Katerih je 9 najboljših Altcoinov za vlaganje v letu 2021?

Contents

Najboljših 9 Altcoinov v letu 2021

Iščete najboljše altcoine, ki jih lahko dodate v svoj portfelj leta 2021? Ne glede na to, ali ste kripto strokovnjak ali popolnoma začetnik, ste na pravem mestu. Preberite naš vodnik po najboljših 9 altcoinov, ki jih lahko vlagate v letu 2021.

Nobena skrivnost ni, da je bilo leto 2020 za trg kriptovalut resnično leto. Med padcem koronavirusa, ki se je zgodil marca, in bikovskim tekom, ki ga je Bitcoin videl decembra, je minilo leto (ekstremnih) vzponov in padcev.

Če se želite hitro in enostavno potopiti na kripto trg, si oglejte Izmenjava eToro!

Uspešnost panoge v zadnjih mesecih je marsikoga navdihnila, da bi vprašal, “ali naj vlagam v kriptovaluto 2021?”. Če ste eden izmed njih, je bil kripto, ki vam je padel v oči, skoraj zagotovo Bitcoin. Tako imenovani kralj kriptovalut se je povzpel nad prejšnjo najvišjo vrednost (ATH) v višini 20.000 USD in je v času pisanja prispeval 39.377,60 USD. A čeprav gre za največje, najstarejše in najbolj ikonično digitalno sredstvo, še zdaleč ni edino na trgu.

Torej brez nadaljnjega …

Najboljših 9 Altcoinov za vlaganje v letu 2021:

1.. Ethereum

2.. Litecoin

3.. Valovanje

4.. Bitcoin Cash

5.. TRON

6.. Cardano

7.. Tezos

8.. IOTA

9.. Zcash

V tem članku bomo delili najboljših devet altcoinov, v katere bi morali razmisliti o vlaganju za leto 2021. Če je Bitcoin kralj, potem lahko nanje gledamo kot na prince – nekateri med njimi čakajo na krono! Številni analitiki dejansko verjamejo, da so nekatera sredstva s tega seznama veliko močnejša od Bitcoinov, saj lahko v bližnji prihodnosti presežejo svojo uspešnost..

Katerih je 9 najboljših Altcoinov za vlaganje v letu 2021?

Preberite, če želite odkriti devet alternativ Bitcoinom, ki bi se lahko leta 2021 izkazale za pametne dodatke vašega portfelja.

1. Ethereum – ETH

Kot druga največja kriptovaluta na svetu (in posledično tudi največja altcoin) ni presenetljivo, da bi se moral Ethereum uvrstiti na vrh našega seznama. Kripto je bil prvič predstavljen leta 2014 in trenutno ima tržno kapitalizacijo 145 209 669 090 USD in stane 1.272,03 USD..

Ethereum je tudi eno najbolj znanih sredstev na trgu. Glede na študijo Financial Conduct Authority (britanski finančni regulator, bolj znan kot FCA) je ETH četrti najbolj znani kripto v državi. Na vprašanje, da prepoznajo kriptovalute, ki so jih prepoznali, je 17% vprašanih poročalo, da so slišali za altcoin. To ga je postavilo tik za Bitcoinom, Facebookovo tehtnico in Bitcoin Cashom.

Torej, kaj točno je Ethereum in zakaj je našel naš seznam 9 najboljših altcoinov za vlaganje za leto 2021?

Kaj je ethereum (ETH)?

Ethereum je odprtokodna blockchain platforma, ki izvaja varne kripto transakcije. Ta odprtokodna veriga blokov je znana kot decentralizirana aplikacija, sicer imenovana dApp. Njegova domača valuta je Eter, ki se na borzah kriptovalut pojavlja kot ETH.

Poleg Ether-a je platforma Ethereum zgrajena tako, da podpira vrsto drugih kriptovalut. Veliko teh kriptoslov je dejavnih na trgu decentraliziranega financiranja (DeFi) – hitro rastočem sektorju, ki ponuja storitve, kot so posojila, zavarovanja in varčevalni programi, brez nadzora velikih bank in drugih centraliziranih podjetij. Nekateri kriptos, ki jih Ethereum pooblasti v tem prostoru, vključujejo Chainlink (LINK), zaviti Bitcoin (WBTC) in Maker (MKR).

Zakaj bi se odločili za naložbe v Ethereum?

