Kako kupiti Stellar – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti Stellar XLM: Vodnik po korakih

Ljudje, ki kupujejo kriptovalute leta 2021, so zelo razširjeni in lažji kot kdaj koli prej. Zlasti Stellar se je od lansiranja leta 2014 trdno uvrstil med 15 najbolj priljubljenih digitalnih kovancev.

Ste navdušeni nad nakupom Stellarja zase, vendar niste prepričani, kako deluje? Ostani tam, kjer si.

V tem priročniku Kako kupiti zvezdo – Začetniki opisujemo podrobnosti nakupa te digitalne valute. To vključuje morebitne provizije za posrednike, na katere je treba paziti, priljubljene naložbene načrte – in kako najti dobro Crypto platformo za nakup Stellar danes!

Kupite Stellar v 5 korakih

Če želite kupiti XLM, morate najprej odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu trgovalnih platform izbrati Stellar XLM in nazadnje preveriti & potrdite, da so žetoni Stellar XLM dodani v vašo denarnico.

Sestavili smo hitri seznam s 5 koraki, ki vam omogoča, da takoj kupite Stellar:

Korak 1: Pojdite k reguliranemu kripto posredniku in se prijavite

2. korak: Financirajte svoj novoodprti račun

3. korak: Poiščite razpoložljive kriptovalute za Stellar (XLM) in potrdite

4. korak: Odločite se, koliko želite kupiti, in vnesite vrednost.

5. korak: Potrdite naročilo – vaši kovanci Stellar Lumens bodo dodani v denarnico

1. korak: Izberite spletnega zvezdnega posrednika ali borzo

Spletne posrednike smo tam omenili v našem 5-koračnem priročniku za prijavo, lahko pa Stellar kupite tudi prek borze kriptovalut.

Če kupujete kripto-sredstva prek tuje kripto izmenjave, boste verjetno lahko digitalno valuto, kot so Litecoin, Bitcoin Cash ali in Ripple, zamenjali v Stellar..

Ključno pa je, da so zgoraj omenjene izmenjave pogosto neurejeni prostori. To pomanjkanje predpisov očitno odpira vrata tveganju pri nakupu Stellarja.

Poleg tega boste morali že imeti digitalno valuto, saj večina teh borz ne podpira vlog v realnem času z debetnimi / kreditnimi karticami in e-denarnico itd..

Nasprotno, izbrano število spletnih posrednikov ponuja priročnost s kupom takoj obdelanih plačilnih plačil – da ne omenjam varnostnega sidra popolnoma urejenega statusa.

Spodaj boste našli nekaj nasvetov, kako najti primerno spletno platformo za nakup Stellar Lumens.

Uredbe

Uredbo smo omenili v zgornjem oddelku, saj je to ključni del iskanja varnega in zaupanja vrednega kraja za nakup Stellarja. Obstaja veliko neprimernih spletnih posrednikov in borz – zato bodite previdni.

Poleg tega, če se odločite za nakup digitalnih kovancev od neregulirane enote, se morate zavedati, da to vključuje skrb za vaš zasebni ključ (geslo) in kripto-denarnico. To ni obvezno za vsako besedo, ampak le, da ne bi želeli pustiti svojega Stellarja shranjenega na platformi, ki ne skrbi za licenciranje.

Poleg tega zgodbe o vdoru kripto denarnic ali ljudeh, ki pozabijo svoje najpomembnejše podatke o zasebnih ključih, niso neslišane. Brez zaščite predpisa ste v njej sami.

Na srečo priljubljeni posrednik eToro je urejeno v več jurisdikcijah – kar omogoča neposreden, varen nakup Stellarja.

Platforma ima licence FCA, CySEC in ASIC. Poleg tega so ameriške stranke zaščitene s strani FINRA. Ko kupite Stellar Lumens pri eToro, vam bo regulirani posrednik shranil kovance.

načini plačila

Ko iščete kraj za nakup Stellarja, plačilni načini ne bi smeli skrbeti. Velika večina reguliranih ponudnikov kripto sprejema številne vrste plačil.

