Najboljše kriptovalute in njihovi izzivi

Priložnosti za kripto trgovanje, izzivi & Perspektive

Katere so najboljše kriptovalute, ki vladajo kripto svetu? Kakšni so njihovi izzivi in ​​perspektive?

Svet kriptovalut in tehnologije veriženja blokov prinaša različne priložnosti … a tudi številne izzive. Tudi najboljše kriptovalute tam imajo svoje ovire. Naučite se, kako premagati izzive, ki danes ovirajo kripto trgovanje!

Mi v podjetju Trading Education vam lahko pomagamo razumeti svet kriptovalut in tehnologije veriženja blokov. Preprosto se prijavite na enega od naših spletnih tečajev trgovanja, ki vam bo pomagal pridobiti tone informacij o najboljših kriptovalutah in njihovih izzivih ter sprejeti učinkovite trgovinske veščine in navade.

Kaj moram vedeti o najboljših kriptovalutah & Njihovi izzivi?

Se sprašujete, zakaj bi morali vedeti o najboljših kriptofotovih in njihovih izzivih ter perspektivah? No, če tega še niste ugotovili, živimo v digitalni dobi. Samo vprašanje časa je, kdaj bo kaj tako pomembnega in temeljnega, kot je denar, popolnoma digitaliziran.

The porast kriptovalut se je začelo že leta 2009 z ustvarjanjem Bitcoina, čeprav to zagotovo ni prvi poskus digitalizacije denarja. Zaradi velikega potenciala kriptovalut in tehnologije veriženja blokov smo prišli do točke, ko obstaja več kot 5.000 kriptovalut je s tržno kapitalizacijo več kot 460 milijard USD, po CoinMarketCap.

Zlasti trgovanje s kriptovalutami privablja vse več ljudi z vsega sveta. Da pa bi postali uspešen trgovec s kripto valutami, bi morali vedeti več o temeljnih idejah kriptovalut in izzivih, s katerimi se srečujejo v današnjem finančnem okolju.

Torej, zajemimo osnove. Kriptovaluta je decentraliziran digitalni denar. Ni kovancev ali bankovcev, vse je shranjeno digitalno. Kriptovalute nimajo centralnega računalnika ali strežnika. Namesto tega so porazdeljeni po tisočih računalniških omrežjih. Zato jih imenujemo “decentraliziran” digitalni denar.

Kriptovalute se prenašajo od ene osebe do druge prek spleta. Pri tem ne sodelujejo banke, PayPal ali Facebook. Stranke se med seboj neposredno sporazumejo. Za uporabo ali lastništvo kriptovalute vam ni treba navesti nobenih osebnih podatkov; nihče vam ne more povedati, ali ste usposobljeni za njihovo lastništvo ali uporabo.

Za shranjevanje, prejemanje ali pošiljanje kriptovalut potrebujete le denarnico za kriptovalute. Večina kovancev ima uradno denarnico, vendar so nekatere denarnice zgrajene za več kot en kovanec. Denarnica za kriptovalute bo shranila »javne naslove« (številke, specifične za kriptovalute), s katerimi lahko prejmete določeno vrsto kriptovalut. Če želite na primer prejemati Bitcoin, potrebujete naslov Bitcoin, ki ga lahko javno delite.

Omeniti moramo tudi, da vse kriptovalute uporabljajo tehnologijo porazdeljene knjige (DLT), da odpravijo potrebo po posrednikih. DLT, ki ga uporablja večina kriptovalut, se imenuje tehnologija veriženja blokov. Prvo tehnologijo veriženja blokov je zasnoval Satoshi Nakamoto, ki je zaslužen za ustvarjanje Bitcoina. Tu moramo opozoriti, da lahko tehnologija veriženja blokov spremeni svet daleč izven finančnega sektorja.