Nadgradnja Ethereum 2.0

Ethereum 2.0, sicer znan kot Eth2 ali “Serenity”, je težko pričakovana nadgradnja prvotne Ethereum blockchain platforme. Popolna nadgradnja naj bi bila dokončana do leta 2021, faza 0 pa naj bi bila v določenem trenutku novembra 2020. Vendar pa je Ethereum Foundation po številnih neuspehih izdala fazo 0 šele pred kratkim in zdaj usmerja pozornost na naslednje stopnja.

Eden največjih bonusov te posodobitve je dejstvo, da je nadgrajena platforma zasnovana za obdelavo več transakcij kot predhodnica, hkrati pa močno izboljšuje svojo energetsko učinkovitost. Pred posodobitvijo je ena sama transakcija Ethereuma zahtevala neverjetno veliko energije – natančneje 22,65 kWh! Skozi vsako leto to pomeni, da je Ethereum uporabljal enako količino energije kot Kostarika.

Druga ključna prednost je odločitev družbe Ethereum, da z algoritma za preverjanje dela (PoW) preide na algoritem za dokazovanje delnic (PoS). V sistemu PoW morajo rudarji kriptovalut s pomočjo računalnika reševati zapletene enačbe, da preverijo transakcije in jih dodajo v verigo blokov. Ta postopek zahteva ogromno energije. V sistemu PoS pa lahko uporabniki svojo kriptovaluto preprosto ‘stavijo’ v zavarovanje, da preverijo transakcije.

Priljubljenost DeFi

Kot smo že omenili, lahko mreža Ethereum podpira druge kriptovalute, znane kot ERC-žetoni. V času pisanja tega članka ETH gosti več kot 280.000 teh žetonov, od katerih jih je več kot 40 v 100 najboljših kriptovalutah po tržni kapitalizaciji.

Pomemben del ERC-žetonov je dejaven v sektorju DeFi. Ker povpraševanje po storitvah DeFi še naprej narašča, je Ethereum v popolnem položaju za izkoriščanje tega trga in zaslužek od njegovega uspeha. To bi moralo spodbuditi sprejetje valute ETH, upajmo, da se bo njena cena povišala tekom leta 2021. Za obstoječe vlagatelje in tudi prvič trgovalce, ki igrajo svoje karte pravilno, bi to lahko postalo pametna dopolnitev raznolikega portfelja.

2. Litecoin – LTC

Trenutno ima Litecoin tržno kapitalizacijo 11.701.942.299 USD in ceno 180,25 USD. Po počasnih nekaj letih je bil LTC leta 2020 nekoliko temen konj, njegova cena pa je v nekaj mesecih strmo naraščala s 47,82 USD..

Litecoin morda lani ni bil najboljša izbira za vlagatelje, vendar je njegov nedavni bikovski tek drastično povečal zaupanje v altcoin. Če se sprašujete ‘ali je Litecoin dobra naložba?’, Si poglejmo podrobneje, kako natančno deluje ta kriptovaluta in zakaj bi lahko bila na poti k nadaljnji rasti.

Kaj je Litecoin (LTC)?

Nekoliko presenetljivo za kriptovaluto, ki je bila do nedavnega malce podcenjena, Litecoin pogosto imenujejo digitalno srebro za Bitcoinovo digitalno zlato. Imenuje se tudi “kriptovaluta za plačila” (v nasprotju s trgovanjem ali vlaganjem).

Glavni razlog za to je dejstvo, da je Litecoin veliko bolj praktičen kot veliko njegovih konkurentov. Obdelava transakcij Litecoin je hitra in varčna, zato je praktična kriptovaluta za vsakodnevna plačila. Pravzaprav traja le dve minuti in pol, da omrežje Litecoin obdela nov blok. Primerjajte to s počasnostjo Bitcoin omrežja, ki traja neverjetnih 10 minut. To je štirikrat dlje!

Pomanjkanje hitrosti Bitcoinov je bilo eno glavnih vprašanj, zaradi katerega je Charlie Lee, ustanovitelj Litecoina, lansiral svojo kriptovaluto. Druga težava je pomanjkanje razširljivosti. Število žetonov Bitcoin je bilo vedno omejeno na največ 21 milijonov, zaradi česar je zloglasni “prepolovitev Bitcoinov” (ali razpolovitev) nujen dogodek vsaka štiri leta ali tako.