Že v zgodnjih dneh je bilo žično nakazilo pogosto edini način za polog in nakup Stellarja in na borzi, ki za to ni bila zavezujoča. Kot verjetno veste, je to pomenilo čakalno dobo dni, če ne celo tednov.

Hitro naprej do leta 2021, postopek nakupa Stellarja pa je priročen in veliko lažji za začetnike. Na primer, eToro vam bo omogočil nakazilo sredstev na vaš račun z uporabo različnih načinov plačila. To vključuje varne in priročne e-denarnice, kot so Skrill, PayPal in Neteller, pa tudi debetne / kreditne kartice.

Pristojbine in provizije

Spletni ponudniki kripto, tako kot vse finančne storitve, morajo zaslužiti nekaj denarja. Navsezadnje zagotavljajo dostop do trgov. Omenjeni dobiček je zavarovan s zaračunavanjem provizij, ko kupujete Stellar.

Vsak kripto posrednik bo na različne načine zaračunal različne provizije. Naš vodnik Kako kupiti Stellar je ugotovil, da so provizije običajno spremenljive in temeljijo na odstotku vašega naročila.

Za primer navedite, če bi se morali prijaviti na kripto platformi Coinbase – vsaka trgovina bi vas stala 1,49% provizije.

Če želite še pojasniti, če ste vstopili v pozicijo Stellar pri 1000 USD, bi plačali 14,90 USD. Če bi bili vaši kovanci XLM v času izplačila vredni 1800 ameriških dolarjev, bi bili odgovorni za nadaljnjih 1,49% – kar ustreza 26,82 ameriškim dolarjem (1,49% od 1800 ameriških dolarjev).

Spodaj si oglejte praktični primer, kako lahko ta provizija vpliva na vaš nakup Stellar:

 • Na Stellarju ustvarite naročilo za nakup v vrednosti 500 USD
 • Coinbase plačate zgoraj omenjeno 1,49% provizijo v višini 7,45 USD
 • Ob prodaji kovancev XLM so ocenjeni na 620 USD – kar znaša 9,23 USD
 • V našem primeru ste plačali 16,68 USD provizije – preprosto za vstop in izstop s trga

Čeprav se strinjamo, je 1,49% boljše od 20% – te majhne provizije se seštevajo. Konec koncev, če bi oddali naročilo podjetja Stellar v vrednosti 10.000 USD, bi morali plačati ogromnih 149 USD. Poleg tega ista platforma strankam zaračuna 3,99% vseh depozitov na debetnih karticah.

Ko razmišljate o tem, kako kupiti Stellar na eToro, boste morali upoštevati samo 0,5% provizijo za polog. To se zaračuna samo, če račun poravnate z valuto, ki ni ameriški dolar. Kar zadeva provizije za trgovanje, eToro tega ne zaračuna na nobenem od svojih trgov.

Drugi pomembni dejavniki

Kot lahko vidite iz zgornjega primera, vam lahko provizije kmalu ugriznejo dobiček, če niste previdni.

Ker nobena spletna posrednika nista enaka – da bi dobili idejo, kaj lahko pričakujete, smo našteli še nekaj dejavnikov, na katere moramo biti pozorni.

 • Prijaznost do uporabnika: Enostavna navigacija po platformi je bistvenega pomena pri nakupu Stellar. Najboljši posredniki bodo oddajo naročil in dostop do vašega računa sprožili brez stresa od začetka do konca.
 • Minimalna naložba: Pomembno je, da naredite domačo nalogo in preverite, kakšna je najmanjša naložba za nakup Stellarja. Nekateri posredniki lahko za začetek zahtevajo tudi 250 USD. Medtem ko lahko pri začetniku prijaznem posredniku eToro kupite kovance Stellar Lumens za najmanj 25 USD – kar je dosegljivo za večino novincev.
 • Skladiščenje: V kratkem bomo podrobno shranili shrambo. Je pa ključni dejavnik pri odločanju, kje kupiti Stellar. Številne platforme vztrajajo, da shranite svojo osebno kripto-denarnico – kar je že rečeno, za začetnike zastrašujoče. Ko kupite Stellar pri eToro, posrednik vaše digitalne kovance shrani za vas v predpisanem prostoru.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

kupi zvezdni xlm, zvezdni graf cen

Tako kot pri vsem, kar vključuje vaš težko prisluženi denar, svetujemo, da pred nakupom Stellarja sestavite načrt naložb.

