevajo čas, zavzetost in kapital. Kriptovalute so v primerjavi s tradicionalnimi alternativami veliko preprostejše in enostavnejše za upravljanje. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate v kripto izmenjavi in ​​svoje kovance shranite v kripto denarnico. Nato boste še naprej udobno spremljali svoja digitalna sredstva.

Konec koncev gre za osebne nastavitve, ki jih ljudje na podlagi določenih pogojev določijo za sodelovanje v kriptovalutah. Tisti, ki prevzamejo tveganje, na denarnem trgu ustvarijo velike koristi, saj črpajo iz različnih lastnosti.

Enako se dogaja pri naložbah v kriptovalute; če vlagate v več valut, lahko dobite velike donose. Strokovni strokovnjaki se običajno diverzificirajo, da odpravijo večja tveganja. Čeprav se to morda zdi tvegano, vam visoka likvidnost in diskretno poslovanje daje finančno svobodo.

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberi več:

Kako vlagati v kriptovaluto leta 2021

Najboljših 9 kriptovalut za trgovanje v letu 2021

7 napovedi kriptovalut za leto 2021, s katerimi bi se vsi strinjali

5 razlogov, zakaj bi lahko Bitcoin leta 2021 podvojil vaš denar

Ključne točke

  • Kriptovaluta je digitalna ali sintetična valuta, zaščitena s kriptografijo, zaradi česar je ponarejanje ali kopiranje skoraj nemogoče.
  • Kriptovalute postajajo vse bolj sprejete in nekateri vlagatelji jih že imajo za varovanje pred inflacijo in zalogo vrednosti, ki bi lahko v prihodnosti nadomestila zlato.
  • Leto 2020 je bilo zgodovinsko leto za Bitcoin, saj je Paypal na svoji platformi integriral storitev kriptovalut.
  • Mikrostrategija je leta 2020 vložila 1,3 milijarde dolarjev, Grayscale pa je leta 2020 znašal ogromnih 13 milijard dolarjev kripto sredstev pod njihovim upravljanjem..
  • Ker se je kripto institucionalizacija začela leta 2020, ko so zgoraj omenjena podjetja vlagala v Bitcoin, kripto navdušenci in vlagatelji verjamejo, da je prihodnost Bitcoina obetavna.
  • V intervjuju za CNBC je izvršni direktor Microstrategy Michael Saylor poudaril, da bodo v prihodnosti v Bitcoin morala vlagati druga ugledna podjetja. “Apple, Amazon, Google in Facebook bodo morali vanj vključiti svoje izdelke,” je dejal.
  • Izvršni direktor Tesle Elon Musk in izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey sta v svoj življenjepis na Twitterju dodala #bitcoin. Ta poteza je kripto navdušence in analitike razmišljala o prihodnosti Bitcoinov.
  • Paypal je že integriran, če pa se bodo podjetja, kot je Amazon, odločila, da se bodo vključila v Bitcoin, se bodo stvari drastično spremenile, v pozitivnem smislu za Bitcoin.
  • Ethereum ima kot vodja decentraliziranih financ velik potencial za še večji vpliv v finančnem svetu v prihodnosti. DeFi je v porastu leta 2020 in naj bi se v prihodnosti še razširil z Ethereumom kot vodilno vlogo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me