Trenutno je v obtoku okoli 18,5 milijona Bitcoin žetonov, in čeprav se domneva, da bomo do leta 2140 popolnoma izstopili, mnogi vlagatelji upravičeno niso prepričani, ali gre za trajnostno naložbo. Da bi zaobšel to težavo, je Lee dal svojim altcoinom veliko večjo skupno ponudbo 84 milijonov kovancev – štirikrat več kot Bitcoin.

Zakaj bi se lahko odločili za naložbe v Litecoin?

LiteBringer

Spletno igranje je eden najhitreje rastočih sektorjev na svetu – in platformo Litecoin je uspelo izkoristiti svoj uspeh. Leta 2020 je podjetje lansiralo igro vlog (RPG) LiteBringer, ki deluje v omrežju Litecoin.

Transakcije med igrami se izvajajo z uporabo domače valute platforme, LTC. Po navedbah Litecoin Foundation je začetek LiteBringerja povzročil, da se je število transakcij LTC v enem tednu potrojilo, pri čemer 75% plačil zdaj vodi igra.

Ker se priljubljenost LiteBringerja še naprej povečuje, skupaj s potencialom, da omrežje v prihodnjih letih izda nove igre, bi lahko bil zdaj pravi čas, da si podrobneje ogledate to altcoin.

Bitcoin učinek

Litecoin se lahko bistveno razlikuje od Bitcoina, toda dejstvo, da je bil prvotno predstavljen kot Bitcoin hard fork, pomeni, da je veliko ljudi vlagalo v oboje. Kot rezultat, uspeh Bitcoina pogosto odraža Litecoin. Dokaze o tem smo videli v zadnjem času, ko sta se tako BTC kot LTC povzpela na nov ATH.

Številni analitiki napovedujejo, da bo Bitcoin še naprej rastel leta 2021, lahko pričakujemo, da bo tudi Litecoin sledil podobnemu vzorcu.

3. Valovanje – XRP

Ripple XRP je četrta največja kriptovaluta na svetu s tržno kapitalizacijo 14.643.516.314 USD in ceno 0,3251 USD v času pisanja. Glede na njegovo nizko ceno se morda sprašujete, zakaj bi lahko Ripple veljali za dobro naložbo za leto 2021. Toda ta altcoin ima veliko lastnosti, zaradi katerih izstopa od ostalega trga.

Kaj je valovanje (XRP)?

Čeprav je bil pojem kriptovalute razvit tako, da trgovcem in vlagateljem ponuja način decentraliziranih spletnih plačil, je bil Ripple zasnovan tako, da centraliziranim službam (kot so banke, finančni organi in globalna podjetja) olajša čezmejna plačila..

Čezmejna plačila so lahko veliko počasnejša od domačih transakcij, kar ima za posledico visoke provizije in veliko izgubljenega časa. Za podjetja, ki dnevno opravijo na tisoče teh transakcij, se to sčasoma lahko resnično sešteje.

RippleNet, platforma Ripple, podjetjem omogoča pošiljanje in prejemanje plačil v domači valuti: Ripple XRP. To pomeni, da gre za globalizirano valuto, ki uspe obdržati nizke provizije za čezmejne transakcije – ob strani nekaj vprašanj, zaradi katerih sta tako fiat valuta kot tudi decentralizirane kripto neprimerne za njihove potrebe.

Zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v valovanje?

Zakonita legitimnost

Ripple je dobro znan v finančnem sektorju. Nekatera podjetja, ki že uporabljajo plačilno rešitev, vključujejo:

 • Santander
 • Axis Bank
 • Crédit Agricole
 • UBS
 • Royal Bank of Canada
 • Westpac
 • American Express
 • Mednarodna tuja menjava

Po mnenju analitika CryptoWhale je Ripple v dobrem položaju, da prenaša morebitne regulativne okvare, ki se zgodijo kriptovaluti: »Edini projekt na celotnem trgu, ki si prizadeva za Crypto Regulations, je XRP. Vedo, da ko bodo ti predpisi dodani, bo popolnoma izničil skoraj vse druge altcoine in povpraševanje XRP v nebo. «

Ker Ripple že leta “tiho sodeluje z vladnimi agencijami, da bi zagotovil skladnost”, CryptoWhale verjame, da je veliko manj verjetnosti, da bodo prekršili nova pravila ali davčne ukrepe, ki bi lahko katastrofalno vplivali na preostalo industrijo.