Trg kriptovalut je še posebej nestanoviten, zato vam želimo omogočiti čim boljši začetek. S tem v mislih smo ustvarili seznam idej za naložbene načrte, ki jih boste morda želeli vključiti v našo lastno strategijo pri spletnem nakupu Stellar Lumens.

Dolgoročno ali kratkoročno

Ko pride čas za nakup Stellarja – ali vidite, da postajate dolgoročni ali kratkoročni vlagatelj?

Najprej malo razlage o tem, kako kratkoročno kupiti Stellar. Ta naložbeni načrt se osredotoča na ustvarjanje dobička zaradi kratkoročnega nihanja cen zadevne digitalne valute.

To dosežemo z nakupom kovancev XLM in nato izplačilom v nekaj minutah, dneh ali včasih v tednih – odvisno seveda od razpoloženja Stellar na trgu.

Pogovarjali smo se o zvezdnih nihanjih cen – upoštevajte, da se lahko te digitalne valute spremenijo z dvomestnimi vrednostmi. Kot si lahko predstavljate, lahko tisti, ki si upajo pogumno spremeniti trg, resnično uspevajo, če se pravilno ravna.

Zdaj pa pojdimo na to, kako dolgoročno kupiti zvezdico. Če vam je všeč ideja, da bi bili pri nakupu digitalnih valut nekoliko manj aktivni – potem je morda bolj primerna strategija „kupi in zadrži“.

Ne samo to, ampak je kot nalašč za tiste, ki jim ideja, da bi svoj kapital zapravili v tako nepredvidljivem prostoru, ni všeč, ker vam ni treba skrbeti za kratkoročno gibanje cen.

Ta naložbeni načrt vključuje zadrževanje vašega Stellarja, dokler ne pride čas, ko ga želite izplačati. To bi lahko trajalo nekaj mesecev ali celo let. Kljub temu je cilj prodati svojo naložbo Stellar za več, kot ste prvotno plačali – kar ima za posledico dobiček.

Ciljna zvezdna cena

Številni vlagatelji so sicer neobvezni, vendar se za nakup kripto-sredstva odločijo za uporabo ciljne cenovne strategije Zvezde.

Za nadaljnjo ponazoritev, če želite podvojiti svojo zvezdno naložbo – bi morali kripto kovanci dvakrat narasti. Če tako sredstvo kupite po 0,20 USD, bi se moralo povečati na 0,40 USD. Če želite naložbo potrojiti, bi jo morali povečati z 0,20 na 0,60 in tako naprej.

Ne glede na to, kako se to sliši malo verjetno, upoštevajte naslednja dejstva:

 • Leta 2018 je Stellar dosegel rekordnih 0,89 USD
 • 4 leta prej je digitalna valuta dosegla najnižjo vrednost v višini 0,002 USD, torej manj kot cent
 • To je 4-letno povečanje za več kot 44.000%!

Zgornje kaže, kako nestanoviten je pravzaprav trg. Mnogi od tistih, ki se držijo in nato izplačajo Stellar, bi imeli spodoben dobiček.

Razmislite o rednih naložbah

Če ste začetnik ali ste le nov v kriptovaluti – razmislite o rednih naložbah za nakup Stellarja.

Če pogosto vlagate obvladljive zneske, lahko zmanjšate tveganje v zelo nepredvidljivem okolju, hkrati pa razširite svoj portfelj.

Mnogi na primer v svoj dolgoročni strateški načrt vključujejo redne naložbe, ki jih je treba izvajati tedensko ali mesečno. To vam omogoča, da spremljate svoje finance, še posebej, če ste novinec.

Socialna platforma za trgovanje eToro vam bo omogočila, da Stellar kupite že od 25 USD. To bi moralo biti za večino ljudi povsem dosegljivo in je odličen način za oblikovanje portfelja kriptovalut.

Bi razmislili o vlaganju v Stellar XLM?