Katere so najboljše kriptovalute in kakšni so njihovi izzivi?

vrhunskih kriptovalut

Bitcoin

Ko govorimo o najboljših kriptovalutah, moramo priznati, da je Bitcoin najbolj priljubljena in zelo cenjena kriptovaluta, ki jo imamo doslej. Prav tako je najbolj sprejeta kripto. Bitcoin, razvit leta 2009, je izpodbijal tradicionalno dojemanje denarja in finančnih plačil. Tržni delež Bitcoina je več kot 60%, zaradi česar je prevladujoča sila na trgu kripto trgovanja.

Eden od razlogov, zakaj je BTC na vrhu kripto trga, je to, da gre za najstarejši kovanec z največjo skupnostjo razvijalcev in vlagateljev, ki podpirajo njegovo nadaljnjo rast.. Prav tako je enostavno kupiti Bitcoin, tudi za začetnike. Počasi Bitcoin zdaj sprejemajo v glavnem gospodarstvu, podjetja, kot so Bloomberg, Microsoft in številna druga, ki sprejemajo plačila v BTC.

Obstaja pa nekaj izzivov, o katerih se moramo pogovarjati. Če je hitrost nekaj, kar cenite, boste morda nekoliko razočarani, ko boste ugotovili, da se Bitcoin – eden najboljših kriptosrednikov – sooča z resničnimi izzivi. Verjeli ali ne, transakcija Bitcoin lahko traja do 10 minut. Omrežje lahko obdela samo približno sedem transakcij na sekundo.

Drug izziv, s katerim se Bitcoin sooča, je energetska učinkovitost, nekaj, kar strokovnjaki trenutno poskušajo izboljšati. Rudarstvo, ki je za večino kriptovalut ena najpomembnejših dejavnosti, je postalo zelo energetsko intenzivno. Zdaj lahko rudarite Bitcoin samo s super zmogljivo strojno opremo, ki porablja veliko električne energije.

Nenazadnje, Tudi provizije za Bitcoin transakcije so precej visoke, kar je lahko breme za trgovce s kriptovalutami.

Bo Bitcoin premagal svoje izzive in ostal kripto številka 1?

Če bi vlagali v Bitcoin?

Ethereum

Druga najdragocenejša kriptovaluta za Bitcoinom je Ethereum. Ta vrhunski kripto je nastal leta 2015.

Pravzaprav je Ethereum več kot le digitalna valuta. Ethereum je platforma za pametne pogodbe, ki temelji na verigi blokov. Pametne pogodbe so naslednja velika stvar v kriptovaluti.

Ethereum uporabnikom omogoča tudi enostavno uporabo tehnologije veriženja blokov in razvoj decentraliziranih aplikacij (dApps). Če imate na primer idejo za projekt ali aplikacijo, lahko začnete brez potrebe po razvoju lastne verige blokov.

Pravzaprav je Ethereum odlična platforma za ICO (Initial Coin Offerings) za blockchain projekte. V primerjavi z Bitcoinom, Ethereum ima hitrost transakcije le nekaj sekund.

Čeprav Ethereum v svetu kriptovalut resnično spreminja igro, bi morali govoriti tudi o nekaterih izzivih, s katerimi se trenutno sooča. Ethereum podpira samo en kodni jezik Solidity. Razvijalci se ga morajo naučiti, kar je lahko velika ovira za vstop.

Kar zadeva konkurenco, Ethereum trenutno tekmuje z NEO in Cardano, ki ponujata podobno, a izboljšano tehnologijo in algoritme. Brez dvoma mora Ethereum okrepiti svojo igro, da bi danes ostal eden najboljših kriptoslov.

Omeniti moramo še to, da Ethereum, tako kot Bitcoin, uporablja a Dokaz o delu algoritem za preverjanje plačil in transakcij, ki danes veljajo za zelo zastarele. Ethereum zahteva tudi veliko električne energije – vprašanje, na katerem strokovnjaki nadaljujejo precej aktivno.

Upajmo, da bomo kmalu priča novemu in izboljšanemu Ethereumu.

Če bi vlagali v Ethereum?

Valovanje

Pogovorimo se o še eni precej zanimivi kriptovaluti: Ripple. Ripple je ena izmed najboljših kriptovalut v svetu kripto sredstev. Zelo edinstven je, ker se osredotoča na reševanje težav, povezanih z mednarodnimi plačilnimi nakazili.