Olajšanje digitalne preobrazbe

Drugi dejavnik, ki bi lahko Ripple naredil pametno naložbo za leto 2021, je dejstvo, da omogoča digitalno preobrazbo. Po nedavnih raziskavah je digitalna preobrazba ena glavnih prednostnih nalog mnogih finančnih podjetij, ki napredujejo. V želji, da bi se izognili visokim transakcijskim provizijam in dolgim ​​časom obdelave, povezanim s fiat plačili in starejšimi sistemi, lahko vedno več podjetij preide na Ripple. Dejstvo, da je RippleNet novembra 2020 začel ponujati pametne pogodbe, bi lahko dodatno spodbudilo to spremembo.

4. Bitcoin Cash – BCH

Bitcoin Cash je kriptovaluta tretje generacije, ki je bila lansirana kot Bitcoin hard fork leta 2017. Gre za sistem enakovrednih elektronskih gotovin, ki je bil razvit kot uporabniku prijaznejša in bolj razširljiva alternativa prvotnemu BTC-ju. Njegova tržna kapitalizacija trenutno znaša 8.029.625.452 USD, cena pa 431,68 USD.

Kaj je Bitcoin Cash (BCH)?

V primerjavi s prvotnim Bitcoinom (znan tudi kot Bitcoin Core) ima Bitcoin Cash veliko nižje provizije za transakcije, lahko obdeluje več transakcij na minuto in je zasnovan tako, da olajša vsakodnevna plačila s kripto. BCH uporablja lastno omrežje, ločeno od Bitcoin omrežja, ki mu je omogočilo, da poveča velikost bloka na 8 MB. To pomeni, da je veliko hitreje preveriti vsak nov blok.

Med značilnostmi BTC, ki jih je BCH ohranil, je tudi njegova celotna ponudba. Obe kriptoskupini imata največ 21 milijonov žetonov in se postopoma prepolovita približno vsaka štiri leta.

Zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v Bitcoin Cash?

Aplikacije v resničnem svetu

Če se sprašujete, zakaj je Bitcoin Cash potencialni odgovor na vprašanje „katere altcoinov naj vložim leta 2021?“, Je eden glavnih razlogov njegov obseg za uporabo v resničnem svetu. Leta 2019 je na primer fantazijska športna platforma Fanduel napovedala, da bo sprejemala plačila BCH prek Bitpay, s čimer bo svojim uporabnikom omogočila, da kriptovaluto položijo v svoje digitalne denarnice..

Medtem ko svetovno zanimanje za praktične primere kriptovalut še naprej narašča, smo lahko brez težav videli povečanje BCH. To bi povečalo povpraševanje po altcoinu, kar bi pozitivno vplivalo na njegovo ceno.

Ozaveščenost vlagateljev

Drug dejavnik, ki bi lahko povzročil povečanje povpraševanja po Bitcoin Cashu, je vse večja ozaveščenost o sektorju kriptovalut. Glede na raziskavo FCA, ki smo jo omenili glede na ugled Ethereuma, je 20% vprašanih slišalo za Bitcoin Cash, zaradi česar je eden najbolj znanih altcoinov. (To je verjetno zasluga njegove povezave z Bitcoinom, s katerim so bili presenetljivi skoraj vsi anketiranci).

Dejstvo, da se širša javnost Bitcoin Cash bolj zaveda kot drugih altcoinov, je zelo pozitiven znak. To bi lahko pomenilo, da bodo potencialni vlagatelji bolj verjetno začeli trgovati z njo, ko in če se bodo odločili za vstop v svet kriptovalut – še posebej, če se bo število primerov uporabe v letu 2021 še naprej povečevalo.

5. TRON – TRX

S tržno kapitalizacijo 2.190.890.836 ameriških dolarjev in ceno 0,3050 ameriških dolarjev v času pisanja tega dokumenta je TRON komaj najbolj strašen altcoin na tem seznamu. Če pa se sprašujete, katere so najboljše altcoin-e za vlaganje v letu 2021, bi bilo napačno, če bi jih odšteli od svojih premislekov.

Kaj je TRON (TRX)?

TRON je bil kot ERC-žeton uveden že leta 2017, zdaj pa deluje na lastni platformi. Gre za decentraliziran peer-to-peer sistem s poudarkom na poganjanju zabavne industrije. Njegova domača valuta je znana pod različnimi imeni – TRON coin, Tronix ali TRX – in deluje kot osnovna obračunska enota v verigi blokov. TRON je ustanovila singapurska neprofitna fundacija, fundacija Tron in njen izvršni direktor Justin Sun, ki je prej delal za Ripple.