3. korak: Odprite račun Stellar Broker

Zdaj, ko ste se odločili, katero platformo želite uporabiti za nakup Stellarja, lahko obiščete spletno mesto in se prijavite.

Povezavo za prijavo na večini platform je enostavno najti. Če ste že trgovali s forexom in podobnimi pred tem, bo ta del takoj prepoznaven.

Začeli boste z izpolnitvijo obrazca, ki vsebuje vaše polno ime, naslov bivališča, e-poštni naslov in telefonsko številko. Nato bodo regulirani posredniki pred nakupom Stellar zahtevali kopijo osebnega dokumenta s fotografijo – to se nanaša na vaš potni list ali vozniško dovoljenje.

Dokazilo o naslovu, ki ga morate predložiti, je lahko v obliki dokaj nedavnega računa za komunalne storitve, bančnega izpiska ali vladnega davčnega pisma. Zgoraj omenjeno dokazilo o identiteti je običajna praksa pri nakupu podjetja Stellar prek spleta, ki je posledica strogih predpisov za preprečevanje finančnega kriminala.

Treba je povedati, da bodo nekateri spletni posredniki potrebovali celo en teden, da preverijo vaše osebne dokumente.

eToro na drugi strani kar najbolje izkoristi sodobno tehnologijo samodejnega preverjanja identitete. Tako boste lahko Stellar kupili že od 25 USD – in kar je še najboljše, v manj kot 10 minutah po prijavi!

4. korak: položite nekaj sredstev

Ko se prepričate, da izbrani spletni posrednik sprejme vaš najljubši način plačila – lahko nekaj sredstev položite na svoj novi račun.

Priporočljivo je, da uporabite najhitrejši in najprimernejši način plačila v ponudbi. Bančna nakazila lahko na primer odložijo nakup podjetja Stellar za dneve.

eToro podpira hitre in varne vloge z debetnih / kreditnih kartic, kot so Maestro, Mastercard in Visa. Kar zadeva e-denarnice, lahko izbirate med Netellerjem, PayPalom in Skrillom. Vse te metode so priročne in varne.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovanje zvezdni xlm

Ko svoj račun financirate z najnižjim zahtevanim pologom – lahko kupite Stellar.

Seveda najprej morate svojemu posredniku povedati, kakšen je vaš položaj na Stellarju. Preprosto povedano – ali verjamete, da se bo cena zvišala ali znižala?

Če želite to narediti, morate ustvariti naročilo. Če ste že trgovali, boste ta postopek dobro poznali. Če ste novinec v svetu kriptovalut, ne skrbite, za vas smo ustvarili seznam uporabnih naročil.

Nakup naročila

Čeprav se zdi očitno, je nakupno naročilo pravilo, ko razmišljamo o tem, kako kupiti Stellar. To naročilo vam najprej omogoči dostop do trga.

Bistveno je, da če imate občutek, da se bo cena digitalne valute zvišala – vse, kar morate storiti, je oddati naročilo za nakup na platformi XLM.

Omejitev ali tržno naročilo

Povedali smo vam, da se vrednost Stellarja in vseh drugih finančnih sredstev vsako sekundo povečuje in zmanjšuje. To je pomembno, saj boste s premiki cen iskali koristi – pravi vstop in izstop s trga.

Začnimo z najpreprostejšim od obeh naročil, “tržnim redom”.

Če je navedena cena, ki vam je všeč, ko želite kupiti Stellar, morate ustvariti tržno naročilo. Vaš spletni posrednik bo takoj izvedel vaše naročilo.

Zaradi zgoraj omenjenih premikov cen lahko naročite na 0,1750 USD. Vendar se lahko v delčku sekunde, ki je potrebna za izvedbo vašega naročila, ta cena premakne na 0,1752 USD ali 0,1748 USD. To je povsem neizogibno zaradi narave ponudbe in povpraševanja.

Kar zadeva ‘omejena’ naročila, vam to naročilo omogoča, da sami izberete ceno, po kateri boste vstopili na trg Stellar.