Upoštevati moramo, da je bila družba Ripple ustanovljena leta 2012 z enim samim ciljem – omogočiti hitre in čim cenejše mednarodne transakcije. Tisto, zaradi česar je Ripple ena izmed najboljših kriptovalut, je dejstvo, da lahko v nekaj sekundah opravite mednarodni prenos denarja, namesto da bi čakali približno en teden!

Ripple je med redkimi kriptovalutami, ki so bile preizkušene v resničnem svetu. Rippleu je uspelo vzpostaviti tudi tesne vezi z velikimi finančnimi institucijami, kot sta American Express in Santander.

Tudi pristojbine so razmeroma nizke, v primerjavi s tem, kar zaračunavajo banke ali druge kriptovalute. Z Rippleom je primer jasen in usmerjen; mednarodna plačila, nizki stroški in hitri čas obdelave!

Kljub temu obstajajo številni kripto izzivi. Opozoriti moramo, da se Ripple razlikuje od ostalih vrhunskih kriptovalut. V nasprotju z večino kriptosredin obstaja večina Ripple kovancev: Ripple Labs, podjetje, ki stoji za Rippleom.

Tako, glavna kritika, s katero se zdaj sooča Ripple, je njegova centralizirana plat. Ker je bistvena ideja kriptovalut decentralizirana, Ripple tej ideji ne sledi popolnoma.

Drug izziv, s katerim se bo Ripple spopadel v prihodnjih letih, so možne kripto storitve, ki jih uvajajo centralne banke. Upoštevajte, da so banke in druge finančne institucije, ki so največji uporabniki podjetja Ripple, začele delati na lastnih kriptovalutah za izboljšanje mednarodnih plačil. V enem trenutku lahko Ripple zastare.

Bo rešil svoje težave? Samo čas bo povedal.

Če bi vlagali v Valovanje?

EOS

Ko gre za kriptovalute, je EOS zagotovo ena izmed najboljših kripto valut. Torej, pogovorimo se o tej razmeroma novi moči na trgu!

EOS je bil predstavljen leta 2017 prek ICO in je zdaj neposredni konkurent Ethereuma in NEO. Upoštevajte, da je EOS med ICO zbral približno 700 milijonov dolarjev. Zanimivo je, da ima še vedno v teku ICO, ki se odpre za kratek čas.

Največja prednost EOS je njegova platforma za razvijalce, ki jo lahko uporabimo za izdelavo decentraliziranih aplikacij in pametnih pogodb. EOS predstavlja izboljšano okolje in velik napredek v tehnologiji. Preprosto povedano, skupnost EOS si močno prizadeva predstaviti eno zelo razširljivo platformo dApp za vsakodnevnega uporabnika. EOS podpira tudi več kodnih jezikov, vključno s C++.

Poleg tega platforma EOS privzeto ne bo zahtevala nobenih mikroplačil, zato končnim uporabnikom ne bo treba plačevati za pošiljanje transakcij ali izvajanje drugih nalog v verigi blokov. Posamezni razvijalci aplikacij bodo tisti, ki bodo določali, kako bodo uporabniki plačevali provizije za transakcije.

Dobra novica je, da lahko napredni mehanizem, ki ga EOS uporablja za preverjanje transakcij, doseže približno 100.000 transakcij na sekundo.

Kljub svojim prednostim obstaja nekaj resničnih težav. Nekateri izzivi, s katerimi se sooča EOS, so povezani z napakami in ranljivostmi. Tudi po uradni zamudi in lansiranju navdušenja v skupnosti kriptovalut, hekerji so še naprej poročali o napakah.

Glede na velik proračun EOS-a so se mnogi začeli spraševati, zakaj se toliko kritičnih ranljivosti še naprej pojavlja, kar je privedlo do zagona glavne mreže platforme. EOS ima še veliko dela, da bo EOS 100-odstotno varen in premagal svoje izzive.