Ekosistem TRON deluje drugače kot mnogi drugi altcoini, saj je v bistvu platforma za izmenjavo vsebin. Uporabniki, ki ustvarjajo ali delijo vsebino, so v TRX nagrajeni, kar ustvarja pravičnejši in preglednejši sistem monetizacije od tistih, ki jih običajno uporabljajo tradicionalna omrežja socialnih medijev. Prav tako omogoča uporabnikom, da delijo svojo vsebino, ne da bi jim bilo treba prodajati prek posredniške storitve, kot je Google Play Store ali Apple Store. Posledično lahko TRON unovči trg za decentralizirane aplikacije (dApps).

Zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v TRON??

Priljubljenost dApps

Ste vedeli, da je platforma TRON največja moč decentraliziranih aplikacij (dApps) na svetu? Že samo to dejstvo je vreden kandidat za vsakogar, ki se sprašuje, “katere altcoine naj investiram leta 2021?”. Povpraševanje po decentraliziranih storitvah se je močno povečalo in po mnenju analitikov se ta trend v letu 2021 verjetno ne bo upočasnil.

Prav tako se pojavlja nezaupanje do velikih podjetij, kot sta Google in Apple. Ko se vedno več kreativcev odloči, da bodo svojo vsebino delili neposredno s svojim občinstvom, bodo platforme, kot je TRON, postale očitna alternativa v nasprotju s tretjimi osebami. To bo povečalo povpraševanje po TRX in posledično tudi njegovo ceno.

Skladnost s predpisi

Kot smo omenili v zvezi z Rippleom, se nekateri vlagatelji bojijo, da bomo začeli opazovati večjo regulacijo, ko gre za kriptovalute. Čeprav so nekoč kripto veljali za praktično neobvladljive, številne vlade začenjajo spoznavati dejstvo, da ti plačilni sistemi ne gredo nikamor – in da bi jih lahko sprejeli, jih morajo biti sposobni nadzorovati. (Predsednik Xi Jinping je pred kratkim močno okrepil kitajski trg kriptovalut, tako da je javno pohvalil pomen tehnologije veriženja blokov).

Na srečo ta globalni regulativni premik verjetno ne bo negativno vplival na TRON. To je zato, ker je Fundacijo Tron odobril Računovodski in korporativni regulativni organ in so pod nadzorom Singapurskega zakona o družbah.

6. Cardano – ADA

Cardano (ADA) je šesta največja kriptovaluta na svetu, zahvaljujoč tržni kapitalizaciji 9.616.510.237 USD in trenutni ceni 0.3119 USD. Tako kot TRON tudi ta nizka cena te kriptovalute zanika velikost njenega vpliva na trg. Poglejmo si podrobneje, zakaj bi Cardano lahko šteli za dobro naložbo za leto 2021.

Kaj je Cardano (ADA)?

Cardano je odprtokodna platforma blockchain z dokazili o deležu, ki podpira ADA, svojo domačo kriptovaluto. Ena najznačilnejših lastnosti Cardano je njegova edinstvena arhitektura. Njegova platforma je bila zgrajena v dveh plasteh: prva se imenuje Cardano Settlement Layer (CSL), včasih preprosto znana tudi kot plast kriptovalut, in je tam, kjer lahko uporabniki izvajajo kripto transakcije. Drugi se imenuje Cardano Computation Layer (CCL). To razvijalcem omogoča, da v omrežju zaženejo aplikacije, kot so dApps in pametne pogodbe.

Z dvema različnima plastema v svojem ekosistemu boste v prihodnosti veliko olajšali potencialne trde vilice in s tem izboljšali Cardanovo dolgoročno razširljivost.

Zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v Cardano?

Platforma pooblastila dApps

Eden ključnih odgovorov na vprašanje „ali je Cardano dobra naložba za leto 2021“ je dejstvo, da njegovo omrežje podpira uvedbo dApps in pametnih pogodb. Zahvaljujoč dvoslojni arhitekturi altcoin ni odvisen samo od uspeha lastne ADA. Namesto tega bo nanj vplivalo tudi povpraševanje po drugih kriptografih, zgrajenih na njegovi porazdeljeni knjigi. Z naraščanjem povpraševanja po dApps bi to lahko v bližnji prihodnosti pozitivno vplivalo na ceno ADA.