Očistimo meglo s hitrim primerom:

 • Predpostavimo, da je Stellar ocenjen na 0,20 USD – ne želite ga kupiti, dokler ne doseže 0,21 USD
 • S tem v mislih oddate naročilo z omejitvijo 0,21 USD
 • Kdaj ali če se kripto-sredstvo poveča na vašo ciljno ceno – posrednik izvede vaše naročilo
 • To naročilo ostane v veljavi, dokler ga ne prekličete ali pa Stellar doseže 0,21 USD

Kot lahko vidite, sta oba naročila zelo koristna. Čeprav so tržna naročila zaradi enostavnosti prijazna do začetnikov – omejena naročila so koristna za vstop na trg Stellar po določeni ceni.

Vložek

Pri naročilu spletnega posrednika za nakup Stellarja morate navesti svoj vložek. Z drugimi besedami, koliko denarja ste pripravljeni ali sposobni tvegati?

Znesek, ki ga vložite, je popolnoma vaša odločitev in odvisen od vaše osebne situacije. S tem je priporočljivo začeti z majhnimi. To še posebej velja, če ste popoln novinec pri nakupu kriptovalut.

Preprosto povedano, namesto da bi v svoj nakup Stellar vložili celotnega proračuna – začnite tako, da izpolnite minimalne zahteve.

Tudi v eToro lahko Stellar kupite od 25 dolarjev in več. To je odličen način za stalno gradnjo kovancev XLM, ne da bi pri tem zlomili breme.

Potrdite naročilo

Ko ste zadovoljni s svojo napovedjo, naročili in vložkom – lahko potrdite, da nadaljujete s svojim nakupom Stellar.

Videli boste, da so po zaključku te faze vaša kripto-sredstva dodana v vašo novo denarnico spletnega posrednika.

6. korak: Shranjevanje zvezde

Ker je Stellar digitalna valuta, je samoumevno, da je treba kriptovalute hraniti drugače.

S tem v mislih je veliko kriptovalut shranjenih v decentraliziranih omrežjih, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov.

Kar zadeva vaše osebne nakupe, so vsi kupljeni kovanci shranjeni v kripto denarnici. To denarnico lahko prenesete v računalnik ali mobilni telefon.

Pomembno je omeniti, da kripto-denarnice namesto štirimestnega gesla, kot v primeru vašega bančnega računa, prihajajo z “zasebnim ključem”, ki ima ponavadi več kot 50 znakov..

S tem, ko shranjujete lastne digitalne valute, niste odgovorni samo za svoj zasebni ključ, temveč tudi za varnost svoje denarnice. Ko heker dobi dostop do vaše kripto-denarnice, lahko poljubite svoj Stellar Lumens v slovo.

Če vas je to vzbudilo strah – ne skrbite, razmislite še o drugi možnosti. Če se prijavite pri sodobnem spletnem posredniku, kot je eToro, bo platforma z veseljem shranila vaše kriptovalute.

eToro ureja več regulativnih organov, kar vam ponuja prepotrebno varnostno mrežo pred prevarami. To tudi odpravlja potrebo po uporabi decentralizirane denarnice in vam omogoča svobodo pri izplačilu zvezdnih lumen – kadar koli se vam zdi primerno.

Pripravljen za potop Stellar XLM trgu?

7. korak: Prodaja svoje zvezde

Dolgoročni ali kratkoročni cilj nakupa podjetja Stellar je ustvariti dobiček. To dosežemo s časovnim razporedom trga in prodajo svojega kripto-sredstva za več, kot ste ga kupili.

Omenili smo kontrast med neurejenimi borzami in reguliranimi posredniki.

Vendar v imenu jasnosti –

 • Če se za nakup Stellarja prijavite pri kripto borzi, boste morali pri izplačilu verjetno najprej preskočiti nekaj obročev.
 • Prvi korak bi bil prenos kripto kovancev iz lastne denarnice v tisto na borzi.
 • Naslednji korak je zamenjava Stellarja s fiatno valuto, na primer evri ali ameriškimi dolarji.
 • Za to zamenjavo bo nedvomno treba plačati.

Kot je navedeno zgoraj, je to lahko okorno in drago.