Pri EOS-u moramo omeniti še to, da je EOS, razen Ripple in Bitcoin Cash, verjetno najbolj polarizacijski projekt. Konkurenti trdijo, da je EOS centraliziran zaradi mehanizma soglasja, v katerem 21 proizvajalcev blokov preverja transakcije EOS.

Še bomo videli, kaj se bo zgodilo po tem, ko bodo na dan prišle nove izboljšave.

Če bi vlagali v EOS?

Litecoin

Litecoin je leta 2011 ustvaril nekdanji Googlov uslužbenec Charlie Lee v upanju, da bo izboljšal Bitcoin. Čeprav Litecoin ne ponuja platforme za pametne pogodbe, je uspel prestati preizkus časa.

Tako je – Litecoin obstaja že več kot devet let in še vedno velja za eno najboljših kriptovalut.

Ena najdragocenejših lastnosti Litecoina je njegova visoka hitrost. Litecoin transakcije trajajo približno tri minute (v primerjavi z Bitcoin transakcijami, ki lahko trajajo do 10 minut).

Tudi provizije za transakcije Litecoin so razmeroma nizke, še posebej v primerjavi z drugimi kriptovalutami.

Vendar obstaja veliko izzivov, ki jih mora Litecoin premagati. Glavno vprašanje, s katerim se Litecoin danes sooča, je povezano z rudarstvom. Številni strokovnjaki za kriptovalute trdo delajo na tem, da bi rudarstvo pocenili in postali dostopnejši. Vendar je pri Litecoinu rudarstvo še vedno precej drago in omejeno na ljudi, ki imajo zelo zmogljivo strojno opremo.

Oh, in še nekaj! V nekem trenutku je bil Litecoin med kripto navdušenci zelo cenjena možnost kriptovalut. Kljub temu pa te dni s pojavom različnih altcoinov, Litecoin se mora spopasti in se močno boriti v smislu zasebnosti, mednarodnih plačil, pametnih pogodb in drugih kripto izzivov.

Če bi vlagali v Litecoin?

Katere so nekatere druge najboljše kriptovalute tam zunaj?

Svet kriptovalut in tehnologije veriženja blokov se hitro razvija, in kot je bilo omenjeno zgoraj, obstaja več kot 5000 kriptos, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate. Čeprav Bitcoin še vedno vodi na trgu kriptovalut, drugi kovanci zaradi izboljšanih tehničnih lastnosti in perspektiv hitro postajajo priljubljeni..

Poleg zgoraj omenjenih vrhunskih igralcev v kripto igri je zagotovo še precej drugih obetavnih kriptos, ki bi jih morali gledati. Nekateri med njimi vključujejo:

Poskrbite, da boste raziskali in temeljito preučili prednosti in slabosti vsake kriptovalute, preden se odločite za naložbo, trgovanje, nakup ali rudarjenje.

Na srečo, obstaja veliko možnosti trgovanja in uglednih posredniki tam zunaj da ustreza vašim ciljem in pričakovanjem.

Kljub temu pa lahko kripto trgovanje ponuja nekaj impresivnih finančnih priložnosti, kripto svet kot celota mora še vedno premagati številne izzive glede hitrosti, energetske učinkovitosti, razširljivosti, zasebnosti in digitalnega lastništva.

Poleg tega, čeprav ima tehnologija veriženja blokov širok spekter aplikacij v različnih sektorjih (vključno z igralniško industrijo), se kripto svet še vedno sooča s številnimi socialnimi napačnimi predstavami. Ker so bili kriptos uporabljeni za nedovoljene dejavnosti in kripto prevare, navadni ljudje težko verjamejo, da lahko tudi najboljše kriptovalute premagajo lastne izzive in nadomestijo fiat denar.

Glej tudi: Borza kriptovalut ali CFD posrednik?

Zakaj je kripto industrija danes postala tako priljubljena kljub izzivom?

zakaj so kriptovalute postale priljubljene

Kljub vsem izzivom in mitom, ki krožijo v svetu kriptovalut, ni dvoma, da lahko kriptos in tehnologija veriženja blokov spremenijo ves svet.