Razširljivost

Še en dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izvajanju skrbnega pregleda na Cardanu, je njegova razširljivost. Kot vlagatelj v kriptovalute bi morali biti eden vaših glavnih pomislekov dolgoročne možnosti izbrane naložbene priložnosti. Medtem ko se je razširljivost pokazala kot potencialni kamen spotike vlagateljev v Bitcoin in druge valute prve generacije, je Cardano zgrajen čim bolj trajnostno.

Vgrajena razširljivost altcoina je zaščitena z naravo njegove arhitekture, ki razvijalcem omogoča, da spremenijo tehnologijo, ne da bi morali obnavljati celoten ekosistem in ustvariti trdo vilico. (Trde vilice so pogosto zelo kontroverzne in lahko odpeljejo veliko vlagateljev).

7. Tezos – XTZ

Naslednji altcoin na našem seznamu najboljših altcoinov za vlaganje v letu 2021 je Tezos (XTZ). V času pisanja te kriptovalute ima tržno kapitalizacijo 1.837.435.292 dolarjev in ceno 2,40 dolarja, kar jo uvršča med 20. največje kripto valute na svetu.

Kaj je Tezos (XTZ)?

Tezos je platforma, ki podpira uporabo pametnih pogodb. (Pametne pogodbe samodejno kodirajo posebne pogoje vsake transakcije, vključno z zneskom denarja, ki ga plačujete, in stranko, ki mu jo plačujete. Po navedbah razvijalcev kriptovalut ime “Tezos” dejansko izhaja iz grške besede za pametno pogodbo).

Ker so pogoji vsake transakcije zapisani v tehnologiji, ki olajša plačila, je Tezos popolnoma pregleden – kakovost, ki je pritegnila veliko vlagateljev. Druga značilnost Tezosa je njegov samoupravni model. Pravila upravljanja omogočajo zainteresiranim stranem, da odobrijo nadgradnje protokola, ki jih je mogoče takoj razporediti v omrežje. To pomeni, da se lahko omrežje hitro prilagodi (in olajša) spremembam, hkrati pa zagotavlja, da so uporabniki neposredno vključeni v upravljanje blokovne verige.

Po uvedbi s prvo ponudbo kovancev (ICO) je Tezos z neverjetnimi naložbami v višini 232 milijonov dolarjev podrl rekorde.

Zakaj bi lahko razmislili o vlaganju v Tezos??

Priljubljenost omrežij Proof-of-Stake

Tezos uporablja algoritem dokazov o deležu (Pos) v nasprotju z dokazom o delu (PoW). Danes mnogi vlagatelji, trgovci in kripto podjetja priznavajo, da ima PoS številne prednosti pred PoW – vključno s hitrejšim časom obdelave, manjšo porabo energije in večjo razširljivostjo.

Ta metoda, znana kot vložki, je postala vse bolj priljubljena v obdobju 2019–20. To je sovpadlo z znatnim povečanjem skupnega zneska denarja, vloženega na Tezos, zaradi česar je bila najbolj založena kriptovaluta z 79,42% glede na Stakingrewards.com. Pred to točko je bil Tezos deležen minimalne pozornosti vlagateljev, zato se lahko kdorkoli, ki se sprašuje, “naj investiram v Tezos leta 2021?”.

vlagajte v tezos

8. IOTA – MIOTA

V času pisanja tega članka ima IOTA tržno kapitalizacijo 1.014.480.111 USD in ceno 0.3685 USD. Je 35. največja kriptovaluta, zaradi česar je doslej najmanj pomemben altcoin na tem seznamu. A to še ne pomeni, da bi ga morali popustiti, ko se sprašujete, “katere altcoine naj investiram leta 2021?”.

Kaj je IOTA (MIOTA)?

IOTA je porazdeljena knjiga, ki ljudem omogoča transakcije med napravami v ekosistemu interneta stvari (IoT). Za razliko od večine drugih kriptovalut se IOTA ne zanaša na verigo blokov. Namesto tega uporablja decentralizirano Usmerjeni aciklični graf (DAG).

DAG se zanaša na vozlišča namesto na bloke in se na splošno šteje za varnejše od verig blokov. To je zato, ker omogočajo sočasnost različnih verig vozlišč in medsebojno povezovanje, kar ustvarja varnejši (in manj prodoren) sistem. Ta struktura tudi pomeni, da so bolj prilagodljive kot večina platform, ki temeljijo na verigah blokov.