Pri izplačilu prek priljubljenega ponudnika kripto eToro gre postopek takole –

 • Prijavite se v svoj račun
 • V svojem portfelju kliknite gumb ‘prodaj’ zraven Stellar.

To je to! Postopek običajno traja nekaj sekund od začetka do konca. Še najboljše pa je, da je v eToro brez provizije!

Drugi načini za nakup Stellarja leta 2021

Pokrili smo osnove, kako kupiti Stellar. Oglejmo si še nekatere druge načine za nakup priljubljene digitalne valute.

Kupite debetno kartico Stellar

Debitna kartica je priljubljen način varnega spletnega nakupovanja po vsem svetu. Ne samo to, tudi transakcije so hitre.

Glede na to je smiselno kupiti Stellar z debetno kartico. Ko želite unovčiti svojo naložbo Stellar, bodo vaša sredstva prenesena na začetno kartico, ki ste jo uporabili.

Če se vam to zdi najboljša možnost, morate le vnesti podatke o svoji debetni kartici in se odločiti, koliko kupiti. Kot smo že rekli, pri eToro lahko z debetno kartico položite najmanjši znesek in kupite Stellar od 25 USD.

Nakup kreditne kartice Stellar

Če je plačilo s kreditno kartico bolj priljubljeno za nakup Stellarja – to sprejemajo tudi na eToro.

Pomembno je, da pri svojem ponudniku preverite, ali so posredovalne transakcije klasificirane kot „provizija za gotovinsko predplačilo“ – podobno kot dvigi na bankomatih in vloge na srečo..

Ugotovimo, da večina ponudnikov kreditnih kartic zaračuna približno 3% vrednosti.

Nakup Stellar Paypal

Ste vedeli, da lahko celo kupite Stellar s pomočjo PayPala? PayPal je varen, super hiter in priročen.

Če želite Stellar kupiti s PayPalom, lahko to enostavno storite prek spletnega posrednika eToro. Platforma podpira tudi Neteller in Skrill – še dve priljubljeni e-denarnici.

Zvezdni bankomat

Naš „Kako kupiti zvezdni vodič“ je ugotovil, da je po vsem svetu več kot 13.000 bankomatov za kriptovalute.

Ključno pa je, da ti stroji še ne podpirajo posebej Stellarja.

Kako kupiti zvezdo 2021 – razsodba

Ko pride čas, da kupite Stellar, se zdaj počutite bolj samozavestni, ko veste, kako to storiti.

Prvo pristanišče je prijava pri spoštovanem in reguliranem posredniku. eToro tu zasveti, saj ponudnik kripto storitev strogo odloča iz različnih organov, vključno s FCA, ASIC in CySEC. Za ameriške stranke to varovanje in celovitost prihaja s strani regulativnega organa FINRA.

Ne samo to, ampak z nakupom Stellarja prek eToro lahko sredstva takoj položite z debetno / kreditno kartico in e-denarnico in sploh ne boste plačali provizij za trgovanje.

eToro – najboljši posrednik za nakup Stellar XLM

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Stellar?

Nakup Stellarja je neverjetno enostavno. Prijavite se pri zaupanja vrednem spletnem posredniku z zakonsko dovoljenjem, položite najnižji znesek in oddajte naročilo.

Kako najvarneje kupiti Stellar?

Najvarnejši način nakupa Stellarja je prek regulirane kripto platforme. eToro je super za začetnike. Posrednik nima provizije, registriran je pri FINRI in ga urejajo FCA, ASIC in CySEC.

Ali lahko kupim 100 USD Stellar?

Da, lahko kupite 100 dolarjev Stellar. Priporočamo, da začnete z manjšimi zneski, na primer 25 USD. To je mogoče na uporabniku prijazni platformi eToro.

Ali lahko izgubite denar na Stellarju??

Da, na Stellarju je mogoče izgubiti denar, podobno kot katero koli sredstvo. Če pravilno napovedate trg in oddate ustrezno naročilo – dobite dobiček. Če ste napačni – naredite izgubo.

Kaj je najbolj vredno Stellar?

Najbolj vredno Stellar je 0,89 USD, kar je doseženo že leta 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me