Zakaj pa točno? Zakaj se je v tako razmeroma kratkem obdobju toliko ljudi začelo zanimati za sodelovanje v kripto skupnosti? Pa ugotovimo!

  • Brez posrednikov: kriptovalute obljubljajo enostavnejši način prenosa sredstev neposredno med obema stranema. V transakcijah ne sodelujejo banke ali izdajatelji kreditnih kartic.
  • Nizki stroški: Nakazila sredstev se izvajajo z minimalnimi ali skoraj brez provizij.
  • Varnost: Tehnologija Blockchain je namenjena preprečevanju hekerskih napadov in izboljšanju plačilnih postopkov.
  • Anonimnost: Nobena centralna vlada, organ ali katera koli družba ne more dostopati do vaših sredstev ali pridobiti vaših osebnih podatkov.
  • Dostop: Dokler imate dostop do interneta in računalniške naprave, lahko postanete del skupnosti kriptovalut. Kripto lahko začnete celo trgovati že s 100 USD.

Končne misli o perspektivah in izzivih trgovanja s kriptovalutami

Lahko rečemo, da so tu kriptovalute, da ostanejo. Kovanci nenehno nastajajo, zato bomo še ugotovili, ali se današnje rastoče okolje lahko spopada s trenutno konkurenco.

V podjetju Trading Education smo na kratko raziskali nekaj najboljših kriptovalut tam zunaj, njihove pozitivne učinke, pa tudi nekatere glavne izzive, s katerimi se danes soočajo. Verjamemo, da vam bodo te informacije dale nekaj dragocenih vpogledov in vam pomaga izbrati najboljšo kriptovaluto za trgovanje.

Na podlagi zgornjih informacij lahko tudi sklepamo, da je prihodnost kriptovalut v tem, da uporabnikom omogočimo končni nadzor nad svojim denarjem. Hitre globalne transakcije, najvišja raven varnosti, malo ali nič provizij za transakcije in lažje rudarjenje!

Čeprav je kriptos še dolga pot, preden lahko dejansko nadomestijo kreditne kartice in fiat denar, prihodnost kriptovalut je svetla in bo kmalu bistveno spremenila našo gospodarsko krajino.

Če želite postati del tega novega finančnega sveta, se prijavite na enega od naših tečajev trgovanja. V podjetju Trading Education vas lahko vodimo po labirintih kripto trgovanja in vam pomagamo premagati kakršen koli kripto izziv.

Ključne točke:

  • Kljub razmeroma kratki zgodovini lahko kriptovalute spremenijo ves finančni svet.
  • Čeprav obstaja več kot 5.000 kripto valut, nekatere izmed najboljših kriptovalut vključujejo Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS in Litecoin.
  • Drugi priljubljeni kovanci vključujejo Dash, IOTA, Bitcoin Cash, Stellar in Monero.
  • Nekateri glavni izzivi, s katerimi se kriptovalute danes soočajo, so usmerjeni v zasebnost, energetsko učinkovitost, varnost, razširljivost, digitalno lastništvo in družbene odnose.
  • Kljub temu pa bodo kriptofoni kmalu spremenili našo gospodarsko krajino; s trgovanjem s kripto, lahko postanete del te spremembe.

Zdaj poznate vrhunske kriptovalute in njihove izzive. Če se počutite navdihnjeni za začetek trgovanja s kriptovalutami, boste to morda z veseljem vedeli etoro ponuja možnost nakupa Crypto sredstev do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

→ Kliknite tukaj, da raziščete nekaj najboljših kriptovalut

Bi vlagali v kriptovalute? Katero izmed najboljših kriptovalut bi izbrali? Kateri izzivi se vam zdijo najbolj strašni? Sporočite nam v komentarjih spodaj.

Tudi, če vam je bil naš članek všeč Najboljše kriptovalute in njihovi izzivi. Priložnosti za kripto trgovanje, izzivi & Perspektive, prosimo, pritisnite gumb »Všeč mi« in ga delite z vsemi, ki bi se vam zdeli zanimivi.

Izjava o omejitvi odgovornosti: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me