Zakaj bi se lahko odločili za naložbe v IOTO?

Vzpon interneta stvari

IOTA je edinstveno umeščena v kriptovalutno industrijo. Internet stvari je eno najpomembnejših in najvplivnejših omrežij na svetu, tako zelo, da je znan celo kot četrta industrijska revolucija (ali industrija 4.0).

Ker je vsak sektor od trženja do proizvodnje vse bolj odvisen od interneta stvari, lahko IOTA izkoristi to rast. Leta 2021 bi lahko pričakovali, da se bodo številna podjetja obrnila na IOTO kot način, kako zaobiti visoke provizije za transakcije med različnimi napravami.

9. Zcash – ZEC

Zcash je bil predstavljen leta 2016 in temelji na Bitcoin kodni bazi. Njegova trenutna tržna kapitalizacija je 702.309.336 USD, stane pa 65,34 USD. Kot 45. največja kriptovaluta na svetu je uradno najmanjša na tem seznamu. Torej se morda sprašujete, “zakaj naj vlagam v Zcash leta 2021?”. No, preberite, če želite izvedeti več.

Kaj je Zcash (ZEC)?

Glavni ZCash-ov USP je dejstvo, da želi digitalna plačila narediti bolj zasebna. To je v popolnem nasprotju s tradicionalnimi kripto, kot je Bitcoin, ki so bile zasnovane za lažjo finančno preglednost. Da bi zaščitil zasebnost svojih uporabnikov, a kljub temu spoštoval zakon, Zcash izvaja politiko “selektivne preglednosti”. To pooblaščenim uporabnikom omogoča, da po potrebi spremljajo transakcije, vendar preprečuje vmešavanje vlad ali koruptivnih agencij.

Zakaj bi se lahko odločili za naložbe v Zcash?

Prepolovitev Zcash

V kriptovalutni industriji je dobro znano, da prepolovitve (ali razpolovitve) pogosto zvišajo ceno sredstva. To zagotovo velja za Bitcoin – in kot so pokazali nedavni dogodki, velja tudi za Zcash.

Zcash se je prvič prepolovil 18. novembra 2020, ko je bila nagrada za rudarstvo novih blokov znižana s 6,25 ZEC na 3,125 ZEC. Po podatkih zgodovinske platforme za cene Nomics.com se je cena ZEC po prepolovitvi zvišala s 61,50 na 76,39 dolarja. Čeprav je cena od takrat spet padla na 65,34 ameriških dolarjev, ostaja višja od vrednosti pred razpolovitvijo, kar kaže na to, da je dogodek dolgoročno zvišal svojo ceno. To bi lahko pomenilo, da se bo do leta 2021 vrednost ZEC še povečala.

eToro – Kupite najboljše Altcoine danes

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

Leta 2021 je v Altcoins veliko priložnosti za naložbe, toda letos je postalo jasno, da je vredno poiskati najboljše možne projekte in kovance. Spodaj so glavne ključne točke za naložbe v Altcoins v letu 2021.

 • V zadnjih tednih leta 2020 so cene številnih glavnih kriptovalut skočile mimo svojih prejšnjih ATH
 • Dejavniki, kot so porast vrednosti DeFi, pametne pogodbe in algoritmi za dokazovanje vlog, bi lahko v letu 2021 spodbudili povpraševanje po altcoinih
 • Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Tron, Cardano, Tezos, IOTA in Zcash so potencialno dobre naložbe za leto 2021, čeprav je ključnega pomena, da najprej opravite lastno skrbnost
 • Veliko altcoinov je bilo ustvarjenih za reševanje težav, ki bi lahko ovirale Bitcoin, kot so počasne hitrosti transakcij in pomanjkanje razširljivosti
 • Razpolovitve pogosto zvišajo ceno sredstva, kot smo videli pri Zcashu novembra 2020

Ne pozabite pa, da vam tudi najboljši Altcoini ne bodo zagotovili dobička. To pomeni, da je ključnega pomena, da pred začetkom trgovanja na izbrani borzi kriptovalut poiščete zanesljivo strategijo upravljanja tveganj.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Upamo, da je bil naš seznam najboljših Altcoinov za naložbe v letu 2021 koristen. Ne glede na vašo naložbeno strategijo je sledenje trenutnim trendom in napovedim najboljši način za oblikovanje močnega portfelja, polnega najboljših Altcoinov..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me